Gönderen Konu: 2006 otomotik bezinli corolla....  (Okunma sayısı 1180 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
2006 otomotik bezinli corolla....
« : Kasım 13, 2013, 10:40:24 »
arkadaşlar yukarıda yazmış olduğum corrollanın + ve - yönlerini öğrenebilirmiyim....

sizin görüşünüze göre otomotik vites corrolla mı almalıyım yok sa düz vites mi...

önerileriniz için şimdiden teşekkürler....

Toyota Club Türkiye

2006 otomotik bezinli corolla....
« : Kasım 13, 2013, 10:40:24 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
Ynt: 2006 otomotik bezinli corolla....
« Yanıtla #1 : Kasım 13, 2013, 23:14:03 »
LPG yok ise çok yakar rölenti devrinde titrer fren kaliper pimleri zamanla ses yapar belirli bir devirden sonra motor sesi artar yol sesini alman araçlarına göre biraz daha fazla içeri alır.Boyaları  pek kaliteli değildir tırnakla bile rahatça çizilebilir.
Ön takımı diğer araçlara göre çok çok sağlamdır.Motoru seri ve sorunsuzdur.Güvenlik açısından iyidir.Otomatik vites olması manuel vitese göre yakıtı bir miktar daha yüksektir.Kaporta olarak çürüme vs hiç görmedim.Diğer Toyotacı arkadaşlar da iyi kötü yanlarını yazıcaktır ama ben tavsiye ederim...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • 46 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Kasım 14, 2013, 00:21:03 »
Marttan beri Allahıma şükür sorunsuz kullanıyorum.Kesinlikle sınıfına göre çok konforlu ve güvenilir.
2006 corolla sol A/T LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 415 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Kasım 14, 2013, 00:28:38 »
LPG yok ise çok yakar. Boyaları  pek kaliteli değildir tırnakla bile rahatça çizilebilir.
Bu iki kısıma katılmıyorum ne yazıkki. Örnek vererek nedenlarini açıklamak gerekirse 450 km yolu 120 liralık benzinle gittim (25 litre benzin aldı) ortalama olarak 5.5 litre olarak çıkıyorki bu değerlerde hiç özenmedim. Sadece 90-100 km arası gittim genelde. Boya konusunda ise bahsettiğiniz durum birçok markada mevcut. Bu durum boyanın kalitesinden çok su bazlı boya olmasından kaynaklanıyor.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • power of honda
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: '11
  • 26 kere teşekkür etti
  • 121 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Kasım 14, 2013, 00:33:11 »
sevmediğim  özelliği 3000 devirden sonra aşırı motor gürültüsü.Ha birde sürpriz nereden geldiğini bilmediğim tuhaf gıcırtı sesleri ,şehir içi fazla  yakıt tüketimi arkadaşların bahsettiği gibi cok hassas boya
Can yakıpta kalp kırma ey insanoğlu,seninde gülbenzin solacak birgün...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Kasım 14, 2013, 19:44:38 »
Bu iki kısıma katılmıyorum ne yazıkki. Örnek vererek nedenlarini açıklamak gerekirse 450 km yolu 120 liralık benzinle gittim (25 litre benzin aldı) ortalama olarak 5.5 litre olarak çıkıyorki bu değerlerde hiç özenmedim. Sadece 90-100 km arası gittim genelde. Boya konusunda ise bahsettiğiniz durum birçok markada mevcut. Bu durum boyanın kalitesinden çok su bazlı boya olmasından kaynaklanıyor.
O zaman şöyle diyelim Ertan bey şehir içi benzin tüketimi fazla.Boya konusunda örnek vermek gerekirse bir VW ile kıyaslanamaz bunlar tabiki benim düşüncem.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 415 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Kasım 14, 2013, 20:00:16 »
O zaman şöyle diyelim Ertan bey şehir içi benzin tüketimi fazla.Boya konusunda örnek vermek gerekirse bir VW ile kıyaslanamaz bunlar tabiki benim düşüncem.
Yakıt tüketimi konusu bence göreceli ve kullanıma bağlı bir kavram. Mesela önceden 4000 motor bir araca biniyorsanız sonrasında 2000 motor bir aracın yakıt tüketimi size çok gelmezken 1600 motor bir araçtan 2000 motor araca geçi yapan birisini üzebilir. Ama bence yinede birçok araca göre makul seviyede yakıtı. Tabi sıkıştırdıkça yakıt artar doğal olarak. Boya konusu bahsettiğim gibi su bazlı boya kullanılıyor Toyota'da bu nedenle boya biraz daha hassastır doğru ancak tırnak ile çizilmeyecek boyada yoktur.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......