merhaba arkadaşlar. '99 200 bin üzeri km 1.3 lpg li corollam var. vitesteyken gazdan ayağımı çekince araç normal yığılma yapmıyor, ileri geri titriyor, tekrar gaza basınca birden arkaya yaslıyor. her viteste yapıyor bunu ama küçük viteslerde ve yüksek devirlerde daha çok hissediliyor. araçtaki konforu inanılmaz düşürüyor, gaz keseceğim zaman sallamasın diye kaç devirde olursam oluyum mecburen debriyajı kullanmak zorunda kalıyorum.
race-media.tv Onboard Classix: Mercedes Benz SLS AMG GT3 LD Arnold & C. Brück VLN 4.Lauf 2011linkteki videoda yarış aracının yarış başlamadan önceki başlardaki hali gibi gaz kesince aynı şekilde titriyor gaza basınca birden atılıyor. pedallara ne kadar yavaş basarsam veya çekersem hiçbirşey değişmiyor.
kendi vardığım fikirler; lpg-benzin farketmiyor ikisindede yapıyor, onlarda bir problem yok, debriyaja basınca motor devri sapmadan normal düşüyor ve araba yine sallanmıyor, yani yürüyen ve motorda da bir problem yok. benim düşüncem debriyajla ilgili bir problem olduğu yönünde. son zamanlarda birinci vitese takmakta zorlanmaya başladım. birde normalmi bilmiyorum çünkü bu benim ilk arabam, debriyaj kavrama noktası debriyajı tam bastıktan 3-4 cm çekince o civarda, bir akrabanın 2012 jettasını kullandım, kavrama noktası bizimkine oranla baya yukarda.
debriyaj hidroliğini kontrol ettim, eksilme falan yok tam ayarında.
bu problemin sebebi nedir, aranızda aynı şeyi yaşanlar olmuştur mutlaka, yardımlarınız için teşekkür ederim.