Gönderen Konu: Usb çalışmıyor  (Okunma sayısı 8805 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: A+
  • 46 kere teşekkür etti
  • 17 kere teşekkür edildi
Usb çalışmıyor
« : Kasım 06, 2013, 17:21:53 »
Herkese merhabalar

Araç 2012 auris Araç ilk yarım kontakta iken çalışan usb'den müzikleri sorunsuz çalarken.Araç motoru çalıştığında haliyle müzik sistemi baştan başlatıyor cihazı bu aşamadan sonra ise müzik çalarda error yazısı çıkıyor yani hata alıyorum.Sonra bir araç çalışır haldeyken aç kapa yapıyorum.Keyfine uyarsa usb'den müzik dinleyebiliyorum.

Benim gibi bir sorunla karşılaşan var mı?Biraz göz gezdirdim ama görmedim konu olarak.

Tabiki en önemlisi çözüm :) acaba neden olabilir ne yapmalıyım.Teşekkürler şimdiden herkese
Herkese Kazasız-Belasız-Cezasız günler :)

Toyota Club Türkiye

Usb çalışmıyor
« : Kasım 06, 2013, 17:21:53 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 415 kere teşekkür edildi
Ynt: Usb çalışmıyor
« Yanıtla #1 : Kasım 06, 2013, 17:24:35 »
Bana voltaj kaynaklı bir durum gibi geldi. Aracı çalıştırdığınız an daha fazla voltaj çektiği için o an teyp göstergesi falan sönükleşir. Aletin voltaj koruma mekanizması yok ise bu durumlar oluyor.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 46 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Kasım 06, 2013, 17:28:46 »
Bana voltaj kaynaklı bir durum gibi geldi. Aracı çalıştırdığınız an daha fazla voltaj çektiği için o an teyp göstergesi falan sönükleşir. Aletin voltaj koruma mekanizması yok ise bu durumlar oluyor.
Normal bir elektirik ustasına emanet mi etmeliyim yoksa servise gidip ütüleyim mi?  :P

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Kasım 06, 2013, 17:29:54 »
Normal bir elektirik ustasına emanet mi etmeliyim yoksa servise gidip ütüleyim mi?  :P
Bence aracın garantisi varken gösterin bir servise, garantiden bir şeyler yapılabilir.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Kasım 06, 2013, 17:32:27 »
Farklı USB stickler ile deneme yaptınız mı?
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 46 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Kasım 06, 2013, 17:35:13 »
Bence aracın garantisi varken gösterin bir servise, garantiden bir şeyler yapılabilir.
Teşekkür ederim cevap verdiğiniz için ama
İşte asıl bu sorun biraz daha karmaşık.Aracı ikinci el aldık.Ve araç yağ değişimini dışarıda yaptırmış kişi.Geçen mail çektim.Düzce hizel toyotaya geri dönmediler.Bolu'da toyota servisi yok.O yüzden ne yapmalıyım tam bilemedim aslında.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Kasım 06, 2013, 17:38:26 »
Teşekkür ederim cevap verdiğiniz için ama
İşte asıl bu sorun biraz daha karmaşık.Aracı ikinci el aldık.Ve araç yağ değişimini dışarıda yaptırmış kişi.Geçen mail çektim.Düzce hizel toyotaya geri dönmediler.Bolu'da toyota servisi yok.O yüzden ne yapmalıyım tam bilemedim aslında.
Motor kısmı garanti dışı bırakılır en fazla. Yani elektrik sistemine bir müdahale edilmediyse sorun olmaz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 46 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Kasım 06, 2013, 17:39:10 »
Farklı USB stickler ile deneme yaptınız mı?

Doğrusunu söylemek gerekirse.Sadece bu durumu çözmek için deneme yapmadım.Ama farklı usb kullanıldı.

Ama hem yarım kontak ayarında hemde araç motor çalışır durumdayken hata alsam bende direk olarak usb değişimi testini yapacaktım.Fakat yarım kontakta sorunsuz çalışırken motor çalıştığına böyle bir sorunla karşılaşınca çok denemeyi düşünmedim.

Şarkı formatlarını özenle seçtim o kısımdada sorun yok.

Ama şöyle bir durum var arac motorunu durdurmadan önce müzik aksamı kapatmıyorum.Bundan kaynaklanabilir mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 164 kere teşekkür etti
  • 115 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Kasım 06, 2013, 17:39:59 »
1. USB belleğinizi takmadan, aracı çalıştırın ve sonrasında belleği takın. Sonuç ne olacak?
2. USB bellek bozuk olabilir.
3. USB belleğinizi FAT32 olarak formatlayarak deneyiniz, küçük bir ihtimal ancak belki bundandır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 46 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Kasım 06, 2013, 17:40:27 »
Motor kısmı garanti dışı bırakılır en fazla. Yani elektrik sistemine bir müdahale edilmediyse sorun olmaz.

Hım bunu öğrenmem iyi oldu.O zaman servis yolu göründü demek ki.Daha büyük masraf çıkmasından korkuyorum artık :DUR:

Mesaj Birleştirildi: Kasım 06, 2013, 17:42:47
1. USB belleğinizi takmadan, aracı çalıştırın ve sonrasında belleği takın. Sonuç ne olacak?
2. USB bellek bozuk olabilir.
3. USB belleğinizi FAT32 olarak formatlayarak deneyiniz, küçük bir ihtimal ancak belki bundandır.

1inci maddedeki denendi abi sonuç aynı.
2nci madde olması çok zor bir ihtimal.Başka cihazlarda çalışıyor.Tabi eğer toyota elektronik aksamı özel bir usb modelini destekliyorsa bilemiyorum.
3üncü madde denenmedi ama denemeliyim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Kasım 06, 2013, 17:42:49 »
Hım bunu öğrenmem iyi oldu.O zaman servis yolu göründü demek ki.Daha büyük masraf çıkmasından korkuyorum artık :DUR:
Bence servise gitmeden önce farklı bir bellek deneyin, kullanım kitapçığınızdaki yazan dosya sistemi olacak şekilde yavaş biçimlendirme yaparak uygulayın. Eğer sorun devam ediyor ise servise başvurursunuz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 46 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Kasım 06, 2013, 17:46:06 »
Herkese teşekkür ediyorum.

Söylediklerinizi deneyimleyip tekrar deneyeceğim.Umarım kısa yoldan çözüm bulmuş oluruz.Tabi buradan sonucu paylaşırım.Bir aksilik olmazsa yarın akşama sonucu belirtirim.

Tekrar tekrar herkese teşekkür ederim.  :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Kasım 06, 2013, 21:05:19 »
 :)merhaba benim araçtaki teypte flash bellek kullanıyordum sağolsun arkadaşlar iki kez kırdılar bende mini kart okuyucu ve telefonlarda kullanılan hafıza kartı aldım dediğiniz sorun başgösterdi teyp açıkken marşa basınca okumuyor reading yazıyor teybi kapatıp açınca normal çalışıyordu eski kullandığım flash belleği taktım sorun düzeldi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 46 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Kasım 06, 2013, 21:52:37 »
:)merhaba benim araçtaki teypte flash bellek kullanıyordum sağolsun arkadaşlar iki kez kırdılar bende mini kart okuyucu ve telefonlarda kullanılan hafıza kartı aldım dediğiniz sorun başgösterdi teyp açıkken marşa basınca okumuyor reading yazıyor teybi kapatıp açınca normal çalışıyordu eski kullandığım flash belleği taktım sorun düzeldi

Dediğiniz şey olabilir.Çünkü bizim araçta da minikart okuyuculu bir usb var direk usb değil.Dediğiniz gibi olabilir.

Yarın ufak bir kaç deney yapıp durumu yazacağım. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 15000
  • Model Yılı: '16
  • 62 kere teşekkür etti
  • 85 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Kasım 07, 2013, 00:14:42 »
en güzeli servisi bu konuda ütülemek yağ dışarıda değişmiş olsa bile elektronik aksamın garantisine itiraz etme hakları olacağını zannetmem...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 46 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Kasım 07, 2013, 17:00:46 »
Evet evdeki flash belleklerden herhangi biri biçimlendirildi ve içersine müzikler yüklendi.Özellikle mp3 formatında olmasına dikkat ettim.

Sonra araçtaki micro hafıza okuyuculu usb çıkartıp yeni usb araca taktım gerek yarım kontakta gerekse motor çalışır haldeyken hiç sorun vermeden çalıştı.Demek ki hafıza kartlu okuyuculardan olan usb'lerde sorun yaşanıyor.

Herkese çok teşekkür ederim.Yardımlarından ötürü  :alkis: :alkis: :alkis: :alkis:

Aksi bir durumla karşılaşırsam yine buradan belirtirim.

Mesaj Birleştirildi: Kasım 07, 2013, 17:03:59
en güzeli servisi bu konuda ütülemek yağ dışarıda değişmiş olsa bile elektronik aksamın garantisine itiraz etme hakları olacağını zannetmem...
Haklısınız Mehmet abi bu servislerle sorun yaşamamak için gerekli çoğunluk oluşursa bu tür forumlarda sözümüz hakkımız dinlenir sanırım.

Spolier için 500 lira istiyorlarmış.Oldukça fazla bu fiyat piyasanın biraz üstüne satış olsa mesela 300 lira gibi verilebilir.Ama şimdi kararsız kaldım.

Bu gibi sorunlar yaşamasak aslında daha araca sahip çıkarız.Ama şimdi el kol bağlı  :-\