0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
abi kablo ne kadar kalın olursa o kadar güçlü akım taşır. ince kablolar yüksek dirence dayanamayacağından kalın olanlar tercih edilmelidir. ayrıca bakır maşalı olanların tercih edilmesi iletkenlik konusunda daha yardımcı olacaktır. bildiklerim bunlar
içinde tekli sert kablo bulunan cinsten büyük ihtimal sizinki babam traktör için iki tane almış değişik yerlerden ikiside çalışmadı ben içinde yumuşak çoklu kablo buluna tipten aldım memnunum yaz kış bagajda duruyor 20 30 tl fiyata satılan uçları bakır görünümlü alüminyum bulunan voltaj geçirmeyen kablolardan uzak durun Çin işi yani
MerhabalarKonusu açılmışken br hatırlatma yapmak istedim.piyasada 15-20 Tl ye satılan takviye kabloları var hemde çanta içersinde )Bunların dışarıdan bakılınca kablo kesitleri kalın gibi gözüksede aslında kabloyu incelediğinizde 2-3 mm lik kablo ve üstünde kalınnn bir plastik var.Yani işin özü piyasan aldığınız ucuz takviye kabloları ile takviye yapmanız biraz zor bilgilerinize.
Elektrikte bildiginiz uzere yaricap arttikca elektrik akimi aktarimi artar bununla birlikte direncte artar yani kablonun yanmasi falan zorlasir.
Abi kablonun bakiri ince oldugu icin yeterli miktarda akim akuye ulasmamistir. Bizimde aku bitmisti soyle takviye kablosu yapmistik. + ve- icin 2 ser metrelik evlerde elektrik tesisatinda kullanilan kabloyu paralel baglamistik. Boylelikle daha rahat akim akiyor
ilke yüksek akımda ince tellerin ısınması lazım tellerde hiç bir ısınma falan yoktu özellikle kontrol ettim ama yaşar beyin mesajını okuyunca farkettimki kablolar maalesef aliminyum ondan kaynaklanıyor:) teşekkür ederim ilgine:)
Rica ederim abi Abi birde kablo saglammi aceb kopuk vb olmasin ?
) yok sağlam:)) avometre ile ölçtüm:)