Gönderen Konu: akü aktarma kablosu  (Okunma sayısı 3948 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '11
  • 4 kere teşekkür etti
  • 164 kere teşekkür edildi
akü aktarma kablosu
« : Kasım 04, 2013, 19:46:56 »
değerli dostlar geçen gün kardeşimin aracı aküden dolayı çalışmadı benim arabadan akü takviyesi yaptık ama maalesef olmadı bi oto elektrikçi çağırdık yanında getirdiği akü ile olayı halletti neden beceremediğimizi sorduğmda kablomuzun biraz ince olduğunu söyledi kendince olayın mantığını anlatmaya çalıştı ama bişey anlamadım:( aktarma kablosunun ince olmasının yada kalın olmasının mantığı nedir acaba?bilgi verebilcekce kdostumuz varmı?

Toyota Club Türkiye

akü aktarma kablosu
« : Kasım 04, 2013, 19:46:56 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kendi Halinde Bir Mecnunum :)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 135500
  • Model Yılı: '05
  • 234 kere teşekkür etti
  • 174 kere teşekkür edildi
Ynt: akü aktarma kablosu
« Yanıtla #1 : Kasım 04, 2013, 20:06:20 »
abi kablo ne kadar kalın olursa o kadar güçlü akım taşır. ince kablolar yüksek dirence dayanamayacağından kalın olanlar tercih edilmelidir. ayrıca bakır maşalı olanların tercih edilmesi iletkenlik konusunda daha yardımcı olacaktır. bildiklerim bunlar :)
Ya ALLAH' a Baş Eğer Hiç Kimseye Eğmezsin; Ya da Herkese Baş Eğer Hiçbir şeye Değmezsin...

Ex '12 Corolla D-4D (0-31.000)
'05 Laguna 1.6 16V (133.700-...)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Kasım 04, 2013, 20:27:22 »
 :) içinde tekli sert kablo bulunan cinsten büyük ihtimal sizinki babam traktör için iki tane almış değişik yerlerden ikiside çalışmadı ben içinde yumuşak çoklu kablo buluna tipten aldım memnunum yaz kış bagajda duruyor 20 30 tl fiyata satılan uçları bakır görünümlü alüminyum bulunan voltaj geçirmeyen kablolardan uzak durun Çin işi yani

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 1412 kere teşekkür etti
  • 901 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Kasım 04, 2013, 20:31:30 »
Merhabalar
Konusu açılmışken br hatırlatma yapmak istedim.piyasada 15-20 Tl ye satılan takviye kabloları var hemde çanta içersinde :))Bunların dışarıdan bakılınca kablo kesitleri kalın gibi gözüksede aslında kabloyu incelediğinizde 2-3 mm lik kablo ve üstünde kalınnn bir plastik var.Yani işin özü piyasan aldığınız ucuz takviye kabloları ile takviye yapmanız biraz zor bilgilerinize.
Sadece V-POWER - Anti LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Kasım 04, 2013, 21:18:43 »
abi kablo ne kadar kalın olursa o kadar güçlü akım taşır. ince kablolar yüksek dirence dayanamayacağından kalın olanlar tercih edilmelidir. ayrıca bakır maşalı olanların tercih edilmesi iletkenlik konusunda daha yardımcı olacaktır. bildiklerim bunlar :)

onurum yüksek direnç değil yüksek akıma olması lazım ki yüksek akımda ince kablo önce ısınır sonra kopmalar meydana gelir ki bu söylediklerimin hiç biri olmadı yani kablo

:) içinde tekli sert kablo bulunan cinsten büyük ihtimal sizinki babam traktör için iki tane almış değişik yerlerden ikiside çalışmadı ben içinde yumuşak çoklu kablo buluna tipten aldım memnunum yaz kış bagajda duruyor 20 30 tl fiyata satılan uçları bakır görünümlü alüminyum bulunan voltaj geçirmeyen kablolardan uzak durun Çin işi yani

onurum yüksek direnç değil yüksek akım olması lazım;şayet kablo ince ve akım yüksek ise kablo önce ısınır dayanamadığı zaman kopmalar meydana gelir ki sigortaların çalışma pirensibide bu şekildedir.

yaşar beyin söylediği daha mantıklı geldi bana dış görünüşü bakır olup aslında aliminyum tellerin öz dirençeleri bakır tellere oranla çok daha fazla olduğundan üzerinden geçen akım doğal olarak daha düşük olacaktır.
yaşar beyin verdiği bilgi daha mantıklı geldi bana.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Kasım 04, 2013, 21:19:55 »
Merhabalar
Konusu açılmışken br hatırlatma yapmak istedim.piyasada 15-20 Tl ye satılan takviye kabloları var hemde çanta içersinde :))Bunların dışarıdan bakılınca kablo kesitleri kalın gibi gözüksede aslında kabloyu incelediğinizde 2-3 mm lik kablo ve üstünde kalınnn bir plastik var.Yani işin özü piyasan aldığınız ucuz takviye kabloları ile takviye yapmanız biraz zor bilgilerinize.

teşekkürler ümit bey.:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Kasım 04, 2013, 22:21:30 »
Elektrikte  bildiginiz uzere yaricap arttikca elektrik akimi aktarimi artar bununla birlikte direncte artar yani kablonun yanmasi falan zorlasir.
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Kasım 04, 2013, 22:25:43 »
Elektrikte  bildiginiz uzere yaricap arttikca elektrik akimi aktarimi artar bununla birlikte direncte artar yani kablonun yanmasi falan zorlasir.

bende onu diyorum ercü:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Kasım 05, 2013, 06:11:35 »
Abi kablonun bakiri ince oldugu icin yeterli miktarda akim akuye ulasmamistir. Bizimde aku bitmisti soyle takviye kablosu yapmistik. + ve- icin 2 ser metrelik evlerde elektrik tesisatinda kullanilan kabloyu paralel baglamistik. Boylelikle daha rahat akim akiyor :)
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Kasım 05, 2013, 16:53:28 »
Abi kablonun bakiri ince oldugu icin yeterli miktarda akim akuye ulasmamistir. Bizimde aku bitmisti soyle takviye kablosu yapmistik. + ve- icin 2 ser metrelik evlerde elektrik tesisatinda kullanilan kabloyu paralel baglamistik. Boylelikle daha rahat akim akiyor :)

ilke yüksek akımda ince tellerin ısınması lazım tellerde hiç bir ısınma falan yoktu özellikle kontrol ettim ama yaşar beyin mesajını okuyunca farkettimki kablolar maalesef aliminyum ondan kaynaklanıyor:) teşekkür ederim ilgine:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Facebook
  • 940 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Kasım 05, 2013, 16:57:42 »

ilke yüksek akımda ince tellerin ısınması lazım tellerde hiç bir ısınma falan yoktu özellikle kontrol ettim ama yaşar beyin mesajını okuyunca farkettimki kablolar maalesef aliminyum ondan kaynaklanıyor:) teşekkür ederim ilgine:)
Rica ederim abi :) Abi birde kablo saglammi aceb kopuk vb olmasin ? :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Kasım 05, 2013, 19:24:15 »
Rica ederim abi :) Abi birde kablo saglammi aceb kopuk vb olmasin ? :)

:)) yok sağlam:)) avometre ile ölçtüm:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Facebook
  • 940 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Kasım 05, 2013, 20:11:13 »
:)) yok sağlam:)) avometre ile ölçtüm:)

:) Hmm :)