0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Kilometresi oynanmış aracı satan kişiye 2-7 yıl arasında hapis cezası var, gidip savcılığa suç duyurusunda bulunup durum tespiti yaptırırsanız iyi olur, siz satacağınızda da aynı sıkıntıyı yaşama durumunuz olabilir. Geçmiş olsun.
TÜV ün hata yapmış olma ihtimali yokmu yani Benim arabada nerde ise 1500 km yazacaklardı İlk muayeneyi ben yaptırdım 2-3 yıllık arabaya... Aldığımda sıfırladığım kilometre vardı ekranda onu yazacaktı
105000 i 205Bin de yazabilir yani, kim TÜV kağıdının KM kısmına bakarki?
Ahmet Hocam,Siz bilirsiniz, zaten bu arabaların muayenesi ilk alışta 3 yılda bir geliyor peki bu 3 yıl içinde KM nin oynanıp oynanmadığını bilme şansımız varmı ki?Eğer yoksa zaten kafaya takmanında bir anlamı yok, yukardaki iş bana göre TÜV ün yaptığı bir hata, olaki mahkemelik bir durum oldu bu aracın KM sinin gerçekte kaç km olduğu bilinebiliyormu ?
Bu araba büyük ihtimalle 2005 yada 06 model.Sonradan anlaşılması sevis bakım Kmleri ile oluyor.Birde intelligent testerde oluyormu bakmak hiç aklıma gelmedi yarın onada bakayım bende merak ettim.Geçen bi Fiat'a ELM327 ve Fiat ECUscan programı ile baglandım.Kmde ODU 120K göküyordu.Ama bilgisayarda 185K çıktı.Bravo yani Fiat'a engine ECU'da araç Km'sini takip ediyor.
Abi tam aklımdan geçen noktaya değindin. Acaba beyine yazılıyor mudur? Yani eğer öyle ise süper olur fakat akü vs değişince nasıl oluyor bu durumdada?
Güldürme beni ErtanAküyü sökünce senin arabanın ODU Km'side hafızasını kaybediyor mu?
Abi göstergenin içerisinde hafızayı tutmasını sağlayan bir güç devresi vardır mutlaka. Ecu'da var mı bu şekilde bir sistem? Mesela aküyü söküp takınca bazı arıza kodları ve optimum yakıt ayarları siliniyor, cam tuşlar vs bozuluyor. Bir süre sonra yeniden programlanıyor.