0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Merhabalar;Genelde aracımı 5-6. devirlerde kullanırım araçta landirenzo marka LPG sistemi var yakıt tüketimim aşağıdaki gibi sizce bu devirlerde kullanım için yakıt sarfiyatı normal mi yoksa yüksek mi
Az, o dediğiniz devirlerde kullanıp, 10 litre ortalamanın altına düşmek imkansız! Ben normalde SHIFT uyarısına göre kullanıyorum ve çok nadir, sıkıldığımda vs. gaza 4000-4500 d/d bandına kadar basıyorum, ortalamam 9,3.
Bakıma yeni girdi bir sorun olduğunu sanmıyorum 30 bin km dir kullanıyorum çünküAyrıca lpg yok iken de 6.3 ortalamaya sahipti
lpg montajı yapıldıktan sonra yol bilgisayarın da belirlenen veriler lpg verisi mi oluyor? yoksa ayrıca tanıtmak vb. gerekiyor mu?
Bu ortalamayı gösterdiginde LPGde 100/L ne kadar yakıyor?
aracın tankı zorlayınca 30 Litre alabiliyor. 30 Litreyle şu ana kadar en fazla 320 km yol yaptım hesaplama yaparsak şehir içinde yaptığım yol 280 in altına hiç düşmüyor 280 üzerinden hesaplayınca 1 litre ile 9,3 km gidebiliyorum çarpan şekline vurduğumuzda şehir içinde 11 Litre falan yapıyor şehir dışı tüketimi ise 8,7 Litreye falan tekabül ediyor değerlerde bir sorun yoktur heralde sonuçta ortalama değeri veriyor
30 litre ile en fazla 320Km gittiginizi belirtmişsiniz. Buda dediginiz gibi 9,4Ltye daha yakın.Bu en fazla yaptıgınız Km imiş.Peki yüksek devirde kullanarakta 320Km yol gidiyormu?Gittigini kabul edersek; yol bilgisayarı 7,4 lt gösteriyorki arada 2 litre fark çok fazla. İdeal ayar ile yol bilgisayarının gösterdiginin %15 fazlasını LPGde tüketmeli.7,4 + %15=8,51Lt Bu durumda LPG ayarınız bence çokta iyi değil.Birde bahsettigimiz şartlar olumlu şartlar 4000/5000 devirler değil anladıgım kadarı ile.
tabi hocam kızışmasın ortalık her zaman öyle kullanan birisi değilim söylediğim gibi sadece ilk viteslerde ani hızlandırma yapıyorum diğer viteslerde sakin kullanım söz konusu şehir içinde zaten fazla yakıyor. 320 km yolu 3000 deviri geçmeden yapmıştım 280 in altına düşmediği zamanlarda dediğim gibi ilk viteslerde ani hızlanmayla olanlar (ilk vitesler dediğim ilk 3 vites)
İlk mesajınız ile son mesajınızda belirttiginiz bilgiler tutarsız.
mesela sokak içinde olsun vites değiştirmeden 2. viteste 6. devire bile dayarım