0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arka süspansiyon sistemi burulma kirişli olduğundan özellikle çapraz geçişlerde(yani 2 tekerin ayrı ayrı çukurdan veya tümsekten geçtiğinde) araba çok feci sallıyor. 92 corolla bile bağımsız salıncak ve çok daha konforlu malesef.
2010 Model Corolla mın süspansiyonları sert gibi geldi bana. (Daha önce 2001 1.6 Corolla Kullandım. Baya konforluydu tabi o 1090kg idi.) Özellikle su kanallarından geçerken salıncak gibi sallanıyor şöyle çapraz geçeyim deyince. Tabi ağırlığa göre falan diye düşündüm ama o araba yağ gibi geçmeli bence. Bu konuda düşüncesi olan var mı acaba?
Bu kadar çok sallanması kesinlikle burulma kirişi nedeni ile ama süspansiyon kesinlikle sert değil (bence)Küçük bir düzeltme yapayım dediginiz model de Corollalar bagımsız değil. McPherson süspansiyon sistemi olarak geçiyor.Hatta 2002 ye kadar Avensislerdede arkada bu sistem var.Bu süspansiyon sistemi bagımsız ile burulma kirişinin arasında bir tadı vardır.
Burulma kirişi nedir acaba bilgi sahibi olma adına.
Bu konuyu inceleyebilirsiniz. İçerisinde paylaşılan bazı konular ile daha anlaşılır hale geliyor. http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=9617.0
evet sert hemde baya hissettiriyor kendini. Eşimde 2006 corolla hb var bende 2013 sedan bu sayede ikisini de sık sık kullanıyorum 2006 özellikle şehir içinde epey konforlu ama yumuşak suspansiyon düşük hızlarda konfor sağlarken yüksek hızlarda 120 den itibaren insanı çok tedirgin ediyor kendini güvende hissedemiyorsun 2013 şehir içinde sert suspansiyonuyla daha rahatsız edici ama hızlandığında işler inanılmaz değişiyor 200 km ile giderken bile gayet kararlı kendini güvende hissediyorsun
Bozuk yollarda minibüs gibi sallıyor araba çok rahatsız edici maalesef