Gönderen Konu: fren sesi,titreme,rüzgar sesi,cam otomatikleri,lastik boyutları  (Okunma sayısı 1965 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 78000
  • Model Yılı: '06
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Merhaba,

Arkadaşlar,forumda araştırmalar yaptım benzer sorunlar olmasına rağmen sorularıma net cevaplar bulamadım o yüzden sorunlarımı tek başlık altında topladım.
Öncelik forumda ve toyota konusunda henüz çok yeniyim,aracımı alalı yaklaşık 1 ay olacak,alırken götürdüğümüz usta pek işinin ehli çıkmadı galiba,ufak tefek problemler çıkmaya başladı,benimde dikkat etmediğim şeyler olmuş tabi.

İlk ve önemli gördüğüm sorun frenlerde,forumda bir iki konu gördüm fakat hangisi olduğunu bilemedim,ışıkta duracağım zaman farkettim bunu ve sürekli yapıyor,durmak için yavaşça debriyajla birlikte frene bastığımda,arabanın orta ya da ön kısmından arabanın altına sanki demir sürter gibi,sert bir cisimle kazıyormuş gibi ses geliyor,insan tedirgin oluyor tabi fren olunca,forumda iki başlıkta gördüm biri fren balatalarından olabilir demiş diğeri debriyaj ile ilgili olabilir demiş,sizce ne olabilir?Pahalıya patlarmı acaba?

İkinci sorunum titreme ile ilgili araba kalkışlarda titreme yapıyor gibi,1.0 motor olduğundan mı,debriyajla mı alakalı,yoksa ben mi alışamadım araca?Fakat bu sürekli olan bir durum değil,arada yapıyor fakat yapmaması gerek diye düşünüyorum çünkü sanki stop edecek gibi oluyor gazı verince geçiyor.

Üçüncü konu rüzgar sesi mi diyeyim uğultusu mu diyeyim bilemedim,birden fazla cam açık ve 80'in üzerinde giderken arada aracın içinde çok fazla rüzgar uğultusu oluyor,titreme yapıyor basınç gibi bu normal mı bilmiyorum,bence bu kadar acaip şekilde olmaması gerekiyor,camı kapatmak zorunda kalıyorum,aşırı bir hızla da gitmezken bunu yapmazken acaibime gitti.sizce sorun nedir?

Dördüncü sorunum cam otomatikleri ile ilgili alırken çok üstüne varmamıştım ama şimdi canımı sıkıyor,cam otomatikleri sanki fazla sesli gibi bu ıslık sesinden bahsetmiyorum açarken motoru fazla ses çıkarıyor gibi,şöyle anlatayım normalde çok ses çıkarmaz benzinli araç gibi düşünün ama bu dizel motor gibi biraz gürül gürül açılıyor  :) sizce gittiği yere kadar götürsün mantığı ile mi ilerleyeyim,yoksa basit bir şey midir yağlanması gerekiyor gibi?

Son sorum ise lastikler ile ilgili,evimizin altında lastikçi var lastikler nasıl diye bir baktırayım dedim,lastiklerin yeni olduğunu fakat boyutları çokta olmasa büyük olduğunu söyledi,zararı olur mu dedim yakıtı biraz etkiler ama çok sert kullanmıyorsan sıkıntı olmaz dedi,geçen 100 km bir mesafe yaptım araç yolda biraz titreme yaptı gibi geldi yoldan olabilir diye düşündüm,havalarını kontrol ettim tekrar benzinliğe girip havalarını düzelttim fakat yinede az olsa da yaptı sizce lastik boyutundan mıdır yoksa başka bir sıkıntısı var mıdır bilemedim.

Dostlar kusura bakmayın böyle hepsini bir arada yazdım uzun oldu yanlış etti isem beni uyarın yeniyim daha,uzun uzun yazıp sizinde başınızı şişirdim,sizin cevaplarınıza göre ustaya yön vereceğim gittiğimde.

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler,öyle bir yazdım ki çürük araba aldık herhalde diye düşünmeye başladım  :-\
Yaris 2006 1.0 Terra Yeni Kasa Benzinli Manuel

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
Araç 1.0 3 silindir bir motor. 3 silindirler genelde gürültülü çalışır normaldir motor sesiniz.

Gaza bastığınızda titremenin geçtiğini söylemişsiniz bu durumda kaldırırken debriyajı fazla çekip gazı az veriyorsunuz böyle yaptığınız için normal bunlar yavaş yavaş zamanla alışırsınız aracınıza.

Camlar açıkken 70ten sonra her araç ses yapar buda çok normal birşey yani anormal yan göremedim.

Lastik basınçlarını soğukken kontrol ediniz ki doğru değerlerde olsun ısınan hava genleşir bu yüzden yanılma olabilir akşam saatlerinde veya sabah saatlerinde kontrol edin. Ayrıca kontrol ettikten sonra azaldı demişsiniz o zaman sorun rot balans olabilri 20 tllik işi var.

Frenlerle ilgili durum lastikleriniz ne marka bilmiyorum ama sert bir lastikse hafif sert fren yaptığınız anda ABS devreye girer ve demirle birşey kazıyormuş sesi ABS sesi korkmayın. Ayrıca ABSnin devreye girme sebeplerinden biride fren balatasıdır onu değiştirerek koalyca mutlu sona kavuşursunuz.

Kazasız belasız cezasız kullanmanız dileklerimle :)
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 78000
  • Model Yılı: '06
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Araç 1.0 3 silindir bir motor. 3 silindirler genelde gürültülü çalışır normaldir motor sesiniz.

Gaza bastığınızda titremenin geçtiğini söylemişsiniz bu durumda kaldırırken debriyajı fazla çekip gazı az veriyorsunuz böyle yaptığınız için normal bunlar yavaş yavaş zamanla alışırsınız aracınıza.

Camlar açıkken 70ten sonra her araç ses yapar buda çok normal birşey yani anormal yan göremedim.

Lastik basınçlarını soğukken kontrol ediniz ki doğru değerlerde olsun ısınan hava genleşir bu yüzden yanılma olabilir akşam saatlerinde veya sabah saatlerinde kontrol edin. Ayrıca kontrol ettikten sonra azaldı demişsiniz o zaman sorun rot balans olabilri 20 tllik işi var.

Frenlerle ilgili durum lastikleriniz ne marka bilmiyorum ama sert bir lastikse hafif sert fren yaptığınız anda ABS devreye girer ve demirle birşey kazıyormuş sesi ABS sesi korkmayın. Ayrıca ABSnin devreye girme sebeplerinden biride fren balatasıdır onu değiştirerek koalyca mutlu sona kavuşursunuz.

Kazasız belasız cezasız kullanmanız dileklerimle :)

Cevaplarınız için çok teşekkürler,fakat motor sesini benim verdiğim örnek yüzünden yanlış anladınız,cam otomatiklerinin motorundan bahsetmiştim,ama cidden motor arabanın motorunun sesli olduğu aklıma gelmemişti,sormayı unutmuşum,onu da aradan çıkartmış oldunuz  :alkis:
Yaris 2006 1.0 Terra Yeni Kasa Benzinli Manuel

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
Cevaplarınız için çok teşekkürler,fakat motor sesini benim verdiğim örnek yüzünden yanlış anladınız,cam otomatiklerinin motorundan bahsetmiştim,ama cidden motor arabanın motorunun sesli olduğu aklıma gelmemişti,sormayı unutmuşum,onu da aradan çıkartmış oldunuz  :alkis:

Cam motorlarının sesi yalıtım biraz ayıf olduğu için muhtemelen yankı yapıp ses çıkartıyordur onun dışında belki birde asansörü yağsız kalmıştır :)
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)