0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Güzel bir hobi, yaptığınız çalışmalar var mı bizimle paylaşabileceğiniz. Belki bu sayede benim gibi hobiye başlama niyeti olanlara bir teşvik olur.
Başlamak istediğiniz hobi türünü söylerseniz bana ve bu konu üzerinde tabiki konuşup yardımcı olmak isterim...
Ben daha çok model helikopter ve araçları yapmak yönünde bir şeyler yapmayı istiyorum. Ancak ne yazıkki henüz hiçbir fırsatım olmadı.
Heli ve uçak yapmak oldukça zor ve ben hiç girişimde bulunmadım bile çünkü merkez ağırlıkları aerodinamik hesaplamaları pal açıları motor gücü rüzgar direnci gibi hesaplamalar işin içine giriyor ve derin bir fizik matematik bilgisi gerektiriyor. Rc aracıda günümüz teknolojisiyle üretilenlerin performansına bakınca kendi üretim hayalim uçup gidiyor zaten çünkü mevcut hali hazırda olanı kullanınca alınan zevk ve onu modifiye etme merakı sıfırdan üretim merakını gideriyor. Fakat; önümüzdeki sene kara ve havadan sonra şimdide deniz modellerine geçicem inşallah. ve bu modellerın yapımı konusunda da baya bir araştırma yaptım esc vericim kumandam ve motorum hazır bile. siparişlerimi verdim. şimdi deneme olarak güzel bir gövde hazırlayım yaz tatilimde istediğim stilde ve donanımda bir tane sürat teknesi yapmayı düşünüyorum. ama illa maddi konuda pek sıkıntın yoksa ve heli tarzı uçan bir model yapmak istiyorsun quad copter araştır. internette bir sürü döküman var bununla ilgili. dünyanın en pahalı el yapımı kopteri ise hexacopterdir. maliyeti 30.000 doları buluyor. Kısacası merak ettiğin noktaları bana söyle bilgimi paylaşır yardımcı olmaya çalışırım
Piyasada hazır demonte kitler var mesela onlarla başlayabilirim gibi geliyor. Ancak henüz tam olarak yapabilecek zamanım olacağını sanmadığım için bir köşede kalmasından korkuyorum.
Selçuk forumda çok fazla RC meraklıları var. Zamanla tanışırsın
Tamam abi Bekliyorum sabırsızlıkla
Hımmm benim uzmanlık dalımda konu açılmış ya Suan ucurduğum helikopterlerTrex 600 nitro DFCKDS 550 DFC Şuan uçurduğum uçaklar.Warbird. AT-6 Texan. 1.6metre kanat 52 lik glow motor. Elektrikli RetractWarbird Blackhorse Sea Fury kanat açıklığı 2 metre . Motor DLA 32cc benzin. Havalı Retract.Scale Sparrow Hawk . Kanat 1.8 metre. Motor DLA 32cc benzin.Katana 3D akrobasi . Motor ASP 52 glow. Kanat 1.6 metreWarbird. Spitfire mk8 . Motor TT25 gp . Kanat 1 metreScale. Harmon Rocket. Motor ASP52. Kanat 1.43 metre.
Çok zevkli hobiler bunlar. Mesut da bombayı patlatmış....Kamera çekimli video harika. Kullanılan kamerayı merak ediyorum. Kamera hakkında bi detay veririrmisiniz.Ben de çocluklara düşük maliyetli bi tekne almıştım, ancak bataryası sadece 10 dakika dayanıyor.
Selçuk ben yaklaşık 9 10 yıldır bu işle uğraşıyorum, TR de bu konuda tanınan biriyimdir, www.clubrc.com benim kendi forumum, havadan görüntüleme işinede 3 4 defa girdim tricopterler quadlar hexalar falan yaptım
şimdi bir dakika, öyle "çok az rc hobi sevenler var" cümlesini duyar duymaz hemen koşup geldim hava araçlarını bilmem fakat konu kara araçları olursa her türlü yardımım dokunur. hani bildiğim kadar elimden geleni yaparım. on road olsun off road olsun prof. yarış tecrübelerim vardır. yazın iki haftada bir kışın ayda bir mutlaka rc buluşmalarımz olur. http://www.hobbyrc.com dan takip edebilirsiniz. benim asıl branşım off road. serpent, traxxas araçlarını iyi bilirim. ama on road da bir kaç tecrübem var. elektirkli kullanıyorum. daha öncede bir kaç video paylaşmıştım. çalışmalarımdan bazıları;Plasti Dip application to ezrun sc8Make a Serpent 811 Cobra BeRC Wireless Camera SystemRamp Day - RC Team 212