Gönderen Konu: RC Model Helikopter 4 Kanal Dış Ortam Uçuşlar İçin Fiyat ve Performans Avantajı  (Okunma sayısı 6335 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 253000
  • Model Yılı: '06
  • 32 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
Bu hobiyle ilginenler gayet iyi bilirler oldukça pahalı ve riskli bir hobidir.
Yüzlerce lira binlerce tl verip aldığınız modeliniz özellikle hava aracıysa onlarca metre yükseklikten irtifayı kaybedip yere çakılması ve kırımlı kazaların yaşanması kaçınılmazdır. Bu hobide dünyaca ünlü model üreticilerin Maalesef Türkiye fiyatları oldukça yüksektir. Ve işinin ehli olmayanlar maalesef bu güzel zevkten mahrum kalıyorlar maddi endişelerden dolayı. İşte hep bu zevki yaşamak isteyen arkadaşlar için kendimin zevkle kullandığı ve doyamadığı bu hobiye uygun en iyi fiyat ve performans kıyaslamasında seçilecek olan Helikopter Modelini tanıtmak istiyorum.

Bildiğiniz gibi 3D uçuş yapmak tam bir profesyonellik ister. Hem 3d uçan rc ler pahalıdır hemde kırımla biten çöpe kadar giden kazalar kaçınılmazdır. Öncelikle bir heliyle 3d uçmak için yaklaşık en az 500 tl lik bir kumandaya sahip olmanız gerekiyor. bu kumandayla pratik yapp öğrenmek için simulasyon alıp bilgissayarınıza kurmanız ve kumandayıda bilgisayara bağlayarak sanal ortamda hakimiyeti öğrenmeniz gerekiyor bu aylarca zaman alabiliyor. ardından öğrendiklerinizi 3D 6 kanal bir heliyle deneme yapabilirsiniz. Aksi taktirde heliyi havalandıramazsınız bile.
Bunun için öncelikle 6 kanal yerine 4 kanal bir helikopter ile işe başlamalısınız. Bu helikopterler oyuncak olmayıp alan gezisine uygun modellerdir. Alacağınız helinin hava araçlarının yedek parçasının temin edilebilme yaygınlığı çok önemlidir. Kara araçlarına göre en fazla kırım bu hassas ve aerodinamiğe bağlı uçuş yapan modellerde olmaktadır. Bunun için pahalı bir modelle başlamaktansa kaliteli ve uygun olanı seçmek mantıklıdır. piyasada buna cevap veren bir firma gelişti. WlToys. bu firma profesyonel yüzlerce dolarlık modellerle aynı performansı gösteren rc leri uygun fiyatlarla sunuyor. Maalesef tr den temin edilmek istendiğinde fiyatlar tekrar yükseliyor.

Sizlere tanıtacağım Model V912 Modelidir. Kendiminde sahip olduğu ve çok memnun olduğum bu modeli kısaca anlatıcam.

Wl-Toys V912 flight speed test

Videosunu izlediğiniz heliyi tr de 300 tl internet siteleri satıyor. fakat zaten ellerinde yok. Ben banggood sitesinden ortalama 80 dolar gibi bir maliyetle ve yanında 2 adet yedek bataryayla aldım. ve önlem açısından anakartı dahil ve motorları dahil servo kolları yedek kep gibi parçalara 60 dolarlık masraf daha yaparak toplamda 140 dolar gibi bir rakama tüm kırımlara karşı önlemimi alıp gönlüm rahat bir şekilde zevkini yaşıyorum.

Kumandası digital göstergelidir ve kumanda üzerinden trim throttle ayarları yapılıyor. havada asılı kalma hover ayarlarını rahatlıkla yapabilirsiniz

Alet oldukça sağlam defalarca kez 100 mt yükseklikten yere yada betona çakılmama rağmen ağaçlara bina kenarlarına çarpmama rağmen sadece pallerden biri çatladı ve bir kaç çizik var.

Kesinlikle dış ortam helisi. Orta dereceli rüzgarlı havada dayanıklı. Servo açıları gayet yeterli ve keskin hamleler yapıyor bu adrenalini arttırıyor. En güzel özelliği ise çok hızlı olması :) Kesinlikle çocukların insanların olduğu yerde kullanılmamalı yaklaşık 52 cm uzunluğu var. 4 kanal için yeterli. aynı markanın v913 70cm lik olanı var gereksiz. ve v912 kadarda kıvrak değil hantal. size gözüm kapalı önerebileceğim bir üründür.

Ürün incelemeli uçuş Testi
Wl-Toys V912 flight speed test

Kamera takarak mükemmel bir zevk yaşatan harika kayıtlar alan Video
v912 RC Helicopter, #16 808 camera lens D

ÜRÜN İNCELEMESİ
TheBestRCHelicopters.net - Review of the WL Toys V912 MAX - 4 Channel - 2.4GHz - Outdoor Heli

Bu Model düşünen herkese tavsiyemdir. Bangooddaki satış linkinide veriyorum düşünenler için. Yaklaşık 15-20 gün gibi bir sürede ulaştı adresime.
incelemek isteyenler için:

http://www.banggood.com/Large-WLtoys-V912-4CH-Single-Blade-RC-Helicopter-With-Gyro-RTF-Orange-p-75662.html
Avensis 1.6 Comfort 2006

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 415 kere teşekkür edildi
Güzel bir hobi, yaptığınız çalışmalar var mı bizimle paylaşabileceğiniz. Belki bu sayede benim gibi hobiye başlama niyeti olanlara bir teşvik olur.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 32 kere teşekkür etti
Teşekkür ediyorum ertan bey. Çalışmalardan ziyade tanıtımını yaptığım Modeller sahip olduğum ve şuan kullandığım modellerdir. Video çekimi gibi birşeyden bahsediyorsanız Heli için sözüm olsun bir video çekip koyarım bende.

Diğer konuda Truggy 4.6 Kara aracımı tanıttım. Onun geçen sefer temizliğini yaparken birde örümcek gözü led far takmıştım onun resmini şimdi paylaşabilirim.
Servise Kaldırmıştım aracı :)

Avensis 1.6 Comfort 2006

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 32 kere teşekkür etti
Güzel bir hobi, yaptığınız çalışmalar var mı bizimle paylaşabileceğiniz. Belki bu sayede benim gibi hobiye başlama niyeti olanlara bir teşvik olur.

Başlamak istediğiniz hobi türünü söylerseniz bana ve bu konu üzerinde tabiki konuşup yardımcı olmak isterim...
Avensis 1.6 Comfort 2006

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
Başlamak istediğiniz hobi türünü söylerseniz bana ve bu konu üzerinde tabiki konuşup yardımcı olmak isterim...
Ben daha çok model helikopter ve araçları yapmak yönünde bir şeyler yapmayı istiyorum. Ancak ne yazıkki henüz hiçbir fırsatım olmadı.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 32 kere teşekkür etti
Ben daha çok model helikopter ve araçları yapmak yönünde bir şeyler yapmayı istiyorum. Ancak ne yazıkki henüz hiçbir fırsatım olmadı.

Heli ve uçak yapmak oldukça zor ve ben hiç girişimde bulunmadım bile çünkü merkez ağırlıkları aerodinamik hesaplamaları pal açıları motor gücü rüzgar direnci gibi hesaplamalar işin içine giriyor ve derin bir fizik matematik bilgisi gerektiriyor. Rc aracıda günümüz teknolojisiyle üretilenlerin performansına bakınca kendi üretim hayalim uçup gidiyor zaten çünkü mevcut hali hazırda olanı kullanınca alınan zevk ve onu modifiye etme merakı sıfırdan üretim merakını gideriyor. Fakat; önümüzdeki sene kara ve havadan sonra şimdide deniz modellerine geçicem inşallah. ve bu modellerın yapımı konusunda da baya bir araştırma yaptım esc vericim kumandam ve motorum hazır bile. siparişlerimi verdim. şimdi deneme olarak güzel bir gövde hazırlayım yaz tatilimde istediğim stilde ve donanımda bir tane sürat teknesi yapmayı düşünüyorum.

ama illa maddi konuda pek sıkıntın yoksa ve heli tarzı uçan bir model yapmak istiyorsun quad copter araştır. internette bir sürü döküman var bununla ilgili. dünyanın en pahalı el yapımı kopteri ise hexacopterdir. maliyeti 30.000 doları buluyor.

Kısacası merak ettiğin noktaları bana söyle bilgimi paylaşır yardımcı olmaya çalışırım
Avensis 1.6 Comfort 2006

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
Heli ve uçak yapmak oldukça zor ve ben hiç girişimde bulunmadım bile çünkü merkez ağırlıkları aerodinamik hesaplamaları pal açıları motor gücü rüzgar direnci gibi hesaplamalar işin içine giriyor ve derin bir fizik matematik bilgisi gerektiriyor. Rc aracıda günümüz teknolojisiyle üretilenlerin performansına bakınca kendi üretim hayalim uçup gidiyor zaten çünkü mevcut hali hazırda olanı kullanınca alınan zevk ve onu modifiye etme merakı sıfırdan üretim merakını gideriyor. Fakat; önümüzdeki sene kara ve havadan sonra şimdide deniz modellerine geçicem inşallah. ve bu modellerın yapımı konusunda da baya bir araştırma yaptım esc vericim kumandam ve motorum hazır bile. siparişlerimi verdim. şimdi deneme olarak güzel bir gövde hazırlayım yaz tatilimde istediğim stilde ve donanımda bir tane sürat teknesi yapmayı düşünüyorum.

ama illa maddi konuda pek sıkıntın yoksa ve heli tarzı uçan bir model yapmak istiyorsun quad copter araştır. internette bir sürü döküman var bununla ilgili. dünyanın en pahalı el yapımı kopteri ise hexacopterdir. maliyeti 30.000 doları buluyor.

Kısacası merak ettiğin noktaları bana söyle bilgimi paylaşır yardımcı olmaya çalışırım
Piyasada hazır demonte kitler var mesela onlarla başlayabilirim gibi geliyor. Ancak henüz tam olarak yapabilecek zamanım olacağını sanmadığım için bir köşede kalmasından korkuyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 32 kere teşekkür etti
Piyasada hazır demonte kitler var mesela onlarla başlayabilirim gibi geliyor. Ancak henüz tam olarak yapabilecek zamanım olacağını sanmadığım için bir köşede kalmasından korkuyorum.

Evet bu işte zaman çok değerli, ve yeterli zamanınız olmadığında bir süreliğine küsüyor insan model aracına. ama aklından çıkmıyor hiç. şunu bunu yapıcam ona diye hayaller kuruyoruz.

Hazır kitler vardır evet o zaten işin montajına kaçıyor sıfırdan yapmak olmuyor ama o da ayrı bir zevk tabiki. ama fikir üretmenizi engelliyor sonucta gideceğiniz yol ve montaj belli. ortaya çıkacak olan şey belli. Ama sizi yönlendirmeye ve fikir edinmeye itiyor. Mesela benim helikopterdeki gece sürüşü için öndeki aydınlatma bir fikir uyandırdı ve dedimki önde beyaz led yanıyor,anakart üzerinden uygun soketten bir kablo daha kuyruğa kadar uzatırsam  farklı renkte bir led kuyruğa montaj yaparsam gece uçuşum daha istikrarlı olur ve yön bulmam kolaylaşır diye düşündüm. bu konuyu tartıştım bir forumda ve bazı arkadaşlar uyguladılar ben daha zaman bulup uygulayamadım. Oldukça başarılı sonuç almışlar.

Bunun gibi uğraşlara itiyor işte insanı en azından gereksiz boş şeylerle zaman geçirmiyor insan. ileride bir gün çocuk sahibi olursak çocugumuzla nasıl zaman geçirmesini gereken bireyler olucaz diye düşünüyorum.
Avensis 1.6 Comfort 2006

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
Selçuk forumda çok fazla  RC meraklıları var. Zamanla tanışırsın 
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 32 kere teşekkür etti
Selçuk forumda çok fazla  RC meraklıları var. Zamanla tanışırsın

Tamam abi Bekliyorum sabırsızlıkla
Avensis 1.6 Comfort 2006

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
Hımmm benim uzmanlık dalımda konu açılmış ya :)

Suan ucurduğum helikopterler

Trex 600 nitro DFC

KDS 550 DFC

Şuan uçurduğum uçaklar.

Warbird. AT-6 Texan. 1.6metre kanat 52 lik glow motor. Elektrikli Retract

Warbird Blackhorse Sea Fury kanat açıklığı 2 metre . Motor DLA 32cc benzin. Havalı Retract.

Scale Sparrow Hawk . Kanat 1.8 metre. Motor DLA 32cc benzin.

Katana 3D akrobasi . Motor ASP 52 glow. Kanat 1.6 metre

Warbird. Spitfire mk8 . Motor TT25 gp . Kanat 1 metre

Scale. Harmon Rocket. Motor ASP52. Kanat 1.43 metre.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
Canlarım bunlar ya :) servetimi harcadım bunlara :) 10 yıldır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • 164 kere teşekkür etti
  • 115 kere teşekkür edildi
Çok zevkli hobiler bunlar. Mesut da bombayı patlatmış....Kamera çekimli video harika. Kullanılan kamerayı merak ediyorum. Kamera hakkında bi detay veririrmisiniz.
Ben de çocluklara düşük maliyetli bi tekne almıştım, ancak bataryası sadece 10 dakika dayanıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
Tamam abi Bekliyorum sabırsızlıkla

Mesut gelmiş bak mesela :) ACD de var ama o bu ara cezalı ondan gelemiyo ...
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 32 kere teşekkür etti
Hımmm benim uzmanlık dalımda konu açılmış ya :)

Suan ucurduğum helikopterler

Trex 600 nitro DFC

KDS 550 DFC

Şuan uçurduğum uçaklar.

Warbird. AT-6 Texan. 1.6metre kanat 52 lik glow motor. Elektrikli Retract

Warbird Blackhorse Sea Fury kanat açıklığı 2 metre . Motor DLA 32cc benzin. Havalı Retract.

Scale Sparrow Hawk . Kanat 1.8 metre. Motor DLA 32cc benzin.

Katana 3D akrobasi . Motor ASP 52 glow. Kanat 1.6 metre

Warbird. Spitfire mk8 . Motor TT25 gp . Kanat 1 metre

Scale. Harmon Rocket. Motor ASP52. Kanat 1.43 metre.

Sen hastasısın  :alkis: Gerçekten harika. Hiç bu kadar gitmeye cesaret edemedim. Ama bu hobi hiç birşeye değişilmez. Bende tekneden sonra uçak düşünüyorum ama cesaret edemiyorum :))
Avensis 1.6 Comfort 2006

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 32 kere teşekkür etti
Çok zevkli hobiler bunlar. Mesut da bombayı patlatmış....Kamera çekimli video harika. Kullanılan kamerayı merak ediyorum. Kamera hakkında bi detay veririrmisiniz.
Ben de çocluklara düşük maliyetli bi tekne almıştım, ancak bataryası sadece 10 dakika dayanıyor.

Evet bu hobinin güzel yanlarından biride istediğiniz bi mekanı kuş bakışı görüntülemek. boyutu kafi modellerde kamera takma özelliği olabiliyor. kameraları uygun fiyatlarda nette var. anahtarlık kamera montajı yapıp gayet başarılı görüntüler alanlar bile var. ortalama 25gr bir anahtarlık.

Tekneye gelince bende seneye yazın başlıyorum inşallah tekneye geçiyorum. hava kara deniz üçlüsü tamamlanmış oluyor. Bunların ortalama kullanım süreleri her bataryada o kadardır zaten. Bazen çift bataryayı paralel bağlayarak daha uzun bir süre elde edilebiliyor ama tavsiye etmiyorum. Brushless bir motor değilse hele iç etmiyorum. Ömrü kısalıyor motorların dişlilerin. en iyisi yedek batarylar temin edip mesela 6 taneden. 1 saat zevkle kullanım yapmak.
Avensis 1.6 Comfort 2006

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
Selçuk ben yaklaşık 9 10 yıldır bu işle uğraşıyorum, TR de bu konuda tanınan biriyimdir,  www.clubrc.com benim kendi forumum,  havadan görüntüleme işinede 3 4 defa girdim tricopterler quadlar hexalar falan yaptım :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • SUBARU Forester SG
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 114000
  • Model Yılı: '07
  • 195 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
şimdi bir dakika, öyle "çok az rc hobi sevenler var" cümlesini duyar duymaz hemen koşup geldim :) hava araçlarını bilmem fakat konu kara araçları olursa her türlü yardımım dokunur. hani bildiğim kadar elimden geleni yaparım. on road olsun off road olsun prof. yarış tecrübelerim vardır. yazın iki haftada bir kışın ayda bir mutlaka rc buluşmalarımz olur. http://www.hobbyrc.com dan takip edebilirsiniz. benim asıl branşım off road. serpent, traxxas araçlarını iyi bilirim. ama on road da bir kaç tecrübem var. elektirkli kullanıyorum. daha öncede bir kaç video paylaşmıştım. çalışmalarımdan bazıları;
Plasti Dip application to ezrun sc8
Make a Serpent 811 Cobra Be
RC Wireless Camera System
Ramp Day - RC Team 212

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 32 kere teşekkür etti
Selçuk ben yaklaşık 9 10 yıldır bu işle uğraşıyorum, TR de bu konuda tanınan biriyimdir,  www.clubrc.com benim kendi forumum,  havadan görüntüleme işinede 3 4 defa girdim tricopterler quadlar hexalar falan yaptım :)

Valla abi ne diyim bir harika her modelin. Sadece mutlu gözlerle izlemekle yetiniyorum resimlerini videolarını :))
Avensis 1.6 Comfort 2006

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 32 kere teşekkür etti
şimdi bir dakika, öyle "çok az rc hobi sevenler var" cümlesini duyar duymaz hemen koşup geldim :) hava araçlarını bilmem fakat konu kara araçları olursa her türlü yardımım dokunur. hani bildiğim kadar elimden geleni yaparım. on road olsun off road olsun prof. yarış tecrübelerim vardır. yazın iki haftada bir kışın ayda bir mutlaka rc buluşmalarımz olur. http://www.hobbyrc.com dan takip edebilirsiniz. benim asıl branşım off road. serpent, traxxas araçlarını iyi bilirim. ama on road da bir kaç tecrübem var. elektirkli kullanıyorum. daha öncede bir kaç video paylaşmıştım. çalışmalarımdan bazıları;
Plasti Dip application to ezrun sc8
Make a Serpent 811 Cobra Be
RC Wireless Camera System
Ramp Day - RC Team 212

Tamaaaaam kardeşim o halde bana yardım edebilirsen sevinirim:) müsait bir zamanda konuşursak sevinirim...
Avensis 1.6 Comfort 2006