Gönderen Konu: Avensis elegant mercekli far sıkıntısı  (Okunma sayısı 3204 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 16000
  • Model Yılı: '11
  • 97 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
Avensis elegant mercekli far sıkıntısı
« : Ekim 01, 2013, 07:00:36 »
Arkadaşlar Çok sevdiğim arkadaşımın 2004 avensis elegandı var mercekler yolu göstermiyor diye safranboluda sanayide birine gidip güya yaptırmış o ustada ampulleri değiştirmiş eskisine göre birazdaha iyi ama yine yetersiz. Bizde ustanın yanına tekrar gidip iyi olmadığını hala göstermediğini söyledik oda bu farları çıkarıp merceksiz (galiba en düşük donanımlı linea modelimiydi ne) far takalım işcilik almadan takarım dedi.
Ustanın dediğini yapmak mantıklı mı?
Bizde orjinalliğinin bozulmasını istemiyoruz.
Sizin önericeğiniz kalıcı çözümler nelerdir. yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler. :)
((2017  COROLL@...ADVANCE MDS    * 2018-         ))
(( 2011 COROLL@...ELEGANT  A/T    * 2015-2017 ))
(( 2006 COROLL@...SOL                        * 2009-2015))
(( 2000 COROLL@...TERRA SPECIAL  * 2006-2009))

Toyota Club Türkiye

Avensis elegant mercekli far sıkıntısı
« : Ekim 01, 2013, 07:00:36 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kendi Halinde Bir Mecnunum :)
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 135500
  • Model Yılı: '05
  • 234 kere teşekkür etti
  • 174 kere teşekkür edildi
Ynt: Avensis elegand mercekli far sıkıntısı
« Yanıtla #1 : Ekim 01, 2013, 08:31:20 »
Arkadaşlar Çok sevdiğim arkadaşımın 2004 avensis elegandı var mercekler yolu göstermiyor diye safranboluda sanayide birine gidip güya yaptırmış o ustada ampulleri değiştirmiş eskisine göre birazdaha iyi ama yine yetersiz. Bizde ustanın yanına tekrar gidip iyi olmadığını hala göstermediğini söyledik oda bu farları çıkarıp merceksiz (galiba en düşük donanımlı linea modelimiydi ne) far takalım işcilik almadan takarım dedi.
Ustanın dediğini yapmak mantıklı mı?
Bizde orjinalliğinin bozulmasını istemiyoruz.
Sizin önericeğiniz kalıcı çözümler nelerdir. yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler. :)

Bülent abi öncelikle geçmiş olsun. mercekli farın çözümü nedir bilmem ama size farları değişelim diyen usta pekte mantıklı birşey söylememiş sanırım. www.jettaturkiye.com' dan bu konu ile alakalı bir yazıdan sizi ilgilendiren bölümü kopyaladım. sanırım faydalı olacaktır.

> Mercekler ne işe yarar <

Temelde mercekler Halojen ve Xenon olarak ikiye ayrılır. Halojenler kendi arasında H1, H7, H11 soket tiplerine sahiptir. Xenon mercekler ise yukarıda belirttiğimiz gibi sadece D2S girişe sahiptir. Fakat onlarda kendi arasında Normal xenon ve bi-xenon olarak ikiye ayrılır. Merceklerin amacı ampulden çıkan ışığın tamamını toplayarak sadece yola vermektir. Normal farlar karşıdan gelen sürücülerin gözünü alabilirken, mercekler belirli bir seviyeden yukarıya hiç ışık göndermedikleri için hem göz almaz hemde yukarı kaçan ışığıda yola yansıtarak daha etkili aydınlatma sağlar. Bu sayede örneğin otobanda mercekli bir far normal bir fardan 3 - 4 kat daha ileriyi aydınlatabilir.

www.jettaturkiye.com' dan alıntıdır.
Ya ALLAH' a Baş Eğer Hiç Kimseye Eğmezsin; Ya da Herkese Baş Eğer Hiçbir şeye Değmezsin...

Ex '12 Corolla D-4D (0-31.000)
'05 Laguna 1.6 16V (133.700-...)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ekim 01, 2013, 09:23:19 »
Farı kasadan söküp merceğin arkasını silmek çok büyük değişiklik sağlayabilir, eğer yetersiz kalacağı düşünülürse, farın içini uygun kimyasalla yıkamak gerekecektir.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: <'90
  • 9 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ekim 01, 2013, 09:31:56 »
depo marka far alsın, onları taktırsın xenonları ile kullanmaya devam etsin, o farlardan artık hayır gelmez ısıdan dolayı mercek tasları kararma yapıyor, ayrıca servisten farlarını orjinali ile değiştirenler var yetkili serviste şansınızı bi deneyin isterseniz.
???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ekim 01, 2013, 10:37:57 »

> Mercekler ne işe yarar <

Fakat onlarda kendi arasında Normal xenon ve bir-xenon olarak ikiye ayrılır. Merceklerin amacı ampulden çıkan ışığın tamamını toplayarak sadece yola vermektir. Normal farlar karşıdan gelen sürücülerin gözünü alabilirken, mercekler belirli bir seviyeden yukarıya hiç ışık göndermedikleri için hem göz almaz hemde yukarı kaçan ışığıda yola yansıtarak daha etkili aydınlatma sağlar. Bu sayede örneğin otobanda mercekli bir far normal bir fardan 3 - 4 kat daha ileriyi aydınlatabilir.
Öncelikle bilgiler için teşekkürler.
''bir-xenon...'' ifadesi yanlış olmuş açıklamada. B i-Xenon olması lazım, latince kökenlidir bu kelime(bir) ve çift ya da iki anlamına gelir. Hem kısa, hem de uzun farların aynı ampulde olduğunu belli eder.
 Bu arada mercek ile reflektör(yansıtıcı) arasındaki önemli farklardan birisi bence tasarımdır. Mercek sayesinde far boyutları küçültülebilmiş ve buna rağmen aydınlatma kalitesi artmıştır. Küçülebilen far boyutu da daha rahat kaput, çamurluk, tampon v. tasarımı sağlamıştır. Ayrıca mercekli farlar da göz alabilir, bunların karşılaştırmalı testleri olması lazım.

Bu arada bizden ve faydalı olabilecek bir link;  http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=35643.0

Düzenleme: Sistem hata düzeltme.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kendi Halinde Bir Mecnunum :)
  • Kilometre: 135500
  • Model Yılı: '05
  • 234 kere teşekkür etti
  • 174 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ekim 01, 2013, 10:49:20 »
''bir-xenon...'' ifadesi yanlış olmuş açıklamada. bir-Xenon olması lazım, latince kökenlidir bu kelime(bir) ve çift ya da iki anlamına gelir. Hem kısa, hem de uzun farların aynı ampulde olduğunu belli eder.
 Bu arada mercek ile reflektör(yansıtıcı) arasındaki önemli farklardan birisi bence tasarımdır. Mercek sayesinde far boyutları küçültülebilmiş ve buna rağmen aydınlatma kalitesi artmıştır. Küçülebilen far boyutu da daha rahat kaput, çamurluk, tampon v. tasarımı sağlamıştır. Ayrıca mercekli farlar da göz alabilir, bunların karşılaştırmalı testleri olması lazım.

Bu arada bizden ve faydalı olabilecek bir link;  http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=35643.0

düzeltme için teşekkür ederim Hakan bey alıntı yaparken dikkat etmemişim. bu yazının orjinalide yanlış onu da gördüm  :D

mercekli farda göz alabilir doğru ama merceksiz kadar olacağını sanmıyorum. ayrıca sizinde belirttiğiniz gibi mercek daha iyi bir aydınlatma sağlıyor. ben bundan dolayı merceksiz ile değişim yapılmasının yanlış olacağını söyledim.
Ya ALLAH' a Baş Eğer Hiç Kimseye Eğmezsin; Ya da Herkese Baş Eğer Hiçbir şeye Değmezsin...

Ex '12 Corolla D-4D (0-31.000)
'05 Laguna 1.6 16V (133.700-...)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ekim 01, 2013, 11:12:29 »
''bir-xenon...'' ifadesi yanlış olmuş açıklamada. bir-Xenon olması lazım, latince kökenlidir bu kelime(bir) ve çift ya da iki anlamına gelir. Hem kısa, hem de uzun farların aynı ampulde olduğunu belli eder.

Hakan abi . Bİ yazılsa da bi çıkıyor . :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #7 : Ekim 01, 2013, 11:21:15 »
Ben de bı-xenon veya birne xenon diye biliyorum. Doğrusu hangisi acaba? Bilenler açıklarsa seviniriz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #8 : Ekim 01, 2013, 11:22:22 »
Ben de bir-xenon veya birne xenon diye biliyorum. Doğrusu hangisi acaba? Bilenler açıklarsa seviniriz.

Abi doğrusu Bİ-XENON . Küçük Bİ yazınca forumda BİR olarak çıkıyor nedense .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #9 : Ekim 01, 2013, 11:25:46 »
Abi doğrusu Bİ-XENON . Küçük Bİ yazınca forumda BİR olarak çıkıyor nedense .

Doğru, bende farkına vardım, ve üstteki mesajımı hemen düzelttim ama sen benden önce davranıp alıntı yaptığın için yine bir çıktı, dolayısiyle Hakan bey'de doğru düzeltme yapmış ama sistemin yanlışlık yapmış olduğunu anlamış olduk.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #10 : Ekim 01, 2013, 12:16:16 »
 Sistem kaynaklı bir sorun.
 Bİ: çift, iki demek latincede. Örneğin Bİ Turbo: Çift turbo anlamına geliyor. Twin-Turbo ise; İkiz Turbo anlamına geliyor ve bunlar teknikte aynı şeyler değildir. Konunun fazla dışına çıkmak istemem ama kısaca anlatayım izninizle; Bİ Turbo da iki farklı devir bandına yönelik turbolar vardır, alt ve üst devir için ayrılırlar. Twin-Turbo ise; aynı devir bandında efektiftirler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #11 : Ekim 01, 2013, 12:23:04 »
Sistem kaynaklı bir sorun.
 Bİ: çift, iki demek latincede. Örneğin Bİ Turbo: Çift turbo anlamına geliyor. Twin-Turbo ise; İkiz Turbo anlamına geliyor ve bunlar teknikte aynı şeyler değildir. Konunun fazla dışına çıkmak istemem ama kısaca anlatayım izninizle; Bİ Turbo da iki farklı devir bandına yönelik turbolar vardır, alt ve üst devir için ayrılırlar. Twin-Turbo ise; aynı devir bandında efektiftirler.

Bİ'yi güzel tarif eden bu açıklamanızda şunu farkettim, bı-xenonda tek bir malzeme iki farklı iş yaparken diğerlerinde iki aynı malzeme aynı işi yapıyor :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #12 : Ekim 01, 2013, 16:27:52 »
Bİ'yi güzel tarif eden bu açıklamanızda şunu farkettim, bı-xenonda tek bir malzeme iki farklı iş yaparken diğerlerinde iki aynı malzeme aynı işi yapıyor :)
Çok güzel bir açıklama olmuş bu da.

Bu arada tekno başkanımız Bi-Xenon olayını çözmüştür arkadaşlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #13 : Ekim 01, 2013, 18:05:11 »

:alkis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
Ynt: Avensis elegant mercekli far sıkıntısı
« Yanıtla #14 : Ekim 01, 2013, 21:21:32 »
Hakan abi . Bİ yazılsa da bi çıkıyor . :)

Çok güzel bir açıklama olmuş bu da.

Abi alıntılardan benim mesajıma bakılırsa operasyon başarılı . :) Alper abiyede teşekkürler .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 16000
  • Model Yılı: '11
  • 97 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ekim 06, 2013, 13:13:05 »
Cevaplar için çok teşekkür ederim. En iyisi depo marka farları takıp kullanmak olacak
((2017  COROLL@...ADVANCE MDS    * 2018-         ))
(( 2011 COROLL@...ELEGANT  A/T    * 2015-2017 ))
(( 2006 COROLL@...SOL                        * 2009-2015))
(( 2000 COROLL@...TERRA SPECIAL  * 2006-2009))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Ekim 06, 2013, 21:17:10 »
İkinci el az kullanılmış depo far belki çözüm olabilir  :islik:

arkadaşınıza yardımcı olmak isterim şahsen
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 75000
  • Model Yılı: '09
  • 23 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Kasım 29, 2013, 21:13:27 »
maslakta atatürk oto sanayiinde hüseyin usta diye birine temizlettim.. ikinci defa gittiğimde  sol fara taktığı mercek arkasındaki kromajlı taktığı parçanın küçük olduğunu tespit etti (kendi hatası) yani ampülden değilmiş , bende yakın da bana tarif ettiği  bir çıkmacıdan orjinalini aldım geldim hemen oracıkta 10 dakikada söktü ve yenisini taktı bu akşam denedim tam anlamıyla istediğim gibi oldu. tavsiyem merceğin arkasındaki ampülü tutan parçanın kesinlikle orjinal olması kesinlikle (ben bunu uygun gördüm, bu daha iyi olur, siz kaportacıya söktürün getirin, ben sökmem  vb. kanmayın) vede iş yapılırken  başında beklemeniz birde far ayarı tabi ki iyi bir yerde yaptırmanız. yani arabayı bırakın yarın alırsınız, 4 saat sonra alırsınız, hepsi hikaye toplamda 1-1,5 saat sürüyor  yaptırdım ve gördüm sökme takma dahil 250 tl. mercek arkasındaki kromajlı parçayı siz alırsanız dahada uyguna sıfıra yakın farlara sahip oluyorsunuz ....
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE