Gönderen Konu: 2012 auris dizel ses problermi  (Okunma sayısı 1149 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 48000
  • Model Yılı: '12
  • 5 kere teşekkür etti
  • 28 kere teşekkür edildi
2012 auris dizel ses problermi
« : Eylül 28, 2013, 22:32:11 »
Arkaşlar,

2012 model Auris dizel bir aracım var yaklaşık 17000km'de. bendeki sorun ön amortisörlerin olduğu bölgeden gelen ses. bu ses her zaman gelmiyor, soğuk havalarda daha çok. Her iki tekerinde kasise girmesinde yoğun olarak duyuluyor. Sanki amortisör gibi ancak ben aracı salladığımda aynı ses yok.

Servise götürdüm 2-3 defa ancak onlar sese rastlamadıklarını söylediler. açık açık anlattım, yollardaki bu büyük kasislere (aslında kasis te değil hani, tepecik kıvamında) geliyor ses, ancak adamlar bulamadık diyor, ertesi gün ben bu sesi tekrar duyuyorum. Benzer bir ses sorunu olan veya kaynağını bulan var mıdır?

şimdiden çok teşekkür ederim

Toyota Club Türkiye

2012 auris dizel ses problermi
« : Eylül 28, 2013, 22:32:11 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 66000
  • Model Yılı: '20
  • 2025 kere teşekkür etti
  • 2549 kere teşekkür edildi
Ynt: 2012 auris dizel ses problermi
« Yanıtla #1 : Eylül 28, 2013, 22:39:47 »
Sürekli bozuk yollarda kullanıyorsanız kaliper pimlerinizi kontrol ettiriniz, ses onlardan geliyorsa yenileyiniz.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Eylül 28, 2013, 22:49:05 »
aracı neredeyse hiç bozuk yollarda kullanmadım. ayrıca bu sorun aracı aldığımdan beri var. 1000 ve 10000km bakımlarında söyledim, kapıdan da bir ıslık geliyordu. ıslığı azalttılar ancak bu sorun devam ediyor. yazın pek sorun yok ta kışın canımı fena sıkıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #3 : Eylül 29, 2013, 00:03:38 »
Sanırım bahsettiğiniz ses kasislerden geçme anında aracın yukarı sonra aşağı salınımı esnasında gıcırtı şeklinde.

Eğer cevabınız evet ise; sadece soğuk havalarda olmaktadır, aslında güvenlik anlamında bir sorun değil.
Öncelikle Viraj demir çubuğu takozlarını garanti dahilinde değiştirtebilirsiniz, ve buna ilave direksiyon kutusundaki tıkırtı burcu somununu yarım veya 1 tur sıktırırsanız, sorununuz büyük ihtimalle geçecektir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Eylül 29, 2013, 00:23:47 »
evet ses gıcırtı şeklinde, ama biradz daha tok bir ses. sanki yaylanma esnasında burulma oluyor gibi. ancak ses aracın ön yanlardan geliyor. kelebek camın altından. yakın zamanda bir servise götüreceğim zaten malum kış geliyor. ses daha da artmadan ve hala garantisi varken bir baktırmam lazım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #5 : Eylül 29, 2013, 00:28:48 »
evet ses gıcırtı şeklinde, ama biradz daha tok bir ses. sanki yaylanma esnasında burulma oluyor gibi. ancak ses aracın ön yanlardan geliyor. kelebek camın altından. yakın zamanda bir servise götüreceğim zaten malum kış geliyor. ses daha da artmadan ve hala garantisi varken bir baktırmam lazım.

Evet, anladım, aynı sesten bahsediyoruz. Zaten viraj demir çubuğu burularak takozlara basınç yapmaktadır. Söylediklerimi yaptırıp sonucu burada paylaşırsanız seviniriz.