Gönderen Konu: Volkswagen'e açılacak davayla alakalı.  (Okunma sayısı 6560 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Volkswagen'e açılacak davayla alakalı.
« : Eylül 23, 2013, 22:54:47 »
Merhaba arkadaşlar bundan önce de başka bir forumda bu şekilde bir konum vardı ama öneriler doğrultusunda buraya yöneldim, öneri ve yardımlarınız için..Aracım 2013'te alınmış 0 model Polo GTI.
 Her şeyi olduğu gibi yazıyorum, bu süreçle alakalı olumlu olumsuz görüşleriniz önemlidir...

Aracı 2013 ocak ayının ilk haftalarında 0 KM olarak VolksWagen "MALUM" Otomotiv MASLAK'TAN teslim aldım. Aracım 3.000 km olmadan "yağ ışığı" yaktı. Bunun üzerine serviste aracıma yağ eklendi ve ben bu durumu normal karşılayıp pek önemsemedim ama aracım 5.460 km’de tekrar “yağ ışığı” yaktı bunun üzerine serviste tekrar yağ eklendi ve aracımla alakalı "MALUM" Otomotiv Maslak yetkili servisinde kayıt açıldı. Ayrıca aracımla alakalı yağ ölçümleri yapılabilmesi için 1.000 km’de bir sürekli servise gidip geldim. Aracıma yağ eklendikten sonra aracım 7599 Km’de tekrar “yağ ışığı” yaktı. Bu arada test ölçümlerinden edindiğim bilgiler kadarıyla; İlk 1.000 km’lik ölçümde, “42 GRAM” yağ tükettiği belirtildi.İkinci İlk 1.000 km’lik ölçümde, “560 GRAM” yağ tükettiği belirtildi ve son İlk 1.000 km’lik ölçümde, “230 GRAM” Yağ tükettiği belirtildi ve yanlış hatırlamıyorsam bir tüketim değerimde 2xx gramlardaydı.Araç 12.7xx küsürlerde tekrar yağ ışığı yaktı ve tekrar serviste yağ eklendi, 15.000 bakımına götürmeden önce aracı(14.950 km lerde idi) yağını ölçtüğümüzde, servis personelinin ağzından çıkanı aktarıyorum "100 km sonra yine ışık yakardı". Işığın yakmasını beklemeden aracı bakıma bıraktım.

Şimdi değerlere bakılırsa "MALUM" servise göre gayet normal, bence test sürecinde elde edilen değerler gerçeği yansıtmıyor maalesef bu kadar sıklıkla ışık yakmamalıydı aracım.

İhtarname de çekmiştik ancak geri dönüş dahi olmadı bu konuyla alakalı.
Aracın serviste şu ana kadar 2 kez kaydı açılıp kapatıldı
Dava ne şekilde sonuçlanabilir veya nasıl bir yol izlemem gerekiyor?

Toyota Club Türkiye

Volkswagen'e açılacak davayla alakalı.
« : Eylül 23, 2013, 22:54:47 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 164 kere teşekkür etti
  • 115 kere teşekkür edildi
Ynt: Volkswagen'e açılacak davayla alakalı.
« Yanıtla #1 : Eylül 23, 2013, 23:00:54 »
Haklının yanındayız. Elinizde kanıt varsa, hakkınızı aramalısınız.

Ancak anlamadığım bir durum var, "öneriler doğrultusunda buraya yöneldim" ne demek?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 2 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 23, 2013, 23:06:35 »
Haklının yanındayız. Elinizde kanıt varsa, hakkınızı aramalısınız.

Ancak anlamadığım bir durum var, "öneriler doğrultusunda buraya yöneldim" ne demek?

Teşekkür ederim. Daha doğrusu şöyle açıklayayım bir zamanlar hala da var mı bilmiyorum Toyotalarda da yağ yakımından dolayı mağdur olanlar olmuş bu nedenle tecrübeli arkadaşların önerilerini almak istedim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '21
  • 23 kere teşekkür etti
  • 45 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 23, 2013, 23:19:14 »
yağ yakan polo gti'larda sandık motor değişimi yapılıyor diye duymuştum sanki bir ara, yok mu öyle bir prosedür??
Uğraştırıyorlar mı hala.
2012 Auris    1.4   D-4D MT
2021 Corolla 1.5   MDS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 2 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Eylül 23, 2013, 23:29:03 »
yağ yakan polo gti'larda sandık motor değişimi yapılıyor diye duymuştum sanki bir ara, yok mu öyle bir prosedür??
Uğraştırıyorlar mı hala.

Bahsettiğiniz durum 2011 dekilerde sık yaşandı CTH motor kodlu olmayan versiyonlarda.Şu anki Gti larda 8 tanesi düzgünse 2 tanesinde bu sıkıntı yaşanabiliyor ama önceki versiyonlarda bu sıkıntı çok daha fazlaydı diyebilirim.Şans işi biraz da ama araç değişimi dışında hiçbir şeyi kabul etmiyorum karşı taraf bunu gayet iyi biliyor ki diyelim motor değişimini kabul ettim onu dahi yapmazlar böyle de büyük bir firma  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Eylül 24, 2013, 00:05:36 »
Bahsettiğiniz durum 2011 dekilerde sık yaşandı CTH motor kodlu olmayan versiyonlarda.Şu anki Gti larda 8 tanesi düzgünse 2 tanesinde bu sıkıntı yaşanabiliyor ama önceki versiyonlarda bu sıkıntı çok daha fazlaydı diyebilirim.Şans işi biraz da ama araç değişimi dışında hiçbir şeyi kabul etmiyorum karşı taraf bunu gayet iyi biliyor ki diyelim motor değişimini kabul ettim onu dahi yapmazlar böyle de büyük bir firma  :)

Süleyman bey bende daha önce bu sorunu duydum ama bunun yanında vw nin sandık motor değişimi de yaptığını duydum .  Bende toyota da bu sorunu yaşadım sizi anlayabiliyorum bence sandık motor değişimi önerirlerse bir düşünün derim . Yok böyle bir öneri yoksa hiç beklemeden hukuki süreci başlatın .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 2 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Eylül 24, 2013, 00:24:08 »
Süleyman bey bende daha önce bu sorunu duydum ama bunun yanında vw nin sandık motor değişimi de yaptığını duydum .  Bende toyota da bu sorunu yaşadım sizi anlayabiliyorum bence sandık motor değişimi önerirlerse bir düşünün derim . Yok böyle bir öneri yoksa hiç beklemeden hukuki süreci başlatın .

Karşı taraf şunu iyi biliyor ki;
0 aracı motor değişimi için almadım bu nedenle düşünmeyeceğim ama dediğim gibi öyle bir öneri dahi sunmadılar. Ayrıca bunu vw nin başka modeli için yazıyorum(gti değildi yanlış hatırlamıyorsam) 2 kez motor değişimine gidilmesine rağmen yağ yakmaya devam etmiş araç.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Eylül 24, 2013, 00:27:53 »
Karşı taraf şunu iyi biliyor ki;
0 aracı motor değişimi için almadım bu nedenle düşünmeyeceğim ama dediğim gibi öyle bir öneri dahi sunmadılar. Ayrıca bunu vw nin başka modeli için yazıyorum(gti değildi yanlış hatırlamıyorsam) 2 kez motor değişimine gidilmesine rağmen yağ yakmaya devam etmiş araç.

Süleyman bey zaten araç değişimi hakkınız ama firmalar maalesef buna mahkeme kararı olmadan yanaşmıyorlar . Eğer hukuki süreçle uğraşırım diyorsanız en mantıklısı araç değişimi veya aracın geri iadesi . Hakkınızda hayırlısı olsun .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 75 kere teşekkür etti
  • 161 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Eylül 24, 2013, 01:42:39 »
eğer 4. defa aynı arızadan dolayı, ocak ayına kadar, servise başvurursanız mahkemede eliniz bayağı güçlenir. yağ problemi 3 defa başınıza gelmiş, bu yüzden servis garanti kapsamında yasalara uygun hareket etmiş gibi görünüyor. sizi ilgilendiren kısım olan ayıplı mal konusunda ise 2 yıllık zamanaşımı hakkınız var ve yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla bu motor tipinin bazılarında sorun olduğunu bilerek aracı satın almışsınız, böyle bir durumda hak iddia edemezsiniz. bu yüzden, ''yağ eksilttiğini biliyordum'' demekten sakının. size tavsiyem bir avukat ile görüşmeniz ya da 4. yağ eksiltme problemi ile en geç ocak ayına kadar servise başvurup sonrasında tüketici hakem heyetinde dosya açtırmanız. geçmiş olsun. ek olarak yazmayı unutmuşum, hakem heyeti bu meblağlarda bağlayıcı değil mahkemede delil niteliğinde olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Eylül 24, 2013, 06:49:53 »
Bir üyemiz Toyota'yı mahkemeye vererek aracını iade edebildi, isterseniz bunun prosedürünü öğrenmek için kendisine başvurun:

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?action=profile;u=11626
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 2 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Eylül 24, 2013, 10:08:05 »
Herkese çok teşekkür ederim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Eylül 24, 2013, 11:40:28 »
öneriler doğrultusu. şöyle mi mesela ?

1) "git bizim foruma üye ol, durumu anlat da sadece toyota'nın gereğinden fazla yağ eksiltmediğini görsünler."
2) internette yağ yakan araçlarla ilgili çözüm sürecinin işleyişi sonucunda en çok karşılaşılan tartışma konuları toyota adına.

sadece merak.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Eylül 24, 2013, 14:19:05 »
Bence öyle değil,

"Toyota forumunda bir eleman dava açıp kazanmış, aracını da iade edebilmişti..."

olacak ;)
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Aşk-ı Derun
  • Model Yılı: '00
  • 11 kere teşekkür etti
  • 108 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Eylül 24, 2013, 15:18:36 »
ben yağ eksiltmenin sadece toyotaya has olduğunu sanıyordum, kusursuz alman araçlarıda eksiltiyormuş demekki ama kullananlar vw nin kusursuz olduğunu, böyle bir sorunun asla olamayacağını söylüyorlardı demek beni kandırmışlar  :)
Onlara: Yeryüzünde fesat çıkarmayın, denildiği zaman, "Biz ancak ıslah edicileriz" derler.
Şunu bilin ki, onlar bozguncuların ta kendileridir, lâkin anlamazlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Eylül 24, 2013, 15:35:25 »
Gecmis olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 417 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Eylül 24, 2013, 15:45:46 »
Geçmiş olsun,bence bu konuda sizinle aynı model yılında olan ve aynı motor seçeneğine sahip başka bir aracın bu konuyla ilgili izlediği seyiri belgeleyebilirseniz(hatta bu sayı ne kadar fazla olursa o kadar kolaylaşır işiniz) sorununuzun çözümü daha kolay olur diye düşünüyorum.Yani aynı araçlarda 15000 kmde 0.5 litre yağ eksilirken sizin aracınızda 2 litre eksiliyorsa bu durumda bunu kanıtlamış olacağınızdan gerek ihtarname gerekse mahkeme süresinde daha kolay sonuç alırsınız.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '21
  • 23 kere teşekkür etti
  • 45 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Eylül 24, 2013, 16:27:08 »

biraz göz attım konuya ilginçmiş, donanımhaberde TSİ Tiguan'ını aynı sorundan iade eden birini görmüştüm bu arada..
2012 Auris    1.4   D-4D MT
2021 Corolla 1.5   MDS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 2 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Eylül 24, 2013, 19:25:12 »
@Hakan Aydın, seninki merak değil, amacın polemikse eğer bu işi forum üzeri yapanlardan değilim bilgine.

@Hakan Alemdar, :)

@Kadir Sahin, teşekkürler.

@Ertan Kara, Uygun bir gti kullanıcısını bulursam eğer, yapacağım.Teşekkürler.

@Samet KUŞOĞLU, şaşırmadım çünkü ben servisteyken bir müşterisi daha geldi ve tiguan kullanıcısıydı onun da sıkıntısını çözmemek için diretiyorlardı ama yağla mı alakalıydı net hatırlamıyorum.5 krş etmeyen bir servis anlayışları mevcut.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Eylül 24, 2013, 19:44:53 »
böyle bir işlem için araç değişimi veya iadesi bence gereksiz olur, sonuçta araçta var olan yağ yakma problemi kalıcı olarak çözülebildiği taktirde, mahkeme yoluyla da böyle bir hak kazanabileceğinizi sanmıyorum......
firma öncelikle bunun bir sorun olduğunu kabul etmeli, ona göre işlem yapmalı...
bu arada bence aracınızı başka yetkili servislere de gösterin, servisten servise de fark edebiliyor bazen...
hiçbir türlü çözüm alamazsanız sırasıyla VW Türkiye ve Tüketici mahkemeleriyle temasa geçin.
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 2 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Eylül 25, 2013, 20:30:22 »
böyle bir işlem için araç değişimi veya iadesi bence gereksiz olur, sonuçta araçta var olan yağ yakma problemi kalıcı olarak çözülebildiği taktirde, mahkeme yoluyla da böyle bir hak kazanabileceğinizi sanmıyorum......
firma öncelikle bunun bir sorun olduğunu kabul etmeli, ona göre işlem yapmalı...
bu arada bence aracınızı başka yetkili servislere de gösterin, servisten servise de fark edebiliyor bazen...
hiçbir türlü çözüm alamazsanız sırasıyla VW Türkiye ve Tüketici mahkemeleriyle temasa geçin.

Bunun için karter havalandırma borusu değişmişti ancak yapılabilecek başka bir şey kalmadı çünkü araç üzerindeki yazılım da aldığımdan beridir güncel.