Gönderen Konu: 2013 yaris ruzgar sesi  (Okunma sayısı 3984 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Selam ben yusuf gulkaya istanbuldan
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: AB+
2013 yaris ruzgar sesi
« : Eylül 23, 2013, 11:32:07 »
Arkadaslar merhaba 3ay once yeni yaris cool mult s aldim 1ay once farkettimki 80km hiza geldimmi arac icine ruzgar sesi giriyo hizlandikca daha fazla ses giriyor acaba diyer yarislerdede boyle bir sorun varmidir acaba bana yardimci olursaniz cok sevinirim
Yeni kasa YARİSE hayır

Toyota Club Türkiye

2013 yaris ruzgar sesi
« : Eylül 23, 2013, 11:32:07 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 10 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
Ynt: 2013 yaris ruzgar sesi
« Yanıtla #1 : Eylül 23, 2013, 11:44:05 »
Bende yaris değilde corolla var.Benim arabada sol ön camın ayna tarafından  içeri rüzgar alıyor.Ama benim araba 2005 sizin araba daha sıfır.Çok rüzgarlı boş alanda kullanıyorsanız ondanda yapar.Ama düz yolda kuytu yerlerde yapıyorsa normal değil bence servise gidin derim.
2008 Tata İndigo 1.4 TDI Marina SW
2004 Hyundai Starex
2001 Mazda E2200
2002 Kia Bango

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #2 : Eylül 23, 2013, 12:01:32 »
Aracla istanbulda genelde e5  karayolunda  kullaniyorum servise gittim z burnu derindere araca baktilar test ettiler ve kendileride kabul etti boyle bir sesin oldugunu ama bisey yapamayiz aracin karakterislik ozelligi diye beni gonderdiler tam 3 kez gittim servise bana servis muduru ismi saim bilmem ne kisi muzigin sesini acin ruzgar sesini duymazsiniz diye akil veriyoo servis muduru toyotanin halini siz dusunun artik
Yeni kasa YARİSE hayır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '12
  • 24 kere teşekkür etti
  • 46 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 23, 2013, 12:11:55 »
Bende de var.. Ama cam değilde cam yakın ön konsoldaki ufak havalandirmadan geliyor gibi sanki.
Yaris III Style CVT 1.33 VVT-i + Görüş paketi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #4 : Eylül 23, 2013, 12:35:12 »
Evet iste o bolgeler tam kestiremiyorum on taraftan belki kapi fitillerinden ama bulamiyorum acikcasi pisman oldum yaris aldigima her bindiginde aklim orda ne zaman sesi duycam diye bekliyorum acaba varmi bunun bir caresii
Yeni kasa YARİSE hayır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • 5 kere teşekkür etti
  • 26 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Eylül 23, 2013, 14:10:24 »
Bende de Yeni Auris var. 100-120 lere çıkınca ön yolcu penceresinin aynaya yakın taraflarından sanırım bir rüzgar vızıltısı geliyor :) Ben tavsiye edilmesine fırsat bırakmadan müzik sesi acıyorum :D
10.000 bakıma gidince bu sorunu da belirteceğim...
2013 Yeni Auris 1.6 Advance Multidrive S (Gümüş Gri)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #6 : Eylül 23, 2013, 14:17:00 »
Siz vizilti diyosunuz benimki sanki cam aralik kalmis oyle ses geliyor ve 80 km hiZda basliyorr servis buna normal diyor utanmadan
Yeni kasa YARİSE hayır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Eylül 23, 2013, 14:21:50 »
Araç yıkandıktan sonra özellikle Kapı fitillerinin menteşe tarafları iyi silinememektedir, bu kısımlar da nemli bir bezle silinerek temizlenmesi fitilin yumuşamasını sağlar. Daha sonra ses geldiği tahmin edilen bölgedeki fitili iyi incelediğinizde içeriye doğru uzanan toz birikintisi bulursanız, o aralıktan rüzgarın içeri girdiğinin göstergesi olur. Yalnız ben bu tip bir sorunun oluşacağına çok küçük ihtimal veriyorum zira kapılarda ve gövdede birer adet olmak üzere toplam 2 ad. kapı fitili mevcut. Gelen rüzgar sesi sadece havanın normalin üzerinde hareket etmesi ve araç hareket etse dahi araçtan daha hızlı ve farklı açıdan araca çarpması sonucu oluşmaktadır. Zaten bu tip şikayetleri olanlara dikkat edin, hepsi açık arazi veya viyadükte seyrederken bu tip seslerin oluştuğunu söylemektedir. Şuna da dikkatinizi çekmek isterim, bu tip şikayetler yılın her mevsimi değil, rüzgarların daha sert oluştuğu aylarda olduğu da bir gerçektir. Benim aracımda böyle bir sorun yok demek yeterli değildir, ancak kendi aracımızla da o yollarda seyahat ettiğimiz zaman anlayabiliriz. Dolayısiyle hangi marka/model olursa olsun bu tip hava akımlarında normalden daha fazla rüzgar sesi içeri alacaktır.

Ucuz ve pıratik bir yol olarak kapılarınız için şunu tavsiye ederim;

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=39689.0
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #8 : Eylül 23, 2013, 14:32:51 »
Tekin bey tafsiyeleriniz ve onerileriniz icin tesekkurler ama araci hep sehir ici merter vatan cd o aralarda kullaniyorum her hava sartlarinda ses mevcut inanin ayni yolda corsa kullandim giram ses yok sasirdim yarisciler dikkat ederseler cok rahat sesi duyacaklardir ama yeni kasa olanlar
Yeni kasa YARİSE hayır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • 5 kere teşekkür etti
  • 26 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Eylül 23, 2013, 14:36:02 »
Tekin bey tafsiyeleriniz ve onerileriniz icin tesekkurler ama araci hep sehir ici merter vatan cd o aralarda kullaniyorum her hava sartlarinda ses mevcut inanin ayni yolda corsa kullandim giram ses yok sasirdim yarisciler dikkat ederseler cok rahat sesi duyacaklardir ama yeni kasa olanlar
Benim eski Yaris'te de geliyordu.
Ayrıca Tekin Bey'in yorumuna bir yorum olarak şunu söylemek isterim. Ses hep belirli bir hızı geçince başlıyor ve hep nedense aynı noktadan geliyor hava şartları ve mekan farketmeksizin..
2013 Yeni Auris 1.6 Advance Multidrive S (Gümüş Gri)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Eylül 23, 2013, 14:55:24 »

Bende şu an yeni kasa Yarise biniyorum ama dikkatimi çekmeyi başaran aşırı rüzgar sesi duyamadım.. 2 hafta önce Antalyaya gittiğimde şehir dışı kaymak asfaltta 110km/h ile gittiğim halde belirttiğiniz oranlarda ses duymadım..

Bu arada lastik hava basınçlarınız düşük ise sürtünme fazla olacağından daha fazla lastik sesi çıkar ve bu da rüzgar sesine benzer.
Balans ayarlarınız tam olmalıdır.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 24 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Eylül 23, 2013, 15:43:22 »
Siz vizilti diyosunuz benimki sanki cam aralik kalmis oyle ses geliyor ve 80 km hiZda basliyorr servis buna normal diyor utanmadan

Bende oyle şiddetli degil..

Rahatsızlık vermiyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 21000
  • Model Yılı: '15
  • 17 kere teşekkür etti
  • 40 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Eylül 24, 2013, 03:16:50 »
Rüzgar sesi dikkatimi çekmedi fakat malesef cvt kaynaklı diye tahmin ettiğim motor sesi mevcut, benzinli bi araca göre biraz gürültülü diyebilirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 24 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Eylül 24, 2013, 08:07:06 »
Rüzgar sesi dikkatimi çekmedi fakat malesef cvt kaynaklı diye tahmin ettiğim motor sesi mevcut, benzinli bir araca göre biraz gürültülü diyebilirim.

3000 devir üstü evet ama 2500-3000 devire kadar muazzam sessiz..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #14 : Eylül 24, 2013, 10:19:39 »
ısın kotusu servısdekılerde bısey anlamıyor mal mal arabaya bakıyolar bırı sılecekten dır dıyor bırı aracın kasasından dıyor toyota merkezı aradım bılır kısı gonderdıler hıc bısey bılmıyor test aracını kullandım ondada aynı ses mevcut bence yenı kasa yarısler kusurlu uretıldı ama iti ite sıyayet edemezsınkı arkadas
Yeni kasa YARİSE hayır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 24 kere teşekkür etti
  • 43 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Eylül 24, 2013, 11:19:21 »
yeni yarisi test ettiğimde ilk dikkatimi çeken şey camlardan gelen rüzgar sesiydi ;) üstelik testi E-5 kara yolunda yaptım asfalt çok düzgündü.

benim yariste her yerden ses geldiği için rüzgar sesi çok dikkat çekmiyor :D gerçi o konu üzerinde çalışıyorum az işim kaldı sonrasında benim yaris süper ses yalıtımına sahip olacak inşallah.
2007 Manuel 1,3 cc Saten gümüş Yaris Terra
Dalga geçme,Tokatlanırsın

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=32687.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Eylül 24, 2013, 11:49:44 »
yusuf bey, düşüncelerinizi az çok tahmin ettiğimden dolayı ileti yazma gereği duydum. kaymak asfalt üzerinde seyrederken gelen rüzgar sesinden şikayetçi iseniz bu durumun sizi tatmin edici bir çözüme toyota tarafından ulaştırılacağını beklemeyin. ben de bu durumdan nefret eden biriyim. bazı insanlar bu sesin doğal olduğunu, bazıları rüzgarın yaklaşma açısını, bazıları bu sesi duymadığını, bazıları bu paraya bu kadar kalite olduğunu söyleyecektir. araç satın alırken test ettiniz mi bilmiyorum fakat benim tavsiyem, üzerinde borç yoksa satıp kurtulun. aksi takdirde aracınızdan nefret edersiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 102201
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 317 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Eylül 27, 2013, 03:29:15 »
bende de geliyor o ses ama 110 ve üzerinde etkiliyor. sesin kaynağını az çok buldum ben.    havalandırma kanallarından geliyor.
buyuk soba boruları kapalı ise ses yapıyor. :) sol ve sağ kapıya yakın olanlar. ortadaki ikisi yan yana teybin üstündeki kanallar açıksa ses yapıyor. camlara doğru ayarlı ise ses geliyo. hava kanal ayar anahtarı kapalı iken oluyor bu dediklerim.
hava akışını ayak kısmına ayarlarsanız ses gelmiyor yada azalıyor. siz kendi kombinasyonunuzu test edin :)
yaris fun multidriveS 2013  beyaz lpg-brc + cruise control + speed limiter + android multimedya + geri görüş + ....

Güya kibar olabilmek icin Giresun u Kiresun yapanlar var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #18 : Ekim 30, 2013, 17:27:40 »
3 ay once toyota z.burnu derındereden yarıs cool otomatık modelını aldım pesın paraya aracı kullanmaya basladıgımda  80km ve ust hızlarda arac ıcıne aşırı ruzgar sesi aldıgını farkettım aldıgım bayının servısıne gıttım derdımı anlattım aracı testte soktular evet arac ıcı aşırı derecede ruzgar sesı vardendı  bende bunun cozulmesını ıstedım ve 3ayda 4 kez servıse gıttım ama sonuc aynı bana aracın karakterıstlık ozellıgı oldugunu soyledıler ve bısey yapamayacaklarını soyledıler en acısıda servıs mudurunun bana cozum olarak yolda gıderken muzıgın sesını acmamı soyledı  suan ben madur durumdayım aracımdanda sogudum toyota alacaklar bıdaha dusunsunler derım... >:( >:( >:( >:( >:( >:(
Yeni kasa YARİSE hayır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Ekim 30, 2013, 17:39:43 »
3 ay once toyota z.burnu derındereden yarıs cool otomatık modelını aldım pesın paraya aracı kullanmaya basladıgımda  80km ve ust hızlarda arac ıcıne aşırı ruzgar sesi aldıgını farkettım aldıgım bayının servısıne gıttım derdımı anlattım aracı testte soktular evet arac ıcı aşırı derecede ruzgar sesı vardendı  bende bunun cozulmesını ıstedım ve 3ayda 4 kez servıse gıttım ama sonuc aynı bana aracın karakterıstlık ozellıgı oldugunu soyledıler ve bısey yapamayacaklarını soyledıler en acısıda servıs mudurunun bana cozum olarak yolda gıderken muzıgın sesını acmamı soyledı  suan ben madur durumdayım aracımdanda sogudum toyota alacaklar bıdaha dusunsunler derım...YETKILILERDEN CEVAP BEKLIYORUM >:( >:( >:( >:( >:( >:(

Anlamadıgım nokta buradaki yetkililerdenmi cevap bekliyorsunuz.
Burada büyük harf kullanmışsınız ve bağırdıgınızı özellikle ifade etmişsiniz.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new