Gönderen Konu: İyi Masraf Yaptım Ama Sonuç Güzel :)  (Okunma sayısı 3627 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 10 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
Ynt: İyi Masraf Yaptım Ama Sonuç Güzel :)
« Yanıtla #20 : Eylül 19, 2013, 15:09:08 »
4. Maddeyi geçen kış yaptırdım hava -5 -8 lerdeydi o zmanlar kışlık lastikler vardı onlar sağlamdı.Yaza girince çok ses yapmaya başladı ondan aldım önlere 2 tane.. Eee yaz dediğin full masraf bana göre 4 lastiğe para çıkaramadık :)
2008 Tata İndigo 1.4 TDI Marina SW
2004 Hyundai Starex
2001 Mazda E2200
2002 Kia Bango

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Eylül 19, 2013, 15:09:08 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 10 kere teşekkür etti
« Yanıtla #21 : Eylül 19, 2013, 15:10:08 »
Ömer Kardeşim , tüm bunları Balıkesir Faciasından sonramı yaptırdın :) yoksa öncesinde yaptırıp faciayımı yaşadın :)

Yok tabikide değil :) aldığımdan bu yana yapılanlar :)
2004 Hyundai Starex
2001 Mazda E2200
2002 Kia Bango

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Eylül 22, 2013, 00:00:40 »
Doğrusu arkadan çekiş.
https://eksisozluk.com/entry/4344444

Bir cismi ileri doğru hareket ettirmek için !

Önündeysen çekersin

Arkasında isen itersin

Doğrusu budur ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • 5 kere teşekkür etti
  • 26 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Eylül 22, 2013, 10:15:52 »
Bir cismi ileri doğru hareket ettirmek için !

Önündeysen çekersin

Arkasında isen itersin

Doğrusu budur ;)

Bu işler "göreceli"dir :) Ben bütün arabalara bakıyorum her iki yöne de gidebiliyorlar ama ne çeken var, ne iten :D

Bir cismi ileri doğru hareket ettirmek için araca dışardan kuvvet uygulanırsa dediğiniz gibi olur, ama araç kendi içerisindeki bir mekanizma ile hareket ettiriliyorsa o zaman itme veya çekmeden nasıl bahsedilir :D

Arabanın ön ve arka tekerlekleri diyebilmek için hangi noktada durmanız veya noktadan bakıyor olmanız lazım :D

Aracı hareket ettiren motor ise ve motor da aracın önünde duruyorsa o zaman motoru önde duran bütün araçlar önden çekişli denilebilir mi :D Motor arkadaysa (eski vosvoslar) bunlara da arkadan itişli mi denir :D

Mesela araba diyelim "arkadan itişli". Daha sonra aracın arkasına uzun birşey bağladınız diyelim (karavan, yat, trailer, vs.). Şimdi araç "önden çekişli" olmaz mı :D

Ya da diyelim arabada ön, orta ve arka tekerlekli olsaydı, ve dönme hareketi ortadaki tekerlere verilseydi, o zaman bu araca "ortadan çekişli" mi, yoksa "ortadan itişli" mi denilirdi? :D

2013 Yeni Auris 1.6 Advance Multidrive S (Gümüş Gri)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Eylül 22, 2013, 10:41:22 »
Bu işler "göreceli"dir :) Ben bütün arabalara bakıyorum her iki yöne de gidebiliyorlar ama ne çeken var, ne iten :D

Bir cismi ileri doğru hareket ettirmek için araca dışardan kuvvet uygulanırsa dediğiniz gibi olur, ama araç kendi içerisindeki bir mekanizma ile hareket ettiriliyorsa o zaman itme veya çekmeden nasıl bahsedilir :D

Arabanın ön ve arka tekerlekleri diyebilmek için hangi noktada durmanız veya noktadan bakıyor olmanız lazım :D

Aracı hareket ettiren motor ise ve motor da aracın önünde duruyorsa o zaman motoru önde duran bütün araçlar önden çekişli denilebilir mi :D Motor arkadaysa (eski vosvoslar) bunlara da arkadan itişli mi denir :D

Mesela araba diyelim "arkadan itişli". Daha sonra aracın arkasına uzun birşey bağladınız diyelim (karavan, yat, trailer, vs.). Şimdi araç "önden çekişli" olmaz mı :D

Ya da diyelim arabada ön, orta ve arka tekerlekli olsaydı, ve dönme hareketi ortadaki tekerlere verilseydi, o zaman bu araca "ortadan çekişli" mi, yoksa "ortadan itişli" mi denilirdi? :D

Bunlar istisnalar :D :P
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #25 : Eylül 22, 2013, 11:14:46 »

Bence gece geç saatte yazdığınız için olmuş bunlar :D

motorun bulunduğu konum farketmez. Araca oturduğunuzda sizin önünüzde bulunan kısım aracın önüdür. Araca ters oturan sürücü olmadığına göre , ön tekerleklerden tahrikli ise , önden çekiş, arka lastiklere şaft aktarmalı ise arkadan itiştir.

Bence bunları gayet iyi biliyorsunuzda mesajınız biraz eylenmek amacıyla yazılmış.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Eylül 22, 2013, 11:23:18 »
Amma çektirip ittirdiniz az kaldı koparacaksınız. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 10 kere teşekkür etti
« Yanıtla #27 : Eylül 22, 2013, 11:29:00 »
Valla yav  :D
2004 Hyundai Starex
2001 Mazda E2200
2002 Kia Bango

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #28 : Eylül 22, 2013, 11:30:35 »
Bence gece geç saatte yazdığınız için olmuş bunlar :D

motorun bulunduğu konum farketmez. Araca oturduğunuzda sizin önünüzde bulunan kısım aracın önüdür. Araca ters oturan sürücü olmadığına göre , ön tekerleklerden tahrikli ise , önden çekiş, arka lastiklere şaft aktarmalı ise arkadan itiştir.

Bence bunları gayet iyi biliyorsunuzda mesajınız biraz eylenmek amacıyla yazılmış.
Mesajı sabah dinç kafayla yazdım ve evet yazarken çok eğlendim :)
Yine de göreceli bir konu aslında :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 10 kere teşekkür etti
« Yanıtla #29 : Eylül 22, 2013, 11:32:25 »
Tartışılır ama bence kesin bir cevabı yok :D
2004 Hyundai Starex
2001 Mazda E2200
2002 Kia Bango

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #30 : Eylül 22, 2013, 11:37:08 »
Bence

Arkadan çekiş demek saçma geliyor . Arkadan çekilen bir cisim geri geri gider .Dolayısıyla birine benim araç arkadan çekiş dediğiniz zaman o kişi size aracınızın ileri vitesi yok mu dese haksız sayılmaz . Ben de arkadan aktarmalı araçlara hep arkadan itiş derim ve doğru olanın bu olduğuna inanıyorum .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 10 kere teşekkür etti
« Yanıtla #31 : Eylül 22, 2013, 11:42:58 »
Bence

Arkadan çekiş demek saçma geliyor . Arkadan çekilen bir cisim geri geri gider .Dolayısıyla birine benim araç arkadan çekiş dediğiniz zaman o kişi size aracınızın ileri vitesi yok mu dese haksız sayılmaz . Ben de arkadan aktarmalı araçlara hep arkadan itiş derim ve doğru olanın bu olduğuna inanıyorum .

Olabilir :)
2004 Hyundai Starex
2001 Mazda E2200
2002 Kia Bango

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #32 : Eylül 22, 2013, 12:03:44 »
Bence

Siz arabanın içinde oturup tekerleklerin ön ve arkada olmasına göre bunu söylüyorsunuz. Yani ön teker sizin oturduğunuz posizyona göre ileride olduğu için sizi çekiyormuş gibi, arka tekerler sizin posizyona göre geride olduğu için arkadan itiyormuş gibi oluyor... Her iki durumda da aracın ileri gittiğini farzediyoruz.
Halbuki dışarıdan herhangi bir araca baktığınızda, hareketin ön veya arka tekerden sağlandığına bakmaksızın araç ileri gidiyor. Doğru mu? O zaman bizim "önden itişli" ve "arkadan itişli" dememiz gerekmez mi? :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #33 : Eylül 22, 2013, 13:07:31 »
Siz arabanın içinde oturup tekerleklerin ön ve arkada olmasına göre bunu söylüyorsunuz. Yani ön teker sizin oturduğunuz posizyona göre ileride olduğu için sizi çekiyormuş gibi, arka tekerler sizin posizyona göre geride olduğu için arkadan itiyormuş gibi oluyor... Her iki durumda da aracın ileri gittiğini farzediyoruz.
Halbuki dışarıdan herhangi bir araca baktığınızda, hareketin ön veya arka tekerden sağlandığına bakmaksızın araç ileri gidiyor. Doğru mu? O zaman bizim "önden itişli" ve "arkadan itişli" dememiz gerekmez mi? :D
Mühittin bey önden itiş demek arkadan çekiş demekten daha saçma geldi. :D
Bunu biz niye bukadar sorun ettik arkadan şey ettiren araç sahipleri düşünsün. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Eylül 22, 2013, 13:50:55 »
konu baya dagilmis. en iyi FWD ve RWD diyelim ha bide AWD yada 4WD'de unutmayalim. :)
Buarada Lastik degisminde 4 lastik birden degistirilmeli eger sadece 2 tane degistirilmisse yeni lastikler arkaya takilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 417 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Eylül 22, 2013, 15:24:49 »
Buarada Lastik degisminde 4 lastik birden degistirilmeli eger sadece 2 tane degistirilmisse yeni lastikler arkaya takilir.
Bence bu yargı kesin böyle olmalıdır yada şu şekilde olmalıdır şeklinde yazılmamalı.Çünkü öndeki lastikler yol tutmayacak şekilde ise arkaya yeni lastiği takmanın mantığı yoktur.Çekişi yere aktaramadıktan sonra arka lastikler yolu tutsa ne olur tutmasa ne olur.Bence her zaman ön lastikler daha iyi durumda olmak zorundadır önden çekişli araçlarda.Çünkü gücün aktarıldığı ilk nokta her zaman daha önemlidir.Yolu düzgün tutmazsa istediğimiz yönü veremeyiz araca ve sonucu malum.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #36 : Eylül 22, 2013, 15:47:36 »
Yeni lastikler herzaman öne takılır , aracın çekişinin önemi yok , araca yön veren ve viraja ilk giren ön lastiklerdir, ön lastiklerin yolu iyi tutması lazım.

Eğer ön lastikler eski , arkalar yeni ise, araç virajda burnunu bırakırsa arka lastiklerin sıfır olması bişey ifade etmez , araç çizgisinden çıkar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2005 corolla hb sol A/T SR
  • Kilometre: 173000
  • Model Yılı: '05
  • 39 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Eylül 22, 2013, 16:32:50 »
Ayrıca aracın önden çekişli olduğu için ön lastikler patinajda daha çabuk erir ve frenleme anında nerdeyse aacın tüm yükünü ön lastikler çeker arka lastikler sadece taşıyıcıdır ve daha geç biter önden çekişli araçlarda bu durum hep böyledir bu yüzden zaten 4 lastık sıfır aldığınızda belirli bir km sonra gidip ön arka yaparsınız lastiklere :) ayrıca bencede önden çekiş arkadan itiştir
Makina Mühendisi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Eylül 22, 2013, 17:08:15 »
İki lastik değiştirmek durumunda, yeni lastikler nereye takılmalıdır?
Aslında bir araçta lastik değişimi yapılacaksa mutlaka 4 lastik birden
değiştirilmelidir. Standart veya bir başka deyişle yaz lastiklerinde 2 lastik
değiştirilmek zorunda kalınırsa yeni lastikler mutlaka arka aksa takılmalıdır. Bunun 4 ayrı sebebi vardır. Bu sebepler özellikle yağışlı havalarda geçerlidir.
1- Direksiyon sayesinde ön lastikler bir nebze olsun sürücünün kontrolü
altındadır. Oysa kontrolden uzak arka lastiklerın yere iyi tutunması istenir.
2- Virajlara girildiğinde arka tarafın savrulması daha çok karşılaşılan bir durum
olduğundan arka lastiklerin daha iyi tutunması istenir.
3- Virajlara girilirken veya tehlike anında sürücülerin hemem hemen tamamı
ayağını gazdan çeker ve frene basar. Ayak gazdan çekildiğinde ve özellikle de
fren yapıldığında aracın ağırlığı öne yığılır. Arka aks ise hafifleyerek tutunmasını
kaybeder, bu nedenle arka akstaki lastiklerin yeni olması istenir.
4- Dünyadaki bütün otomobiller önden çarpmalar düşünülerek imal edilmiştir. Bir
başka deyişle bütün güvenlik hesapları önden çarpmalara göre düşünülmüştür.
Bu nedenle aracımızın zayıf olan arka tarafını çarpmak istenmediğinden arka
aksa daha iyi tutunan yeni lastiklerin takıması istenir.

Kaynak: http://www.lassa.com.tr/temel-bilgiler-3

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Eylül 22, 2013, 18:46:46 »
Ama araçlar kafadan kaydığı zaman her daim zor toplanır ama arkadan amaya başladığında ufak tefek kontralarla aracımızı tanıyorsak yön verebiliriz ehliyeti aldığımdan beri başıma 3-4 kez geldi hatta birinde uçuyordum yola yumurta kamyonunun düşürdüğü yumurtalar sayesinde kayganlaşan yola 80le girince :)

Ayrıca hangi ustaya gidiyorsun Ömer ? Maşallah iyi toparlamışsın aracı kazasız belasız binmek nasip olur inşallah :) Bir ara buluşalım takılırız eskişehirde özelden numaramı fırlatıyorum :)
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)