0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Ömer Kardeşim , tüm bunları Balıkesir Faciasından sonramı yaptırdın yoksa öncesinde yaptırıp faciayımı yaşadın
Doğrusu arkadan çekiş. https://eksisozluk.com/entry/4344444
Bir cismi ileri doğru hareket ettirmek için !Önündeysen çekersinArkasında isen itersin Doğrusu budur
Bu işler "göreceli"dir Ben bütün arabalara bakıyorum her iki yöne de gidebiliyorlar ama ne çeken var, ne iten Bir cismi ileri doğru hareket ettirmek için araca dışardan kuvvet uygulanırsa dediğiniz gibi olur, ama araç kendi içerisindeki bir mekanizma ile hareket ettiriliyorsa o zaman itme veya çekmeden nasıl bahsedilir Arabanın ön ve arka tekerlekleri diyebilmek için hangi noktada durmanız veya noktadan bakıyor olmanız lazım Aracı hareket ettiren motor ise ve motor da aracın önünde duruyorsa o zaman motoru önde duran bütün araçlar önden çekişli denilebilir mi Motor arkadaysa (eski vosvoslar) bunlara da arkadan itişli mi denir Mesela araba diyelim "arkadan itişli". Daha sonra aracın arkasına uzun birşey bağladınız diyelim (karavan, yat, trailer, vs.). Şimdi araç "önden çekişli" olmaz mı Ya da diyelim arabada ön, orta ve arka tekerlekli olsaydı, ve dönme hareketi ortadaki tekerlere verilseydi, o zaman bu araca "ortadan çekişli" mi, yoksa "ortadan itişli" mi denilirdi?
Bence gece geç saatte yazdığınız için olmuş bunlar motorun bulunduğu konum farketmez. Araca oturduğunuzda sizin önünüzde bulunan kısım aracın önüdür. Araca ters oturan sürücü olmadığına göre , ön tekerleklerden tahrikli ise , önden çekiş, arka lastiklere şaft aktarmalı ise arkadan itiştir.Bence bunları gayet iyi biliyorsunuzda mesajınız biraz eylenmek amacıyla yazılmış.
BenceArkadan çekiş demek saçma geliyor . Arkadan çekilen bir cisim geri geri gider .Dolayısıyla birine benim araç arkadan çekiş dediğiniz zaman o kişi size aracınızın ileri vitesi yok mu dese haksız sayılmaz . Ben de arkadan aktarmalı araçlara hep arkadan itiş derim ve doğru olanın bu olduğuna inanıyorum .
Siz arabanın içinde oturup tekerleklerin ön ve arkada olmasına göre bunu söylüyorsunuz. Yani ön teker sizin oturduğunuz posizyona göre ileride olduğu için sizi çekiyormuş gibi, arka tekerler sizin posizyona göre geride olduğu için arkadan itiyormuş gibi oluyor... Her iki durumda da aracın ileri gittiğini farzediyoruz.Halbuki dışarıdan herhangi bir araca baktığınızda, hareketin ön veya arka tekerden sağlandığına bakmaksızın araç ileri gidiyor. Doğru mu? O zaman bizim "önden itişli" ve "arkadan itişli" dememiz gerekmez mi?
Buarada Lastik degisminde 4 lastik birden degistirilmeli eger sadece 2 tane degistirilmisse yeni lastikler arkaya takilir.