Gönderen Konu: 2009 ve 2011 Elegant 1.6 otomatiklerin farkı  (Okunma sayısı 3966 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
2009 ve 2011 Elegant 1.6 otomatiklerin farkı
« : Eylül 15, 2013, 19:57:41 »
Herkese merhaba,

Forumda birçok yazıyı okuyup gözlerim şiştiği ve kafam dağıldığı için;

Aşağıda ilanların linkini verdiğim iki adet aracın farkını anlatan olursa sevinirim,

aradaki fiyat farkına değer mi?

Ben biraz detaycı olduğum için, lütfen teknik manada yardımcı olursanız sevinirim.

Örneğin; Corolla'da kasanın altındaki çapraz denge çubuğu (Zımbırtının adını yanlış yazmış olabilirim)

2008 yılında baştan dizayn edilmiş (forumdan öğrendim  :D )

bunun gibi 2009 - 10 ve 11 yıllarındaki araçların farkları nedir?

kronik sorunları var mı?

Valla içinizden kızanlar çıkacaktır çok da ince hesap yapıyorum diye, ancak 40.000 TL gibi bir rakam için "Kusura bakmayın" ince hesap yapmak zorundayım,

forumu araştır falan demeyin,

zaten lpg'yi düzgününden taktırayım diye araştırıyorum; sonuç; prins VSI veya VSI2 (hangisi corolla içi daha verimli onu öğrenmeye çalışıyorum.)

Avensis'ten vazgeçtim otomatik 1,8 almak istemiyorum, 2.0 da da lpg sorunu var.

Sonuç olarak Ankara'dan iki adet araca gaz kesiyorum (Forumdan teklif çıkarsa o da güzel olur.)

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-33.000-km-de-temiz-toyota-corolla-1.6-elegant-mmt-136925792/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-daha-10bin-olmadi-bile-135035597/detay

Ama hangisi teknik manada daha iyidir bulamıyorum.

Saygılarımla.

FORUMDAN ARAÇ TAVSİYESİ DE OLURSA BAŞIMIN ÜSTÜNDE YERİ VARDIR.

Benim almak istediğim araç; 1,6, benzinli, otomatik, modifiye falan yapılmamış, füme, gümüş gri gibi orta açık renkler.

Toyota Club Türkiye

2009 ve 2011 Elegant 1.6 otomatiklerin farkı
« : Eylül 15, 2013, 19:57:41 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
Ynt: 2009 ve 2011 Elegant 1.6 otomatiklerin farkı
« Yanıtla #1 : Eylül 15, 2013, 20:14:57 »
Mustafa bey bu araçların arasındaki fark biri mmt yarı otomatik şanzıman diğeri tork konvertörlü tam otomatik şanzıman .

MMT yakıt ekonomisi ve performansı biraz daha iyi bir şanzımandır ama sorun çıkarma olasılığı tork konvertörlü bir şanzımana göre çok daha yüksektir ve vites geçişleri tork konvertörlü bir şanzımana göre sarsıntılıdır .

Tork konvertörlü tam otomatik şanzıman ise konfor ve sorunsuzluk olarak öne çıkar . Eksisi mmt ye göre biraz fazla yakar .

Bu iki araç arasında kesinlikle tork konvertörlü olanı tavsiye ederim . Hem daha konforlu hem sorunsuz bir şanzımandır . Düzgün kullanıldığı taktirde ömürlüktür .

Başka bir araç tavsiyesi isterseniz otomatik olduğundan Honda civic tavsiye ederim . Onda kullanılan şanzıman bu ikisinden daha başarılı ve keyif vericidir .

Bu iki araca yine gelirsek ben sadece şanzıman olarak farkları yazdım . Tork konvertörlü olan model yani ilanlardaki 2011 model corolla makyajlı kasa ve bir kaç donanım artısı da var .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Eylül 15, 2013, 20:30:10 »
Sayın Mahmut M.Dalı;

Bilgilendirme için teşekkürler,

ben 2011 in mmt olup olmadığını bilmiyordum, (MMT probleminden forumda da behsediliyordu)

Ancak sizin açıklamanız konuyu netleştirdi.

Honda Civic için;

Honda arabalarına hiç binmedim, bilmiyorum ancak Civic'leri sanki bmw m3 gibi hor kullanılan bir araba tipi olarak düşünüyordum.

Bir de bu fiyatlara 2-3 yaşında civic alabileceğimi zannetmiyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Eylül 15, 2013, 20:34:06 »
Honda civic 1.6 nın çok çeşidi var,

bunları öğrenmek için en az 1 hafta daha çalışmam lazım.

:blink:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #4 : Eylül 15, 2013, 20:39:53 »
Sayın Mahmut M.Dalı;

Bilgilendirme için teşekkürler,

ben 2011 in mmt olup olmadığını bilmiyordum, (MMT probleminden forumda da behsediliyordu)

Ancak sizin açıklamanız konuyu netleştirdi.

Honda Civic için;

Honda arabalarına hiç binmedim, bilmiyorum ancak Civic'leri sanki bmw m3 gibi hor kullanılan bir araba tipi olarak düşünüyordum.

Bir de bu fiyatlara 2-3 yaşında civic alabileceğimi zannetmiyorum.

Mustafa bey o zaman size en uygun araç 2011 makyajlı corolla 1.6 benzinli A/T modeli . Tork konvertörlü şanzımanlar teknolojik olarak biraz eskidir ama dayanıklık olarak düzgün kullanıldığından en dayanıklı şanzımanlardan biridir . Honda civic konusunda görüşünüze katılıyorum temizini bulmak biraz zor corollaya göre genç arabası olduğundan çoğu kanı hızlı akan gençlerin elinde ve bir çoğu hor kullanılmakta .

Tork konvertörlü şanzımanı düzgün kullanmaktan kastım ise .

1- Geri vitese veya park (P) konumuna araç tam durmadan asla takmıcaksınız .
2- Yolda ilerlerken vites kolunu D konumundan boşa ve sonra D konumuna almıcaksınız . (Kısaca araç hareket halinde iken vites koluyla oynamayacaksınız sadece rampa iniyor veya çıkıyorsanız hızınıza göre 3,2,1 konumlarından birine getirmenizde sakınca yoktur )
3-Araç durmuş halde boşta iken önce gaza basıp sonra vitesi D konumuna almıcaksınız .

Aklıma şimdilik bunlar geliyor bunlara dikkat edilerek kullanılan bir tork konvertörlü otomatik şanzıman ömürlüktür . Hatta öyle ki bu şanzımanlarda baskı balata derdide yoktur . Periyodik olarak yağını değiştirip ömür boyu kullanabilirsiniz .

Honda civic 1.6 nın çok çeşidi var,

bunları öğrenmek için en az 1 hafta daha çalışmam lazım.

:blink:

O konuda maalesef çok bilgim yok . Bildiğim dream başlangıç donanım seviyesi . Elegance ise fulü gerçi elegance ın ful olduğundan emin değilim ama dream in başlangıç seviyesi olduğundan eminim .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Eylül 15, 2013, 21:03:49 »
elegance olanlar pahalı olanları ancak işin garibi toyota ile fiyatları aynı gibi,

biraz da hondaya bakayım ancak corolla dan uzaklaşacağımı pek zannetmiyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #6 : Eylül 15, 2013, 21:06:29 »
elegance olanlar pahalı olanları ancak işin garibi toyota ile fiyatları aynı gibi,

biraz da hondaya bakayım ancak corolla dan uzaklaşacağımı pek zannetmiyorum.

Mustafa bey hayırlısı olsun . Umarım içinize sinen temiz ve sorunsuz bir araç bulursunuz .