Gönderen Konu: 80.000 bakım için servisin verdiği teklif .düşünceleriniz ?  (Okunma sayısı 2811 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 417 kere teşekkür edildi
Ynt: 80.000 bakım için servisin verdiği teklif .düşünceleriniz ?
« Yanıtla #20 : Eylül 08, 2013, 18:07:18 »
Yakıt filtresi uygun gibi, benim araçta 113 binde acaba yakıt filtresini değiştirsem mi?  Dışarda bulabilirmiyiz orjinal yakıt filtresini acaba arkadaşlar yoksa servistenmi alalım?
Yakıt filtresi 80000 km ve katlarında değişiyor normalde.Bence değişiminde mutlaka serviten alınarak ve çok iyi bir yerde yaptırmak lazım.Yakıt sistemi riske gelmez.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Eylül 08, 2013, 18:07:18 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 8 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Eylül 08, 2013, 18:14:06 »
Yakıt filtresi 80000 km ve katlarında değişiyor normalde.Bence değişiminde mutlaka serviten alınarak ve çok iyi bir yerde yaptırmak lazım.Yakıt sistemi riske gelmez.
sağol Ertan bilgi için,

ben aracı 90 binde aldım yakıt filtresi değiştimi bilmiyorum ama yetkili servistesn değiştireyim içim rahat olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 417 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Eylül 08, 2013, 18:25:53 »
sağol Ertan bilgi için,

ben aracı 90 binde aldım yakıt filtresi değiştimi bilmiyorum ama yetkili servistesn değiştireyim içim rahat olsun.
Rica ederim,servisten kayıtları alabilirsin önceki bakımlarla ilgili.Mesela v kayışı bende 80000 km de değişmişti.Eğer değişmemiş ise değiştirmek lazım mutlaka.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '13
  • 20 kere teşekkür etti
  • 121 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Eylül 08, 2013, 19:34:17 »
Servis sizi yanlış anlamış herhalde, bakım teklifi yerine aracınıza teklif vermiş herhalde.

Garanti devam ediyorsa yapacak birşey  yok İstanbul ve adapazarı'ndan da fiyat sorun. Garantiniz yoksa hava, yağ ve yakıt filtrelerini orjinal alıp doğru en yakın sanayiye ve iyi bir ustaya...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 18 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Eylül 09, 2013, 09:38:40 »
Servis sizi yanlış anlamış herhalde, bakım teklifi yerine aracınıza teklif vermiş herhalde.

Garanti devam ediyorsa yapacak birşey  yok İstanbul ve adapazarı'ndan da fiyat sorun. Garantiniz yoksa hava, yağ ve yakıt filtrelerini orjinal alıp doğru en yakın sanayiye ve iyi bir ustaya...

aracım 2006.garantisi yok..ben aracımı yeni aldığımı ve en sonki bakımın nezaman yapıldığını sordum.10000 km once bakımı serviste yapılmış..benim aracı alalı 3 ay oldu.herhangi bir bakıma girmedim..80000 bakımı yaklaştı.oyuzden servise gittim..servise zaten bakıma sokmam aracımı,okadar parayı verecek değılım.maksatım değısmesı gereken parcaları oğrenmek ve ona göre bende bu parçaları temin edip dısarda özel serviste bunları yaptırmaktı...
E12

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2373 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Eylül 09, 2013, 09:49:40 »
Özel mesajınıza cevap yazdım Mücahit bey.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 18 kere teşekkür etti
« Yanıtla #26 : Eylül 09, 2013, 10:39:25 »
Özel mesajınıza cevap yazdım Mücahit bey.

mesajınızı aldım Ufuk bey.teşekkür ediyorum.yanlız bu kabin hava filtresi ve enjektör temizliyicisinide değiştirmem gerekiyormu ?
E12

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #27 : Eylül 09, 2013, 13:09:37 »
mesajınızı aldım Ufuk bey.teşekkür ediyorum.yanlız bu kabin hava filtresi ve enjektör temizliyicisinide değiştirmem gerekiyormu ?

Polen filtresi havalandırma sisteminizin filtresidir, değişim gerekliliği duruma ve havalandırma sisteminizi kullanımınıza bağlıdır.

Enjektör temizleyici kullanmanızın gereklili aldığınız yakıt, kullandığınız motor yağı, aracınızı kullanma şartlarınız vs gibi bir çok etmenin durumu ile alakalıdır.GTL gibi bir yakıt kullanıp, kaliteli tam sentetik yağ kullanımı ile gereksiz olduğunu düşünüyorum.

Not: Enjektör temizleyici, yağ katkıları vs. gibi katkıları için benim fikrim, tadı tuzu yerinde olan bir yemeğe fazladan baharat katmak gibi olduğudur, eğer yemeğiniz normal ise daha tatlandırabilir yada tadını tuzunu kaçırabilirsiniz, bu yüzden aspirin gibi her durumda kullanılmaması benim tercihimdir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 18 kere teşekkür etti
« Yanıtla #28 : Eylül 09, 2013, 13:26:44 »
Polen filtresi havalandırma sisteminizin filtresidir, değişim gerekliliği duruma ve havalandırma sisteminizi kullanımınıza bağlıdır.

Enjektör temizleyici kullanmanızın gereklili aldığınız yakıt, kullandığınız motor yağı, aracınızı kullanma şartlarınız vs gibi bir çok etmenin durumu ile alakalıdır.GTL gibi bir yakıt kullanıp, kaliteli tam sentetik yağ kullanımı ile gereksiz olduğunu düşünüyorum.

Not: Enjektör temizleyici, yağ katkıları vs. gibi katkıları için benim fikrim, tadı tuzu yerinde olan bir yemeğe fazladan baharat katmak gibi olduğudur, eğer yemeğiniz normal ise daha tatlandırabilir yada tadını tuzunu kaçırabilirsiniz, bu yüzden aspirin gibi her durumda kullanılmaması benim tercihimdir.

vakip ayırıp sorularıma cevap verdiniz.cok teşekkür ediyorum gerçekten size..ben izmitte oturuyorum .izmitte bana önerebileceğiniz bir servis varmıdır ufuk bey ? zirve otomativ sanırım sizden parçaları temin ediyor..oraya tavsiye edermisiniz ?
E12

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #29 : Eylül 09, 2013, 13:33:47 »
vakip ayırıp sorularıma cevap verdiniz.cok teşekkür ediyorum gerçekten size..ben izmitte oturuyorum .izmitte bana önerebileceğiniz bir servis varmıdır ufuk bey ? zirve otomativ sanırım sizden parçaları temin ediyor..oraya tavsiye edermisiniz ?

Rica ederim, Zirve Otomotiv Ahmet ve Erdem Usta İzmit de gidebileceğiniz en dürüst özel servislerden biridir tavsiye ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 18 kere teşekkür etti
« Yanıtla #30 : Eylül 09, 2013, 14:10:34 »
Rica ederim, Zirve Otomotiv Ahmet ve Erdem Usta İzmit de gidebileceğiniz en dürüst özel servislerden biridir tavsiye ederim.
tavsiyelerinizi yerine getireceğim ufuk bey..bu arada bu  Eneos 10W/40 Tam sentetik motor yağı dediniz..bu Eneos nedemek ? güvenilir bir markamıdır ? birde Asakashi  markası ?
E12

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Eylül 10, 2013, 12:07:02 »
40 bin ,80 bin , 120 bin  ve katları bakımları normal bakımların nerdeyse iki misli tutar nedenide araçta değişmesi gereken filtreler , parçalar vs. Sonuçta servis garantisi ile değişen parçaların bu rakamlarda olması normal ,dışarda alırsın taktırırsın her bakım daha uyguna gelir