0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bir de servis değişmesi gerekli derse kasko bunu karşılar mı arkadaşlar.
Amin. Ne oldum dememeli, ne olacağım demeli. 1sn sonrasından haberimiz yok. TV'de int. haberlerde kazaları izliyoruz. Anlık şeyler. TIR şoförü uyukluyor, karşı şeride geçiyor arabayı altına anlıyor. Arabadaki herkes rahmetli oluyor. Ben usta şoförüm demek ne kadar doğru.
Geçmiş olsun Faruk bey,bu akşam okuduğum üst üste 3. kaza vb. olay bu. İçim cız etti açıkçası. Özellikle kamyon, dolmuş, ilaç mümessilleri! ve ticari taksilerden epey uzak durmak gerekiyor. Ne zaman ne yapacakları belli değil. Bunları güvenli takip mesafesinde tutmalı devamlı. Uzun yollarda kamyon arkadan yaklaşırsa mümkün olduğunca hızlanır ve kurtulurum. İlaç mümessili gördüğümde de hemen yol verir gönderirim. Hiç gerek yok bunlarla atraksiyona girmeye.Geçen gün bir ilaç mümessili şehir içi köprü girişinde, hele polis orada olmuş bir kaza ile ilgilenirken, arkadan gelip sağdan kırdı önüme. zaten yol tıkalı. Epey uzun bir süre bastım kornaya. Çıkarttım kafamı camdan biraz da atarlandım. Akrabalarınla bayağı hemhal olduğumu anladı. Aynadan bir bakmakla yetinebildi, yol açıldığı gibi fırladı.Dikkatli olmak lazım hem de çok. Tekrar geçmiş olsun...
Geçen sene gece dilovası yokuşunu indikten sonraki virajda sol şeritte bir kamyon lastiğine çarptım Camry ile. Virajı döner dönmez karşıma çıktı, sağ şerit doluydu arkam doluydu. Jantlı mıydı ilk başta göremedim, ailem de vardı arabada, refüje çarpmayacak kadar sola gittim, ama yine de vurdum lastiğe. Camrynin süspansiyonları yumuşak, içeriye de çok hissettirmedi. Allah'tan jant yoktu lastikte. Direksiyon ağırlaştı, arıza ışığı yandı mı hatırlamıyorum, sanırım yanacak kadar mesafe gitmedim, bu arada saat 23 civarı. Sağa çektim. İndim bir baktım ki, tamponun yarısı, sis farı falan yok. Yollarımızda her şey olabiliyor, ben bunu geçen sene yaşamış oldum tekrar. Her zaman dikkatli olmak gerekiyor.Geçmiş olsun...
Gecmis olsun. Allah beterinden korusun.
geçmiş olsun, daha büyük bir olaya sebebiyet verebilirdi. sizinle birlikte belki de engellenmiş oldu. birinin o taşı oraya koyduğunu sanmıyorum ya doğal yollardan ya da bir hafriyat kamyonunda düştüğünü sanıyorum. diğer arkadaşlarımızında dediği gibi önde ki araç ile mesafe bırakmakta fayda var. aslında o da değil asıl sıkıntı o taşın oradan geçen araç olsun yaya olsun ortalayıp geçmesi kenarından geçmesi görmezden gelmesi vs. örnekler çoğaltılabilir. insanlık adına o taşı orada ilk gören insan evladının taşı kenara alması gerekir. görmezden gelmemeli, es geçilmemeli. bazen taş olur bazen başka bir şey olur. önemli olan o ahlakı kazanmak. efendimiz(s.a.v.) yolda eza-sıkıntı veren bir nesneyi kaldırmanın sadaka olduğunu ısrarla belirtmiştir. çok önemli bir mesele. belki de Faruk bey o taşı ortalayıp aracına değdirmeden geçebilseydi taşı almak için durmayacaktı veya takip mesafesine iyi ayarlayıp taşı hemen fark edebilseydi sağından veya solundan geçip yoluna devam edecekti.. Faruk bey lütfen yanlış anlamayınız sadece olayı anlatabilmek için verdim bu örneği. belki de Faruk bey o taşı oradan almasaydı daha acı kazalara yol açacaktı. her şey de bir hayır var işte..
çok geçmiş olsun, Allah beterinden korusun inşallah, hep dikkatli hep temkinli olmak gerekiyor canım ülkemin yollarında, ne zaman ne çıkacak önümüze hiç ama hiç belli olmuyor..