Gönderen Konu: Ana caddeye kocoman taşı koyan acaba insan mıdır?  (Okunma sayısı 5311 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Allah cümleye kaza bela vermesin.
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 38 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
Ana caddeye kocoman taşı koyan acaba insan mıdır?
« : Eylül 01, 2013, 22:44:32 »
Evet arkadaşlar. Bir soru ile başlamak istiyorum. O yüzden soruyu başlığa yazdım. Moralim bozuk kusura bakmayın.

Bugün ailece Bursa merkeze gezmeye gittik. Dönüş yolunda merkezden 60km kadar uzak olan ilçemize girdik. Ana yolda bir kamyonun arkasında 50-60km hızla ilerlerden, birden kamyonun altından büyük bir taş parçası belirdi. (önümüzdeki kamyon taşı ortalamış ve geçmiş. hiç uyarı yapmadan.) Ben kamyonla mesafem yakın olduğundan duramayacağımı anladım ve taşı ortaladım. Üzerinden geçerim giderim diye düşündüm. Ancak taş çok büyük olduğundan aracın altına çarptı ve aracın altına vura vura arkadan çıktı. Verilmiş sadakamız varmış bir kaza olmadan sağa çektim ve durdum. Arkamda yolda taşı çekmeye çalışan bir araç sahibi. O da aracını kenara çekmiş. O adam taşı görmüş ve kenara çekmek için durmuş. Ancak çekemeden ben üzerinden geçtim.
Pazar günü olması sebebiyle her yer kapalı. Krokiyle aracı kaldırdım. Altta baktım. Resim eklemek isterdim ancak fotoğraf makinesi yanımda değildi. Taş neyseki karterden 30cm kadar uzak hizada önce plastikle kaplı demire çarpmış o plastiği kırmış. Orta susturucuya çarpmış içine hafif çökmüş. Orta susturucu çıkışına çarpmış hafif çökmüş. Arkaya doğru bulduğu yerlere çarpmış ve çıkmış.

Şimdi ben soruyorum bu taşı yolun ortasına koyan insan mıdır?

Araçta bir sorun yok gibi. Motor ve egzoz sesi normal gibi geldi bana. Aracın gidişinde herhangi bir problem yok Allah'a şükür. 40bin bakımını bir iki haftaya yaptıracaktım. Şimdi biraz daha öne çekeceğim gibi. Sizce bu parçaların değişmesi gerekir mi? Bir de servis değişmesi gerekli derse kasko bunu karşılar mı arkadaşlar. Allah kimsenin başına vermesin böyle durumları. Dünya üzerinde insan gibi görünen bir çok yaratıkla berabermişiz bunu bir kez daha anladım. Allah o taşı oraya koyanları nasıl biliyorsa öyle yapsın. Amin.
2007 Yaris 1.3 Sol M/M
2012 Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Satıldı :(
1996 Corolla 1.6GLİ A/T AC  Satıldı :(

Toyota Club Türkiye

Ana caddeye kocoman taşı koyan acaba insan mıdır?
« : Eylül 01, 2013, 22:44:32 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 26 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
Ynt: Ana caddeye kocoman taşı koyan acaba insan mıdır?
« Yanıtla #1 : Eylül 01, 2013, 22:47:55 »
Çok geçmiş olsun, burası Türkiye .birde gece görmeyip üstünden geçseydiniz çok daha sakattı ,takla atmak içten bile değil..
VW Golf 7 1.4 TSI Highline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • !!! YERDEN GİDEN TOYOTACI !!!
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 163000
  • Model Yılı: '98
  • 31 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 01, 2013, 22:50:21 »
Faruk bey büyük geçmiş olsun . Bizimde başımıza geldi jant patlattık bize bişe olmadı ama jant gitti . Gece yarısı jant değiştik. Büyük bir ihtimalle bir kamyondan düşmüş olabilir.

Tekrar geçiş olsun . Altı yüksek arabaları fazla yakından takip etmeyin

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 01, 2013, 22:51:33 »
Allah korumuş, geçmiş olsun.

Özellikle konmamış olabilir, dağdan kopupta gelmiş yada hafriyat kamyonlarından düşmüşte olabilir. Araçlar arasında mesafe bırakmakta her zaman fayda var.
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 38 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Eylül 01, 2013, 22:54:51 »
Arkadaşlar çok teşekkür ederim iyi dilekleriniz için. Olayın olduğu yer şehir içi diye tabir edebileceğimiz bir yer. Etrafında evler ve irili ufaklı sanayi var.
2007 Yaris 1.3 Sol M/M

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Eylül 01, 2013, 22:55:24 »
Faruk abi geçmiş olsun . Kimseye bir şey olmaması sevindirici tarafı .

Benimde başıma böyle bir şey geldi yaklaşık bundan 10 ay önce yolun ortasında kalınca bir dalı ortalayıp üstünden geçmek zorunda kaldım çok şükür ne araca ne birine bir şey olmamıştı ama dal aracın altına çarptığında içim cız etti yaklaşık 85-90 km hızla geçmiştim . :(

Maalesef bu gibi sorumsuz hareketleri yapan memleketimizde çok .Ama arkadaşların dediği gibi bir kamyondan da düşmüş olabilir bilemeyiz. Diğer taraftan bazı kamu kurumları bile bunlardan daha beterini yapıp kazaya davetiye çıkarabiliyorlar haberlerde görüyoruz . :(

Eğitim şart .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #6 : Eylül 01, 2013, 23:10:58 »
Bir de servis değişmesi gerekli derse kasko bunu karşılar mı arkadaşlar.

Keşke durumu fotoğraflayabilseydiniz. Yolun ortasındaki taşı ve arabanın durumunu. Belki faydası olurdu. Aracınızın kaskosunu yapan firmayla görüşmekte fayda var. Bu gibi durumlarda ne yapacağınızı anlatıyorlar.

Bu arada KASKO denen şeye deli gibi para veripte aman KASKO delinmesin deyip CEYİZ gibi saklayan bizden başka bir millet varmı ki? Bende bu tiplerdenim de :)
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 38 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Eylül 01, 2013, 23:11:10 »
Mahmut teşekkür ederim. Can Emre söylediğin durum yaşansaydı sonuç çok feci olabilirdi. Allah esirgesin. Yakın zamanda sadaka vermem gerek.
2007 Yaris 1.3 Sol M/M

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 38 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Eylül 01, 2013, 23:17:59 »
Fotoğraf çekemedim maalesef. Ancak olay gün gibi ortada. Alttan bir taş geçmiş belli. Kasko yine olay anının fotosunu mu ister. Kolayı var benzer taşı bulup olay yerine gider çekerim. Aracı alttan da çekerim. Kaskonun delinmesini istemem ancak aracın hasar gören kısımları servis değişmesi mutlaka gerekli (bana, hayati risk taşıdığını inandırmaları gerekir.) derse o zaman kasko tarafından değişmesi için zorlarım.
2007 Yaris 1.3 Sol M/M

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #9 : Eylül 01, 2013, 23:25:12 »
Hocam bu kasko firmaları (firmadan firmaya değişebilir muhtemelen) illaki karşı taraf muhattap olacakları parayı tahsil edebilecekleri taraf arıyorlar ve ona göre muamele yapıyorlar.

Forumda konusu vardı, arakadaşın birisinin arabasına manda öküz inek benzeri hayvanlar zarar vermişler kaskosu aldırış etmemiş. Benimde başımdan bu tarz bir olay geçti, arabanın tepesine Şarap Şişesi attılarmı artık düşürdülermi nedir, apartman altında park halindeydi, şişe nerde diye sordular :)polis kaydı falan dediler bende çok uğraşmadım, malum kasko delinmesin olayı :)
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 38 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Eylül 01, 2013, 23:36:51 »
Bakalım önce servis ne diyecek Murat. Hayırlısı olsun. Ben şuan bu olayı ucuz kurtardığımız için şükrediyorum.
Bundan önceki efsane kasa aracımla uzun yol seyahatimizde otobanda ilerlerken beni sollayan aracın ön yolcu koltuğundaki insan! elindeki cam şişeyi yola atmıştı. Cam şişe o hızla benim lastiğin altında parçalanmıştı. Yine Allah esirgedi bir şey olmamıştı. O an lastiğe bir şey olmuş olabilir diye panikle durmam neticesinde öndeki aracı kaçırmıştım. Bugün yaşadığım olay bana seneler önce yaşadığım bu olayı hatırlattı.
2007 Yaris 1.3 Sol M/M

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #11 : Eylül 01, 2013, 23:39:49 »
Hani demiş ya şair,

BEDAVA
Bedava yaşıyoruz, bedava;
Hava bedava, bulut bedava;
Dere tepe bedava;
Yağmur çamur bedava;
Otomobillerin dışı,
Sinemaların kapısı,
Camekanlar bedava;
Peynir ekmek değil ama
Acı su bedava;
Kelle fiyatına hürriyet,
Esirlik bedava;
Bedava yaşıyoruz, bedava.
                   Orhan VELİ

Hakikatten her daim Allaha emanet yaşıyoruz bu dünyada... Gelmiş geçmiş olsun...Allahu teala beterinden cümlemizi korusun...
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 38 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Eylül 01, 2013, 23:47:34 »
Amin.
Ne oldum dememeli, ne olacağım demeli. 1sn sonrasından haberimiz yok. TV'de int. haberlerde kazaları izliyoruz. Anlık şeyler. TIR şoförü uyukluyor, karşı şeride geçiyor arabayı altına anlıyor. Arabadaki herkes rahmetli oluyor. Ben usta şoförüm demek ne kadar doğru.
2007 Yaris 1.3 Sol M/M

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Eylül 01, 2013, 23:53:00 »
Amin.
Ne oldum dememeli, ne olacağım demeli. 1sn sonrasından haberimiz yok. TV'de int. haberlerde kazaları izliyoruz. Anlık şeyler. TIR şoförü uyukluyor, karşı şeride geçiyor arabayı altına anlıyor. Arabadaki herkes rahmetli oluyor. Ben usta şoförüm demek ne kadar doğru.

Abi zaten ben ustayım diyenden korkacan .

Dediğiniz gibi kaza geliyorum demiyor siz ne kadar usta olursanız olun karşıdaki ne kadar usta ise sizde o kadar ustasınız .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Allah kazadan beladan cümlemizi korusun.
    • Kişisel Bloğum
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • 8 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Eylül 02, 2013, 00:47:29 »
Geçmiş olsun Faruk bey,
bu akşam okuduğum üst üste 3. kaza vb. olay bu. İçim cız etti açıkçası. Özellikle kamyon, dolmuş, ilaç mümessilleri! ve ticari taksilerden epey uzak durmak gerekiyor. Ne zaman ne yapacakları belli değil. Bunları güvenli takip mesafesinde tutmalı devamlı. Uzun yollarda kamyon arkadan yaklaşırsa mümkün olduğunca hızlanır ve kurtulurum. İlaç mümessili gördüğümde de hemen yol verir gönderirim. Hiç gerek yok bunlarla atraksiyona girmeye.

Geçen gün bir ilaç mümessili şehir içi köprü girişinde, hele polis orada olmuş bir kaza ile ilgilenirken, arkadan gelip sağdan kırdı önüme. zaten yol tıkalı. Epey uzun bir süre bastım kornaya. Çıkarttım kafamı camdan biraz da atarlandım. Akrabalarınla bayağı hemhal olduğumu anladı. Aynadan bi bakmakla yetinebildi, yol açıldığı gibi fırladı.

Dikkatli olmak lazım hem de çok. Tekrar geçmiş olsun...
Auris 1.4 D-4D Comfort Plus
Peugeot 206+ 1.4 Sportium - Satıldı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Toyota Modeli
  • Kan Grubu: B+
  • 18 kere teşekkür etti
  • 34 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Eylül 02, 2013, 02:07:54 »
Geçen sene gece dilovası yokuşunu indikten sonraki virajda sol şeritte bir kamyon lastiğine çarptım Camry ile. Virajı döner dönmez karşıma çıktı, sağ şerit doluydu arkam doluydu. Jantlı mıydı ilk başta göremedim, ailem de vardı arabada, refüje çarpmayacak kadar sola gittim, ama yine de vurdum lastiğe. Camrynin süspansiyonları yumuşak, içeriye de çok hissettirmedi. Allah'tan jant yoktu lastikte. Direksiyon ağırlaştı, arıza ışığı yandı mı hatırlamıyorum, sanırım yanacak kadar mesafe gitmedim, bu arada saat 23 civarı. Sağa çektim. İndim bir baktım ki, tamponun yarısı, sis farı falan yok.

Yollarımızda her şey olabiliyor, ben bunu geçen sene yaşamış oldum tekrar. Her zaman dikkatli olmak gerekiyor.

Geçmiş olsun...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Eylül 02, 2013, 09:16:50 »
Gecmis olsun. Allah beterinden korusun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • SUBARU Forester SG
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 114000
  • Model Yılı: '07
  • 195 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Eylül 02, 2013, 09:46:27 »
geçmiş olsun, daha büyük bir olaya sebebiyet verebilirdi. sizinle birlikte belki de engellenmiş oldu. birinin o taşı oraya koyduğunu sanmıyorum ya doğal yollardan ya da bir hafriyat kamyonunda düştüğünü sanıyorum. diğer arkadaşlarımızında dediği gibi önde ki araç ile mesafe bırakmakta fayda var. aslında o da değil asıl sıkıntı o taşın oradan geçen araç olsun yaya olsun ortalayıp geçmesi kenarından geçmesi görmezden gelmesi vs. örnekler çoğaltılabilir. insanlık adına o taşı orada ilk gören insan evladının taşı kenara alması gerekir. görmezden gelmemeli, es geçilmemeli. bazen taş olur bazen başka bir şey olur. önemli olan o ahlakı kazanmak. efendimiz(s.a.v.) yolda eza-sıkıntı veren bir nesneyi kaldırmanın sadaka olduğunu ısrarla belirtmiştir. çok önemli bir mesele.  belki de Faruk bey o taşı ortalayıp aracına değdirmeden geçebilseydi taşı almak için durmayacaktı veya takip mesafesine iyi ayarlayıp taşı hemen fark edebilseydi sağından veya solundan geçip yoluna devam edecekti.. Faruk bey lütfen yanlış anlamayınız sadece olayı anlatabilmek için verdim bu örneği.  belki de Faruk bey o taşı oradan almasaydı daha acı kazalara yol açacaktı. her şey de bir hayır var işte..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • yemyeşil inciler...
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Eylül 02, 2013, 09:56:46 »
çok geçmiş olsun, Allah beterinden korusun inşallah, hep dikkatli hep temkinli olmak gerekiyor canım ülkemin yollarında, ne zaman ne çıkacak önümüze hiç ama hiç belli olmuyor..
iyi ki varsın toyota...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 38 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Eylül 02, 2013, 18:28:20 »
Geçmiş olsun Faruk bey,
bu akşam okuduğum üst üste 3. kaza vb. olay bu. İçim cız etti açıkçası. Özellikle kamyon, dolmuş, ilaç mümessilleri! ve ticari taksilerden epey uzak durmak gerekiyor. Ne zaman ne yapacakları belli değil. Bunları güvenli takip mesafesinde tutmalı devamlı. Uzun yollarda kamyon arkadan yaklaşırsa mümkün olduğunca hızlanır ve kurtulurum. İlaç mümessili gördüğümde de hemen yol verir gönderirim. Hiç gerek yok bunlarla atraksiyona girmeye.

Geçen gün bir ilaç mümessili şehir içi köprü girişinde, hele polis orada olmuş bir kaza ile ilgilenirken, arkadan gelip sağdan kırdı önüme. zaten yol tıkalı. Epey uzun bir süre bastım kornaya. Çıkarttım kafamı camdan biraz da atarlandım. Akrabalarınla bayağı hemhal olduğumu anladı. Aynadan bir bakmakla yetinebildi, yol açıldığı gibi fırladı.

Dikkatli olmak lazım hem de çok. Tekrar geçmiş olsun...
Geçen sene gece dilovası yokuşunu indikten sonraki virajda sol şeritte bir kamyon lastiğine çarptım Camry ile. Virajı döner dönmez karşıma çıktı, sağ şerit doluydu arkam doluydu. Jantlı mıydı ilk başta göremedim, ailem de vardı arabada, refüje çarpmayacak kadar sola gittim, ama yine de vurdum lastiğe. Camrynin süspansiyonları yumuşak, içeriye de çok hissettirmedi. Allah'tan jant yoktu lastikte. Direksiyon ağırlaştı, arıza ışığı yandı mı hatırlamıyorum, sanırım yanacak kadar mesafe gitmedim, bu arada saat 23 civarı. Sağa çektim. İndim bir baktım ki, tamponun yarısı, sis farı falan yok.

Yollarımızda her şey olabiliyor, ben bunu geçen sene yaşamış oldum tekrar. Her zaman dikkatli olmak gerekiyor.

Geçmiş olsun...
Gecmis olsun. Allah beterinden korusun.
geçmiş olsun, daha büyük bir olaya sebebiyet verebilirdi. sizinle birlikte belki de engellenmiş oldu. birinin o taşı oraya koyduğunu sanmıyorum ya doğal yollardan ya da bir hafriyat kamyonunda düştüğünü sanıyorum. diğer arkadaşlarımızında dediği gibi önde ki araç ile mesafe bırakmakta fayda var. aslında o da değil asıl sıkıntı o taşın oradan geçen araç olsun yaya olsun ortalayıp geçmesi kenarından geçmesi görmezden gelmesi vs. örnekler çoğaltılabilir. insanlık adına o taşı orada ilk gören insan evladının taşı kenara alması gerekir. görmezden gelmemeli, es geçilmemeli. bazen taş olur bazen başka bir şey olur. önemli olan o ahlakı kazanmak. efendimiz(s.a.v.) yolda eza-sıkıntı veren bir nesneyi kaldırmanın sadaka olduğunu ısrarla belirtmiştir. çok önemli bir mesele.  belki de Faruk bey o taşı ortalayıp aracına değdirmeden geçebilseydi taşı almak için durmayacaktı veya takip mesafesine iyi ayarlayıp taşı hemen fark edebilseydi sağından veya solundan geçip yoluna devam edecekti.. Faruk bey lütfen yanlış anlamayınız sadece olayı anlatabilmek için verdim bu örneği.  belki de Faruk bey o taşı oradan almasaydı daha acı kazalara yol açacaktı. her şey de bir hayır var işte..
çok geçmiş olsun, Allah beterinden korusun inşallah, hep dikkatli hep temkinli olmak gerekiyor canım ülkemin yollarında, ne zaman ne çıkacak önümüze hiç ama hiç belli olmuyor..
Arkadaşlar iyi dilekleriniz için teşekkür ederim. Allah kimsenin başına vermesin. Görünmez kazalardan korusun. Normalde takip mesafesine hep dikkat ederim. O gün sanırım kamyonu sollamak için yaklaşmıştım. Olacağı varmış.
Bugün araçla okula gittim. Araçta bir sorun yok gibi. Yarın aracı lifte kaldırıp bakacağız. Usta abimin yorumunu buraya yazarım. Resimde eklemeye çalışırım.
2007 Yaris 1.3 Sol M/M