Gönderen Konu: kısa mesafelerde motorda sıkıntı  (Okunma sayısı 2319 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 18 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
kısa mesafelerde motorda sıkıntı
« : Ağustos 28, 2013, 09:03:07 »
Arkadaşlar ben sabah 8 ve mesaili günlerde akşam 9da işten cıkıyorum..evimle işim arası 3 km ve aracımla işe gidip geliyorum.çalıştığım işyerindeki bir mak muh. arkadasım bana motoru yakacaksın kısa mesafede motor ısınmadan gıdıp gelıyorsun dedi..aracım 1.6 vvti motor corolla hb.kafama takıldıda sızlerınde bılgısını almak ıstedım..acaba sıkıntı olurmu bu mesafede yol almam.
E12

Toyota Club Türkiye

kısa mesafelerde motorda sıkıntı
« : Ağustos 28, 2013, 09:03:07 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
Ynt: kısa mesafelerde motorda sıkıntı
« Yanıtla #1 : Ağustos 28, 2013, 09:53:56 »
motor ısınmadan gideceğiniz yere vardığınız için fazla aşınacaktır.

size daha çabuk ısınması için 5 30 - 0 30 gibi bir yağ tavsiye ederim. unutmayın ki sizin kullanımınız zor koşullara girer. yani bakımlarını erken yaptırmalısınız.
bunun dışında ilk çalıştırdığınızda biraz yağlanması için beklerseniz ve nazik kullanırsanız bir sorun çıkartacağını sanmam.
ama arkadaşınız haklı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '23
  • 278 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ağustos 28, 2013, 10:24:20 »
bundan önceki vvti corollamı 40bin km kullandım aynen sizin gibi iş yerimle evim arası 2-3 km bişey hergün işe gidip geldim. Hiçte sorun yaşamadım çok şükür. Birtek sibop arızası verdi aracım oda benden ve lpgden kaynaklı oldu. şöyleki kaza yaptığımda radyatör delinmiş şekilde 4km daha yol aldım ve 1-2 ay sonra sibop yaktı. Bunda lpgninde etkisi var.

Ayrıca ben bulunduğum iklim koşulları sebebiyle 10 40 yağ kullanıyorum ve işe gitmeden arbayı çalıştırıp 2 dk bekleyenlere helal olsun. Ben işe yetişmek içinmarşa basar basmaz hareket ediyorum. İnş. sorun yaşamam.
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • CARİNAe 2.0 GLİ
  • Araç: Carina
  • 21 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ekim 09, 2013, 23:30:28 »
Mücahit kardeşim benim işle ev arası mesafemde 2,8 km bayağı yakın yani ama ben genelde aracı çalıştırıp 2-3 dk arası motorun ısınmasını bekleyip (ayaz olan sabahlarda)genelde 2. viteste ilk 500mt falan aracı yormadan gidiyorum zaten 2-3 dk yeterince ısınıyor motor bi süre de 2 de yavaş gittimi mesele kalmaz diye umuyorum canınızı sıkmayın  ;)
Yiğitler kan döker Bayrak solmaya.Anadolu başlar Vatan olmaya.Kızılelma'ya heyy Kızılelma'ya.Engüzel marşını vurmadan mehter.Ya AllahBismillahAllahuekber.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 102201
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 317 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ekim 10, 2013, 01:16:47 »
anlamadığım bi durum var.   siz 3 km gidiyorsunuz ben ya da bi başlkası 10-15-18-25-.... km gidiyor. sonuçta sizin de gitmiş olduğunuz 3 km lik yolu başaları da gitmiş oluyor. sizde ki aşınma ne ise başkasındaki aşınmada o dur. fark nerede acaba ?
yaris fun multidriveS 2013  beyaz lpg-brc + cruise control + speed limiter + android multimedya + geri görüş + ....

Güya kibar olabilmek icin Giresun u Kiresun yapanlar var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ekim 10, 2013, 09:21:46 »
Arkadaşlar ben sabah 8 ve mesaili günlerde akşam 9da işten cıkıyorum..evimle işim arası 3 km ve aracımla işe gidip geliyorum.çalıştığım işyerindeki bir mak muh. arkadasım bana motoru yakacaksın kısa mesafede motor ısınmadan gıdıp gelıyorsun dedi..aracım 1.6 vvti motor corolla hb.kafama takıldıda sızlerınde bılgısını almak ıstedım..acaba sıkıntı olurmu bu mesafede yol almam.
mobil 0w40 veya castrol edge 5w40 full sentetik yağ kullan, kafanı böyle kaka şeylere takma. toyota aslan gibi gidecektir.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 102000
  • Model Yılı: '14
  • 86 kere teşekkür etti
  • 110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ekim 10, 2013, 09:47:06 »
anlamadığım bi durum var.   siz 3 km gidiyorsunuz ben ya da bi başlkası 10-15-18-25-.... km gidiyor. sonuçta sizin de gitmiş olduğunuz 3 km lik yolu başaları da gitmiş oluyor. sizde ki aşınma ne ise başkasındaki aşınmada o dur. fark nerede acaba ?

Fark şurada, sürekli kısa mesafe şartlarında süren birisi bir bakım periyodundaki 10.000 km.nin tahmini olarak %90'ını ağır şartlarda sürerken, her sabah 15-20 km. giden birisi 10.000 km.nin %20 sini ağır şartlarda kalan %80'ini ideal şartlarda sürmüş oluyor.
2014 Auris TS Advance Skypack CVT
2011 Corolla Comfort Extra D4D Manuel (SATILDI)
2009 Yaris Terra 1.3 VVTI Manuel (SATILDI)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ekim 10, 2013, 09:54:29 »
3 km yi kaç dk da gidiyorsunuz, önünüzde çok trafik oluyormu(istanbulda olmaması imkansız mı?)

marşa bastığınız andan itibaren hemen hareket etmiyorsunuz, hava şartlarına bağlı olarak 1 dk yakın motor ısınımını yapıyorsunuzdur...

bu gibi durumda motor yakma olayı olmaz... atilla abinin dediği gibi yağ konusuna değişiklik yapman daha iyi olacaktır...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ekim 10, 2013, 11:06:39 »
Bende cok tehlikeli oldugunu dusunmuyorum ama yakiti biraz fazla yaktirir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 63000
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ekim 10, 2013, 11:15:29 »
mobil 0w40 veya castrol edge 5w40 full sentetik yağ kullan, kafanı böyle kaka şeylere takma. toyota aslan gibi gidecektir.

Atilla abimize katılıyorum, arkadaşımız sürekli çok kısa mesafe kullandığı için motor orta derece ısıya dahi ulaşamadığından uzun vadede aşınmalar/tıkanmalar daha fazla olabilir. Ben 0W-40 tavsiye ederim.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 127000
  • Model Yılı: '05
  • 31 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ekim 10, 2013, 11:23:52 »
Çok saçma. Hiçbirşey olmaz :) Boşuna mı TOYOTA'ya biniyoruz biz. O dediğiniz arkadaş hayatında Toyota'ya binmiş mi de böyle bir yorum yapmış :)
Hayat bize hiç yeşil ışık yakmadı. Biz de kırmızıda hiç durmadık.
Benim yollarım patikadır, çamurdur, rampadır, pusludur.
Çıkarım senle her yola TOYOTA.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ekim 10, 2013, 11:33:25 »
  Konuyu dağıtmadan belirteyim; bisiklet bence iyi bir çözüm olabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 63000
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ekim 10, 2013, 11:57:52 »

Elektrikli!  :)
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ekim 10, 2013, 17:29:55 »

Elektrikli!  :)

AT alalım  :nija:
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ekim 11, 2013, 00:21:38 »
birşeycik olmaz, ama çok yakar sadece...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • power of honda
  • Model Yılı: '11
  • 26 kere teşekkür etti
  • 121 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ekim 11, 2013, 01:02:08 »
bence kısa mesafe gittiği için motorun daha cok yıpranma konusu mantıksız geliyor.sonucta aynı sartlarda 3 km yi herkes gidiyor motor ısındıktan sonra dur şu yıpranan yerlerimi bi tamir edeyimde kendime geleyim demiyorsa tabi.
Can yakıpta kalp kırma ey insanoğlu,seninde gülbenzin solacak birgün...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Ekim 11, 2013, 09:44:26 »
3km için araba çalışır mı ?  yürüsen 15 dk da varırsın zaten.

sürekli soğuk çalıştırmak daha fazla aşınmaya neden olur. motor sıcak çalışması için tasarlanmış.
ayrıca bu kullanım zor koşullara girer. yağın yarı süre ve km de değişmesi gerekir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 18 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Ekim 11, 2013, 10:00:33 »
bisikletimde var geçen yıl almıştım,ama arabayı alınca bisiklete pek binemez oldum.ben sabah arabayı çalıştırıyorum.2 dakka çalışır vaziyette bekleyip 200 mt ilerleyip ana yola çıkıyorum.trafik sorunum olmuyor.ana yola çıktıktan ve iş yeri otoparkına varıncaya kadar 3 vites altını görmüyorum.yanlız ana yolda 1 km bir mesafede 5 vitese çıkıyorum..motor tam ısınmadan ve 2 km ev iş arası 5 vitesi bu şartlar altında görmem motoruma sıkıntı sizce verirmi ?  bu arada yağımı bu hafta sonu değiştireceğim..kocaeli hava sartlarını biliyorsnuzdur.- derecelere düşmüyor.tam sentetik yağmı kullanmam yada yarı sentetik yağmı kullanmam gerekir ? bu arada mobil mi ,castrol mu ?
E12

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Ekim 11, 2013, 10:38:25 »
  Kısa mesafelerde, motor, motor yağı vs. ideal çalışma sıcaklığına gelmeden, özellikle üstten egsantrik miline sahip araçlarda, bu milden başlamak üzere daha fazla aşınma olması normaldir ama bunun boyutları değişiklik gösterir. Yağlamanın tam olması için motor ve yağ sıcaklığının ideal değerlerde olması gerekir. Ayrıca; bu sırada motorun ne kadar yüksek devir çevirdiği, yukarıda detaylıca belirtildiği gibi kullanılan yağ, vs. de önemli etmenlerdir.
Bir kerede 300 km. giden araç ile bu mesafeyi, farklı zamanlarda ve 100 kerede yapan araç arasında farklar olur. Bunda yakıt tüketimi de en çok hissedilen farktır bence.
 Araç benzinli ise bujilerde ıslanma olabilir. Mesela gemi ile ve bir kaç defa mod değiştirerek(yani intermodal olmayan tipte taşımada) yapılan araç taşımalarında dikkat edilmesi gereken şeyler vardır. Bu biraz sizin duruma benziyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 18 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Ekim 11, 2013, 14:26:51 »
 izmitte hava şartları malumunuz eksi dereceleri görmüyoruz.yani demek istediğim mobil yağ almak istiyorum,daha önce arabama konulan yağ 10w-40 ,ben aracımı alalı 3 ay oldu.henüz yağını değiştirmedim.şimdi ben tam sentetik yağmı kullansam daha iyi olur yoksa yarı sentetikmi ? kullanma kılavuzunda yarı sentetik yağ öneriliyor..aracım 76000 km...fiyattan çok kaçmıyorum,20,30 tl fazla vereyim sorun değil.ama yağ motorla uyumlu ve yakıtsarfiyatında ve motorun aşınmasına engel olucak bi yağ olsun istiyorum. önerileriniz ?
E12