0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Merhabalar, Navigasyon konusunda bilgi sahibiyim.Bu 2 tercih arasında kaldıysanız eğer GARMİN i tercih edin Başarsoft harita kullanır. Tomtom Teleatlas harita kullanır. Navigasyon konusunda bunların dışında daha güzel kullanabilecek cihazlar var aslında
Oğuzhan Bey,Çok çeşitli alternatifler var ama alternatifleri değerlendirirken birinci önceliğiniz HARİTA olsun. Bu aletler kapsamlı bir haritaya sahip değillerse hiç bir işe yaramazlar. Tabiiki Off-road navigasyon yapmayacaksanız. Türkiye için şu anda en iyi harita seçeneği BAŞARSOFT Haritası. %100 çok güzel değil ama en azından kapsama alanı geniş. ve güncellenme oranı yüksek.2. önceliğiniz Navigasyon Yazılımı, yani bu haritayı kullanan size yol gösteren fonksiyonları olan bir yazılım. BAŞARSOFT harita kullanan yazılımları ve cihazları firmanın sitesinden görebilirsiniz. http://www.basarsoft.com.tr/navigasyon-partnerlerimizBurada yukarıda gördükleriniz yazılımlar aşağıdakide bu yazılımları kullanan cihazların firmalarını göstermekte, MLS Destinator veGarmin hem yazılım hemde Cihaz ismidir. IGO yazılım olarak vardır cihazlarında kullanan firmalar Next-Navitech-Telefunken ve diğer firmalardır. Başka firmalarda var ama isimleri tam olarak aklımda değil bazı firmalardada eski ürünlerinde İGO yeni ürünlerinde başka yazılımlar var Piranha gibi Goldmasterda o şekilde herhalde.Bunlara ek olarak yeni gelişmekte olan TMC yayını alıp işleyen cihazlar ve yazılımlar var Garmin Next Navitech Goldmaster gibi. TMC şimdilik Türkiyede 5 yada 7 ilde yayın yapıyor. Online yada RDS olarak yayın alıp kapalı yada trafiği sıkışık yollara göre yeni alternatif rotalar üretebilen bir sistem.Tüm bunlara göre eğer ki bana kısaca hangi yazılım olsun derseniz ben size IGO kullanan bir cihaz tavsiye ederim. GARMİN güzel ama bana göre hem pahalı hem az fonksiyonlu bir cihaz birde yazılımını çok beğenmiyorum. Navitech- Next gibi firmaların cihazlarına bir bakın derim ben. Ben kendim 2009 yılından beri Next cihazı kullanıyorum ve memnunum ama kullandığım cihaz şimdiki teknolojide demode oldu ama hala daha harita güncelleyebiliyor vede gideceğim yere ulaşabiliyorum
Oğuzhan abi aselsan asn360 var bizim bir tanidigimiz 2 yildir kullaniyor gercekten cok memnunlar bu zamanlarda bizimde ihtiyacimiz var bizde eve gidince aselsani internetten siparis edicez omur boyu ucretsiz guncelleme filan var zaten askeriyeninde bu tarz islerini aselsan yapiyor. Suan mobildeyim bilgisayara gecince isterseniz link atabilrim
545 modeli eski bir model. http://www.nextnavigasyon.com/model_YE_G545.htmlTasarımı pek hoş değil bana göre. Neden bu modele baktınız çözünürlüğünden yada Bluetoothundan dolayımı?
Murat bey özel bir sebebi yok aslında, insanlar oldukça memnun gözüküyorlardı, hoş araştırdıkça piyasada pek kalmamış bir cihaz olduğunu gördüm, şimdi de 565 bakıyorum, siz ne tavsiye edersiniz..?
Telefonunuzun GPS ozelligi varsa IGO navigasyon program ini yukleyin mukemmel bisi... benim s3 e igo yukledim onu kullaniyorum. Navigasyon a ayri para vermiyorum
İphonelerda IGO var Androidlerde yok muhtemelen yakın zamanda Türkiye satışı yapılacak androidler için. Benim düşüncemde Ceptelde kullanmak , Cepteller de herşey mevcut fotomakinası, navigasyon, telefon vb gibi her an yanınızda ve sök tak çıkart olayı yok her daim yanınızda. Güzel bir alternatif. Oğuzhan bey, navigasyon cihazı dediği için telefon olayına girmedim. Eğerki mevcut telefonda GPS yok ise vede yeni bir telefon alınacak ise PND almadan da bu iş görülebilir. Dezavantajları,Telefon geldiğinde girmeniz gereken sokağa dönemeyebilir kaçırabilirsiniz.Şarj sorunu yaşarsınız.