Gönderen Konu: Arabayı değiştirmeli mi, değiştirmemeli mi?  (Okunma sayısı 4478 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Toyota Modeli
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 18 kere teşekkür etti
  • 34 kere teşekkür edildi
Ynt: Arabayı değiştirmeli mi, değiştirmemeli mi?
« Yanıtla #20 : Ağustos 20, 2013, 02:16:25 »
İste boyle sahibinden coma girince canim cekiyor :p zaten iki kisiyix yer sikintimiz yok.siz dizel otomatik oolmadigi icin mi auris aldiniz?1 serisini test ettiniz mi?

BMW 1'de dizel düşünmemiştim, 116i veya 118i bakıyordum. Şehiriçinde araç kullanmaya başlayınca dizel-otomatik bir araç bakmaya başladım, o yüzden auris aldım. Çok da memnunum. Tekrar 2 araç ihtiyacı doğunca BMW 1- Mercedes A- Mini gibi bir araç almayı düşünüyorum.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ağustos 20, 2013, 02:16:25 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Ağustos 20, 2013, 02:43:38 »
1.16'ya ısınamadım gitti...
güzel, hoş bir araç fakat, BMW hissi vermiyor bana kalırsa...
seçenekteki diğer araçlara da bakarsak, 4. seçenek dışındaki herhangi biri için araç değiştirmeye değmez diye düşünüyorum, karar sizin...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '17
  • 156 kere teşekkür etti
  • 402 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Ağustos 20, 2013, 08:51:14 »
Eğer akla değiştirme fikri düştüyse değiştirmeli.

Bütçenizi 4. maddedeki araçlara zorlayabiliyorsanız, sıfır Mercedes A180 tavsiye ederim hatta mümkünse A200 (1.6lt 156PS) AMG paket.

Yazan araçlar arasında ise BMW 116i.

İstanbul şartlarında, bagaj vs. ihtiyacınız da çok yoksa, hatchback araç daha makbul benim gözümde.

Hadi VAG'ın da hatrı kalmasın, bir de A3 diyelim.

Ben olsam tercihimi bu üçlüden biri yönünde kullanırdım.

Ve tabi bence.

Kredi çekeyim derken üstüne en fazla 20bin tl falan çekerim.. sizin bahsettiğiniz a200 amg sanıyorum 100bin tl civarındadır.. hem o arabaya 100bin tl vermem hem de o kadar fazla oto kredisine karşıyım mortgage öder gibi..  :D ayrıca o tutara yeni kasa 3.16 yı zorlardım..
2017 C-HR Hybrid Diamond

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • 44 kere teşekkür etti
  • 145 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Ağustos 20, 2013, 09:15:52 »
ses dışında şikayetiniz yoksa satmayın bence.
2007 Toyota Corolla 1.6 Comfort

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 18 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Ağustos 20, 2013, 10:20:14 »
E12 al derim  :lol:
E12

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Bir memleket gibidir gemi...
    • 9GAG - Just For Fun
  • Kilometre: 140
  • Model Yılı: '06
  • 1 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Ağustos 20, 2013, 12:37:41 »
Kredi çekeyim derken üstüne en fazla 20bin tl falan çekerim.. sizin bahsettiğiniz a200 amg sanıyorum 100bin tl civarındadır.. hem o arabaya 100bin tl vermem hem de o kadar fazla oto kredisine karşıyım mortgage öder gibi..  :D ayrıca o tutara yeni kasa 3.16 yı zorlardım..

Ağustos Ayı Fiyatları

A180 AMG 83.200TL
A200 AMG 91.200TL

Yani A180 AMG 4. maddenizde bahsettiğiniz ikinci el araçlarla benzer bir fiyatta, o nedenle bu tavsiyede bulundum.

Zaten benim görüşüm; insan cebindeki paraya göre bir araca binmeli, yıllar geçtikçe değer kaybeden bir şeye kredi çekip yatırım yapmayı çok akıl karı görmüyorum "ben". Tabi kişisel ihtiyaçlar bu durumu değiştirebilir, sürekli uzun yol yapan biri örneğin, konforlu bir araç için kendini zorlayabilir. Veya çok km yapan birisi daha ekonomik bir araç için bütçesini aşabilir. Bunlar olağan durumlar elbette.

Neyse uzatmayayım, tercihinizde kolaylıklar dilerim.
Beşiktaş JK Kongre Üyesi - TMMOB JMO Üyesi - Beşiktaş'ın Şövalye Ruhlu Semt Çocuğu - Bahriyeli

'06 Corolla HB 1.6 16V VVT-I Sol Spec. (SR + CC)  A/T - /////ALPINE PMX-F640 SBE-1243BR SPG-17CS SXE-1325S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '11
  • 120 kere teşekkür etti
  • 222 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Ağustos 20, 2013, 16:06:11 »
ben olsam c180 i tercih ederdim. bir arkadaşım c180 i satıp 3.20 aldı keşke satmasaydım diyo hem konfor hem de yakıt tüketimi bakımından
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • Araç: ---
  • 63 kere teşekkür etti
  • 384 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Ağustos 21, 2013, 18:06:39 »
bmw 1.16i yi hiç beğenemedim ama a3 yada a180 çok hoşuma gidiyor. ve de bir 6 yıl sonra kesinlikle A180 e bineceğim :))
R1 35 
╚╬╬╬     Yolumuza Auris olmadan devam ediyoruz :(
  24 6   
Bu sene de şampiyon görelim sizi!! Beşiktaşk En Büyük Aşk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '17
  • 156 kere teşekkür etti
  • 402 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Ağustos 22, 2013, 12:12:46 »
1.16 da çok ahım şahım araba değil gerçek bmw diyemeyeceğim ama a180 hakkında çok olumsuz şeyler okuyorum mercedes forumda..bmw forumda ise 1.16 hakkındaki olumsuzluklar çok daha görmezden gelinebilinir ve çoğu serviste garanti kapsamında halledilebilir şeyler...

Tabi ki tercih meselesi ama benim görüşüm 1.16dan yana..

Bu arada araçlar benim bütçemi aştığı için şu an vazgeçmek durumunda kaldım.. yeni golf/auris/corolla yı da arabamı değiştirmek için çok makul bi sebep gibi görmedim..

önümüzdeki yıl şartlarım elverirse tekrar değişiklik işini düşüneceğim..şimdilik 1 yıl daha aurisle devam...
2017 C-HR Hybrid Diamond

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Ağustos 22, 2013, 20:10:17 »
1.6 bezininli bmw 1 2009 otm. kullandım, bence sizin için uygun olmaz. benim düşünceme göre değiştiricekseniz 1.4 tsi 122 hp golf 2013 ü düşünün yakıt performans konfor çok iyi düzeyde ben olsam golf alırdım, yeni kasa golf harika dizayn edilmiş daha alçak daha geniş iç konsol parlak siyah. nasıl desem çok rafine bir model olmuş alacaktım ama sadece otm dizel olduğundan ona param yetmemişti bende beklememek adına dizel corolla almıştım. Sizin söylediğiniz yol sesi ve uğultu sizin kadar olmasada beni de rahatsız ediyor. Sırf bundan kurtulmak adına aracın fazla yakacağını bilsem bile bir c180 almayı düşünüyorum, ama 50 bin  km den az hata-boya olmayan otm bir c180 i 67-68 binden aşağı vermiyorlar. c 180 hem performans hem de konfor beklentimi karşılayacaktır, neyse fazla övmiyeyim piyasa yükselmesin, eğer performans konusunda yüksek beklentiniz yoksa 2013 golf sizin için biçilmiş kaftan.
3 elipsten yapılmış amblem Toyota'nın geleceğe yönelik kararlılığını gösterir. İlk elips Toyota sahibini, ikinci elips Toyota'yı iki elipsi çevreleyen üçüncü elips ise Toyota teknolojisi ve yeniliğinin sınırsız olanaklarını ve yaratıcı ruhunu simgeler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • 14 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Ağustos 22, 2013, 21:19:31 »
C 180 Yeni tip olacak sanırım güzel tercih 2006 modelleri var eski tip ama onlarında havası ayrı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Ağustos 22, 2013, 23:39:35 »
araba işi surekli masraf sürekli harcama.O yüzden  ben elimdeki 2006 elegantımı mümkün oldugunca zuzun süre kullanacam..Artık araba değilde arsa tarla işlerine girdim.Arabayı 100 bine alıyon 5 sene sonra 80 satamaıyon bile.100 bine aldıgı arsa tarla 5 sene sonra 500 bin ediyo.Suan için üst segment veya baska şekilde çok fazla arabaya baglamayı düşünmüyorum kesinlikle
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Bir başkadır benim memleketim...
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '05
  • 533 kere teşekkür etti
  • 165 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Ağustos 23, 2013, 10:55:43 »
Ağustos Ayı Fiyatları

A180 AMG 83.200TL
A200 AMG 91.200TL

Yani A180 AMG 4. maddenizde bahsettiğiniz ikinci el araçlarla benzer bir fiyatta, o nedenle bu tavsiyede bulundum.

Zaten benim görüşüm; insan cebindeki paraya göre bir araca binmeli, yıllar geçtikçe değer kaybeden bir şeye kredi çekip yatırım yapmayı çok akıl karı görmüyorum "ben". Tabi kişisel ihtiyaçlar bu durumu değiştirebilir, sürekli uzun yol yapan biri örneğin, konforlu bir araç için kendini zorlayabilir. Veya çok km yapan birisi daha ekonomik bir araç için bütçesini aşabilir. Bunlar olağan durumlar elbette.

Neyse uzatmayayım, tercihinizde kolaylıklar dilerim.

80 -90 bin liram olsa gider ev filan gayrimenkul alirim. Arabaya yapioan yatırım yanlistir. Cunku arac surekli goturur. Hemen sat bakalim ayni paraya satabiliyor musunuz?  Deger kaybedecektir.
Şimdi Avensis 1.6 Elegant
97, 1.3 XE A/C, DÜPLÜ:) ( Eskiden )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 54000
  • 120 kere teşekkür etti
  • 222 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Ağustos 23, 2013, 11:03:40 »
80 -90 bin liram olsa gider ev filan gayrimenkul alirim. Arabaya yapioan yatırım yanlistir. Cunku arac surekli goturur. Hemen sat bakalim ayni paraya satabiliyor musunuz?  Deger kaybedecektir.
zenginin malı züürdün çenesini yorarmış abi :)
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma