Gönderen Konu: kalitesiz boya  (Okunma sayısı 3917 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 5000
  • Model Yılı: '17
  • 15 kere teşekkür etti
  • 23 kere teşekkür edildi
kalitesiz boya
« : Ağustos 09, 2013, 16:39:31 »
yaklaşık 8 aydır kullanıyorum arabamı ve ön tamponda çok sayıda çizik oluştu, bir sefer bir kamyon çakıl fırlatmıştı onun haricinde şehir içinde kullanıyorum aracımı ve her yıkatmamda nasıl oluyorsa bu çiziklerin sayısı artıyor ve bu çiziklere baktığımda boya çok ince ve sanki kalitesiz gibi geliyor. kaputta da iki üç tane ufak çizikler mevcut,  aracı aldığımda tampon koruma yaptırmıştım onun üzerinde de boyanın küçük bir kısmı dökülmüş (muhtemelen çakıl değmiştir) ve baktığımda üzerindeki boya incecik ve çok kalitesiz ben sprey boyayla daha kaliteli boyardım galiba. tırnağımı bastırsam çizilecek gibi geliyor sanki.

babamın 85 model  broadwayindeki boyanın bundan kalın ve kaliteli olduğuna eminim! garanti kapsamında aracın tamponuna herhangi bir işlem yapılması mümkün mü sizce?

Toyota Club Türkiye

kalitesiz boya
« : Ağustos 09, 2013, 16:39:31 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
Ynt: kalitesiz boya
« Yanıtla #1 : Ağustos 09, 2013, 16:41:59 »
Japon araçlarının boyaları genelde daha yumuşaktır. Fırçasız ve kaliteli ekipman kullanan yıkamacı kullanmanızı tavsiye ederim.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ağustos 09, 2013, 16:44:44 »
Arac sifir ve boyali olmadigina eminsiniz gimi. Bir boya olcumu yaptirsaniz. Sifir araclari da bazilari boyali cikiyor abi ama cizikler cilasi gittigi icinde ortaya cikmis olabilir. Garanti yoluyla degilde araci aldiginiz yerin kafasini sisirerek boyatabilirsiniz. Ama bu defada orasi boyali kategoresini girecek ben o parcanin boyali oldugunu onemsemem ama baskalari...
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • 54 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ağustos 09, 2013, 17:23:55 »
Haklı tampon boyası zayıf bizim araçların.  Adı üzerinde tampon arada bir boyatmak lazım.
Kalitenin fiyatı VARDIR..!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Ağustos 10, 2013, 01:21:42 »
Japon araçlarının boyaları genelde daha yumuşaktır. Fırçasız ve kaliteli ekipman kullanan yıkamacı kullanmanızı tavsiye ederim.

ben böyle yumusaklık görmedim, hiç fırça değmedi, hep aracın basında bulundum, eğer suyun basıncından o boya cıkacaksa yansın o araba

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 13 kere teşekkür etti
  • 136 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ağustos 10, 2013, 02:41:41 »
Son 3 yıldır savunduğum bir konu. Toyotanın boyası kaportası zayıf malesef. Auris sahibi olduktan sonra anladım bunu, öncesinde bilmiyordum. Benim Aurisin de boyası atmıştı sağ ön çamurluğun ucundan. Hem de kendim yıkarken. Tamponda ve kaputta sürekli sayısı artan nokta şeklinde boya atmaları vardı. Tamam taş izleri elbet olur da astara kadar da boya kalkmaz ki...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ağustos 10, 2013, 08:08:00 »
ben böyle yumusaklık görmedim, hiç fırça değmedi, hep aracın basında bulundum, eğer suyun basıncından o boya cıkacaksa yansın o araba
Yakmadan once satmayi deneyin. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ağustos 10, 2013, 09:17:58 »
Yumuşak boyanın ne gibi bir avantajı var bilmiyorum ama bende toyotanın boyasından  memnun değilim. Tamponu geçtim onu artık saymıyorum bir şekilde boyatılırda aynı sıkıntılı durum benim ön kaputta da bir hayli fazla. Ön kaputu boyatayım desen insanlar direk önden girmiş muamelesi yapıyor.
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 225000
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ağustos 10, 2013, 10:25:06 »
Önemli olan boyanın kaliyesi ve macun kaliytesidir.Bunun yanında fırçaların boya ya zarar verdiği zaten bilinir.
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ağustos 10, 2013, 10:25:39 »
Toyotanın boyasının kalitesiz olduğundan ve kendi kendine attığından bahseden arkadaşların hepsi, bölge olarak aracın önünden bahsediyorlar. Arka tamponda, tavanda, bagaj kapağında, kapı içlerinde kısaca aracın geri kalanında bu tip sorunlar olmadığına göre... Bozuk yollarda uzun yolculuk sayınız fazla ise bu konuda yapılacak hiç bir şey yok, malesef.

Eğer aracınızı uzun yıllar kullanmayı düşünüyorsanız, tamponlarınızı, ön çamurluklar ve kaputunuzu, opak renklerde genel solma gibi durumlar var ise tamamını boyatmaktan çekinmeyin.

İnanın sıra satışa gelince; 2 önceki aracımı komple boyatmıştım ama alıcının biri lokal boya olduğunu, bir diğeri aracın takla attığını iddia etmişti ama çok kısa bir sürede, boyandığı için teşekkür eden ve çok memnun olan biri aldı ve hala biniyor. Corollaya bakan bir müşteri ön tarafında çok fazla taş izleri olduğunu söylemişti, ben de arabayı yollarda kullandık demiştim  :) . Yani, doğal olarak Alıcı öyle yada böyle fiyat kırmak için elinden geleni yapar, boyama konusunda sizler kalbinizin sesini dinleyin, boyatacağınız bölgenin yada tamamının fotoğraflarını çekin ve boyatın, çünkü araç sizin ve çürümesini engellemek sizin göreviniz, taştan dolayı boya atması görüntüsü canınızı sıkıyorsa boyatın ve keyifle arabanın tadını çıkartın.

Araçların kaportalarının ince olması kötü bir şey değildir, kaza testlerinde hepsi başarılılar. Tamponlara atılan boyalarda da sorun yoktur. Sorun, yoldan sıçrayan taşlarda, yan tarafımıza park edip kapısını dikkatsizce açan insanlarda, süpermarketlerde tekerlekli sepetleri aldıkları yere bırakmak yerine nazikçe bizim aracımıza doğru ittirenlerdedir.

Boya, gerçek anlamda, aracın bulunduğu yere göre, fabrikadan çıktıktan aylar veya 1 yılı aşkın bir sürede kemikleşir. 
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kendi Halinde Bir Mecnunum :)
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 135500
  • Model Yılı: '05
  • 234 kere teşekkür etti
  • 174 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ağustos 10, 2013, 12:03:22 »
boyadan mıdır bilmem ama yapım nedeniyle çakıllı yollarda kullanmak zorundayım ve ön tamponda can sıkıcı derece de çizik mevcut. her görüşümde sinirlerim bozuluyor :(
Ya ALLAH' a Baş Eğer Hiç Kimseye Eğmezsin; Ya da Herkese Baş Eğer Hiçbir şeye Değmezsin...

Ex '12 Corolla D-4D (0-31.000)
'05 Laguna 1.6 16V (133.700-...)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 26 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ağustos 10, 2013, 12:16:28 »
Tampon boyamada hiç bir sorun yok boyatın,benim daha önceki Avensis'i ikinci el almıştım.İlk işim gidip ön tamponu boyatmak oldu.Sonuçta bu işten zevk almazsanız işkenceye dönüşür.
VW Golf 7 1.4 TSI Highline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Ağustos 10, 2013, 12:20:31 »
tampondaki çiziğe baktığımda boyanın çizilmiş değilde sanki soyulmuş gibi bir görüntüsü var, bu sadece auriste mi böyle acaba, abimin corollasına baktığımda ondakiler bu şekilde değil yani düzgün çizik.
arabanın içindeyken zevk alıyorum ama verdiğim paraya sanki biraz yazık gibi geliyor o boyayı görünce  ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • 424 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Ağustos 10, 2013, 12:41:52 »
çakıl isabet etmesi ile metal üstü boyalarda "chipping" denilen türde dökülme olur zaten, bu sayfadaki resimlerdeki gibi:

http://www.popularmechanics.com/cars/how-to/repair/how-to-repair-chipped-car-paint-13

Bozuk veya mucurlu yolda sürekli kullanıyorsanız şeffaf folyo tarzı uygulama tavsiye ederim.

Veya nano boya koruma da deneyebilirsiniz.
İnsanlar 10'a ayrılır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Ağustos 10, 2013, 12:56:10 »

Bozuk veya mucurlu yolda sürekli kullanıyorsanız şeffaf folyo tarzı uygulama tavsiye ederim.

şehirlerarası karayoluna mucur döken bir ülkedeyiz kaçışımız yok, birdenbire ya karşı şeritten ya da önünüzde giden araçtan bir taş fırlayabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 225000
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ağustos 10, 2013, 13:22:58 »
çakıl isabet etmesi ile metal üstü boyalarda "chipping" denilen türde dökülme olur zaten, bu sayfadaki resimlerdeki gibi:

http://www.popularmechanics.com/cars/how-to/repair/how-to-repair-chipped-car-paint-13

Veya nano boya koruma da deneyebilirsiniz.
Şeffaf folyoyu kesinlikle tavsiye ederim.Bizim şirketin camrysinde çok çok faydasını gördüö görmeye devam ediyorum
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Ağustos 10, 2013, 19:03:43 »
bunlar birkac ornek, özellikle fotoğrafın birinde göreceksiniz boya sıyrılmıs gibi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Ağustos 10, 2013, 19:05:27 »
Japonlar çevreci oldukları için su bazlı boya kullanırlar bu yüzden japon araçlarının boyaları daha zayıf.Mesela avrupa araçlarında durum böyle değil.Boyanın zayıf oluşu Japonların çevreciliklerinden kaynaklanıyor.Ama benim de canımı sıkmıyor değil bu durum  :(
2012 Auris 1.33 Comfort (Barcelona Kırmızı)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • 424 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Ağustos 10, 2013, 19:44:04 »
1. ve 4. resimde "chipping" söz konusu, benim Opel Vectra'da da aynı durum söz konusu.

sadece 2. resimde boya hatası söz konusu gibi, o parça nedir ve daha önce boyanmış mıdır?
İnsanlar 10'a ayrılır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • 54 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Ağustos 10, 2013, 20:09:56 »
2. Resim tampon koruma sonradan boyaniyor zaten gördüğüm her araçta sonradan takılan bu korumalarda boya atıyor.
Kalitenin fiyatı VARDIR..!!!