Gönderen Konu: 2008 Corolla Motordaki gariplik  (Okunma sayısı 1468 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
2008 Corolla Motordaki gariplik
« : Ağustos 20, 2008, 18:38:45 »
Merhaba arkadaşlar,

2008 Benzinli Corolla MMT sahibiyim, araç henüz 6800 km. de. Son 3 gündür arabada bir gariplik seziyorum. Motor soğukken ilk çalıştırmada devir önce herzamanki gibi 1200 lere çıkıyor ama daha sonra 2000 lere kadar yükselir oldu ve bu esnada araba titriyor 10 saniye sonra normale dönüyor. Hareket ettikten sonra da motor iyice ısınana kadar ara ara hafif teklemeler oluyor. Ankaralılar bilirler, her akşam farabinin bir altından cinnaha dönüyorum. Akan trafiğe uyum sağlamak için orada sağlam köklemek gerekiyor ve bunu yaptığımda her seferinde 1 den 2 ye geçerken araç gaz kesiyor ve sanki birşeye çarpmışım gibi sert bir vites değişimi oluyor. Ayrıca mesela 2. viteste sabit hızda giderken sürekli ileri geri hafif bir silkeleme başladı. Servise gidersem muhtemelen garanti dolmadığı için aracınızda herşey normal diyecekler. (tecrübeyle sabit, geçen kış yeni aldığım kar lastiklerini taktırmak için lastikçiye gittiğimde gözümün önünde sağ arka tekerin bijonlarından birini havalı anahtarla sökemediler, zar zor bijon anahtarı ile söktüler ve dişleri bozuk dediler. bunu 1000 bakımında servise söylediğimde herşey normal denildi, hadi öyle olsun dedim çıktım. aynı sıkıntıyı yaz lastiklerini değiştirirken yaşayınca lastikçi bijon somununa yeniden diş açıp sorunu giderdi) Şimdi servise donanımlı gitmem açısından sizlerin bir önerisi yada benzer tecrübesi var mı?

Toyota Club Türkiye

2008 Corolla Motordaki gariplik
« : Ağustos 20, 2008, 18:38:45 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
Ynt: 2008 Corolla Motordaki gariplik
« Yanıtla #1 : Ağustos 20, 2008, 19:06:22 »
sensör veya ECU'da problem olabilir, bu anlattıklarınızı servise de anlatırsanız çözümü konusunda yardımcı olacaklardır. Gerekirse servisten bir yetkili ile test sürüşüne de çıkmayı isteyin.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler