Gönderen Konu: 2012 Avensis'e Lpg takdırmayı düşünüyorum  (Okunma sayısı 1604 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
2012 Avensis'e Lpg takdırmayı düşünüyorum
« : Temmuz 31, 2013, 14:04:14 »
Merhabalar. 2012 Avensis Elegant Extra aracıma Lpg takdırmayı düşünüyorum. Araç şu an 2000 km de. Hangi marka Lpg sistemini önerirsiniz? Lpg takıldıktan sonra yakıtım ne kadar düşecek emin olamıyorum. Lpg'li binenler varsa aracın yakıt durumu nedir, paylaşımda bulunurlarsa çok memnun olurum. Şimdiden teşekkürler.

Toyota Club Türkiye

2012 Avensis'e Lpg takdırmayı düşünüyorum
« : Temmuz 31, 2013, 14:04:14 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • İskender ERSÖZ
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '12
  • 49 kere teşekkür edildi
Ynt: 2012 Avensis'e Lpg takdırmayı düşünüyorum
« Yanıtla #1 : Temmuz 31, 2013, 14:42:47 »
Emre bey araç ne kadar yakıyor ki LPG'ye geçmek istiyorsunuz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Trafik medeniyettir, buna uyan medeni kişidir...
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 254 kere teşekkür etti
  • 303 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Temmuz 31, 2013, 15:22:37 »
Merhabalar. 2012 Avensis Elegant Extra aracıma Lpg takdırmayı düşünüyorum. Araç şu an 2000 km de. Hangi marka Lpg sistemini önerirsiniz? Lpg takıldıktan sonra yakıtım ne kadar düşecek emin olamıyorum. Lpg'li binenler varsa aracın yakıt durumu nedir, paylaşımda bulunurlarsa çok memnun olurum. Şimdiden teşekkürler.

Merhaba Emre bey.

Aracım 6000 km de iken BRC marka sıralı sistem taktırdım. LPG ile ortalama 8-9 litre yakıyor. Buda litre fiyatında değişiklik göstermekle birlikte ortalama 20-25 kuruş yapar. Şehir içinde de olsun 30 kuruş.

Şuanda aracım yaklaşık 14000 km'de. Şükür bir sıkıntı yaşamadım tabi daha erken.

Eğer çok kilometre yapıyorsanız hiç tereddütsüz iyi bir ustayla taktırın derim.
1)  1994 Tempra SX A Beyaz    2) 1997 Mazda 323 Yeşil  3) 2005 Honda Civic Vtec Bej   4) 2011 Toyota Avensis Elegant Extra Beyaz
5)  2005 Honda Jazz Elite Cvt Kırmızı 6)  2011 Honda Civic A/T Elegance Füme
7)  2012 Honda CR-V Executive Beyaz 8) 2011 Kia Picanto Hiper A/T
9)  2012 Honda Jazz Fun Cvt Beyaz  10) 2016 Honda CR-V Executive 1.6 Zf A/T 11) 2017 Civic Eco Elegance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Ağustos 02, 2013, 12:18:52 »
Aracim su an ortalama 7-8 litre arasi yakiyor. Malum benzin fiyatlari da goz onune alindiginda biraz tuzlu gelmiyor degil hani.
Yasin bey bikac yerdenden de brc onerisi almistim. Sizin de soylediginiz gibi iyi bir ustanin elinden takilirda iyi bir sonuc alacak gbiyim. Cok tesekkur ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: AB+
  • 8 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ağustos 10, 2013, 09:51:14 »
2011 1,33 auris e brc lpg sistemi taktırdım yaklaşık 8 ay oldu çok çok memnunum sizin arabanın  motoru hakkında herhangi bir bilgim yok ancak daha önceki acı tecrübeme dayanarak söylüyorum :taktırılan markadan daha önemlisi lpg yi nereye ve kime taktırdığınızdır .
Dönüşünde gözüm yok, benim aklım gidişinde...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ağustos 10, 2013, 11:01:21 »
Ev arkadaşım sıfır aracını alır almaz İzmirden randevu alıp landirenzo marka lpg taktırdı. Stepne yerine koydurdu.Bagajda yer kaplamaması benim hosuma gitti.Landirenzo bana cok iyi geldi nedeni ise: Diger ev arkadaşımın arabasında da atiker marka lpg var.Oda arabayı sıfır alır almaz taktırdı. Onun arabasında yuksek devirlere cıkınca lpg atıp benzine geçiyor.Fakat landirenzolu arabada boyle birseyi kesinlikle görmedim.Daha bir kere bile benzine attıgına sahit olmadım ki surekli arabada sayılırız.Kendimde ihtiyaç oldukca kullanıyorum arabaları cunku.Bizimde 2013 corolla 1.6 var ve eger birgun lpg taktırıcak olursam kesinlikle landirenzo taktırıcam.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #6 : Ağustos 10, 2013, 11:16:56 »
Ben de 2000 km.de aracıma BRC my11 dönüşüm sistemi taktırdım.. Hiçbir sorun ve şikayet yaşamadım.. Ancak arkadaşların da belirttiği gibi iyi bir yer ve ustaya taktırmanızı ben de öneririm.. Ankara içi yakıt tüketimim 19-20 krş. civarı.. Kesinlikle tavsiye ederim..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 57500
  • Model Yılı: '17
  • 3 kere teşekkür etti
  • 9 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ağustos 11, 2013, 00:35:22 »
2010 Comfort Extram var.Avensisi olan bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine Prins taktırdım.Tavsiye ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Ağustos 21, 2013, 14:05:13 »
tavsiyeleriniz için teşekkür ederim..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Eylül 28, 2013, 23:14:32 »
Ev arkadaşım sıfır aracını alır almaz İzmirden randevu alıp landirenzo marka lpg taktırdı. Stepne yerine koydurdu.Bagajda yer kaplamaması benim hosuma gitti.Landirenzo bana cok iyi geldi nedeni ise: Diger ev arkadaşımın arabasında da atiker marka lpg var.Oda arabayı sıfır alır almaz taktırdı. Onun arabasında yuksek devirlere cıkınca lpg atıp benzine geçiyor.Fakat landirenzolu arabada boyle birseyi kesinlikle görmedim.Daha bir kere bile benzine attıgına sahit olmadım ki surekli arabada sayılırız.Kendimde ihtiyaç oldukca kullanıyorum arabaları cunku.Bizimde 2013 corolla 1.6 var ve eger birgun lpg taktırıcak olursam kesinlikle landirenzo taktırıcam.
Sayın Tekin SARITEKİN ..! LPG taktırdıktan sonra aracınız Bir Lpg depo(tankı) gaz ile ne kadar şehir içi mesafe yol alıyor belirtir misiniz?

2010 Comfort Extram var.Avensisi olan bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine Prins taktırdım.Tavsiye ederim.

Sayın Turan DEMİRALAY ..! LPG taktırdıktan sonra aracınız Bir Lpg depo(tankı) gaz ile ne kadar şehir içi mesafe yol alıyor belirtir misiniz.?
Dünya nüfusu artıyor; ama insanlar azalıyor