0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Manevra esnasında 0 ile 4km/h arasında sistem E ile R arasında geçişlere izin versede tam durarak yapmak daha sağlıklıdır.Son sürat giderken vitesi R konumuna alabilirsiniz, sistem sadece "bip" ile sizi uyaracaktır, yani bir zarar veremezsiniz.
Peki Geri vitesle giderken 140a cıkabilirmiyiz
140a cıkmaz ya, geri geri iki şehir arası gidebilirim ama çıkmıyor o hıza
Peki yolda giderken "START-STOP" dugmesine basarsak ne olur?
Stop ediyor bildiğim kadarıyla.
O zaman bu durumda hızla giderken yanlışlıkla çoluk çocuğun eli değse araba stop edip kaza yaptırabilir yanılıyor muyum? Çünkü direksiyon kilitlenip fren şişiyor normalde?
Araç hareket ettiğinden "stop" etmemesi gerekir diye düşünüyorum. Siz sonucu biliyormusunuz? test ettiniz mi?
Araç hareket ettiğinden "stop" etmemesi gerekir diye düşünüyorum....
Saat 00.40 ve sizler için hemen test sürüşü yaptım.Start/Stop elektronik düğmesi olan otomatik şanzımanlı aracımda D ve N konumunda motoru stop edemiyorsunuz.Yani doğru tahmin etmişim.Sadece P konumunda Stop oluşuyor.
Demek ki termik motorlularda klasik anahtarlılar gibi davranıyor.
Abi termik motor nedir?
Bu konu MythBuster'a dönüştüğüne göre bir soruda ben sorayım;Klasik tel bağlantılı el fren kolunu çektiğimizde, araç hareket halinde ise öyle yada böyle, duracaktır.Peki, elektronik destekli yeni nesil küçük düğmeli el frenleri ne yapmaktadır?Bunu, bu tip elfreni olanlar cevaplayabilir.