Gönderen Konu: Otomatik kapı kiliti yapan yer varmı  (Okunma sayısı 1751 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • 1 kere teşekkür edildi
Otomatik kapı kiliti yapan yer varmı
« : Ağustos 18, 2008, 16:40:29 »
MErhabalar;
2007 Toyota Corolla için otomatik kapı kiliti özelliği yok sanırım. Bunu yapan bir servis biliyor musunuz. Önceden Seal kullanıyordum. 20Km hıza ulaşınca kendi kilitliyordu. Böyle bir alışkanlığım olmadığı için hep unutuyorum. Bir gün birisi kırmızı ışıkta dalacak. Kontağı açınca kilitlenmesi de bana yeter
Corolla 2007 MMT D4-D Plusline

Toyota Club Türkiye

Otomatik kapı kiliti yapan yer varmı
« : Ağustos 18, 2008, 16:40:29 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2007 YARİS SOL SPECİAL
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: Otomatik kapı kiliti yapan yer varmı
« Yanıtla #1 : Ağustos 18, 2008, 16:53:10 »
hocam ben 2 sene önce alarm taktırdık alarım kendi özelliğinde vardı kapı kapandıktan 15sn sonra ilk frene basışta kapıları kilitliyor kontağı kapatıncada kendisi açıyor kapıları.fakat sadece öyle bir sistem varmı maliyeti ne kadardır bilmiyorum ama ben alarm kapı kilitleme özelliği kapı açıkken 4lülerin yanması özelliği ve 4 cam modülünü(camların otomatik kapanması) 150ytl ye taktırmıştım şimdi dahada düşmüştür fiyatı..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 136 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
Ynt: Otomatik kapı kiliti yapan yer varmı
« Yanıtla #2 : Ağustos 18, 2008, 17:07:44 »
Arkadaşlar yalnız  şuna  dikkat  edelim. Bu  özellik  çok  güzel ancak  bir  kaza  anında akünün yerinden çıktığını  varsayalım  o zaman kapılar içerden açılmıyor. Her  ne  kadar alarm üreticileri bir kaz a anında elektriğin kesilmesi  durumunda  kapılar otomatik açılıyor  desede, siz  kontağı  kapattığınızda  otomatikman  açılsada dedikleri  gibi  değil. Tamam aracı stop edince  açılıyor  ama elektrik kesilmesinde  açılmıyor. Ben birebir  denedim. Normal şartlarda araba stop halindeyken aracınızın kapılarını kilitleyin sonrada  akünün kutup başlarını  sökünüz işte o zaman kapılar açılmıyor.

Diyeceksinizki  kaza  anında akü fırlayabilir ama araç stop  edecek diye bir şey yok; o zaman Allah göstermesin  kontağı  kapatabilecek konumda  olabilecekmiyiz  acaba.

Bu yüzden ben  alarmımın bu  özelliğini  kapattım.

Dip not: Her ne  kadar alarmların tam çalışma prensibini  bilmesemde  alarm devresine hem direk12 volt hemde  kontağa bağlı 12 volt uygulanıyor. Kontağı kapatınca kapıların otomatik açılması aküden gelen direk 12 volta  bağlı  sanırsam. Bu mantık doğruysa  eğer araba  çalışırken ve kapılar kilitli iken aküyü çıkartsak araba stop  etmez, ancak direk 12 volt olmadığı için aracı stop edince kapılar da  açılmaz  kanımca. Denemek lazım.

Saygılar...
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -