Arkadaşlar yalnız şuna dikkat edelim. Bu özellik çok güzel ancak bir kaza anında akünün yerinden çıktığını varsayalım o zaman kapılar içerden açılmıyor. Her ne kadar alarm üreticileri bir kaz a anında elektriğin kesilmesi durumunda kapılar otomatik açılıyor desede, siz kontağı kapattığınızda otomatikman açılsada dedikleri gibi değil. Tamam aracı stop edince açılıyor ama elektrik kesilmesinde açılmıyor. Ben birebir denedim. Normal şartlarda araba stop halindeyken aracınızın kapılarını kilitleyin sonrada akünün kutup başlarını sökünüz işte o zaman kapılar açılmıyor.
Diyeceksinizki kaza anında akü fırlayabilir ama araç stop edecek diye bir şey yok; o zaman Allah göstermesin kontağı kapatabilecek konumda olabilecekmiyiz acaba.
Bu yüzden ben alarmımın bu özelliğini kapattım.
Dip not: Her ne kadar alarmların tam çalışma prensibini bilmesemde alarm devresine hem direk12 volt hemde kontağa bağlı 12 volt uygulanıyor. Kontağı kapatınca kapıların otomatik açılması aküden gelen direk 12 volta bağlı sanırsam. Bu mantık doğruysa eğer araba çalışırken ve kapılar kilitli iken aküyü çıkartsak araba stop etmez, ancak direk 12 volt olmadığı için aracı stop edince kapılar da açılmaz kanımca. Denemek lazım.
Saygılar...