Gönderen Konu: ..klimanın standart derecede soğutup soğutmadığını nasıl anlarız...  (Okunma sayısı 11602 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
..merhaba abilerim,ablalarım,kardeşlerim ve arkadaşlarım  ;).buda herzamanki takıntılarımdan birimi bilmiyorum ama,klimam sanki eskisi gibi soğutmuyor hissine kapılıyorum.klima çalışırken gelen ses (hava) bazen aralıklarla çoğalıp tekrar normale dönüyor sanki.göstergelerde klimaya ait bir ikaz göstergesi varmı?klimanın standart bir soğutma derecesi varmı?varsa bunu kendimiz ölçebilirmiyiz (hastanın ateşini ölçer gibi bişey oldu bu sanki  :-[ neyse),klimanın bakımı nekadar aralıklarla yapılmalı?bizim kontrol etmemiz gereken şeyler varmı v.s...
..yardımlarınız ve önerilerinizi bekliyorum.şimdiden teşekkürler toyota club türkiyem  :alkis:...

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 421000
  • Model Yılı: '05
  • 180 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
arkadaşım klimanın polen filitresini her yazın başında  degiştirsen daha saglıklı olur
2005 corolla 1.6 hb a/t
2002 corolla 2.0 d4d (Dsport)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • 3 kere teşekkür edildi
her 15bin  km civarında benim araçtaki polen filtresinin verimi düşüyor 20bin e dogru degistiriyorum ben de.
Saygılar, Yaman.
2010 Captiva  Beyaz 2.0 CDTI Auto
Daha eski: Corsa, Corolla, Mini cooper, Twingo, Uno, Justy

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
Merhaba Suray Bey,

Hava cok sicak olunca klima tam calismiyor hissine kapilmaniz normal. Eger ciddi olarak boyle dusunuyorsaniz (sadece his degil :)  )  bir kontrol etmekte yarar var.

Sadece polen filtresiyle ilgili olmaz her zaman. Herhangi bir kacak/sizma var mi yok mu onu bulmak lazim. Ayrica gaz takviyesi gerekiyorsa bunu yapmak/yaptirtmak lazim. Freon gazi olsa gerek. Ultraviyole boya ile kacak olup olmadigini anlayabiliriz.

http://www.autozone.com/images/in_our_stores/national_flyer/pg4webopt.pdf sayfanin sag tarafinda sari kutu icerisinde klima bakimiyla ilgili birkac sey var.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: AB+
dostum diyorumsamimiyetten
1-malum türkiye şartlarında bizim araçların ve tüm arkaların dahil buna polen filtresi kolay tıkanıyor.yollarımız çok temiz ya ondan....periyodu 20.000 km de bir ama türkiyede bu rakam nerdeyse 10.000 km ye kadar düşecek çok tozlu canım türkiye
2-klimayı açtığında gelen ses klima motorunun torpidonun arkasındadır(evaparatör)onun içine giren yapraklardan dolayı olabilir. birde çok tıkalıysa sesi değişir
3- soğutmasını sorarsan eğer aynı hasta öçer gibi yani dijital termometre ile ama bu biraz farklı ucu demir ve uzun dur onu havalandırmalrdan ortadakine sokarsın klima kompresörü devreye girdiğindedijital termometrede 7 veya 8 derece görürsen bu 10 dereceye kadar çıkabilir aracın iyi soğutuyorsun denebilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
dostum diyorumsamimiyetten
1-malum türkiye şartlarında bizim araçların ve tüm arkaların dahil buna polen filtresi kolay tıkanıyor.yollarımız çok temiz ya ondan....periyodu 20.000 km de bir ama türkiyede bu rakam nerdeyse 10.000 km ye kadar düşecek çok tozlu canım türkiye
2-klimayı açtığında gelen ses klima motorunun torpidonun arkasındadır(evaparatör)onun içine giren yapraklardan dolayı olabilir. birde çok tıkalıysa sesi değişir
3- soğutmasını sorarsan eğer aynı hasta öçer gibi yani dijital termometre ile ama bu biraz farklı ucu demir ve uzun dur onu havalandırmalrdan ortadakine sokarsın klima kompresörü devreye girdiğindedijital termometrede 7 veya 8 derece görürsen bu 10 dereceye kadar çıkabilir aracın iyi soğutuyorsun denebilir.
..evet ekrem bey sesin geldiyi yer sizinde bahsetmiş olduğunuz gibi torpidonun arkası,yani silgeçlerin alt kısmından bir yerden sanki.bu evaparatörü serviste mi temizliyorlar yada kendimiz temizleyebilirmiyiz acaba ve nasıl ulaşabiliriz evaparatöre.klimayı ilk çalıştırdığım anda bi poflama sesi geliyor ve sonrasında gelen havanın sesi azalıp çoğalıyor sanki.önerilerinizi bekliyorum.teşekkürler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **

Yaklaşık iki ay önce 2000 model Terra Special'ime klima gazı takviyesi yaptırdım. Arabaya aldığımdan beri gaz takviyesi olmamıştı. Klima performansı düşünce gittim; gerçekten fark etti.

Gittiğim yerde gaz takviyesi yapılırken, araç klimalarının iki yılda bir kontrolü ile birlikte gaz eksikliklerinin giderilmesi ile ilgili kocaman bir bilgilendirme yazısı vardı. Ayrıca klima performansının direkt olarak etkileyen en önemli unsurlardan birinin polen filtresinin temizliği olduğu çalışanlar tarafından ifade edildi.

Aracın iç sıcaklığını 7 ila 10 derece arasında muhafaza eden klima iyi çalışıyor demekmiş...( Hava şartlarına bağlı olarak )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
arkadaşların dediği gibi polen filtreni kontrol etmelisin,alamıyorum diyosan bile en azından basınçlı hava tut,bi nebze iyileştirecektir...ve torpidoyu söktüğünde evaparatörün oraya iyi bakmanı tavsiye ederim,dışarıdan gelen yabancı maddeler tıkamışda olabilir....şahsen evaparatörde poşet bulduğumu biliyorum bir bakım esnasında :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
..öneriler için teşekkürler.yan sanayi bir polen filtresi aldım problem olmaz sanırım.ama torpido gözünü çıkarıp baktığımda evaparatörü göremiyorum.tam olarak nasıl bişey bu evaparatör.bende klima sektöründe çalışmaktayım ama oto kliması çok farklı bişey.bizim evaparatörlere benzer bişey göremedim  :-[...tam olarak emin olmasamda ön camın ordan klimadan gelen havanın sesi azalıp çoğalıyor sanki.neden kaynaklandığını çözemedim.olmadı servise gösterceğim artık.ama soğutmasında problem yok galiba.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • yaklaşma toz olursun geçme pişman olursun
  • Kan Grubu: AB+
torpidoyu söktüğümde
direk karsında zaten üzerinde siyah bir dikdörtgen kapak var iki ucundan kapağın tırnaklarını söküyon karsına çıkıyo çek al oraya bi hava tut sonra doğru yönüyle tak kapağı hepsi bukadar zaten kullanma kalvuzundada gösteriyo dikkat ettiysen:))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • 1 kere teşekkür edildi
selamlar.Kış aylarında bile klima donanımının sürekli olarak randımanlı çalışmasını sağlamak için ayda bir kez en az 10-15 dakika klimayı çalıştırmak gerekiyor.bu belki yazın başında tekrar gaz koymayı gerek duymamamızı sağlar.not olarak yazayım dedim...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
12 senedir Toyotama klima bakımı yaptırmadım. Engin beyin de bahsettiği gibi 20 günde bir kış dahi olsa klimayı çalıştırıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • 1 kere teşekkür edildi
aslında klima sorun çıkarmadığında herşey çok güzel uzun yolda klimanın keyfine hiç bir şeye değişmem..bakımlarını çok iyi ve gerçek araba klimacılarına yada servislere yaptırmak gerekiyor.arabamı ilk aldığımda heyecandan klimaya bakmak aklıma gelmedi.kliması arızalıymış.ki aldıktan sonra öğrendim.klima radyotörüne zamanında taş gelmiş ve koyulan tüm gaz zamanla boşalıyordu.4-5 kez klimacıya gitmek zorunda kaldım.kabus gibiydi.radyatörü değişti.şu anda gayet iyi.bu yüzden ön taraftaki radyatör korumasına dikkat etmek lazım.yabancı bir cisme karşı zayıf bir koruma yapmışlar.toyota gibi bir araca niye böyle zayıf basit bir şey takmışlar anlayamamıştım .ve mutlaka her gaz koymadan sonra şu bahsedilen boyalı kontrolün yapılması gerekiyor.iyi bir bakımla her yıl gaz koydurmak gerekmeyebilir.selamlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
torpidoyu söktüğümde
direk karsında zaten üzerinde siyah bir dikdörtgen kapak var iki ucundan kapağın tırnaklarını söküyon karsına çıkıyo çek al oraya bi hava tut sonra doğru yönüyle tak kapağı hepsi bukadar zaten kullanma kalvuzundada gösteriyo dikkat ettiysen:))

.Barbaros kardeşim senin bahsettiğin polen filtresi olmasın?..