Gönderen Konu: baskı balata  (Okunma sayısı 17158 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
baskı balata
« : Ağustos 16, 2008, 21:46:20 »
merhaba arkadaşlar ben 6 ay önce 2004 corolla 1.6 sol aldım geçen ay debriyaj yukarıdan kavrıyor diye baskı balatayı değiştirmeye karar verdim. servis den 370 baskı balata 200 ytl de işçilik istediler.
bende bir arkadaş tavsiyesiyle önceden serviste usta olan bir ustanın ad garage diye bir yere gittim.
340 ytl ye değiştirdiler.fakat hem debriyaj hemde gaz pedalı hem titreyerek hemde bazen uzun süre araba kullandığımda sol ayağıma resmen acı vermeye başladı.
neyse sonra zor bela balatayı söktürdüm. esksini taktırdım.
şimdi ise titriyor aşırı derecede. balata değişcek ama acaba yine öyle olur mu diye sağa sola soruyom.
çok fazla anlamıorum ama volanda sıkıntı olabilir diyorlar acaba ban yardımcı olabilirmisiniz.
şimdiden teşekkür ederim

Toyota Club Türkiye

baskı balata
« : Ağustos 16, 2008, 21:46:20 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • teknikoto.forumup.com
  • Araç: Hilux
Ynt: baskı balata
« Yanıtla #1 : Ağustos 16, 2008, 22:55:04 »
belki balata sert olabilir birde baskının şemsiyeleri tam görev yapmazsa veya kırık ise o zaman problem olur belkide çakma balatada olabilir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #2 : Ağustos 16, 2008, 23:51:26 »
ilgine teşekkürler.
baskı balata orjinal balatası. bu arada balatayı değiştirdiğimde eskisini bir kaç ustaya gösterdim bu balatada bişey yok dediler
ne yapcam bilemiyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • みにかー
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ağustos 16, 2008, 23:58:46 »
tuncay bey öncelikle yani başıma gelen bir olayı anlatmak istiyorum.peugeot aracımızın baskı balata değişimi için parçacıyı aradım.2 farklı fiyat verdi.bende 150 ytl olanı göndermelerini söyledim.valeo marka takım geldi.ustam anında bunu geri göndermem gerektiğini bunun sıfırlama olduğunu söyledi.bende hiç sesimi çıkarmadan 200 olandan göndermelerini bundan vazgeçtiğimi söyledim.anlayacağınız bası insanlar eski valeo vs gibi markaları toplayım sıfırlıyorlar ve 0 mış gibi az bir fiyat aşağıya satıyorlar.baskının tırnaklarındaki aşınmayı doldurup balatayı çakıyorlar.valeo baskılarıda sizi aldatıyor.size 2 nokta söyleyeyim bunlara dikkat ederek parçaları kontrol edin.öncelikle baskının boyalı olmamasına dikkat edin.2.olarakta baskının yüzeyindeki tornalama işlemine dikkat edin.orjinal sıfırda tırtırlı farklı bir yüzey varken çakma olan sanayi işi tornalanmıştır.aman dikkat artık bu işinde tadı kaçmış.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ağustos 18, 2008, 09:34:16 »
  Selam.
 Malesef piyasada sinekten yağ çıkarayım derken insanları binbir türlü zahmetler yaşatan güyya ticaret erbabları var. bende kesinlikle Daikin ya da Asko gibi markaları tvsiye ederim. AYrıca eğer Volan yüzeyinde bozulma olmuş ise (eğer balata çok bitti ise perçinleri volan yüzeyini çizebiliyor) ince bir taşlatma işleminden sonra sorun kalmaz. Çakma balata ve bozuk yüzeyli volan özellikle kalkışlarda debriyaj pedalında titreme yapabiliyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #5 : Ağustos 18, 2008, 20:52:54 »
beni bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim.
dediğin gibi türkiyede hiç bir sanayi ustası başkasının yaptığı işi beğenmez misali
işten anlayanı bulcan orjinal parça bulcan.
bu işlerin çok zor olmaması gerekir sonuçta paramızın karşılığını istiyoruz çokmu bu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Toyotacı Oldum
  • Kan Grubu: A-
« Yanıtla #6 : Ağustos 19, 2008, 17:37:52 »
arkadasım merhaba, ozelden mesaj atmıstım ama sanırım almadın. elimde yeni sattığım 2003 1,6 terra nın orjinal toyota -0- komple baskı balata takımı orjinal açılmamış kutusunda duruyor. arabayı sattığım yer cüzzi bir rakam istememe ragmen farkı odemediği için elimde kaldı. sana uygun fiyata verebilirim.
[img=http://img221.imageshack.us/img221/9213/tominm4.jpg][/url]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #7 : Nisan 22, 2010, 13:32:10 »
Arkadaşlar aracım 1999 1,3 terra 128 bin de... Baskı balatamın ve triger setinin değişme zamanı gelmişti. Ve burda gördüm ki insanlar bir çok şikayet yazmışlardı. Evet ben de servise gidip fiyat sordum ve 470 milyon dediler triger seti icin de 300'ü geçer dediler. Bir arkadaş aracılığıyla Zeytunburnu sanayi setesinde Acar oto'ya Erkan ustaya gittim. (B blok no 34) Parçaları ordan kendim aldım ve aynı zamanda buji binzin filtresi hava filtresi. tüm kayışlar olmak üzere baskı balata ve triger setini yaptırdım.
İşçilik 250 milyon verdim toplamda bana parçalarla birlikte 540 milyona maal oldu ve aracım ilk günki gibi bedal yumuşacık ve fiteslere kolay geçiyor herkese tavsiye ederim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #8 : Nisan 22, 2010, 13:35:07 »
Arkadaşlar şunu da söylim size baskı balata için tüm şansıman iniyor aracın altı olduğu gibi söküldüğü için bence kayışları filtreyi ve değişmesi gereken herşeyi değiştirin. işçilik olarak çok zahmetli bir işmiş usta tam 5 saat hiç ara vermeden uğraştı. verdiğim para helal hoş olsun

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #9 : Nisan 22, 2010, 15:36:02 »
  Selam.
 Sizi Tanışma bölümümüzde tanımamız mümkün mü?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Nisan 22, 2010, 16:06:49 »
  Selam.
 Sizi Tanışma bölümümüzde tanımamız mümkün mü?
+1 ayrıca reklam kokusu alıyor gibiyim biraz. açık adresler falan. neyse yönetim doğrusunu bilir.
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #11 : Nisan 22, 2010, 16:16:56 »
  Zaten bence o fiyatlara takılan parçaların kalitesini bir kez daha düşünürüm ben. Piyasada her kalitede parça bulmak olası. Bence kaliteli parçadan şaşmamak lazım.
 Yine daha iyi bilen arkadşalar vardır eminim ama bence işçilikte pahalı gibi, tüm işlemler tek seferde yapıldığında daha ucuz olması lazım gibime geliyor. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Nisan 26, 2010, 10:01:32 »
doğru Hakan :)
baskı balata değişim işçiliği hatırladığım kadarıyla 100 veya 110 tl vermiştim. ilk başlarda sıkıntı var gibiydi titremeden dolayı. fakat alıştı mı ne maşallahı var şimdi. :alkis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #13 : Haziran 23, 2010, 23:53:52 »
merhaba  arkadaşlar bugun özel bir servise gittim baskı balatanın değişmesi gerektiğini soyledi
toyota corolla 1,6 terra kullanıyorum hangi marka ve nerde taktırmam gerektiği hakkında bilgim yok formlardan araştırdım bayaği pahalı servisde 500 tl fiyat cekti
yardimcı olabilecek varmı şimdiden teşekkür ler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #14 : Haziran 24, 2010, 09:39:10 »
  Aracın modeli tam neydi?
 Ayrıca sizi Tanışma bölümünde tanımamız mümkün mü?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • GALATASARAY
« Yanıtla #15 : Haziran 27, 2010, 18:50:03 »
Toyota Servis Günleri kapsamında aracımı geçen hafta İzmir'de Özdemirler Toyota Plazaya götürdüm. Malum ücretsiz checkup sözkonusu. Sonuç bomba.

1. Baskı balata kaçırıyormuş, değişecek.
2. Arka diskler kritik noktalardaymış değişecek,
3. Ön balatalar ve arka balatalar(diskler değiştiğinden) değişicek,
4. Filtreler hava, kabin ve yağ filtreleri orjinal değil değişecekmiş,
5. Şanzıman yağ keçesi değişecek,
6. Triger gergi O-ringi değişecek,
7. Z rotlar orjinal değil değişecekmiş,

Malzeme     1.435.32 tl, İşçilik    990 tl.   Toplam  2.425.32 tl   Servis günleri indirimi %15 Toplam 2.061.32 tl. Yarında kendi ustama göstereceğim. Eğer doğru ise ben bu arabayı satarım. Orjinal olmayan malzemelerin bir önemi yok en azından benim için çünkü muadillerin kalitelilerinden alıp taktırdım. Baskı balatanın kaçırdığını nasıl anlayabiliriz? Arabanın çekişi çok güzel, yakıt çok güzel lpg 135 kr. 

2002 COROLLA 1.4 VVTI ZZ121 + LANDIRENZO

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #16 : Haziran 27, 2010, 19:48:30 »
  Piyasada da çok kaliteli parçalar bulmak mümkün bence, iyi bir usta bu işleri halledebilir.

Hafif rampa çıkarken araç son vitesde ve aracın hızı 50-60Km/s. civarı iken gaza yüklenin. Eğer devir saati hızla yükseliyor ancak aracın hızı aynı oranda artmıyor ise debriyaj balatası kaçırıyordur. En sağlıklı şekilde bu yolla kontrol yapabilirsiniz bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • GALATASARAY
baskı balata
« Yanıtla #17 : Haziran 27, 2010, 21:23:01 »
Yarın ilk işim dediğinizi denemek olacak.  Teşekkür ederim. Peki zincir o ring değişiminin muhtemel maliyeti nedir? 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Türkçemize sahip çıkalım....
« Yanıtla #18 : Haziran 28, 2010, 12:41:03 »
Bir ay önce değiştirdim, 5 TL O'Ring fiyatı, 20 TL işçilik. Toplamda 25 TL. Fakat mutlaka değiştirin aksi halde motor alt kapağa yağ sızıyor, dışırıdan gören biri motor yağ kaçırıyor sanıyor. (Özel servis)
Türkçemiz, parmak izi gibidir. Bizimle büyür bizimle ölür. O'nu korumazsak, yıpranır, yozlaşır ve bir MİLLET yok olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • GALATASARAY
« Yanıtla #19 : Temmuz 01, 2010, 23:50:38 »
Hakan bey dediğinizi yaptım, gaza basmam ile hızlanması aynı oluyor. Bilgehan bey servis o işlem için uçuk bir işçilik fiyatı yazınca gözüm korkmuştu. İlk işim özel bir servise gidip o ring i değiştirmek. Bu arada izmir li arkadaşlar geçen hafta sonu Kipa da mobil-1   0-40 tam sentetik yağı 62,5 tl.ye aldım.