Gönderen Konu: 2011 corollanın şanzumanı tamir mi edilsin değiştirilsin mi çok acillll  (Okunma sayısı 1188 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
İyi günler 2011 model 1.33 corollamın aldığım günden beri sürekli uğultu ve ıslık sesi şikayetim vardı. Yetkili servisler hep bu sesin normal olduğunu söyledi.  bu ses giderek arttı ve ilk defa gitiğim izmit kaya servisi evet soruvar dedi ve şanzıman inecek dedi. İstersem yeni şanzıman ya da sorunlu parçaların iyileştirilmiş sıfır parçalar ile değiştirileceğini söyledi. komple şanzumandada aynı sorunları yaşayabilme ihitmalimin olduğu elirtildi. Sizce ne yapmalıyım sıfır şanzıman mı iyileştirilmiş parçaların takılmasımı daha sağlıklı olur. 

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: '20
  • 195 kere teşekkür etti
  • 199 kere teşekkür edildi
kesinlikle sıfır. şaşma derim ben

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '17
  • 156 kere teşekkür etti
  • 401 kere teşekkür edildi
Bence de sıfır şanzıman... Aracınız garanti kapsamında olduğu için min maliyetle işi çözmeye çalışıyorlar gibi geldi bana şu an..iyileştirilmiş parça vs diye..
Bence komple değiştirin kafanız rahat olsun..
2017 C-HR Hybrid Diamond

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: AB-
  • Kilometre: 22000
  • 13 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
aynı ses benim arkadaşımın 1.33 corollasında da başladı 40000 km bakıma servise beraber gittik, servis  yetkilileri kontrol ettiler, garanti bitiminden önce değişim olacak sanırım, nasıl olurda 40000 km de Corolla gibi bir aracın şanzımanı arızalanır anlamakta zorluk çekiyorum doğrusu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
Bence de sıfır şanzıman . Kesinlikle revizyona gitmeyin alakası yok ama dizel motorlarda da revizyon diye sekman ve pistonları değişti fakat yapılan araçların en az %50 si halen sorunlu benim aracımda aynı işlemden geçti ve geçmeden önce ben sorun garanti giderilecekse motoru açın ama olmama ihtimali varsa ellemeyin dememe rağmen bana yapılan araçlardan dönen olmadı ondan içiniz rahat olsun dendi ve bende kabul ettim fakat şimdi aracım daha fazla yağ eksiltiyor . Ondan tavsiyem samimiyetlerine kesinlikle inanmayın ve sıfır şanzıman isteyin .

aynı ses benim arkadaşımın 1.33 corollasında da başladı 40000 km bakıma servise beraber gittik, servis  yetkilileri kontrol ettiler, garanti bitiminden önce değişim olacak sanırım, nasıl olurda 40000 km de Corolla gibi bir aracın şanzımanı arızalanır anlamakta zorluk çekiyorum doğrusu.

Abi hatırı sayılır sayıda dizel corollaların daha 20000-30000 km lerde motorları indi . Böyle bir markanın 40000 km de şanzumanının arızalanmasından doğal ne olabilir ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Model Yılı: -
değerli yorumlarınız için teşekkür ediyorum arkadaşlar
Benim aracımda 1000 bakımdan beri bu ses var ve resmen defalarca  yırtındım tam 2.5 yıl sürdü. Aracı ankara toyondan aldım servis yanıma tamirden bir eleman verdi testler falan filan defaşarca gittim geldim suçlu olan ben oldum. Resmen sorunlu müşteri oldum. Sonuç 2.5 yıl sonra izmit kaya servisinin aldığı eğitimi hakkıyla veren formen sayesinde çözüme kavuşacak gibi. Süreci paylaşacağım arkadaşlar