0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Boş bir düz yolda direksiyonu biraz serbest bırakın biraz sert fren yapın eğer aracın sağa sola çekmesi varsa disklerden birine fazla frenleme yapılıp diğerine yeterince basınç iletilmiyor olabilir
Frenlerle alakası yok araç 95 100 e çıkınca oluyor bu titreme çekmeye gelince direksiyonu tamamen düz tuttuğum zaman sağa çekme oluyor aracın düz gitmesi için azcık sola çevirmek gerekiyor alj toyotaya mesaj attım ücretsiz check up için orda check up yaptırıp sonra dörtnalın yolunu tutacağım.
hocam fazla korkmanıza gerek yok. aynı sıkıntıları ben de yaşadım zaman zaman. özellikle direksiyonu tam kırınca gelen ses beni deli ediyordu. bu yıl istanbulda gezerken yanımdan geçen yeni kasa mercedes CLS'den de aynı sesin geldiğini farkettim. birçok arabada da yaşanıyor o durum. birçok kişi direksiyondaki hidrolik motorunun tam kırınca zorlanmasından dolayı o sesin geldiğini ve sıkıntı olmadığını söyledi.arabayı aldığımda direksiyonun çekme sıkıntısını ben de yaşadım. düz giderken direksiyon hafif sola dönük şekilde duruyordu. rotbalansa sokunca ustaya dedim, düzeltti ve şimdi aynı sıkıntı yok. 100ü geçince titreme yapması da büyük bir ihtimal lastiklerdendir. balans yapılacaktır ya da önceki arkadaşların bahsettiği gibi jantlarda eğrilik söz konusudur. fazla bir masraf çıkaracağını sanmıyorum tabi serviste ne kadar isterler bilemem aynı sıkıntılar bende 40-50 lira civarına mal olmuştu. Kazasız belasız binmek dileğiyle hayırlı ramazanlar
İlgilendiğiniz için teşekkürler servisi aradım 120 lira istediler sadece rot balansa bende şaşmaz oto sanayisine götürdüm dortnaldaki usta saolsun bir rot balanscıya yolladı şu anda sıkıntı geçti ancak araç rüzgardan çok etkileniyor ondan baska bir sıkıntısı yok çok şükür.
Aracın ağırlığı ile, rüzgardan etkilenmesinin, direk bağlantısı yoktur. Aracın aerodinamik yapısıyla bağlantısı vardır. Ayrıca; yürüyen aksamda kullanılan kimi parçaların(amortisör, yay) durumu da bunda etkilidir.
Aracın amortisörleri çok yumuşak sanırım ondan kaynaklanıyo ve tekerlekleri küçük ve dar tabanlı olduğu içinde rüzgardan etkileniyor sanırım.