Gönderen Konu: P/S Arıza lambası yandı  (Okunma sayısı 19335 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • COROLLA TERRA 1.6 A/T 2006
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 18 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
P/S Arıza lambası yandı
« : Haziran 30, 2013, 01:03:16 »
Herkese selamlar, bu gün yolda hafif bir çukura hızlı bir şekilde girdim ( yaklaşık 60-70 km) ve direksiyon bir anda sertleşti P/S arıza lambası yandı. Akabinde aracı stop edip tekrar çalıştırdım arıza lambası söndü ve direksiyon normale döndü. Bugün de lastiklerimi contipremiumcontact-5 ile değiştirdiğimden direksiyonun yumuşaklığına alışmaya çalışırken bu olay başıma geldi, bende hemen servise gittim usta direksiyonu kontrol etti ve Pazartesi gelmemi söylediler ECU  veya direksiyonda arıza olabileceğini aracın verdiği hata kodunu görmeden söyleyemiyeceklerini ve 75 TL  arıza tespit ücreti ödeyeceğimi belirttiler bende randevu aldım. Şu anda lamba falan yanmıyor direksiyon gayet yumuşak sıkıntı gözükmüyor bi tavsiyede bulunursanız memnun olurum teşekkürler.
2006 corolla terra A/T "SAÇ TAVINI BULUR HAMUR BİTER, EV DÜZENİNİ BULUR ÖMÜR BİTER"

Toyota Club Türkiye

P/S Arıza lambası yandı
« : Haziran 30, 2013, 01:03:16 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Toyota Club Tr
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 115000
  • Model Yılı: '08
  • 50 kere teşekkür etti
  • 30 kere teşekkür edildi
Ynt: P/S Arıza lambası yandı
« Yanıtla #1 : Haziran 30, 2013, 01:10:04 »
Aynı durum bendede olmuştu; kontrol ettirdim ve bi sorun olmadığını söylediler, bugüne kadarda bi sorun yaşamadım ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 415 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Haziran 30, 2013, 01:11:05 »
Herkese selamlar, bu gün yolda hafif bir çukura hızlı bir şekilde girdim ( yaklaşık 60-70 km) ve direksiyon bir anda sertleşti P/S arıza lambası yandı. Akabinde aracı stop edip tekrar çalıştırdım arıza lambası söndü ve direksiyon normale döndü. Bugün de lastiklerimi contipremiumcontact-5 ile değiştirdiğimden direksiyonun yumuşaklığına alışmaya çalışırken bu olay başıma geldi, bende hemen servise gittim usta direksiyonu kontrol etti ve Pazartesi gelmemi söylediler ECU  veya direksiyonda arıza olabileceğini aracın verdiği hata kodunu görmeden söyleyemiyeceklerini ve 75 TL  arıza tespit ücreti ödeyeceğimi belirttiler bende randevu aldım. Şu anda lamba falan yanmıyor direksiyon gayet yumuşak sıkıntı gözükmüyor bir tavsiyede bulunursanız memnun olurum teşekkürler.
Akü kutup başı gevşemiş olabilir mi? Çukura girince temas azalmıştır belki,araç stop etmez ama akü bağlantısı kesilince P/S lambası yanar genelde.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Haziran 30, 2013, 01:17:37 »
Bizim aku azaldiginda bu olay oldu. (direksiyon kitlendi Allahtan arabayi otoparkta park ederken kitlendi) P/s isiginin anlami direksiyon sertlesmesidir
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 18 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Haziran 30, 2013, 01:20:29 »
Aküyü yarın (yani bu gün) bir kontrol edeyim bari kutup başlarını fikan
2006 corolla terra A/T "SAÇ TAVINI BULUR HAMUR BİTER, EV DÜZENİNİ BULUR ÖMÜR BİTER"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Haziran 30, 2013, 01:24:21 »
Çukura girince bu olayın olması kutuplarda gevşeklik olduğunu gösteriyor.İyice sıkılaştırın.Birde mümkünse iletken bir yağlayıcıyla yağlayın(gres olabilir)
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 18 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Haziran 30, 2013, 01:28:32 »
Aracımı 2006 yılına sıfır almıştım ilk defa bir arıza lambası yanında endişe ettim :) o da yaşlanıyor dedim kendi kendime

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Haziran 30, 2013, 01:41:18 »
Aracımı 2006 yılına sıfır almıştım ilk defa bir arıza lambası yanında endişe ettim :) o da yaşlanıyor dedim kendi kendime
Aküyü değişmekte fayda var.Bende 2005 corollamınkisini geçen yaz değiştirdim.Sorun yoktu ama bir kere geldiğimde teyp sıfırlanmıştı(yine tek marşta çalıştı) huylandım yeter dedim değiştirdim. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Facebook
  • 940 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Haziran 30, 2013, 02:13:54 »
Serkan abi kutup baslarini sök zimpara yap hem kutup basini hemde o kutup basina takilan soketin icini zimparala ve iletken yag ile yaglayin birde avometre veya voltmetre ile aku voltajini olcun tabi olcum oncesi araba 6-7saat kullanilmasin yani aksam kullandiysaniz sabah olcum yapin deger 12,4 civariysa degistirme zamani baya yaklasmis eger bu degerin altindaysa bekleme yapmadan direk akuyu degistirin :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Haziran 30, 2013, 02:17:25 »
Bence hiç ölçümle uğraşmayın değiştirin.Çünkü ölçümler sağlıklı sonuç veremeyebiliyor.Yani o an ölçüyorsunuz iyi çıkıyor 15 dk sonra bir bakıyorsunuz yarıya inmiş şarj seviyesi.120 liraya 60 amper mutlu akü alabilirsiniz.Kafanız rahat eder,zaten dediğim gibi 5 senede bir değişmekte fayda var.Daha önce 11 sene kullandığımızı biliyorum bir aküyü.Fakat artık en son stop edince 5 dk sonra çalışmaz olmuştu  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Facebook
  • 940 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Haziran 30, 2013, 02:22:10 »
Bence hiç ölçümle uğraşmayın değiştirin.Çünkü ölçümler sağlıklı sonuç veremeyebiliyor.Yani o an ölçüyorsunuz iyi çıkıyor 15 dk sonra bir bakıyorsunuz yarıya inmiş şarj seviyesi.120 liraya 60 amper mutlu akü alabilirsiniz.Kafanız rahat eder,zaten dediğim gibi 5 senede bir değişmekte fayda var.Daha önce 11 sene kullandığımızı biliyorum bir aküyü.Fakat artık en son stop edince 5 dk sonra çalışmaz olmuştu  :)
Abi sirf saglam deger icin bekle demistim :) Bir yonden hak veriyorum akunun icindeki plakalar zamanla oksitleniyor ve zamanla artik aku sarj olmamaya basliyor aku voltaj gosterse yeterli verimlilikte degildir. Bana gore bir akunun omru max 7-8senedir buda max dedim cogu aku bu seneyi yakalayamaz. Ben araligin sonunda 60A 12v mutlu tam bakimsiz akuyu 110tlye aldim eski akuyu verince abi bilginize simdi araba ufak bir marsla cok guzel calisiyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Haziran 30, 2013, 02:27:41 »
Abi sirf saglam deger icin bekle demistim :) Bir yonden hak veriyorum akunun icindeki plakalar zamanla oksitleniyor ve zamanla artik aku sarj olmamaya basliyor aku voltaj gosterse yeterli verimlilikte degildir. Bana gore bir akunun omru max 7-8senedir buda max dedim cogu aku bu seneyi yakalayamaz. Ben araligin sonunda 60A 12v mutlu tam bakimsiz akuyu 110tlye aldim eski akuyu verince abi bilginize simdi araba ufak bir marsla cok guzel calisiyor
11 seneyi gördük mutlu akü ile ama dediğim gibi 10 sene sağlam gitmişti.Yani biraz şans işi olsada çok pahalı bir şey olmaması nedeniyle 5 senede değişmekte fayda var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Facebook
  • 940 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Haziran 30, 2013, 02:30:12 »
11 seneyi gördük mutlu akü ile ama dediğim gibi 10 sene sağlam gitmişti.Yani biraz şans işi olsada çok pahalı bir şey olmaması nedeniyle 5 senede değişmekte fayda var.
Biraz sans ve bakim dir abi :) Abi biz hic 10seneyi goremedik :) Cunku bir arabayi max 4sene kullandik

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 18 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Haziran 30, 2013, 02:30:45 »
Ben aümü geçen sene değiştirdim ondan önceki aküyü 6 yıl kullandım akide sorun olduğunu sanmıyorum ama kutup başlarına bakmakta fayda var

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Haziran 30, 2013, 02:33:25 »
Biraz sans ve bakim dir abi :) Abi biz hic 10seneyi goremedik :) Cunku bir arabayi max 4sene kullandik
Kapağını dahi açmamıştık akünün ama tabi hiç zorlamadık.Yani hep tek marşta çalışmıştı araç.

Ben aümü geçen sene değiştirdim ondan önceki aküyü 6 yıl kullandım akide sorun olduğunu sanmıyorum ama kutup başlarına bakmakta fayda var
O zaman gevşemiş olabilir.Arada kontrol etmek gerek.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Yurtda Sulh! Cihanda Sulh!
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 21000
  • Model Yılı: '13
  • 51 kere teşekkür etti
  • 114 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Haziran 30, 2013, 02:45:02 »
geçmiş olsun. 75 tl ustaya vereceğinize linkdeki cihazı alın. kodu kendınız okuyun. kod karşılığı  önemli birşey  ise ustaya yaptırısınız. android yada laptop ile çalışıyor bunlar. ben telefon ile kullanıyorum. örnek olsun diye bu linki koydum. belkı daha ucuza bulabilirsiniz. ben 14 dolara almıştım.

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-elektronik-test-olcum-cihazi-elm327-mini-bluetooth-obdii-ariza-tespit-cihazi-128197544/detay

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Facebook
  • 940 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Haziran 30, 2013, 02:45:19 »
Ertan abimin dedigi gibi gevsekligi kontrol edin :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 18 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Haziran 30, 2013, 13:13:28 »
Ertan abimin dedigi gibi gevsekligi kontrol edin :)
Selçuk bey teşekkür ederim bu cihazı nasıl kullanacağım yardımcı olursanız sevinirim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 18 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Haziran 30, 2013, 13:16:19 »
geçmiş olsun. 75 tl ustaya vereceğinize linkdeki cihazı alın. kodu kendınız okuyun. kod karşılığı  önemli birşey  ise ustaya yaptırısınız. android yada laptop ile çalışıyor bunlar. ben telefon ile kullanıyorum. örnek olsun diye bu linki koydum. belkı daha ucuza bulabilirsiniz. ben 14 dolara almıştım.

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-elektronik-test-olcum-cihazi-elm327-mini-bluetooth-obdii-ariza-tespit-cihazi-128197544/detay
Selçuk bey teşekkür ederim bu cihazı nasıl kullanacağım yardımcı olursanız sevinirim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Haziran 30, 2013, 13:39:57 »
Cihazın içerisinde kablo vs geliyor mu bilmiyorum ama ona bakmakta fayda var.İçerisindeki yazılım sayesinde görebilirsiniz arıza kodunu fakat dikkat etmekte fayda var çünkü aracın bir çok bilgisine müdahale bu noktadan yapılıyor.Bence anlayan bir yerde baktırmak sizin için daha iyi olur.İnternette bir çok video sitesinde bu tarz cihazların kullanımını anlatım şeklinde sunan videolar var.