0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Nasipse gelir hintten, yemenden; Nasip değilse ne gelir elden
Hindistandan bişey lazımsa getireyim ağabey
Yaşasın iyilik konulu http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=52167.msg717379;topicseen#new anımdan sonra ikinci bir anımı sizlerle paylaşmak istiyorum. Henüz geçen hafta oldu.Geçen hafta cumartesi günü ayrı yerlerden gençlik arkadaşlarım eşleriyle birlikte misafirliğe geldiler. Sağolsunlar ikiside ayıptır söylemesi baklava getirmişler. Pazar akşamı eşimle oturup birgün önceki yaptıklarından da yedik. Buralara özgü kömeç denen börek tarzı bir yiyecek var. Eşim haşhaşlısını yapmış. Yerken" keşke cevizli yapsaydın oda çok güzel oluyor" demiştim. Velhasıl sıra tatlıya gelince eşime " iki kutu baklavayı tüketemeyiz. Birini bakıcımıza verelim" dedim. Oda akşam bakıcıyı aradı. Müsaitsen sana uğrayacağım dedi. Eşim bir kutu tatlıyı bakıcımıza vermiş. İçinde tatlı var deyince " oğlum senin aradığını duyunca inşallah tatlı getirirde yeriz demişti" demiş. Çocuğun kalbi temizmiş. Bakıcı ablamızda o akşam kömeç yapmış. Hemde cevizli Oda eşime cevizli kömeç vermiş.Heralde kalp temizliği diye buna denir. Güzel bir rastlantı değil mi ?
Yasin bey Allah herhesin kalbine gore verirmis.
Ameller niyetlere göredir diyebiliriz