0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
araçta yaklaşık 1cm lik yükselme olacak, yüzde 3 lük fark var ama ben bunu yapanların deneyimlerini isiyorum teorik bilgi degil...(aracın dinamigi, orjinallik vs geçiniz lütfen)n11 de dunlopun lastikleri var çeklerle tanesi 100tlye gelecek.. uygun fiyatlı diye düşünüyorum hem aracın altını çok sürüyorum birazda yükselsin isitiyorum..
Aracın konforu artar ancak yol tutuşu azalır.Araç yerden yükseldikçe hem lastiğin jant üzerinde kalma durumu(yani janttan çıkması için gelen kuvvete direnci) hemde aracın virajlarda daha çok sallanmasına neden olur.Arkadaşımın aracında 195/60/15 vardı 195/65/15 e geçmişti(daha ucuz diye) memnun kalmadı lastikleri elden çıakrıp yine 60 yanak tercih etti.Eğer illa aracı yükselmek için istiyorsanız yaylarınızı daha spor bir yayla değiştirirseniz ağırlık bindiğinde şuanki yaylarınız kadar düşmeyecek dolayısıyla sürtme olmayacaktır.Tabi birde şu var bence ya sürüş tarzınızdan kaynaklı bir sürtme oluyor(60 yanak lastik kullanıyorum bende 5 kişi ile gittiğim köy yollarında dahi sürtme olmuyor yavaş ve dikkatli geçince.Yol dediğime bakmayın bildiğiniz patetes çukuru) yada yaylarınız özelliğini kaybetmiş olabilir aracın yaşına bağlı olarak tabi.
ertan bey benim önceki avensis2005 ve corallamda2003 sürtmedigim yerlere sürtüyorum(yalardan olacagını pek düşünmüyorum) , dediginiz gibi kullanım tartzım biraz rahattır çok dikkatli geçsem sürtmez belki. amacımda rahat bir şekilde girmek.. burdaki birkaç lastikçiye sordum yok abi bişey olmaz diyorlar fakat güven olmuyor , işkembeden konuşan esnaf çok... deneyiminizi paylaştıgınız için teşekürler.
Mustafa Bey,Araçtaki bu 1 cm.lik yükselme size sürtme konusunda pek bir artı getirmez ama konfor ve yol tutuştan çok şey götürür. Ben eşimin aracında bunu denedim, 100km/s üstü hızlarda sanki direksiyon elimde kalacak araç başka yere gidecek hissi veriyor. Bu nedenle arkadaşların da dediği gibi lastik ölçüsü yerine yayları değiştirme yoluna gitseniz ve sürüş konusunda biraz daha dikkat etseniz en iyisi olur.Kazasız, cezasız sürüşler.
Cevaplar icin tesekurler, vazgectim... dunlop mu brigstone mi tavsiye edrsiniz dunlop 4 lastikte 100 tl ucuz. Bizim buralarda cukur cok kac lastigi balon yaptim dunlop ta brdstone gibi dayaniklimi?