Gönderen Konu: Sadece Ae 101 Kasalar Lpg de ne Yakıyorsunuz ?  (Okunma sayısı 17379 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 500
  • Model Yılı: '24
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: Sadece Ae 101 Kasalar Lpg de ne Yakıyorsunuz ?
« Yanıtla #20 : Ağustos 12, 2008, 17:35:45 »
 Arkadaşlar  benim aracım  1993  1.6 GL  otomatik ve  315 bin km de  yaklaşık  75 bin km dir  LPG   kullanmaktayım  uzun yolda  90 km. sabit hızla gitmeye  çalıştığımda  ki   örneğin  Antalya- izmit  arası  bilirsiniz  inişli , çıkışlı  , virajlı  , dolayısı  ile  otoyol kadar  istikrarlı  gidilmiyor  yakıt tankı  tamamen  boşalmacasına   31 litre  LPG  alıyor  ve  ben  90 km. sabit  hızla  gitmeye  çalıştığım  halde   en  fazla   355-360 km  yol  gidebiliyorum.  En iyi gidebildiğim bu ,  hava  filtresi  orjinal  ve yeni ,  LPG  filtresi  ve bujiler yeni  durumda  iken.   Fakat     şehir  içini  hesaplamadım.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ağustos 12, 2008, 17:35:45 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #21 : Ağustos 14, 2008, 15:39:04 »
eeee İlhan kardeşim daha ne istiyorsun :)

Arkadaşlar  benim aracım  1993  1.6 GL  otomatik ve  315 bin km de  yaklaşık  75 bin km dir  LPG   kullanmaktayım  uzun yolda  90 km. sabit hızla gitmeye  çalıştığımda  ki   örneğin  Antalya- izmit  arası  bilirsiniz  inişli , çıkışlı  , virajlı  , dolayısı  ile  otoyol kadar  istikrarlı  gidilmiyor  yakıt tankı  tamamen  boşalmacasına   31 litre  LPG  alıyor  ve  ben  90 km. sabit  hızla  gitmeye  çalıştığım  halde   en  fazla   355-360 km  yol  gidebiliyorum.  En iyi gidebildiğim bu ,  hava  filtresi  orjinal  ve yeni ,  LPG  filtresi  ve bujiler yeni  durumda  iken.   Fakat     şehir  içini  hesaplamadım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Her zaman kalbimizde yaşayacaksın...
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Eylül 10, 2008, 14:33:22 »
100km de şehir içi şehir dışı 0,150 ytl.araç 96 toyota corolla ae101.eski sistem tüp var .az yakıt için bujilerinizi 10.000km de değiştirin.hava filternizi 15 günde 1 basınçlı hava ile temizleyin ve iyi 1 lpg ustasına ayar yaptırın.daha doğrusu serviste.asla 110 km/h geçmeyin.110'dan sonra efiler açılıyor yakıt tüketimi artıyor
Ince Bir Zevk ve Çevikliğin Zekice Birleşimi > Toyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #23 : Eylül 10, 2008, 14:55:06 »
100km de şehir içi şehir dışı 0,150 ytl.araç 96 toyota corolla ae101.eski sistem tüp var .az yakıt için bujilerinizi 10.000km de değiştirin.hava filternizi 15 günde 1 basınçlı hava ile temizleyin ve iyi 1 lpg ustasına ayar yaptırın.daha doğrusu serviste.asla 110 km/h geçmeyin.110'dan sonra efiler açılıyor yakıt tüketimi artıyor

Yinede Burak kardeşim çok azmış bir yanlışın olmasın...Yani 150 ykr çok az...Bu söylediklerini yapsanda çok az ..Olmaması lazım...Hemde sen Antalyadasın sanırım orda lpg buraya göre biraz daha pahalı..Umarım doğru hesaplamışındır..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1993 corolla gli
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Eylül 10, 2008, 15:52:43 »
en son 35 ytl lik gazla 240 km yaptım
Her fert istediğini düşünmek, istediğine inanmak, kendine mahsus siyasi bir fikre sahip olmak, seçtiği bir dinin icaplarını yapmak veya yapmamak hak ve hürriyetine sahiptir. Kimsenin fikrine ve vicdanına hakim olunamaz.
M.Kemal Atatürk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Her zaman kalbimizde yaşayacaksın...
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Eylül 11, 2008, 08:17:28 »
Yinede Burak kardeşim çok azmış bir yanlışın olmasın...Yani 150 ykr çok az...Bu söylediklerini yapsanda çok az ..Olmaması lazım...Hemde sen Antalyadasın sanırım orda lpg buraya göre biraz daha pahalı..Umarım doğru hesaplamışındır..

dostum hepsi doğru.kime desek zaten böyle deyip şaşırıyorlar.hesaplarda en ufak 1 yanlış bile yoktur.
Ince Bir Zevk ve Çevikliğin Zekice Birleşimi > Toyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 106000
  • Model Yılı: '15
« Yanıtla #26 : Eylül 11, 2008, 13:34:37 »
96 xei brc düz sistem , şehir içi çok kısa mesafelerde 22-23 ykr  uzun yolda 90'ı geçmeden 14-15 ykr arabada çekiş düşüşü yok lpg litresi 1,86

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #27 : Eylül 11, 2008, 15:56:19 »
96 xei brc düz sistem , şehir içi çok kısa mesafelerde 22-23 ykr  uzun yolda 90'ı geçmeden 14-15 ykr arabada çekiş düşüşü yok lpg litresi 1,86

Şehiriçi çok yüksek berkin bende de brc düz sistem vardı söktürdüm brc bizim araçlarla uyumlu değil çünkü aynen bende 22-23 ykr yakıyordum ama bu çok fazla ...Bence hemen değiştir beyni..Zaten brc üzerinde "made in italy" yazısına bakma sen..:) Hepsi yerli üretim :) İstediğine sor...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1993 corolla gli
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Eylül 12, 2008, 01:23:09 »
arkadaslar hiçbiriyle alakası yok
bi arkadasım tavsiye etti inanmadım
denedim hala nasıl olur diyorum kendi kendime
reklam olmazsa vereyim gazın markasını
ben 35 ytl lik gazla tam 240 km yaptım net
Her fert istediğini düşünmek, istediğine inanmak, kendine mahsus siyasi bir fikre sahip olmak, seçtiği bir dinin icaplarını yapmak veya yapmamak hak ve hürriyetine sahiptir. Kimsenin fikrine ve vicdanına hakim olunamaz.
M.Kemal Atatürk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #29 : Eylül 12, 2008, 10:56:52 »
arkadaslar hiçbiriyle alakası yok
bi arkadasım tavsiye etti inanmadım
denedim hala nasıl olur diyorum kendi kendime
reklam olmazsa vereyim gazın markasını
ben 35 ytl lik gazla tam 240 km yaptım net

Gökhan amacımız doğruyu bulmak ve paylaşmak...Bu anlamda sen gaz markasımı vereceksin beyin markasımı ?Sorun değil verirmisin lütfen...Ve önceden tecrüben varsa diğer koşullarla nasıldı onuda yazarsan farkı net olarak anlamış oluruz..Teşekkürler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1993 corolla gli
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Eylül 12, 2008, 11:17:30 »
ankara optimuma yakın güven gaz, isimi ilk basta banada itici geldi
litresi 1,59
çekişte hiç sorun yok hatta daha iyi diyebilirim
havaşın gazıymış
benim araba 200 bin yakıyodu su an 140 yakıyo
ucuz gazı bende tercih etmem mesela, milan gaz kesinlikle farkı anlıyosun çekişte düşüş oluyo ama güven gaz oyle değil
neyse
 :D güven gaza güven gerisini merak etmesen  :D 
M.Kemal Atatürk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #31 : Eylül 12, 2008, 11:40:40 »
Selam arkadaşlar bende habaşın gazını kullanıyorum sürekli ve 40 ytl ile 255 km gidiyor iş yerim esenboğa yolunda olduğu için güzergahın çoğu otoban tam şehir içi diyemeyiz yani 157 kuruşa geliyor gazın litresi en son 1,66 ytl normal değerlerde sanırım  :-\ unutmadan hızlı kullandığımı da belirteyim belki daha az yakmasını sağlayabilirim
96 corolla xei

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #32 : Eylül 12, 2008, 12:19:03 »
Arkadaşlar istanbulda sertifikası olmayan değişik gazlar satan yerler kapandı gaz satıcıları o yüzden çok az  ve hep marka olanlar var...O yüzden gazın litresi 1,830 o civarda buna göre tabii sizin yakıt farklılık gösterir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2014 1.4 S/D4D Advance
  • Model Yılı: -
  • 7 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Eylül 29, 2008, 00:29:35 »
arkadaşlar bana biraz saçma geldi şimdi herkesin bir kullanım şekli var ayrıca hepimiz farklı illerin trafiklerinde seyir ediyoruz ve hepimizin araçlarının bakımı yaşı vb. farklı veya üzerindeki lpg kiti farklı bence bütün bunlar yakıt üzerinde etkilidir. şimdi bir arkadaş digerinden 2 kuruş fazla yakınca arabasında bir sorun mu olmuş olacak ama aracı fazla  yakan arkadaş yinede kendine bunu sorun edebilir. Bence herkes arabasının bariz bir yakıt sarfiyatı yoksa fazla kafaya takmasın,  ;)
Aldanma insanların samimiyetine Menfaatleri uğruna gelirler vecde, Cenneti vaad etmeseydi eğer Allah'a bile etmezlerdi secde. .
''Mehmet Akif ERSOY''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '06
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Eylül 29, 2008, 09:10:08 »
arkadaşlar bana biraz saçma geldi şimdi herkesin bir kullanım şekli var ayrıca hepimiz farklı illerin trafiklerinde seyir ediyoruz ve hepimizin araçlarının bakımı yaşı vb. farklı veya üzerindeki lpg kiti farklı bence bütün bunlar yakıt üzerinde etkilidir. şimdi bir arkadaş digerinden 2 kuruş fazla yakınca arabasında bir sorun mu olmuş olacak ama aracı fazla  yakan arkadaş yinede kendine bunu sorun edebilir. Bence herkes arabasının bariz bir yakıt sarfiyatı yoksa fazla kafaya takmasın,  ;)

hatta yaşadığımız şehrin rakım yüksekliği, nem oranı bile yakıtı çok farkettirir
Bodrum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #35 : Eylül 29, 2008, 15:51:02 »
Şehiriçi çok yüksek berkin bende de brc düz sistem vardı söktürdüm brc bizim araçlarla uyumlu değil çünkü aynen bende 22-23 ykr yakıyordum ama bu çok fazla ...Bence hemen değiştir beyni..Zaten brc üzerinde "made in italy" yazısına bakma sen..:) Hepsi yerli üretim :) İstediğine sor...

şehiriçi bana da yüksk geliyordu ama baskı balatayı değiştirdim 20 ykrye düştü yakıt, şehirdışı süper brc'den memnunum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Bu dünya bana bilem kalmamış ki!
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Ekim 02, 2008, 23:50:05 »
Sayın ilhan akman
sizin arabanın aynısından bende var.2 sene önce aldığımda lpg taktırdım. 32 litrelik lpg tankı var.sürekli ş.içi kullanıyorum.180-200 km de gaz tamamen bitiyor.
Geçen hafta Opet'tin ücretsiz gaz ayar günlerine gittiğimde arabanın ayarı yüksek dediler.Ayarını kıstık dediler.Araba gitmez oldu ama 220 km yaptı.
Sonra ustama gittim dedim usta bu gitmiyor.Tamam dedi ayar yaptılar.Hava filtresini, Bujilerini orjinal taktık.İnanmazsın araba 140 km anca gider oldu.Tekrar yanlarına gittim.ayarlara baktılar mükemmel ben şimdi hiç bir şey anlayamadım.garip garip bakıyorum.Ne edeceğimide bilemiyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 500
  • Model Yılı: '24
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Ekim 04, 2008, 12:31:29 »
Süleyman bey, evet araçlarımız aynı  93 model  1.6 GL A\T  klima yok.   öncelikle  süleyman bey, sizin yakıt tankı  32 litrelik bir tank mı? yoksa tamamen boşalınca 32 litre mi alıyor .çünkü belki biliyorsunuzdur  yakıt tank ları üzerinde  yazan litre kadar yakıt almıyorlar içeride 4-6 litre gaz kullanım dışı olarak kalıyor. buda sizin hesabınızı etkiliyor olmasın , ayrıca  ölçme yaparken yakıtı aynı istasyondan ve aynı pompadan al ki pompaların basınç şamandırası ayarları pek aynı olmaz buda hesabı etkiler. Ayrıca ben yetkili serviste BRC taktırdığım halde  adamlar uygun  mikser takmamışlar  bunuda  araç benzinde giderken  kasılıp  gitmemesinden anlayabilirsin  çünkü bendeki eski mikserde boğaz ölçüsü  1-2 mm dar diye  istanbuldaki başka bir BRC servisi  şaşırdı bunu nasıl takmışlar diye. hava kanalı dar olunca içeriye az hava giriyor dolayısı ile sarfiyat artıyor. Süleyman, mikser işinden emin olduktan sonra  kendi ayarını kendin yap artık nasılmı??  Hortum üzerindeki  ayar musluğu ile kendin oynayarak,  Ben yolda giderken  bakıyorum çekiş çokiyi   hemen kaputu açıp musluğu  1-2 mm kısıyorum  tekrar devam ediyorum baktım çekiş gene iyi  tekrar musluğu kısıyorum   araç  çekişten düşünçe  1mm açıyorum  buda en ideal ayarı sağlıyor çünkü ustalar dükkanda motoru amveleye kaldırarak  ayar yapıyorlar  buda  gerçekçi olmuyor. Sıcak suyun giriş çıkışyaptığı  kafa (yoğunlaştırıcı)  DAKİ AYAR VİDALARI İLE HİÇ  OYNAMA.. bunlar  rolanti ile ve  aracın ilk çalışması ile ilgili  yakıt sarfiyatını etkilemezmiş??? ben öyle biliyorum aksini bilenler bizede öğretsinler.  İlave  olarak  eğer radyatör  değişeceksen  taiwan  ve uzak doğu imalatlarından uzak dur,  KALE Radyatör bile  Japon gurubu radyatörleri  çin de ürettirip  kendi markasını  basıyormuş  bu tip radyatörlerin fiyatları  110-140ytl arasında değişiyor  ben 250ytl ye KOYO marka JAPON  malı  bulup taktırdım  çünkü  LPG  de soğutma  sistemin kusursuz olmalı  benim birkaç arkadaşım  kalitesiz radyatörden hararet yaptırdı.  SON bilgi  şanzıman için  bunu  forumda ki  AHMET OZKOK  arkadaşımdan aldım   aracının km si nedir bilmiyorum ama  herhalde hiç  şanzumandaki  metal tel filtreyi  değişmemissindir herhalde?? benimki  320binkm oldu  hiçbir şikayetim yok çok şükür ama  daha yeni  öğrendim,  Amerikada ki  corolla larda  her 50bin km de bir değiştirin  diyormuş kendisi bana kitabın  ilgili yerini gönderdi bende okudum  . Yetkili servis NATAŞ  a sordum,  daha çok arıza olunca değişiyor dedi  isterseniz değiştirelim  topu bana attı.  Bostancı  sanayi  sitesinde  meşur otamatikçi   AVNİ  USTA ya sordum mutlaka değiştir  dedi.  Serviste  yalnız filtre  170ytl   , Avni usta  100 ytl ye yeni yağ dahil hallederiz diyor.  filtre fiyatı  30ytl onuda sordum.  Ben  Gölcük -KOCAELİ nde oturmaktayım   ,sende bulun duğun şehirde araştırıp bana bilgi verirmisin?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #38 : Ekim 04, 2008, 17:03:20 »
ilhan bey, süleyman bey'in lpg tankı 40 litreliktir lpg tanklarının yüzde 80 'i  dolduğu için 32 litre demiştir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #39 : Ekim 05, 2008, 17:12:00 »
Sayın ilhan akman
sizin arabanın aynısından bende var.2 sene önce aldığımda lpg taktırdım. 32 litrelik lpg tankı var.sürekli ş.içi kullanıyorum.180-200 km de gaz tamamen bitiyor.
Geçen hafta Opet'tin ücretsiz gaz ayar günlerine gittiğimde arabanın ayarı yüksek dediler.Ayarını kıstık dediler.Araba gitmez oldu ama 220 km yaptı.
Sonra ustama gittim dedim usta bu gitmiyor.Tamam dedi ayar yaptılar.Hava filtresini, Bujilerini orjinal taktık.İnanmazsın araba 140 km anca gider oldu.Tekrar yanlarına gittim.ayarlara baktılar mükemmel ben şimdi hiç bir şey anlayamadım.garip garip bakıyorum.Ne edeceğimide bilemiyorum.

Süleyman, Denizli de hangi ustaya takılıyorsun?Kitin ne marka?
Söylesem tesiri yok.sussam gönül razı değil,
                                                          FUZULİ