0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arkadaşlar benim aracım 1993 1.6 GL otomatik ve 315 bin km de yaklaşık 75 bin km dir LPG kullanmaktayım uzun yolda 90 km. sabit hızla gitmeye çalıştığımda ki örneğin Antalya- izmit arası bilirsiniz inişli , çıkışlı , virajlı , dolayısı ile otoyol kadar istikrarlı gidilmiyor yakıt tankı tamamen boşalmacasına 31 litre LPG alıyor ve ben 90 km. sabit hızla gitmeye çalıştığım halde en fazla 355-360 km yol gidebiliyorum. En iyi gidebildiğim bu , hava filtresi orjinal ve yeni , LPG filtresi ve bujiler yeni durumda iken. Fakat şehir içini hesaplamadım.
100km de şehir içi şehir dışı 0,150 ytl.araç 96 toyota corolla ae101.eski sistem tüp var .az yakıt için bujilerinizi 10.000km de değiştirin.hava filternizi 15 günde 1 basınçlı hava ile temizleyin ve iyi 1 lpg ustasına ayar yaptırın.daha doğrusu serviste.asla 110 km/h geçmeyin.110'dan sonra efiler açılıyor yakıt tüketimi artıyor
Yinede Burak kardeşim çok azmış bir yanlışın olmasın...Yani 150 ykr çok az...Bu söylediklerini yapsanda çok az ..Olmaması lazım...Hemde sen Antalyadasın sanırım orda lpg buraya göre biraz daha pahalı..Umarım doğru hesaplamışındır..
96 xei brc düz sistem , şehir içi çok kısa mesafelerde 22-23 ykr uzun yolda 90'ı geçmeden 14-15 ykr arabada çekiş düşüşü yok lpg litresi 1,86
arkadaslar hiçbiriyle alakası yok bi arkadasım tavsiye etti inanmadımdenedim hala nasıl olur diyorum kendi kendimereklam olmazsa vereyim gazın markasınıben 35 ytl lik gazla tam 240 km yaptım net
arkadaşlar bana biraz saçma geldi şimdi herkesin bir kullanım şekli var ayrıca hepimiz farklı illerin trafiklerinde seyir ediyoruz ve hepimizin araçlarının bakımı yaşı vb. farklı veya üzerindeki lpg kiti farklı bence bütün bunlar yakıt üzerinde etkilidir. şimdi bir arkadaş digerinden 2 kuruş fazla yakınca arabasında bir sorun mu olmuş olacak ama aracı fazla yakan arkadaş yinede kendine bunu sorun edebilir. Bence herkes arabasının bariz bir yakıt sarfiyatı yoksa fazla kafaya takmasın,
Şehiriçi çok yüksek berkin bende de brc düz sistem vardı söktürdüm brc bizim araçlarla uyumlu değil çünkü aynen bende 22-23 ykr yakıyordum ama bu çok fazla ...Bence hemen değiştir beyni..Zaten brc üzerinde "made in italy" yazısına bakma sen.. Hepsi yerli üretim İstediğine sor...
Sayın ilhan akman sizin arabanın aynısından bende var.2 sene önce aldığımda lpg taktırdım. 32 litrelik lpg tankı var.sürekli ş.içi kullanıyorum.180-200 km de gaz tamamen bitiyor.Geçen hafta Opet'tin ücretsiz gaz ayar günlerine gittiğimde arabanın ayarı yüksek dediler.Ayarını kıstık dediler.Araba gitmez oldu ama 220 km yaptı.Sonra ustama gittim dedim usta bu gitmiyor.Tamam dedi ayar yaptılar.Hava filtresini, Bujilerini orjinal taktık.İnanmazsın araba 140 km anca gider oldu.Tekrar yanlarına gittim.ayarlara baktılar mükemmel ben şimdi hiç bir şey anlayamadım.garip garip bakıyorum.Ne edeceğimide bilemiyorum.