0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
kompresör değerlerine baktılar.hepsi eşit çıktı.
Bujiler yeni/sağlam mı?, Bobinleri sağlam ve düzgün ateşleme yapıyorlar mı? Egzost manifoldunda çatlak var mı?Son susturucu sağlam mı?ECU'dan arıza raporu alındı mı?
Buji veya buji kablolari olabilir eger bunlar degilse kuvvetle ihtimal kirli benzin ya da yakit almışsindir. Geçmiş olsun bence kötü yakit olasiligin yüksek. Yakinda stop etmeye başlarsa deponu ve yakit filtreni temizlettir.
Aracınızın lpg montajı yapılalı kaç km oldu?Lpg de belli bir km den sonra sübablarda uzama olur. Bunu geçici olarak taşlama yapılarak süre geciktirilebilir veya sübablar değiştirilir.
O kadar işlem yaptırmışsınız, bu araçları iyi bilen özel bir Toyota servisine gitmeyi düşünmediniz mi? Şimdiye kadar harcadığınız paraya belki sorununuz çözülürdü ?
servise de gittim ama problemin tamamen lpgden kaynaklı olduğunu söyleyip başlarından savdılar.
Aracınızın motorun karbon birikmesi olabilir.Arkadaşımın hyundai aracı var sizin dediginize benzer bir sorun vardı araç çekişi düşük sarsıntılı çalışıyordu.Ustası 1 depo katkılı bnezin kullan düzelir demiş hakikatende bir depo benzin bitirdi sorun düzeldi.Sizde deneyin derim ben arabayı kurcalatmak yerine 1 depo benzin alın içine mutlaka WÜRTH enjektör temizleyici katkı koyun aracı sadece bnezinde kullanın biraz devir kullanın motor kendine gelsin ondan sonra deneyin bakalım sonucu .Birde aklıma geldi aracın katelizatörü ne durumda hiç kontrol ettirdiniz mi
Var mı bildiğiniz bir yer?
Yetkili servise mi gittiniz? Yetkili servis ise LPG'li araçlarla uğraşmazlar, özel bir servis ise ismini ifşa edin herkes bilsin.3ZZ-FE'de sorunun katkıyla hallolabileceğini sanmıyorum, sorun yazılımsal değil, donanımsal Bize gelebilir (Tem Servis Suat Usta), Toyotronic Mithat Usta'ya, Teknik Oto Veysel Ustaya,Burak Oto Alaattin Usta'ya,Toyoser Cevdet Ustaya vs. vs. iyi Toyota servisleri var biraz seçim meselesi.
Selam, öncelikle geçmiş olsun.Yazılan şeyleri kontrol ettirdiğinize göre ve anlattığınız tariften benim aklıma katalitik dönüştürücü gelir. Aracınız kaç km. de?Durumu tam ve detaylı anlatırsanız daha iyi olabilir. Belli devirlerdeki durum, çıkan egzoz gazı rengi vs. Bu arada kompresyon testine tamamen güvenmek doğru olmaz. Silindir içi kurum kompresyon testi sonuçlarını farklılaştırabilir, hatta sıfır motordan daha yüksek gösterebilir.