0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Merhaba, Geçen gün sabah saat 5'te in ve cinin top oynadığı bir mevkiide lastik patladı ve yarım saati sadece jant kapağına bağlı plastik cırtı (kelepçe) kopartmaya çalışmakla harcadım en son trafik setindeki makasın da yamulmasıyla son çare jant kapağını parçalayarak lastiği değiştirebildim. Aklıma hemen buraya yazmak geldi. Aracımızda olmazsa olmaz bulundurulması gereken bir de yan keski olmasını düşündüm ve herkese de bunu tavsiye ediyorum. Hani bir bıçak da bu işi görür ancak ne olur ne olmaz araçta bıçağın olması şeytanın işine gelebilir bir gergin ortamda. Yan keski gerçekten büyük iş görüyor.
Tırnak makasından yedek kıyafete, tuzdan sabuna, tabureden kilime kadar herşey var Takım çantası (full eksiksiz) fenerler lastik değişim, tamir ve kompresör, kolonya,krem, ağrı kesici, mide hapım ve abur cubur dolu bir torpido... ve vazgeçilmezim her zaman 2 adet 1,5lt su!
Erhan Bey geçmiş olsun öncelikle.Keşke aracınızda resimlerdeki gibi latik tamir kiti bulundursaydınız. (resimler temsilidir) Lastik yarılmadığı müddetçe işinizi görecektir. Ayrıca aracımda çakmaklıkla çalışan hava pompası bulundururum, tavsiye ederim.
o konuda felaket tedarikli gezerim şöle bir sayacak olursam, cırcırlı tornavida ve lokma seti, falçata, açık uçlu anahtar takımı, bir düz birde yıldız tornavida, lastik onarıcı sprey, pense(baba yadigarı), fener (biri bagajda biri de orta kolçakta), balata spreyi, iş tulumu, bir katta temiz elbise, yangın söndürücü(koltuk altında 1kg, bagajda 2kg),kontrol kalemi vs vs. birtek stepneyi taşımıyorum. Sizce biraz abartılı olabilir ama bir bagaj organizeri yaklaşık hepsini toparlıyor. çanta bagajda olmadığında arabada rahat edemiyorum.
Ben çok amaçlı isveç çakısı attım torpidoyahem yer kaplamıyor hemde her şey var mübarektemakastan tut..., gazoz kapağı açacağına kadararabada asıl bir fener bulundurmak lazım, gece vakti bir şey gerekirse karanlıkta çok zorlanıyor insan
Şu ana kadar bahsedilen her şey bende var, hepsi gayet düzenli çantalarda bağajda duruyorikinci bir bagaj çantasında da gerekli olabilecek temizlik malzemeleri, pasta - cila vs varbir tek "tulum" veya "yedek elbise" yok aslında onlarıda bulundurmak lazım , yol hali ne olur ne olmazarabam çok sağlam, hiç arıza yapmıyor o yüzden tulum - yedek elbise gereksinimi duymadım hiçneredeyse 6 yıl olacak bir kere bile lastik dahi değiştirmedimstepne bagajda pırıl pırıl duruyor