Gönderen Konu: Araçta bulunması hayati önem taşıyanlar  (Okunma sayısı 3593 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 4 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
Araçta bulunması hayati önem taşıyanlar
« : Nisan 10, 2013, 11:16:52 »
Merhaba,

Geçen gün sabah saat 5'te in ve cinin top oynadığı bir mevkiide lastik patladı ve yarım saati sadece jant kapağına bağlı plastik cırtı (kelepçe) kopartmaya çalışmakla harcadım en son trafik setindeki makasın da yamulmasıyla son çare jant kapağını parçalayarak lastiği değiştirebildim.   :wacko:

Aklıma hemen buraya yazmak geldi. Aracımızda olmazsa olmaz bulundurulması gereken bir de yan keski olmasını düşündüm ve herkese de bunu tavsiye ediyorum. Hani bir bıçak da bu işi görür ancak ne olur ne olmaz araçta bıçağın olması şeytanın işine gelebilir bir gergin ortamda. Yan keski gerçekten büyük iş görüyor.  ::)
86' Corolla Hatchback

Toyota Club Türkiye

Araçta bulunması hayati önem taşıyanlar
« : Nisan 10, 2013, 11:16:52 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 70000
  • Model Yılı: '11
  • 8 kere teşekkür etti
  • 74 kere teşekkür edildi
Ynt: Araçta bulunması hayati önem taşıyanlar
« Yanıtla #1 : Nisan 10, 2013, 11:20:51 »
bir çakmak bile olsa yeterli olurdu
yine toyota inadına corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 4 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 10, 2013, 11:23:23 »
Rüzgarlı havada kapatsanız bile tekerleğin arkasından gelen rüzgar söndürüyor onu da denedim.
86' Corolla Hatchback

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '17
  • 69 kere teşekkür etti
  • 77 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 10, 2013, 11:48:02 »
 Olağanüstü durumlarda, arabanın devrilmesi veya araçta herhangi bir nedenden dolayı kapıların açılmaması durumunda emniyet kemerini kesmek ve cam kırmak için mutlaka "İMDAT ÇEKİCİ" bulundurulmalı. Artık araç üreticileri hem sürücünün hem de yolcuların ulaşabileceği yerlere standart olarak bu gereçleri aracın üzerinde vermeliler. Tüm araçlarda aynı yerde bulundurma zorunluluğu da getirilmeli. Gece yarısı bir kaza yapıp şarampole yuvarlanmayacağımızın garantisi yok. Hatta bekçi düdüğü bile eklenebilir. Aracımda değişik yerlerde 3 tane "İMDAT ÇEKİCİ " ve 1 tane bekçi düdüğü var. Gereksiz olduğunu düşünenler elbette çıkabilir. Ama bulundurulmasını öneririm. Kaza sırasında hangi pozisyona gelebileceğimizi bilemiyoruz. Belki kaza sonrasında yangın çıkacak , emniyet kemerimizin tokasını sökemeyecek kadar sıkışabilecek durumda olacağız. Neyse çok kötü senaryo bunlar ama tedbirimizi en kötü senaryolara göre yapmak zorundayız. Herkese kazasız, belasız keyif dolu yolculuklar dilerim. Hayati olarak bulunması gereken şeyler olarak bunları da düşündüm. İmdat çekicinin sapında yan keskinin işini görecek falçata var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Trafik medeniyettir, buna uyan medeni kişidir...
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 254 kere teşekkür etti
  • 303 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 10, 2013, 12:18:37 »
Merhaba,

Geçen gün sabah saat 5'te in ve cinin top oynadığı bir mevkiide lastik patladı ve yarım saati sadece jant kapağına bağlı plastik cırtı (kelepçe) kopartmaya çalışmakla harcadım en son trafik setindeki makasın da yamulmasıyla son çare jant kapağını parçalayarak lastiği değiştirebildim.   :wacko:

Aklıma hemen buraya yazmak geldi. Aracımızda olmazsa olmaz bulundurulması gereken bir de yan keski olmasını düşündüm ve herkese de bunu tavsiye ediyorum. Hani bir bıçak da bu işi görür ancak ne olur ne olmaz araçta bıçağın olması şeytanın işine gelebilir bir gergin ortamda. Yan keski gerçekten büyük iş görüyor.  ::)

Erhan Bey geçmiş olsun öncelikle.

Keşke aracınızda resimlerdeki gibi  latik tamir kiti bulundursaydınız. (resimler temsilidir) Lastik yarılmadığı müddetçe işinizi görecektir. Ayrıca aracımda çakmaklıkla çalışan hava pompası bulundururum, tavsiye ederim.

1)  1994 Tempra SX A Beyaz    2) 1997 Mazda 323 Yeşil  3) 2005 Honda Civic Vtec Bej   4) 2011 Toyota Avensis Elegant Extra Beyaz
5)  2005 Honda Jazz Elite Cvt Kırmızı 6)  2011 Honda Civic A/T Elegance Füme
7)  2012 Honda CR-V Executive Beyaz 8) 2011 Kia Picanto Hiper A/T
9)  2012 Honda Jazz Fun Cvt Beyaz  10) 2016 Honda CR-V Executive 1.6 Zf A/T 11) 2017 Civic Eco Elegance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '12
  • 24 kere teşekkür etti
  • 46 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Nisan 10, 2013, 12:26:21 »
Merhaba,

İşte bu yüzden hep halk tabiriyle çelik Jant seçmişimdir. Nefret ediyorum Jant kapaklarında. Düşerşer kırılırlar çalınırlar, düşmesin diye yaptiginiz yapılır bu seferde baska sorunlar..

Güzel bir konuya değinmişsiniz. Tesekkurler..
Yaris III Style CVT 1.33 VVT-i + Görüş paketi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Nisan 10, 2013, 13:34:22 »
Ben çok amaçlı isveç çakısı attım torpidoya
hem yer kaplamıyor hemde her şey var mübarekte
makastan tut..., gazoz kapağı açacağına kadar

arabada asıl bir fener bulundurmak lazım, gece vakti bir şey gerekirse karanlıkta çok zorlanıyor insan

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • cibili cibili şak şak şak...
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 102110
  • Model Yılı: '00
  • 41 kere teşekkür etti
  • 78 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Nisan 10, 2013, 13:49:40 »
Tırnak makasından yedek kıyafete, tuzdan sabuna, tabureden kilime kadar herşey var :D Takım çantası (full eksiksiz) fenerler lastik değişim, tamir ve kompresör, kolonya,krem, ağrı kesici, mide hapım ve abur cubur dolu bir torpido... ve vazgeçilmezim her zaman 2 adet 1,5lt su!
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE_____ ATAM
İŞİNE BAK__________________BABAM
OĞLUM BAĞA BAK BAĞA______ DEDEM

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 4 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Nisan 10, 2013, 14:27:15 »
Tırnak makasından yedek kıyafete, tuzdan sabuna, tabureden kilime kadar herşey var :D Takım çantası (full eksiksiz) fenerler lastik değişim, tamir ve kompresör, kolonya,krem, ağrı kesici, mide hapım ve abur cubur dolu bir torpido... ve vazgeçilmezim her zaman 2 adet 1,5lt su!

Bunlar müthiş. Gerçekten ihtiyaç duyulabilecek şeyler bilhassa sular. Efsane bir liste oldu  :D

Erhan Bey geçmiş olsun öncelikle.

Keşke aracınızda resimlerdeki gibi  latik tamir kiti bulundursaydınız. (resimler temsilidir) Lastik yarılmadığı müddetçe işinizi görecektir. Ayrıca aracımda çakmaklıkla çalışan hava pompası bulundururum, tavsiye ederim.

Bunlar yarıklarda işe yaramıyor malesef ancak bulundurmamak için de bir sebep yok elbette.

Nerede izlemiştim hatırlamıyorum ancak bu imdat çekici meselesinde aklıma geldi. Araçlarımızda aslında standart bir imdat çekici var. Koltukların kafalıkları aslında birer çift imdat çekiçi. Bilhassa denize, göle uçmalarda açılmayan camlar için hemen kafamızın arkasından tek hareketle çıkartabileceğimiz kafalıkların 2 demiri kuvvetli birer çekiç vazifesi görebiliyor. Bunu da bu vesileyle hatırlatmak istedim.

86' Corolla Hatchback

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Nisan 10, 2013, 17:42:00 »
Araçta bulunması gereken en önemlilerinden bilinçli,minimum panikli sürücü. O da olmadı yanınıza bilinçli birini alın. Yoksa her şey olsa da hiç bir işe yaramayabiliyor. :)
2005 Corolla 1.6 (2005 - 2018)
2013 Avensis 1.6 (2018 -         )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 82000
  • 5 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Nisan 10, 2013, 19:15:48 »
o konuda felaket tedarikli gezerim şöle bi sayacak olursam, cırcırlı tornavida ve lokma seti, falçata, açık uçlu anahtar takımı, bir düz birde yıldız tornavida, lastik onarıcı sprey, pense(baba yadigarı), fener (biri bagajda biri de orta kolçakta), balata spreyi, iş tulumu, bir katta temiz elbise, yangın söndürücü(koltuk altında 1kg, bagajda 2kg),kontrol kalemi vs vs. birtek stepneyi taşımıyorum. Sizce biraz abartılı olabilir ama bir bagaj organizeri yaklaşık hepsini toparlıyor. çanta bagajda olmadığında arabada rahat edemiyorum.
2011 Avensis 1.8 Elegant Extra Multidrive S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • cibili cibili şak şak şak...
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 102110
  • Model Yılı: '00
  • 41 kere teşekkür etti
  • 78 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Nisan 10, 2013, 19:30:00 »
o konuda felaket tedarikli gezerim şöle bir sayacak olursam, cırcırlı tornavida ve lokma seti, falçata, açık uçlu anahtar takımı, bir düz birde yıldız tornavida, lastik onarıcı sprey, pense(baba yadigarı), fener (biri bagajda biri de orta kolçakta), balata spreyi, iş tulumu, bir katta temiz elbise, yangın söndürücü(koltuk altında 1kg, bagajda 2kg),kontrol kalemi vs vs. birtek stepneyi taşımıyorum. Sizce biraz abartılı olabilir ama bir bagaj organizeri yaklaşık hepsini toparlıyor. çanta bagajda olmadığında arabada rahat edemiyorum.

Tedbirli insan baska oluyor :) Tulum harici hepsi gerekli.
Bu arada itiraf edeyim bende stepne taşımıyorum :(
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE_____ ATAM
İŞİNE BAK__________________BABAM
OĞLUM BAĞA BAK BAĞA______ DEDEM

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2916 kere teşekkür etti
  • 3281 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Nisan 10, 2013, 21:05:01 »
 Bagajda çok amaçlı çakı faydalı olabiliyor piknik vs için de. Eski araçta seyyar kürek bile taşırdım. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '12
  • 24 kere teşekkür etti
  • 46 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Nisan 11, 2013, 18:21:35 »
Ben çok amaçlı isveç çakısı attım torpidoya
hem yer kaplamıyor hemde her şey var mübarekte
makastan tut..., gazoz kapağı açacağına kadar

arabada asıl bir fener bulundurmak lazım, gece vakti bir şey gerekirse karanlıkta çok zorlanıyor insan

:alkis:
Yaris III Style CVT 1.33 VVT-i + Görüş paketi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Nisan 11, 2013, 18:31:41 »

Ferdi seninki depreme hazırlık çantasına benzemiş.. Nedense aklıma ilk o geldi
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 58000
  • Model Yılı: '14
  • 18 kere teşekkür etti
  • 73 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Nisan 11, 2013, 18:34:17 »
1.meyve bıçağı
2.ıslak mendil
3.peçete
4.telefon şarj cihazı
5.çok amaçlı bez
6.su

opsiyonel olanlar -işin şakası-
7.kalın kafalılar için haydar
8.bijon anahtarı
9. stepne
1996 1997 xli 1997 xei 1.6 gri
2007 corolla hb sol boncuk&Auris coupe d4d elegant buz bey.
2010 corolla d4d elegant manuel gri 2011 verso d4d
2014 Dizel Tekna Qashqai

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Nisan 11, 2013, 19:26:28 »
Paylasim icin tesekkurler bende surekli alet cantasi tasirim bagajda. Gecen hafta arabayi bi guzel temizledim sonra takim cantasini disarda unutmusum 4-5 gundur hep gozume takiliyor aksam eve girerken, yarin cikmadan koyarim diyorum her sabah cikarken unutuyorum. Bugun eve girerken yine gozume takildi yarini beklemedim hemen bagaja attim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 45800
  • 19 kere teşekkür etti
  • 32 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Nisan 11, 2013, 21:25:55 »
Bunların hepsi varsa gerçekten helal olsun.
Tebrik ederim arkadaşım.
Hayatın km'sini hergün sıfırla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Nisan 11, 2013, 22:15:43 »
Şu ana kadar bahsedilen her şey bende var, hepsi gayet düzenli çantalarda bağajda duruyor
ikinci bir bagaj çantasında da gerekli olabilecek temizlik malzemeleri, pasta - cila vs var
bir tek "tulum" veya "yedek elbise" yok aslında onlarıda bulundurmak lazım , yol hali ne olur ne olmaz
arabam çok sağlam, hiç arıza yapmıyor o yüzden tulum - yedek elbise gereksinimi duymadım hiç
neredeyse 6 yıl olacak bi kere bile lastik dahi değiştirmedim
stepne bagajda pırıl pırıl duruyor :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 82000
  • 5 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Nisan 11, 2013, 22:24:33 »
Şu ana kadar bahsedilen her şey bende var, hepsi gayet düzenli çantalarda bağajda duruyor
ikinci bir bagaj çantasında da gerekli olabilecek temizlik malzemeleri, pasta - cila vs var
bir tek "tulum" veya "yedek elbise" yok aslında onlarıda bulundurmak lazım , yol hali ne olur ne olmaz
arabam çok sağlam, hiç arıza yapmıyor o yüzden tulum - yedek elbise gereksinimi duymadım hiç
neredeyse 6 yıl olacak bir kere bile lastik dahi değiştirmedim
stepne bagajda pırıl pırıl duruyor :D

ben temizlik malzemelerini yazmayı unutmuşum kemal amca tulumun esprisi ise malum iş yerinde temiz gezmek gerkiyo canım sıkıldığında öğle arası veya akşam iş çıkışı arabayı yıkamak stresimi alıyo. heleki yıkayıp sildikten sonra tatlı bi akşam güneşi vurduğunda karşısında oturup çayı yudumlamak bir başka oluyo. Hatta bazen abartıp haftada 2 kez temizlik yapınca arkadaşlar verelim bizim arablarıda 2 gün kullan falan diyo :D
2011 Avensis 1.8 Elegant Extra Multidrive S