Gönderen Konu: Araçlarımıza Binmeden Önce Dikkat Edelim  (Okunma sayısı 1216 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 415 kere teşekkür edildi
Araçlarımıza Binmeden Önce Dikkat Edelim
« : Nisan 07, 2013, 13:10:40 »
Merhabalar arkadaşlar,dün akşam markete gitmek için evden çıktım tam arabaya binecektimki ince bir ses duydum.İlk önce kaputtan geliyor sandım kaputu açtım karanlık olduğu için ışık tuttum baktım bir şey yoktu.Kapattım kaputu bana öyle geldi sanırım ama yinede 2 dk daha bekleyeyim diye düşünürken yine duydum o sesi.Tekrar dolaştım ve sağ arka tekerden geliyordu ses.Yavru bir kedi davlumbazla jantın arasına sıkışmış ve sadece kulağını görebiliyordum.Tabi aracı krikoya kaldırdım lastiği oynatmadan söktüm ve sökmemle birlikte alttan çıkması bir oldu.Baya korkmuştu sanırım 5 metre ötede durdu kıpırdamadan bana baktı ben lastiği geri taktım,krikoyu falan topladım daha oradaydı.Görünürde bir şeyi yoktu ama umarım bir şey olmamıştır sonrasındada.Bu bana güzel bir ders oldu,belki gündüz olasaydı o sesi duymayacak ve aracı hareket ettirdiğim an hayvancağız orada ölecekti  :(  Lütfen araca binmeden önce etrafını kontrol edelim arkadaşlar.Eminimki bu şekilde kurtarılan bir can dünyadaki bir çok iyiliğin üzerinde olacaktır.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Toyota Club Türkiye

Araçlarımıza Binmeden Önce Dikkat Edelim
« : Nisan 07, 2013, 13:10:40 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
Ynt: Araçlarımıza Binmeden Önce Dikkat Edelim
« Yanıtla #1 : Nisan 07, 2013, 14:54:14 »
Size ve kediye gecmis olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 149000
  • Model Yılı: '09
  • 341 kere teşekkür etti
  • 233 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 07, 2013, 15:15:43 »
Hassasiyetiniz için tebrik ederim. Kedicik size rastladığı için şanslıymış.
2009, Lacivert, Jeep Cherokee 2.8 CRD Limited, A/T, C/C,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Nisan 07, 2013, 17:24:40 »
Hassasiyetiniz için tebrik ederim. Kedicik size rastladığı için şanslıymış.
Tebrik edilecek bir şey değil aslında,bana göre olması gereken bir şey.Zaten o hayvancağızı orada farkedipte devam etmek zaten caniliktir.Başka bir açıklaması olamaz.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 07, 2013, 17:56:35 »
Arabayı ne zaman yıkasam veya cilalasam , adi kedin biri biri gelip üstüne çıkıyor
ah bir yakalasam o adi kediyi.....neler yapacağımı tahmin bile edemezsiniz..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Toyosundan uzakta, harap ve bitap...
  • Kan Grubu: A+
  • 25 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Nisan 07, 2013, 18:08:24 »
Ertan abi, kedi sesini çıkarmasa gitmişti malesef :( araca binmeden önce etrafında dolaşıp bir ihtimal sağına soluna kaputa giren canlıları kaçırmaya çalışabiliriz her zaman da aklımıza gelemiyeyebilir yada sende olduğu gibi bir yere sıkışmış olup kaçıramayabiliriz ve bu durumda kendilerinin bizi uyarmasından başka bir şansımız olmaz yine malesef. doğanın kanunu deyip teselli buluruz ancak.
..modifiye, modifiye dediğin nedir ki gülüm, ben senin için stock gezmeyi göze almışım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Nisan 07, 2013, 18:14:00 »
Ertan abi, kedi sesini çıkarmasa gitmişti malesef :( araca binmeden önce etrafında dolaşıp bir ihtimal sağına soluna kaputa giren canlıları kaçırmaya çalışabiliriz her zaman da aklımıza gelemiyeyebilir yada sende olduğu gibi bir yere sıkışmış olup kaçıramayabiliriz ve bu durumda kendilerinin bizi uyarmasından başka bir şansımız olmaz yine malesef. doğanın kanunu deyip teselli buluruz ancak.
Elbetteki ama yinede elimizden geleni yapıp sonrasında bir şey olursa doğanın kanunu deyip teselli buluruz.Benim o sesi duymam tamamen şans eseriydi.Normalde hiç adetim değildir öyle kontrol edeyim falan.Zamanında arkadaşımında kaputun içine girmiş tamda kayışların olduğu yere muhtemelen.Aracı çalıştırmasıyla hayvancağızın sesinin çıkması bir oldu demişti.Neyseki bir şey olmamış,sadece tüylerinin bir kısmının ucundan almış kayışlar ::)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • 21 kere teşekkür etti
  • 61 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Nisan 07, 2013, 20:49:40 »
Merhabalar arkadaşlar,dün akşam markete gitmek için evden çıktım tam arabaya binecektimki ince bir ses duydum.İlk önce kaputtan geliyor sandım kaputu açtım karanlık olduğu için ışık tuttum baktım bir şey yoktu.Kapattım kaputu bana öyle geldi sanırım ama yinede 2 dk daha bekleyeyim diye düşünürken yine duydum o sesi.Tekrar dolaştım ve sağ arka tekerden geliyordu ses.Yavru bir kedi davlumbazla jantın arasına sıkışmış ve sadece kulağını görebiliyordum.Tabi aracı krikoya kaldırdım lastiği oynatmadan söktüm ve sökmemle birlikte alttan çıkması bir oldu.Baya korkmuştu sanırım 5 metre ötede durdu kıpırdamadan bana baktı ben lastiği geri taktım,krikoyu falan topladım daha oradaydı.Görünürde bir şeyi yoktu ama umarım bir şey olmamıştır sonrasındada.Bu bana güzel bir ders oldu,belki gündüz olasaydı o sesi duymayacak ve aracı hareket ettirdiğim an hayvancağız orada ölecekti  :(  Lütfen araca binmeden önce etrafını kontrol edelim arkadaşlar.Eminimki bu şekilde kurtarılan bir can dünyadaki bir çok iyiliğin üzerinde olacaktır.
ben de bir kedi sahibi ve hayvan sever olarak teşekkür ediyorum hassasiyetinize. bir arkadaşımın motor kısmına girmiş kediciğin biri, kendisi tahmin edersiniz ki öldü. Sürücü de farkına varamamış ve çalıştırıp devam etmiş. Sonra araç yolda kalmış epey de bir masraf. Hem bizim hem de onların güvenliği için özellikle kışın kaputa bir tıklamak lazım.