Gönderen Konu: Yine bilya dağıttık(bununla 4 oldu) umarım bu sondur...  (Okunma sayısı 1460 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür edildi
İyi akşamlar arkadaşlar uzun süredir yazamıyordum işlerden dolayı, iş okul arası fena sıkışmıştım bitti sayılır. Mevzuya gelecek olursak arabadan ses geliyordu, motordan olmadığı belliydi yine meşhur falan usta iyidir sözüyle gittigimiz iki ustada sesi alamadık biraz daha git iyice belli olsun ozaman bakarız dediler. Tabii bu ara bizim işler girdi işin içine ara uzadı. Neyse ses iyice arttı gittik bir ön düzenciye daha dogrusu bu sefer tesadüf gittim. Neyse kışlıkları çıkardık yazlıkları taktık bakttık ön balatalar gitmiş onları degiştik sonra haydi rot balansa, aracı makinaya bağladık usta baktı abi bunun sol şasenin 2 cm sagında 1 cm çekilmesi gerekiyor dedi. Bilyayıda büyük ihtimal bundan dağıtıyordur dedi. "ki bence de haklı daha önce 1,5 yıl içinde 3 kez bilya değiştirdik" ha bide bu arada arka sol amortisör patlak çıktı, belediye süper çalışyor ya elazığda neyse orası başka konu. Tabii o gün bide sınavım var öğleden sonra ikide, ustaya dedim  araç sana emanet daha ne gerekiyorsa yap dedim telefonu bıraktım geçtim okula. Velhasılı usta gerçekten akşama kadar uğraştı her değişecek parçada yapılacak işte beni aradı bilgi verdi. Akşam beş gibi aracı aldım bilya gitmiş, onu degiştirmiş şesecide şaseyi düzelttirmiş bi tek sol amortisörü değiştirmedi o da tam patlamamış yağ terlemesi gibi birşey olmuş dedi kısaca şuan için bir sorun yok çok şükür bu arada kar lastiklerini çıkardık yazlıkları taktık sabahına kar yağdı bunada artık nasip diyelim :) velhasılı böyle arkadaşlar biraz uzun oldu kusura bakmayın artık, kazasız belasız arızasız günler....
TOYOTA COROLLA 1998 1.6 XEİ 267.000 KM

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Roy Roy...
  • Araç: Başka Marka
  • 9 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
Ynt: Yine bilya dağıttık(bununla 4 oldu) umarım bu sondur...
« Yanıtla #1 : Mart 24, 2013, 23:19:28 »
aracınızın kazası mı vardı ? şase'si yerine gelmeyen araba tam bir baş belasıdır. yol tutmaz ön düzen olmaz. arkasını bir tuhaf gider. lastikleri erken yer. 1 tane pert araba bulmuştum 3 tane rot'cuda ön düzen ellenmemiş bile desede cesaret edipte alamadım. bu nedenlerden dolayı...
...Wir Leben Autos...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 25, 2013, 10:57:12 »
Eski toyotam da bana da rot balansçı şasede 0,5 mm kaym var şaseciye git dedi bende adam hadi ordan dedim ne oldu abi dedi .14 yıldır kullanıyorum bu aracı sıfırdan beri bende aracın hiç kazası yok boyanan parçası bile şase nasıl kaydı hacı dedim .Aracın ön takımı bile fabrikasının taktıgı ön takım sade ar amartisörler degişti dedim adam mal oldu abi başka yere bir daha göster benim makineden olabilir dedi
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • serdar_tanitmis@hotmail.com
  • 6 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 25, 2013, 13:03:41 »
Eski toyotam da bana da rot balansçı şasede 0,5 mm kaym var şaseciye git dedi bende adam hadi ordan dedim ne oldu abi dedi .14 yıldır kullanıyorum bu aracı sıfırdan beri bende aracın hiç kazası yok boyanan parçası bile şase nasıl kaydı hacı dedim .Aracın ön takımı bile fabrikasının taktıgı ön takım sade ar amartisörler degişti dedim adam mal oldu abi başka yere bir daha göster benim makineden olabilir dedi
yok mu bu tamırcıler. ahh ahh
Her zaman doğruyu söyle hiçbir zaman ne dediğini hatırlamak zorunda kalmazsın...

Çevrimiçi (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 25, 2013, 13:05:08 »
Eğer araç orjinal ama şaside açıklığa sahip ise mutlaka yetkili serviste cihazlarla kontrol edilmeli, düzeltilmeli ve tekrarlamaması için üst/alt gergi kol takılmalıdır.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mart 26, 2013, 17:14:10 »
Aracı 2009 şubatta almıştım o zamandan beri bi sorun yoktu son 1,5 yılda bilya dağıtmaya başladı. Öncesinde kazası sorgulamalarda falan çıkmadı tabii sanayiide tamir edildiyse bilemem. En son geçen yıl bi pejo 407 nin tampona yandan çarptım ama çok sert degildi, başkada kazası yoktu. Ancak rotçuda illk girişimizle, ayara son girişi tamirden sonraki not almıştık oranlar fark etmişti tabii yine tamircinin makinada bi sorun yoksa artık bakacağız olmadı bide servise götürürüm ama elazığdaki servisinde sanayiden farkı yok... :)
TOYOTA COROLLA 1998 1.6 XEİ 267.000 KM