0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Tam otomatiklerde P konumu Park konumudur ve tekerlekleri kilitler. Park ettiğinizde mutlaka P konumuna almanız gerekir, tam otomatik aracı başka türlü viteste bırakamazsınız.Ayrıca eğimli yolda kaldırım kenarına park edilecek ise direksiyonun çevirilerek lastiğin kaldırıma dayanacak şekilde bırakılmasını da öneririm. Amerikadaki ehliyet sınavlarında buna dikkat ettiklerini duymuştum.
Cevap için öncelikle teşekkürler. Ancak benim uygulamam şu: Parkederken ayağım fren/debriyajda önce "N" ye alıp sonra el frenini çekiyorum. Ayağımı fren/debriyajdan kaldırıp arabanın ağırlığını el frenine veriyorum. Sonra tekrar fren/debriyaja basıp Vitesi "N" den alıp "P" konumunda motoru durdurarak araçtan ayrılıyorum. İlk çalıştırmada "P" konumunda marşa basıyorum. Yaklaşık 1 dk. ısıtma evresinden sonra "R" veya "D" ye alıyorum. Bu işlemlerde yanlış birşey var mı? Servise de bunu söyledim. Uygun denildi. Bir de yeri gelmişken konuyu dağıtmadan motorun ısıtılması için ilk çalıştırmada ve aracı stop etmeden 1'er dk. motoru rölantide çalıştırma doğru mu? Cevap verirseniz sevinirim. Araç Corolla 1.6 Elegant A/T 2012 model benzinli...
ufak bir düzeltme; P konumu tekerlekleri değil şanzımanı kilitler
Tekin beyMMT niin açılımı Multi Mode Transmission sizin bahsettiğiniz Robotic başka bir tanımlamasımı acaba