0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
taktırmaya değmezmiş....
Durumu çok geniş olana değmez ancak durumu standart olana değer Kemal Amca. 1oo km de 12, 1ooo km de 12o 1o.ooo km de 12oo lira karı olur arkadaşın. Eğer hesabım yanlış değilse. Her 1o.ooo bakımını bedavaya getirmiş olur. Kalan parasıyla da gezer tozar, evliyse arkadaşımız yıldönümünü kutlar, arkadaşlarla yemeğe çıkar vs. Çok mu kötü olur =) Bence değmiş.
Misallerle hesap kitap yapılırsa, 10.000 km'de bir gaz filtresi değişir 5 liralık filtreye 50 lira işçilğine 20 lira verir, 20.000 km'de bir ayar yaptırır 100 lira verir, 30.000 km sonra lpg enjektörleri bozulur 600 TL verir, 80.000 km sonra bir adet 1ZRF-AE motor sahibi olur 7-8 bin TL verir, e bu LPG kitide bedavaya takılmadı sanırım araca, nerede ekonomi?Bu yüzden 100 km'de yapılan 12TL ekonomi için üzülerek Kemal bey'e katılıyorum.
yılda 30 bin km yapan biri için kesinlikle değer.ayrıca aracın bakımlarını benzinliykende yaptırıyosun zaten.her 10 bin kmde 1200 lira 30 binde 3600 lira.yani yılda 3600 lira az bir rakam degil.ayrıca lpgli araç kullanan biri bilir ki lpgli araçlar kış aylarında çok gaz yakar.yani kışın 100 kmde tasarruf 12 tl ise bu yaz aylarında 15 tl olur.kısacası lpg firmalarının dediği gibi yüzde 35-40 arasında tasarruf sağlar.üstelik ne ilginçtirki lpgden sonra benm aracımın ataklığıda arttı.bu da toyotanın lpg uyum farkı
Bahsettiğiniz kötü talih sanırım. Yaklaşık 35 ooo km dir LPG kullanıyorum. Ve benden önceki sahibi de bir 15 ooo km LPG de kullanıldı. Anlattıklarınızın hiç birini yaşamadım Allaha şükür. Ve rutin bakımların dışında da bakım yaptırmıyorum. Fekat söylediğim üzere kötü talih her zaman yaşanabilir. Yalnızca LPG li araçlarda mı peki ? Tabi ki hayır. Maddi durumu geniş olanlar LPG ye geçmeyebilir elbette. Benim maddi durumum geniş değil. Geniş olsa da yine taktırırdım sanırım.
Madem varsayımlar üzerinden gidiyoruz,işin nirvanasına ulaşayım o zaman bende.Adam LPG taktırdı 10 km sonra kaza yaptı araba perte çıktı.Al işte zarara bak.Nerede ekonomi şimdi! Arkadaşlar antitez sunacaksanız biraz tutarlı olsun.Dediğiniz meblağlardaki, farklı nedenden oluşmuş masrafların, benzinlide olmama garantisi mi var ?
Oncelikle Omer bey su profil resminizdeki aracin buyuk fotolarini paylasirmisiniz? Cok hos duruyor. Benim araca uygulayabilirim. Birde tuketim degerlerinin konusuldugu bir konu zaten var forumda. Linki asagida. http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=5110.0