Gönderen Konu: TCT Tüketim Sohbetleri  (Okunma sayısı 3755 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • corolla 1.6 terra kullanıcısıyım
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 13 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
TCT Tüketim Sohbetleri
« : Ocak 14, 2013, 15:41:10 »

Mecburen tüketim sohbetleri için ayrı sabit bir başlık ekliyoruz. Araçlarınızın tüketim verileriyle ilgili sohbetlerinizi bu kısımda gerçekleştirirseniz seviniriz. Diğer başlık sadece istatistiki veriler için var olacaktır. İlgisiz mesajlar bu başlığa taşınacaktır.

DEĞERLİ ARKADAŞLAR BENİM ACACIM 1999 MODEL 1.6  16 VALF ATİKER SIRALI SİSTE LPG YAKIT DEĞERİM EN SON 25 LT LPG İLE 315 KM YOL ALDIM SİZİN DEĞERLER NASIL
1999 toyota corolla terra

Toyota Club Türkiye

TCT Tüketim Sohbetleri
« : Ocak 14, 2013, 15:41:10 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Kilometre: 209000
  • Model Yılı: '04
  • 34 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
Ynt: TCT Tüketim Sohbetleri
« Yanıtla #1 : Ocak 14, 2013, 16:40:07 »
biz o değerlere yazın çıkabiliyoruz şu an 1lt ile 9.2 km gidebiliyorum. sizinki şu an  çok iyi. bu arada benden duymuş olmayın forumda büyük harfle yazı yazanları uyarıyorlar :)
2004 VERSO ELEGANT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 14, 2013, 16:53:41 »
Oncelikle Omer bey su profil resminizdeki aracin buyuk fotolarini paylasirmisiniz? Cok hos duruyor. Benim araca uygulayabilirim.
Birde tuketim degerlerinin konusuldugu bir konu zaten var forumda. Linki asagida.
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=5110.0

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 13 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 14, 2013, 21:10:11 »
Degerli arkadaslar bilgilendirmeniz benim icin cok onemliydi tesekkur ediyorup

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: AB+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 14, 2013, 21:37:17 »
Büyük harflerle yazmışsın acemi olduğun için başlığı kapatıp seni banlamıyorum bi daha olmasın :lol:
“fırtına gibi esmek mi istersin yoksa Hızır gibi tam zamanında yetişmek mi? Çiçek gibi narin görünmek mi istersin yoksa kaya gibi sağlam durmak mı? Kılıç gibi keskin mi olmak istersin yoksa kalem gibi geleceği yazmak mı? Başkaları gibi olmaya çalışmak mı istersin, kendi yolunu kendin çizmek mi? Kim olmak istersin? Sıradan bir adam mı? Toyota gibi adam mı?”

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Şubat 24, 2013, 15:43:16 »
taktırmaya değmezmiş....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • FlickR -FotoShare
  • Araç: Avensis
  • 148 kere teşekkür etti
  • 105 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Şubat 24, 2013, 17:02:30 »
taktırmaya değmezmiş....

Durumu çok geniş olana değmez ancak durumu standart olana değer Kemal Amca.  1oo km de 12, 1ooo km de 12o 1o.ooo km de 12oo lira karı olur arkadaşın. Eğer hesabım yanlış değilse. Her 1o.ooo bakımını bedavaya getirmiş olur. Kalan parasıyla da gezer tozar, evliyse arkadaşımız yıldönümünü kutlar, arkadaşlarla yemeğe çıkar vs. Çok mu kötü olur =)  Bence değmiş.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Şubat 24, 2013, 17:14:23 »
Durumu çok geniş olana değmez ancak durumu standart olana değer Kemal Amca.  1oo km de 12, 1ooo km de 12o 1o.ooo km de 12oo lira karı olur arkadaşın. Eğer hesabım yanlış değilse. Her 1o.ooo bakımını bedavaya getirmiş olur. Kalan parasıyla da gezer tozar, evliyse arkadaşımız yıldönümünü kutlar, arkadaşlarla yemeğe çıkar vs. Çok mu kötü olur =)  Bence değmiş.

Misallerle hesap kitap yapılırsa, 10.000 km'de bir gaz filtresi değişir 5 liralık filtreye 50 lira işçilğine 20 lira verir, 20.000 km'de bir ayar yaptırır 100 lira verir, 30.000 km sonra lpg enjektörleri bozulur 600 TL verir, 80.000 km sonra bir adet 1ZRF-AE motor sahibi olur 7-8 bin TL verir, e bu LPG kitide bedavaya takılmadı sanırım araca, nerede ekonomi?

Bu yüzden 100 km'de yapılan 12TL ekonomi için üzülerek Kemal bey'e katılıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #8 : Şubat 24, 2013, 19:27:49 »
yılda 30 bin km yapan biri için kesinlikle değer.ayrıca aracın bakımlarını benzinliykende yaptırıyosun zaten.her 10 bin kmde 1200 lira 30 binde 3600 lira.yani yılda 3600 lira az bi rakam degil.ayrıca lpgli araç kullanan biri bilir ki lpgli araçlar kış aylarında çok gaz yakar.yani kışın 100 kmde tasarruf 12 tl ise bu yaz aylarında 15 tl olur.kısacası lpg firmalarının dediği gibi yüzde 35-40 arasında tasarruf sağlar.üstelik ne ilginçtirki lpgden sonra benm aracımın ataklığıda arttı.bu da toyotanın lpg uyum farkı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Şubat 24, 2013, 21:30:08 »
O değilde bizim sedan e12 hep 12,5+larda geziniyor :(
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #10 : Şubat 24, 2013, 21:57:42 »
Değerli arkadaşlar aracım corolla 96 model 1.3 xe lpgli. Son günlerde lpg tüketiminde bir artış dikkatimi çekmeye başlamıştı bunun sebeplerini araştırınca forumdaki bazı arkadaşlar termostattan olacağını motor suyu iyi ısınmadığı için lpg tüketiminin de buna bağlı olarak artabileceğini belirtmişlerdi. Ben de bunun üzerine termostatı tamirciye gösterdiğimde termostattın arızalı olduğunu belirtti ve bunu değiştirdi. Daha sonraki lpg ölçümümde 18litre lpg ile şehiriçinde 118 km yaptığını tespit ettim yani anlayacağınız bana göre birşey değişmemişti. Kış aylarına göre bu tüketim normalmi yoksa sorunum halen devammı ediyor? İlginize teşekkürler
Bu arada lpg litre fiyatı 2.75 tl dir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #11 : Şubat 24, 2013, 22:32:31 »
İbrahim bey 1.3 motora göre kış ayları bile olsa bu tüketim normal değil bence.tabi kullanımızada bağlı.1.3 motorlu bi arabada gaza çok basarsanız motor zorlar ve yakıtı içer

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • FlickR -FotoShare
  • 148 kere teşekkür etti
  • 105 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Şubat 24, 2013, 22:48:07 »
Misallerle hesap kitap yapılırsa, 10.000 km'de bir gaz filtresi değişir 5 liralık filtreye 50 lira işçilğine 20 lira verir, 20.000 km'de bir ayar yaptırır 100 lira verir, 30.000 km sonra lpg enjektörleri bozulur 600 TL verir, 80.000 km sonra bir adet 1ZRF-AE motor sahibi olur 7-8 bin TL verir, e bu LPG kitide bedavaya takılmadı sanırım araca, nerede ekonomi?

Bahsettiğiniz kötü talih sanırım. Yaklaşık 35 ooo km dir LPG kullanıyorum. Ve benden önceki sahibi de bir 15 ooo km LPG de kullanıldı. Anlattıklarınızın hiç birini yaşamadım Allaha şükür. Ve rutin bakımların dışında da bakım yaptırmıyorum. Fekat söylediğim üzere kötü talih her zaman yaşanabilir. Yalnızca LPG li araçlarda mı peki ? Tabi ki hayır. Maddi durumu geniş olanlar LPG ye geçmeyebilir elbette. Benim maddi durumum geniş değil. Geniş olsa da yine taktırırdım sanırım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • 46 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Şubat 24, 2013, 23:11:12 »

10 yıldır lpg kullanıyorum daha bu anlattıklarınızın Allahıma şükür hiçbirini yaşamadım ve yaşayan arkadaşım da yok.Motoru lpg ye uyumlu olmayan nissan note tarzı bir araç kullanırsan dedikleriniz doğru olabilir ama Toyota bu konuda tartışmasız en sorunsuz motora sahip.
2006 corolla sol A/T LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 13 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Şubat 26, 2013, 02:21:52 »
değerli arkadşlar malesef ülkemizde yakıt ücretlerinin yüksek olması araçlarımız için pek sağlıklı olmayan fakat biz araç sahiplerinin ekonomisi için mecburen lpg kullanmak zorundayız ve budurum bizim tercihimiz değil bizleri bu duruma sevkeden lerin yani ülke büyüklerimizin ayıbıdır .ama düşünüldüğünde tabiata zararsız yakıt sınıfında olmasıda bizim için sevinç verici çünki dünyamız hergeçenğün dahada kirleniyor zaman ekonomi zamanı onun içinde herkez lpg kullanımı konusunda dahada bilinçli hepinize hayırlıgünler diliyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • 2 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Şubat 26, 2013, 02:44:18 »

Madem varsayımlar üzerinden gidiyoruz,işin nirvanasına ulaşayım o zaman bende.Adam LPG taktırdı 10 km sonra kaza yaptı araba perte çıktı.Al işte zarara bak.Nerede ekonomi şimdi! Arkadaşlar antitez sunacaksanız biraz tutarlı olsun.Dediğiniz meblağlardaki, farklı nedenden oluşmuş masrafların, benzinlide olmama garantisi mi var ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Şubat 26, 2013, 11:15:45 »
yılda 30 bin km yapan biri için kesinlikle değer.ayrıca aracın bakımlarını benzinliykende yaptırıyosun zaten.her 10 bin kmde 1200 lira 30 binde 3600 lira.yani yılda 3600 lira az bir rakam degil.ayrıca lpgli araç kullanan biri bilir ki lpgli araçlar kış aylarında çok gaz yakar.yani kışın 100 kmde tasarruf 12 tl ise bu yaz aylarında 15 tl olur.kısacası lpg firmalarının dediği gibi yüzde 35-40 arasında tasarruf sağlar.üstelik ne ilginçtirki lpgden sonra benm aracımın ataklığıda arttı.bu da toyotanın lpg uyum farkı :)

Bahsettiğiniz kötü talih sanırım. Yaklaşık 35 ooo km dir LPG kullanıyorum. Ve benden önceki sahibi de bir 15 ooo km LPG de kullanıldı. Anlattıklarınızın hiç birini yaşamadım Allaha şükür. Ve rutin bakımların dışında da bakım yaptırmıyorum. Fekat söylediğim üzere kötü talih her zaman yaşanabilir. Yalnızca LPG li araçlarda mı peki ? Tabi ki hayır. Maddi durumu geniş olanlar LPG ye geçmeyebilir elbette. Benim maddi durumum geniş değil. Geniş olsa da yine taktırırdım sanırım.

Madem varsayımlar üzerinden gidiyoruz,işin nirvanasına ulaşayım o zaman bende.Adam LPG taktırdı 10 km sonra kaza yaptı araba perte çıktı.Al işte zarara bak.Nerede ekonomi şimdi! Arkadaşlar antitez sunacaksanız biraz tutarlı olsun.Dediğiniz meblağlardaki, farklı nedenden oluşmuş masrafların, benzinlide olmama garantisi mi var ?

Arkadaşlar ben zaten varsayımlar üzerine konuşulduğunda yazdıklarımın olabileceğini yazdım, tabi ki yazdıklarımın kimsenin başına gelmesini istemiyoruz ancak gelenleri de görüyoruz, anlatmak istediğim 100 km'de 12 yada 15TL her neyse için gelecekte olası sıkıntılara değip değmeyeceği ? Başına gelmeyen ben şu kadardır kullanıyorum bir şey olmadı der ama başına gelende allah belasını versin nereden taktırdık bu laneti diyor o zamana kadar yaptığı ekonomiyi gözü görmüyor, bilmem anlatabildim mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Şubat 26, 2013, 11:44:25 »
Çok araç kullanan birine lpg gayet mantıklı fakat benim gibi hafta sonu araç binene benzin iyi ama şununda farkındayım aracım lpg li olsa eminim daha çok kullanırım.Ama aracımın orjinalligini bozmayada pek niyetim yok .Araca ilk lpg takıldıgında aracın lpg de dah iyi gitmesinin sebebi benzinin sistem üzerindeki yaglama özelligidir bir süre sonra lpg den kaynaklı kuru yakıt onu kurutur performan hissedilir derecede düşer hafta bir gün benzinde kullanırsanız bunuda uzunca süre absorte etmiş olursunuz şu an benim aracım 0,40-0,45 krş arası yakıyor lamba ynarken 80 liralık benzin aldım 115 km oldu daha çeyrek çizgisinde duruyor heralde 50-60 daha gider oda bana yeter .Birde olayın şu yönü var benim aracım 26-27 bi,n civarı ediyor lpg sistemi 2 binlirayı geçiyor araç bana 30 bine mal oluyor aracı satıp düşük km reli 30 bine d4d dizel alınabilir hem yakıt düşer hem aracın modeli yükselir .
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • CARİNAe 2.0 GLİ
  • Araç: Carina
  • Model Yılı: -
  • 21 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Şubat 26, 2013, 12:19:26 »
Arkadaşlar tamamen şans meselesi kiminiz 10 yıldır sorun yaşamadım diyorsunuz kiminizde lpg li ama çok yakıyor diyorsunuz herkez nasibini yer daha fazlası olmaz benim araçda 30 tl ile 117 km gitti alın bir ahhh da benden yarın nasib olursa götürüp hava yağ ve gaz filtrelerini bujiyi kontrol ettirecem bide ayarına bakarız umarım düşer
Yiğitler kan döker Bayrak solmaya.Anadolu başlar Vatan olmaya.Kızılelma'ya heyy Kızılelma'ya.Engüzel marşını vurmadan mehter.Ya AllahBismillahAllahuekber.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Şubat 26, 2013, 14:24:30 »
Oncelikle Omer bey su profil resminizdeki aracin buyuk fotolarini paylasirmisiniz? Cok hos duruyor. Benim araca uygulayabilirim.
Birde tuketim degerlerinin konusuldugu bir konu zaten var forumda. Linki asagida.
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=5110.0

Toyota AURION Sport

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=15721.0

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=1343.0

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=2478.0