Gönderen Konu: ae101 klimalı modellerde polen filtresi yokmuş....  (Okunma sayısı 8351 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '04
  • 205 kere teşekkür etti
  • 374 kere teşekkür edildi
Ynt: ae101 klimalı modellerde polen filtresi yokmuş....
« Yanıtla #40 : Kasım 23, 2015, 20:09:15 »
Merhabalar,

Türkiyede kulanılan AE101'lerde fabrika çıkışı polen filtresi bulunmuyor. Fakat polen takılacak şekilde modifiye yapılabiliyor.

Kışa doğru ilk ısıtıcı çalıştırdığımda ve bahar aylarında havalandırma çalıştırdığında ciddi rahatsız oluyordum. Boğaz kuruması hapşırma falan gibi şikayetler oluşuyordu. Bunların hepsi toz ve odor diye adlandırılan bakterilerden oluyordu.

Biraz araştırdım. Sanırım yalnızca Hindistan ve Türkiyedeki AE101'lerde polen filtresi yok. Diğer ülkelerde olan modellerde polen filtresi mevcut ve tüm modellerin eveporatör kazanları neredeyse aynı. Evaporatör kazanı uygun şekilde açılır ve açıklığa uygun bir kapak tasarlanırsa, ae101'e polen filtresi takılabilir. Ben kendi aracıma yaptım, polen filtresi takıyorum. Faydasını görüyorum. Özellikle benim gibi saman nezlesi olan yada çocuğu olan arkadaşlara tavsiye ederim.

AE101'i olupta polen filtesi taktırmak isteyen arkadaşlar varsa yardımcı olurum.
Volkan bey hoş geldiniz. Siz nerelerdeydiniz bu zamana kadar. Valla çok önemli polen filtresi. Bende köpük bakteri temizleyicisi kullandım 1-2ay iyi geldi o kadar. Valla 2. Arabayı aldım efsaneden projeler rafa kalktı. Satmazsam size başvurmak isterim.  Kendiniz mi yaptınız yoksa motor ustasından yardım aldınız mı?
1)ToyotaCorolla 1996gliAC 181000- 225000km (2013- 2016  )satıldı
2)ToyotaCorolla 2004SOL 57.500km(2015-   )
İnsan, kınadığı yaşamadıkça ölmezmiş. (Hadis-işerif)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Kasım 23, 2015, 20:09:15 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 200000
  • Model Yılı: '95
  • 12 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Kasım 24, 2015, 02:38:50 »
Kimseden yardım almadım, sorduğum kadarıyla ustalar böyle birşey de yapmıyor. Açmışken evaporatör kazanı içi ve fanı falan da temizledim.
1995 Corolla XEI

Yapıyorsan! Bir iyilik yapıyorsan, iyi yap.