0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arkadaşlar 2 haftlık yoğun mücadelem sonucu Servisle yaptığım konuşma şöyle; 2003-2007 model avensislerde far değişimi (Komple far) var ama sadece zenon olan farlar, yani normal mercekli farlarda değişim yok sadece zenonlu,fabrika çıkış zenonlu farlarda değişim var ücretsiz olarak.Fabrika ile yaptığım konuşmada ise: değişim ücretsiz değişim sadece zenonlu farları kapsıyor dediler.Kendi çözümüm ise 50 Tl vererk sadece far ampülünü değiştirdim Osram marka alman malı ampü ha birde taktırdıktan sonra far ayarını yaptıdım ve ustaya farı yükselt dedim normalde far ayar düğmesini 0 a getidiğimizde yükseliyor ya farlar ben onu biraz daha yükselltim işe yarıyor ampül ve elle yapaılan far yüksekliği bayağı fark ettiriyor
Oktay bey merhaba,Benim araç orjinal zenonlu.Ancak elemanım değiştirebilirmiyiz deyince ufo görmüş masuk köylü gibi bakmışlar Araç 2005 model garantisi bitmiş,olmaz demişler Yinede Toyota'ya ayın 25'inde attığım mailin cevabını bekliyorum.Belki de olur diyecekler.
Peki bu orjinal farlar zenonlumu nasıl anlayacagız elegantlarda bildigim kadarıyla zenon ve far yıkama var benim araç 2006 elegant
yüksek far vizede sorun yaratabilir
Ümit bey merhabaKendi gözlerimle gördüm Toyota bütün yetkili servislerine mail atmış,bu maili Adapazarı fabrikada çalışan 2,genel merkezde çalışan bir kişiden teyit ettirdim,2003-2007 model avensislerde zenon farlarda değişim var,ancak bazı servisler tatlı su kurnazlığı yapıyor şöyleki:Efendim biz test edelim farlarınızı eyer sorun varsa değiştirelim diyorlar, oysa toyota merkezin servislere verdiği talimatta müşteri şikayeti varsa değişin şeklinde,Servis formeninden aldığım aşka bir cevapsa daha ilginçti onuda paylaşim siznle; Avensislerin mercekleri zamanla farın yaydığı ısıdan dolayı mercek odaklama yapamıyor ve merceğin odaklaması aşağı yere doğru oluyor bu nedenle piyasa uyan başka bir mercekle sorun çözülebilir şeklindeydi.Saygılarımla.