Gönderen Konu: 1993 GL hakkında  (Okunma sayısı 2494 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • her zaman japon..
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • 7 kere teşekkür etti
1993 GL hakkında
« : Şubat 25, 2013, 22:54:24 »
selam  arkadaslar bugun 1993 GL corollamı satısıyla beraber tamamen almıs bulunmaktayım..

araca cok yabancıyım nettede pek saglıklı bılgıler bulamadım.. açıkçası ne aradıgımıda bılmıyorum.. ae101 hakkında detaylı bılgısı olan arkadaslar bana yardımcı olabılırmı?

mesela soyle bı ornek vereyım honda civic 2005 kasalarda benzın deposu doluluk oranını  yarımdan asagı dusurmenin saglıksız oldugunu ve benzın pompasının kuruyup bozulmasına sebebıyet verdıgını bır cok kullanıcı ve usta söylüyordu..  buna benzer dıkkat etmem gereken onemlı onemsız her ayrıntıyı bılmek ıstıyorum..

Toyota Club Türkiye

1993 GL hakkında
« : Şubat 25, 2013, 22:54:24 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
Ynt: 1993 GL hakkında
« Yanıtla #1 : Şubat 25, 2013, 23:01:13 »
Gelmiş geçmiş en sağlam Corolla diyebilirim, kolay kolay problem çıkarmaz. Karburatörlü araç olduğu için soğukta biraz ısıtıp hareket etmeniz lazım, başka da aklıma birşey gelmiyor.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • her zaman japon..
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Şubat 25, 2013, 23:23:25 »
tesekkurler..

arac 1.6 16 valf.. ben 90 hp oldugunu sanıyordum fakat 61 kw yanı 82 hpmiş.. bu dogrumu?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 26, 2013, 01:00:52 »
 :)hayırlı olsun ben 93 hp diye biliyorum sizin araç karbüratörlü olduğu için depoda az benzin olması pek etkilemez depoda az benzin olduğunda enjeksiyonlu araçlarda benzin pompası depoda  olduğu için sıkıntı çıkıyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • her zaman japon..
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Şubat 26, 2013, 13:25:27 »
Teşekkürler ruhsatta 61kw dıyo ama yanlıs sanırım ruhsata pek ınanmamak lazım...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • CARİNAe 2.0 GLİ
  • Araç: Carina
  • Model Yılı: -
  • 21 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Şubat 26, 2013, 13:31:34 »
sağlam araba almışsın kazasız binmeni dilerim
Yiğitler kan döker Bayrak solmaya.Anadolu başlar Vatan olmaya.Kızılelma'ya heyy Kızılelma'ya.Engüzel marşını vurmadan mehter.Ya AllahBismillahAllahuekber.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Şubat 26, 2013, 13:39:40 »
Kadir bey aracınız hayırlı olsun güle güle kullanın.

Bence çok memnun kalacağınız bir araç almışsınız, yıllardır Efsane kasa isteyen biri olarak görüşümü bildirdim.
Bahsettiğiniz gibi sorunlar olmaz o araçta bakımlarını aksatmamanızı tavsiye ederim bir de yeni aldığınız için iyi bir ustaya gösterin sonrasında taş gibi devam bu da teknik olarak yorumumdu. :)
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Şubat 26, 2013, 14:19:19 »
kadir bey öncelikle hayırlı olsun. Allah kazasız belasız binmeyi nasip etsin.
ayıptır sorması aracı ne kadara aldınız? km nedir? değişen durumu nedir ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Şubat 26, 2013, 15:42:03 »
bende var birtane 91 model , arabanın metalidemi çürümez ? çürümüyor...
karbüratörlü olması sorun değil , iyi ayar ve iyi usta ile harikalar yaratır. ki ben 20kr yakıyorum.
sabah ısıtmak çok zor değil , zaten otomatik jiklesi var. işkence etmiyor insana.

ben rolanti ayarını 1200 devire çıkarttım. fan, karlar açıkken bile stop etmeyecek durumda. sizede birazcık rolantiyi yükseltmeyi tavsiye ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kilometre: 6500
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Şubat 26, 2013, 15:59:05 »
Öncelikle hayırlı olsun, gerçi İzmirdesiniz ama yine de ilk kontrol ettireceğiniz şey jikle diyaframı olsun, yürüyen aksamda amortisörler,rotiller ve askı rotlarını kontrol edin, cam kumanda düğmelerini kontrol edin ve dikkatli kullanın, hava filtre borusu üzerinde altta kalan toz rezervuarı var sık sık boşaltın, benim aklıma gelenler bunlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Şubat 26, 2013, 16:01:18 »
bende var birtane 91 model , arabanın metalidemi çürümez ? çürümüyor...
karbüratörlü olması sorun değil , iyi ayar ve iyi usta ile harikalar yaratır. ki ben 20kr yakıyorum.
sabah ısıtmak çok zor değil , zaten otomatik jiklesi var. işkence etmiyor insana.

ben rolanti ayarını 1200 devire çıkarttım. fan, karlar açıkken bile stop etmeyecek durumda. sizede birazcık rolantiyi yükseltmeyi tavsiye ederim.

benim yakın arkadaşımda 91 model 1,6 xl var ve geçende beni epey şaşırttı :)

bizim işyeri çok rüzgar aldığı için gece vardiyasında araçların üstü resmen buz tutuyor.
geçen sabah iş bitimine çok az bir vakit kala aracı ısıtmak için çalıştırdı, 2 dk sonra bende yanına gittim ki ne göreyim,,, aracın içi fırın gibi olmuş. büyük motor gerçekten bir başka...

benim 1.3 ile aracın içini ısıtmak için yola cıktıktan sonra aracı 4000 devirde kullanmak kaydı ile 10 15 dk sonra ısıtmaya başlıyor. 4000 4500 arası gaza basmak bana ufak ufak esintiler olarak geri dönüyor :) resmen naz yapıyor bana :)

1.6 xl gerçekten kemikli araç.  arkadaşımınki şuan 268000 km'de ve kaportasında çürükten eser yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • her zaman japon..
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Şubat 26, 2013, 23:11:55 »
aracım 2. sahıbınden arka camurluk degısık on kaput boyalı.. gunes yanıkları var 175.000... kıtapcıkları yedek anahtarları bakım kagıtları hep duruyo.. dosemeler pırıl pırıll AMAN NAZAR DEGMESIN.. 93 GL 12.500 e aldım.. cok ıcıme sındı ınanın.. tek kafamdakı enjeksıyonlu olsaydı dusuncesı ama temız olunca aldım..

Ayrıca hepınıze ayrı ayrı tesekkurler ılgınızden dolayı..

komple bakıma sokcam yagını suyunu kontrol ettım sımdılık yag temız yenı.. aldıgım adamda degısıme 5 bın km kaldı demıstı..

ve hava fıltresı gercekten cok toz almıs.. ılk fırsatta temızlıcem..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 500 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Şubat 27, 2013, 00:25:46 »
aracım 2. sahıbınden arka camurluk degısık on kaput boyalı.. gunes yanıkları var 175.000... kıtapcıkları yedek anahtarları bakım kagıtları hep duruyo.. dosemeler pırıl pırıll AMAN NAZAR DEGMESIN.. 93 GL 12.500 e aldım.. cok ıcıme sındı ınanın.. tek kafamdakı enjeksıyonlu olsaydı dusuncesı ama temız olunca aldım..

Ayrıca hepınıze ayrı ayrı tesekkurler ılgınızden dolayı..

komple bakıma sokcam yagını suyunu kontrol ettım sımdılık yag temız yenı.. aldıgım adamda degısıme 5 bın km kaldı demıstı..

ve hava fıltresı gercekten cok toz almıs.. ılk fırsatta temızlıcem..
tekrar hayırlı olsun kazasız cezasız keyifli sürüşler bizde geçen arkadaşın aracını pazara götürdük 93 gl vardı galeride araca serpme boya atılmış geri kalanı full orjinaldi hiç bi arabaya bu kadar heveslenmedim  :)üstünde orjinal teyp duruyor klimalı 14000 tl istedi takas edelim dedim aracını göreyim dedi orda yoktu benimki biraz fazla gibi fiyat 93gli  vardı şahısta 14250 istiyordu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • her zaman japon..
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Şubat 27, 2013, 01:13:57 »
benımkıde 13.500 yazmıs nette pazardan aldım.. zaten nettekı cogu araba pazardaydı.. 13.500 klımaıya verılır.. ben verırdım yanı.. cunku 12.400e 1.3 alcaktım full orjınal.. xlydı 4 cam kolla kaldırma klıma yok hıd. dıreksıyon yok.. 400 tl yuzunden kaldı.. ıyıkı kalmıs 12.500e 4 cam oto. hıd. dıreksıyon aldım ve ıcımede kat kat sındı.. belkı bu aldıgımada klıma taktırırım bır arkadas taktırmıs haberını aldım.. bunda klımada olursa tadından yenmez.. ama 94 enjeksıyonlu bulursan hıc kacırma derım 14e gozu kapalı alırdım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 500 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Şubat 27, 2013, 09:16:16 »
14000 gli için çok değil ben gl ve gli için aynı fiyat istendiğine takıldım bendeki 93 1.3 xl 2011 yılında aldım o zaman 1.6 baktım bulamadım galeriden aldım kısmet bunaymış 2. sahibiyim 2010 yılı sonu tüp takılmış araçtan memnunum sadece klima eksikliğini hissetiriyor ön camlar elektrikliydi aldiğımda

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '04
  • 7 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Şubat 27, 2013, 09:55:21 »
değer kaybetmek bir yana nasıl böyle değer kazanıyor anlamıyorum bu arabalar. bende 96 1.6 gli vardı kliması yoktu sadece tavanda bagajda güneş yanıkları vardı ama hiç boya yoktu 13.500 e vermiştim 2011 de klimalısıda 14,500 civarıydı ozaman . Şuan bakınca gerçekten üzerine 1000tl daha kar  koymuş araba. Çok sağlam bir araba maşallah diyelim şuanda 4 aydır 2005 modeli var bundanda çok memnunum. kısacası araç fiyatına göre alınabilecek güzel araçlardan
1996 Corolla gli-2001 Peugeot 206-2005 Corolla terra- 2004  Chevrolet Lacetti

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Şubat 27, 2013, 12:20:51 »
Araç zaten EFSANE adıyla anılan bir kasadır sorunsuzluk sembolüdür ama şunu da unutmamk gerekir aracınız 20 yaşında çıkabilecek şeyleride yaşı iti bari ile  hoşgörü ile karşılmanız gerekir.
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Şubat 27, 2013, 12:28:19 »
beyler biz ailecek 15 yıl renault flash kullandık. ben tıkırtı sorunlarına alışkındım. şimdi benim toyotayı sanayiye götürdüm , kaldırıp alttan baktık. hiç bişey yok heryeri sağlam duruyo. orjinal z rotlarını ben bu yıl 220 binde değiştirdim.

enjeksiyonlu ile karbüratörlü arasında hiçbir fark yok. çünkü enjeksiyonlularda sıralı sistem gaz olmuyor. tek noktalı enjeksiyonu var. bu tür araçlarda lpg de patlama olabiliyor. karbüratörlü daha uyumlu diyebilirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • her zaman japon..
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Şubat 27, 2013, 19:38:43 »
Pıyasaya baktığımda bir çok araca çok. Para.  istiyorlar mesela 93-95 kasa r9lar 9 bın Tl temızı.. Honda Toyota gıbı arabalar hem değer kazanmış hem pıyasada artık bır çok kullanıcıya seçenek olmuş durumda bu yüzden temızl sahada degelı.. Ama su var bunu yapan kullanıcılar eskıden 8-12 Tl arasında 100 araç secenegı varsa sımdı 1000 araç secenegı var pıyasa altüst olmuş resmen..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 500 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Şubat 27, 2013, 22:25:37 »
beyler biz ailecek 15 yıl renault flash kullandık. ben tıkırtı sorunlarına alışkındım. şimdi benim toyotayı sanayiye götürdüm , kaldırıp alttan baktık. hiç bişey yok heryeri sağlam duruyo. orjinal z rotlarını ben bu yıl 220 binde değiştirdim.

enjeksiyonlu ile karbüratörlü arasında hiçbir fark yok. çünkü enjeksiyonlularda sıralı sistem gaz olmuyor. tek noktalı enjeksiyonu var. bu tür araçlarda lpg de patlama olabiliyor. karbüratörlü daha uyumlu diyebilirim.
evet karbüratörlü araçlarda benzin bulundurma sıkıntısı yok  :D sadece enjeksiyonlu ile fark hızlanma sırasında farkeder parçacının dediği gibi ne kadar az donanım o kadar az arıza kısmetse gl almayı düşünüyorum