Gönderen Konu: Auris gösterge, direksiyon veya elektrik arızası  (Okunma sayısı 12580 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
  • 7 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
Auris gösterge, direksiyon veya elektrik arızası
« : Şubat 22, 2013, 04:01:17 »
selam arkadaşlar:
benim 2007 model Auris 1.4 d 4d elegant MMT aracım var. aracımın uzun süredir bir arızası var ve Sivastaki serviste bir türlü sorunu çözemediler. sorunum şu:
araç seyir halindeyken bazen göstergede arıza lambası yanıyor, bazen abs ışığı yanıyor, check abs yazıyor. bazen motor ışığı yanıyor.

En önemliside bazen gösterge devir saati ve km saati sıfıra iniyor araba stop etmiş gibi p/s lambası falan yanıyor ve direksiyon sertleşiyor, muhtemelen araç stop ettiğini sanıp hidrolik direksiyonu devreden çıkarıyor. fakat araç çalışmaya devam ediyor ve vites E konumunda normal çalışıyor, frenler şişmeden normal olarak tutmaya devam ediyor.

bu durum çok uzun süre devam etmiyor servise hiç arızalı konumda yetişemedim. fakat bilgisayara bağlayınca herhangi bir sorun gözükmüyor.

Bu şekilde yüksek hızlarda olur da direksiyonun sertleşmesi nedeniyle kaza yaparım korkusuyla uzun süredir araca güvenipte şehir dışına çıkmıyorum.

arıza neden olabilir ve ne yapmamı önerirsiniz. Sivas - Kayseri - Ankara - Tokat - Yozgat illerinde bu konudan iyi anlayan usta biliyorsanız önerilerinize açığım...

şimdiden teşekkürler...

dipnot: akü yeni 72 mAh Varta...

Toyota Club Türkiye

Auris gösterge, direksiyon veya elektrik arızası
« : Şubat 22, 2013, 04:01:17 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
Ynt: Auris gösterge, direksiyon veya elektrik arızası
« Yanıtla #1 : Şubat 22, 2013, 10:12:00 »
Durumlar biraz karışmış daha doğrusu siz karıştırmışsınız, P/S lambasının yanması direksiyon arızası demektir yani aracın stop ettiğini zannetmesi değil, bunun sebeplerinden biri basit bir hata olabilir bu hatayı düzgün bir serviste makinaya bağlayarak hataların düzelmesi ve direksiyon kutusunun kontrol edilmesi.

Ankaraya gidiyorsanız forumun popüler servisi Dörtnal var.

Abs ışığının yanması swicthden de olabilir ciddi şekilde bakılmalı, ABS ışığı yandığında sistem normal frenlerle frenleme sağlar bu durumda risklidir.

arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 22, 2013, 20:50:16 »
aracın ecu suynu değişsinler.Beyin ........  geçiriyor gibi
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 22, 2013, 21:39:22 »
 Öncelikle geçmiş olsun.
Bu şekilde aracı kullanmak çok tehlikeli olabilir.
Akü yeni değişti ise ve bu sorun yeni bağlandıktan sonra oluştu ise; akü bağlantılarında sorun olabilir ya da akü değişimi sırasında ecu programında sıkıntı çıkmış olabilir. Akü aracınıza uygun olmayabilir ya da akü sağlıklı olmayabilir. Ecu Resetleme ya da güncelleme umarım sorununuzu çözer.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 7 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Şubat 24, 2013, 02:29:14 »
Cevaplarınız için teşekkür ederim. Aracın ABS kontrolü servis tarafından yapıldı bir sorun bulunamadı. Akü degisimini önerdiler dışardan daha kaliteli diye varta akü aldık. Daha sonra servis kablolarda sorun olabilir dedi, kabloların neredeyse tamamı özellikle fren sistemiyle ilgili olanlar değişti. En son beyin değişecek dediler, ama artık servise pek güvenim yok ustelik çok masraflı o yüzden, biraz daha araştırıp ona göre davranacağım.
Tavsiyelerinizi bekliyorum. Teşekkürler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 7 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Şubat 24, 2013, 02:34:41 »
Öncelikle geçmiş olsun.
Bu şekilde aracı kullanmak çok tehlikeli olabilir.
Akü yeni değişti ise ve bu sorun yeni bağlandıktan sonra oluştu ise; akü bağlantılarında sorun olabilir ya da akü değişimi sırasında ecu programında sıkıntı çıkmış olabilir. Akü aracınıza uygun olmayabilir ya da akü sağlıklı olmayabilir. Ecu Resetleme ya da güncelleme umarım sorununuzu çözer.

Öncelikle teşekkür ederim... Akü de bu sorun yüzünden değişti zaten. Ecu resetleme ya da güncelleme nasıl yapılır. Özel servisler yapabilir mı? Teşekkürler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 32000
  • 29 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Şubat 24, 2013, 18:56:12 »
Öncelikle Geçmiş olsun diyeyim! İnşallah düzeltirler aracınızı!!!

Aynı arızaları bende yaşadım 2012 model aracım 528 km'deyken bu arızaları aralıksız vermeye başladı nerdeyse arabayı servise bağışlayacaktım!  >:( Genel merkeze 10'u aşkın yazdığım mesajdan sonra arabamı geri çağırdı parça değişimi yaptılar. fakat hiç memnun değilim mahkemeye verdim adli süreç devam etmekte! 2000 yılından beri Toyota kullanıcısıyız baba oğul ve ben bu kadar kalitesiz üretilmiş bi toyota kullanmamıştım hayatımda!  :kötü:
2012 TOYOTA AURİS 1.6 valfmatic
Tüpsüz güzel :P

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Şubat 24, 2013, 19:32:47 »
Öncelikle teşekkür ederim... Akü de bu sorun yüzünden değişti zaten. Ecu resetleme ya da güncelleme nasıl yapılır. Özel servisler yapabilir mı? Teşekkürler
Burak arkadaşımızın da belirttiği gibi eğer kronik bir problem var ise dışarıdan müdahale etmemek ve yetkili ve sorumlu kurumlarla irtibata geçmek en doğrusu olur bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 7 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Şubat 25, 2013, 03:15:44 »
Öncelikle Geçmiş olsun diyeyim! İnşallah düzeltirler aracınızı!!!

Aynı arızaları bende yaşadım 2012 model aracım 528 km'deyken bu arızaları aralıksız vermeye başladı nerdeyse arabayı servise bağışlayacaktım!  >:( Genel merkeze 10'u aşkın yazdığım mesajdan sonra arabamı geri çağırdı parça değişimi yaptılar. fakat hiç memnun değilim mahkemeye verdim adli süreç devam etmekte! 2000 yılından beri Toyota kullanıcısıyız baba oğul ve ben bu kadar kalitesiz üretilmiş bir toyota kullanmamıştım hayatımda!  :kötü:

hocam size de geçmiş olsun... hangi parçayı değiştirdiklerini biliyormusunuz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 29 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Şubat 28, 2013, 00:01:57 »
Mehmet bey servisin bana vermiş olduğu Teslim raporunda parça değişimi yapıldı diye yazıyordu fakat biraz araştırma yaptıktan sonra Valfmatic sisteminin değiştiğini ve yazılım güncellemesi yapıldığını öğrendim. fakat yakıt sarfiyatı 9 L'nin altına inmiyor bir türlü! hiç memnun değilim motorunda, bakımını yeni yaptırdım Erzurum servisine ama aynı tas aynı tarak değişmiyor yol bilgisayarı da kafasına göre takılır oldu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 415 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Şubat 28, 2013, 00:09:57 »
Mehmet bey servisin bana vermiş olduğu Teslim raporunda parça değişimi yapıldı diye yazıyordu fakat biraz araştırma yaptıktan sonra Valfmatic sisteminin değiştiğini ve yazılım güncellemesi yapıldığını öğrendim. fakat yakıt sarfiyatı 9 L'nin altına inmiyor bir türlü! hiç memnun değilim motorunda, bakımını yeni yaptırdım Erzurum servisine ama aynı tas aynı tarak değişmiyor yol bilgisayarı da kafasına göre takılır oldu
9 litre tüketim fazla mı az mı bunu sizin kullanım biçiminiz,aldığınız mesafe,hava şartları,trafik durumu gibi bir çok etken belirler.Bunlar hakkında bir bilgi vermeden fikir yürütmek zor gibi biraz.Ama şuan Erzurumda hava soğuktur ve muhtemelende bundan kaynaklıdır diye düşünüyorum.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 29 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Mart 12, 2013, 00:24:15 »
Emsallerinden fazla tüketiyor malesef, diğer benzinlilerle mükayese ettim.. Aracın co-plot uygulamasına uygun olarak kullanıyorum yüksek devirleri kullanmam

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 415 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Mart 12, 2013, 01:11:04 »
Emsallerinden fazla tüketiyor malesef, diğer benzinlilerle mükayese ettim.. Aracın co-plot uygulamasına uygun olarak kullanıyorum yüksek devirleri kullanmam
O uygulamaya çok güvenmeyin.Bazen 2000 devirde bile üst vitese yönlendiriyor.Emsallaerinden fazla yakıyor ama kullanan aynı kişi değil değil mi? Birde aracın baskı balata ve diğer parça durumları ne alemde?
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 29 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Mart 14, 2013, 02:42:47 »
O uygulamaya çok güvenmeyin.Bazen 2000 devirde bile üst vitese yönlendiriyor.Emsallaerinden fazla yakıyor ama kullanan aynı kişi değil değil mi? Birde aracın baskı balata ve diğer parça durumları ne alemde?
aracım 1 yaşına yeni girdi 10000 km de baski balatası ilk günkü gibi onlarda sıkıntı yok vites asistanı bu araçlarda gaz basma durumuna göre optimal vites kullanımını gösteriyor uyunca gerçekten sarfiyatın düştüğü gözle görülüyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Mart 18, 2013, 23:44:03 »
aynı arıza bir anda arkadaşımın 2011 avensisinde meydana geldi. İlk olarak aküyü söküp biraz şarj etmekle kendi deneyimlerim sonucu karar verdim. Aküyü sabaha kadar şarj ettirip ertesi gün tekar taktım. Akü bağlantılarının gevşek olmamasına çok özen gösterin eski arabamda "WV polo" da yaşamıştım. Aynı mantıkla hareket ettim. Ve arıza tekrar düzeldi sonrasında şarj dinamosu ölçümü yaptırdık. Sonuç normal ama akü zayıflamış çıktı. Akü değiştirecekseniz bakımlı akü tavsiye ederim. ara ara akü suyu seviyesini kontrol edip ilave yapabilirsiniz. bakımsız aküler bir anda zayıflayıp elektronik arızalar yol açabiliyor.
2013 Auris Active Skypack Multidreve S BRC-LPG
2010 Auris Comfort Extra AT. CC BRC-LPG (arkadaşıma sattım)

English Teacher

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Kilometre: 59088
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Mart 19, 2013, 10:42:38 »
Zaten bu tür arızalarda yanıp sönme gibi bir durum varsa çoğunlukla aküden yapar.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #16 : Ocak 03, 2014, 09:31:01 »
Bu arızanın sebebi şarz dinamosu kollectörü arızasıdır! hiç uğraşmayın arkadaşlar. şarz dinamosunu komple değiştirmenize bile gerek yok sadece kollectörünü 100 TL ye kazalı bir araçtan buldum değiştirdim daha önce 16.8 volta kadar çıkan voltaj şuan 13.8Voltten yukarı çıkmıyor. Sorunlar da düzeldi.
Bu yetkili servislerin nasıl bukadar yetersiz ve yeteneksiz olabildiklerine inanamıyorum. Neler değiştirmişler bu arızayı bulamamışlar.  :kötü:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 7 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Nisan 22, 2014, 02:55:04 »
Benim sorunumu da kismen hallettim gibi, yine arıza lambalarının yandığı bir sırada direksiyon yükseklik ayarını kurcaladım ve arıza lambaları yanıp söndü. Sonra fark ettim ki, direksiyonu en yukarı alınca arıza lambaları yanıyor ve direksiyon sertlesip, ABS devreden çıkıyor. En aşağı alınca normale donüyor, bende artık aşağıda kullanıyorum:))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Aşk-ı Derun
  • Model Yılı: '00
  • 11 kere teşekkür etti
  • 108 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Nisan 22, 2014, 09:15:33 »
! 2000 yılından beri Toyota kullanıcısıyız baba oğul ve ben bu kadar kalitesiz üretilmiş bi toyota kullanmamıştım hayatımda!  :kötü:

araç türkiyede montajlanıyor kalitenin düşük olması çok normal, cem yılmaz'ın dediği gibi kesin birşeyini unutacaklar, kimbilir neyi yapmayı unuttular ki araç böyle hata veriyor...
Onlara: Yeryüzünde fesat çıkarmayın, denildiği zaman, "Biz ancak ıslah edicileriz" derler.
Şunu bilin ki, onlar bozguncuların ta kendileridir, lâkin anlamazlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '13
  • 65 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Nisan 22, 2014, 10:41:29 »
bu arızanın çok benzerini vw golf kullanan kuzenim yaşadı. Sorun ecu arızasıymış, ecu değişti araçta.
Türkiye'de yapıldı kalite düşük diye birşey var ama. Nedeni de Türkiye'de yapılan araçlarda Türk yan sanayisi parçaların kullanılması.
Türkiye'de üretilen araçların aküleri Mutludur, yan camları yerlidir (ön cam yerli değildir ve yerli ile değiştirilmemelidir) İç fan aksamları, vs yerlidir işte. İyi yerli oto kullanalım diyor herkes ama bana Avrupalının daha kaliteli bindiği araçtan bile daha pahalı satıyorsun sorunlu yerli aracı. Ben yerli üretim aurisimden 55.000 km , 4. yıla yaklaşırken bir sorun yaşamadım ama huylanmadım da değil. Bir daha yerli üretim araç alırken 2 kere düşünürüm. Bunun nedeni kalitesiz yan sanayimizin araçlara virüs gibi bulaşıp kalitesini düşürmesi ve detaylardaki işçilik hataları diyebiliriz.
born to ride