0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Önceden oluyordu ama artık ikamet ettiğin yere göre veriyorlar diye biliyorum. Ben bu sebepten dolayı alamamıştım istediğim harfleri, muameleciye de sormuştum, ikametini alırsan olur demişti.
Karayolları Trafik Mevzuatı'na göre verilemez.( Madde 57/B-2 ''İlçelere ayrılacak plakalar ayrı ayrı harf gruplarından seçilir ve bu ilçeye tahsis edilen harf grubu bir başka ilçeye verilemez.'' ).Ama yinede en garantisi Trafik Şube'ye sormak zira bizim memlekette yasanın arkasından dolanmak normal bir durum.
İkameti taşımak yerine ufak bir bağış (!) karşılığında özel plaka olarak almayı deneseniz?
Evet makul ama o ufak diye adlandırdığımız bahış 5.000tl civarında oluyor aşşağısına yapmıyorlar. Ben arabayı alırken plakayı yine SK istedim bulunduğum bölgede US varmış 1.500'e bırakalım dediler, bana uygun olmadığı için almadım US'i, sonra Üsküdarda araştırdım SK için sağolsun 5.000tl istediler. KDV'side içinde.
Bağış yapmadan sana bu plakayı bağışlamazlar
5000TL mi..... Burası yine insaflı 300-500 e iş bitiyor. yine de vermem ben rüşvet falan! >:
Aaaa aşkolsun nerden çıkardınız rüşvet falan, bağış onun adı BAĞIŞ hatta bir de karşılığında bağış yaptığımıza dair bağış makbuzu veriyorlar.
5000TL mi..... Burası yine insaflı 300-500 e iş bitiyor. yine de vermem ben rüşvet falan! >:(ikametgah olayını halledebilirim sanırım. ikametgahı aldırdıktan sonra sıkıntı cıkartamazlar diye düşünüyorum.. ?
şimdiki durum ne bilmiyorum fakat ben çekmeköyde oturuyorum ruhsattada burdaki adresim var fakat ben plakayı kagıthane trafıkten aldım haliyle istedigim harfi almıs oldum herhangi bir problem cıkmamıştı bence ikamet gerekmeyebilir sormak lazım. Ama arkadaşlara katılıyorum bu sekilde bile olsa bağış sart
ikameti aldırmak da artık eskisi gibi kolay değil, bu işler bağışla bile olmuyor diye biliyorum artık.. kafana göre muhtar ayarlayıp gidip ikametgah alamıyorsun.. Ancak şunu yapabilirsin, ikametgahını aldırmak istediğin ilçede bir tanıdığın varsa, birlikte nufus müdürlüğüne gideceksiniz. Tanıdığın seni yanına misafir olarak oturduğu eve kaydettirecek.ikametgah ve plaka işlerini hallettikten sonra tekrar kendi oturduğun evine ikametgahını aldıracaksın. Senin durumla alakalı değil ama genel bilgi: ikametgahsız geçirdiğin süre 15 günü geçerse, cezası var.
Bizim anlatmaya çalıştığımız da bu zaten ikametini aldırmak derken. Tanıdığıyla gidip onun yanında yaşadığını beyan edecek. Bu da çok kolay bir işlem. Daha sonra tekrar yaşadığı yere alır ikametini. İkamet başka şey ikametgah başka şey. Bu iki kelimeyi düzgün kullanırsak karmaşa yaşanmaz... Bir de söylendiği gibi plaka ayırma diye bir işlem var ama her ilde ilçede yok sanırım.
Evet Faruk bey, haklısınız çok dikkat etmeden yazmışım... Sonuçta anlattığımız şey aynı.. Gerçi şimdi aklıma geldi acaba misafir olarak kayıt olduğunuzda bu geçerli oluyor mu onu da sormak lazım.. burası Türkiye..Aslında emniyetten tanıdık bulsanız, herşey çabucak hallolur:)