Gönderen Konu: Aynı ilin farklı ilçesinden plaka almak?  (Okunma sayısı 10503 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kimi zaman mutlulukta taraf tutar.
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 62000
  • Model Yılı: '10
  • 6 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
Aynı ilin farklı ilçesinden plaka almak?
« : Şubat 22, 2013, 03:05:33 »
Arkadaşlar bazılarınızın bildiği üzere araç değiştirmeyi iyiden iyiye kafamıza koyduk..
Plaka takıntım başıma bir gün dert açacak ama yine de öğrenmek istediğim bir hususta yardım rica ediyorum..

Ben marmariste ikamet ediyorum. Bodrumda bir arkadaşımızla pazarlık halindeyiz neticelenmesi halinde aracında 48 AB *** plaka takılı..
Marmarisin plakaları  M-N-P-S-SA-SB-SC-SD .... diye gidiyor... Bodrumun ise, TA-TB-TC-TD- şeklinde devam ediyor.

AB plaka ise Muğlaya ait.. Şimdi misalen biz bu aracı alsak, ikamet adresim MARMARİS... noter sordu plakayı değiştirecekmisiniz? Evet dedik. şu dakikadan sonra ben gidip Bodrumdan plaka alabilirmiyim.. İkamet bu plaka olayını sadece il bazında mı etkiliyor. ilçe farklılığını da göz önünde bulunduruyor mu?  .. 48 TC Plaka istiyorum.. bunun için tek çözüm ikametgahı bodruma mı aldırmak.. yoksa dediğim gibi bir zorluk cıkarmadan veriyorlar mı aynı il içinde olduğundan?.. bilen arkadaşlardan yardım rica ediyorum.

not: forumda arattım tam bu şekilde soranı cevaplayanı görmedim. gözümden kactıysa affola...
Mercedes-Benz C180 BlueEffc. AMG - 1.6cc Komp. 156HP | 250 Tork..
Kia Sorento X-Force EX Premium     - 2.5cc CRDI   170HP | 400 Tork..

Toyota Club Türkiye

Aynı ilin farklı ilçesinden plaka almak?
« : Şubat 22, 2013, 03:05:33 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Model Yılı: '20
  • 13 kere teşekkür etti
  • 136 kere teşekkür edildi
Ynt: Aynı ilin farklı ilçesinden plaka almak?
« Yanıtla #1 : Şubat 22, 2013, 04:00:51 »
Önceden oluyordu ama artık ikamet ettiğin yere göre veriyorlar diye biliyorum. Ben bu sebepten dolayı alamamıştım istediğim harfleri, muameleciye de sormuştum, ikametini alırsan olur demişti.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 22, 2013, 04:06:56 »
Karayolları Trafik Mevzuatı'na göre verilemez.( Madde 57/B-2 ''İlçelere ayrılacak plakalar ayrı ayrı harf gruplarından seçilir ve bu ilçeye tahsis edilen harf grubu bir başka ilçeye verilemez.'' ).Ama yinede en garantisi Trafik Şube'ye sormak zira bizim memlekette yasanın arkasından dolanmak normal bir durum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 22, 2013, 09:26:05 »
Önceden oluyordu ama artık ikamet ettiğin yere göre veriyorlar diye biliyorum. Ben bu sebepten dolayı alamamıştım istediğim harfleri, muameleciye de sormuştum, ikametini alırsan olur demişti.

İkamet taşımak zahmetli bir iş midir peki ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Şubat 22, 2013, 09:28:27 »
Karayolları Trafik Mevzuatı'na göre verilemez.( Madde 57/B-2 ''İlçelere ayrılacak plakalar ayrı ayrı harf gruplarından seçilir ve bu ilçeye tahsis edilen harf grubu bir başka ilçeye verilemez.'' ).Ama yinede en garantisi Trafik Şube'ye sormak zira bizim memlekette yasanın arkasından dolanmak normal bir durum.

Haklısınız... kanun nizam hak getire.. Trafik şubedeki arkadaşların yüzünü de görmek dahi istemiyorum(hepsi aynı değildir muhakkak) ama genelinde var bir sıkıntı... insana insan gibi davranılmıyor.. Bizzat benden marmariste rüşvet dahi istendi varın siz düşünün artık gerisini. kime neyi soracaz .....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 42 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Şubat 22, 2013, 09:42:55 »
İkameti taşımak yerine ufak bir bağış (!) karşılığında özel plaka olarak almayı deneseniz?
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Şubat 22, 2013, 09:44:31 »
İkameti taşımak yerine ufak bir bağış (!) karşılığında özel plaka olarak almayı deneseniz?

:))) sisteme ayak uydur diyorsunuz sayın yöneticim :))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Şubat 22, 2013, 09:48:03 »

Evet makul ama o ufak diye adlandırdığımız bahış 5.000tl civarında oluyor aşşağısına yapmıyorlar. Ben arabayı alırken plakayı yine SK istedim bulunduğum bölgede US varmış 1.500'e bırakalım dediler, bana uygun olmadığı için almadım US'i, sonra Üsküdarda araştırdım SK için sağolsun 5.000tl istediler. KDV'side içinde.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Şubat 22, 2013, 10:05:42 »
Bağış yapmadan sana bu plakayı bağışlamazlar
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Şubat 22, 2013, 10:11:17 »
Evet makul ama o ufak diye adlandırdığımız bahış 5.000tl civarında oluyor aşşağısına yapmıyorlar. Ben arabayı alırken plakayı yine SK istedim bulunduğum bölgede US varmış 1.500'e bırakalım dediler, bana uygun olmadığı için almadım US'i, sonra Üsküdarda araştırdım SK için sağolsun 5.000tl istediler. KDV'side içinde.
5000TL mi.....???   >:( >:( >:( :argh: Burası yine insaflı 300-500 e iş bitiyor. yine de vermem ben rüşvet falan!  >:(
Bağış yapmadan sana bu plakayı bağışlamazlar
ikametgah olayını halledebilirim sanırım. ikametgahı aldırdıktan sonra sıkıntı cıkartamazlar diye düşünüyorum.. ?

YADA,, olmadı artık M Plaka alıp geçecez çaresiz.................

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Şubat 22, 2013, 10:16:28 »
5000TL mi.....???   >:( >:( >:( :argh: Burası yine insaflı 300-500 e iş bitiyor. yine de vermem ben rüşvet falan!  >:

Aaaa aşkolsun nerden çıkardınız rüşvet falan, bağış onun adı BAĞIŞ hatta bir de karşılığında bağış yaptığımıza dair bağış makbuzu veriyorlar.  :argh:
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Şubat 22, 2013, 10:46:49 »
Aaaa aşkolsun nerden çıkardınız rüşvet falan, bağış onun adı BAĞIŞ hatta bir de karşılığında bağış yaptığımıza dair bağış makbuzu veriyorlar.  :argh:

Doğru söze ne denir kardeşim.............

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Şubat 22, 2013, 10:55:30 »
şimdiki durum ne bilmiyorum fakat ben çekmeköyde oturuyorum ruhsattada burdaki adresim var fakat ben plakayı kagıthane trafıkten aldım haliyle istedigim harfi almıs oldum herhangi bir problem cıkmamıştı bence ikamet gerekmeyebilir sormak lazım. Ama arkadaşlara katılıyorum bu sekilde bile olsa bağış sart :)
2009 Corolla D4D/MMT Elegant Metalik gri

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '17
  • 157 kere teşekkür etti
  • 402 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Şubat 22, 2013, 10:59:38 »
5000TL mi.....???   >:( >:( >:( :argh: Burası yine insaflı 300-500 e iş bitiyor. yine de vermem ben rüşvet falan!  >:(ikametgah olayını halledebilirim sanırım. ikametgahı aldırdıktan sonra sıkıntı cıkartamazlar diye düşünüyorum.. ?

ikameti aldırmak da artık eskisi gibi kolay değil, bu işler bağışla bile olmuyor diye biliyorum artık.. kafana göre muhtar ayarlayıp gidip ikametgah alamıyorsun..

Ancak şunu yapabilirsin, ikametgahını aldırmak istediğin ilçede bir tanıdığın varsa, birlikte nufus müdürlüğüne gideceksiniz. Tanıdığın seni yanına misafir olarak oturduğu eve kaydettirecek.ikametgah ve plaka işlerini hallettikten sonra tekrar kendi oturduğun evine ikametgahını aldıracaksın. Senin durumla alakalı değil ama genel bilgi: ikametgahsız geçirdiğin süre 15 günü geçerse, cezası var.
2017 C-HR Hybrid Diamond

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Şubat 22, 2013, 11:06:21 »
şimdiki durum ne bilmiyorum fakat ben çekmeköyde oturuyorum ruhsattada burdaki adresim var fakat ben plakayı kagıthane trafıkten aldım haliyle istedigim harfi almıs oldum herhangi bir problem cıkmamıştı bence ikamet gerekmeyebilir sormak lazım. Ama arkadaşlara katılıyorum bu sekilde bile olsa bağış sart :)

valla mustafa bey; inşallah dediğiniz gibi oluyordur. bir araştırma gerekecek ufak çaplı.. teşekkür ederim.. bağış işine KARŞIYIM  >:(   :)
ikameti aldırmak da artık eskisi gibi kolay değil, bu işler bağışla bile olmuyor diye biliyorum artık.. kafana göre muhtar ayarlayıp gidip ikametgah alamıyorsun..

Ancak şunu yapabilirsin, ikametgahını aldırmak istediğin ilçede bir tanıdığın varsa, birlikte nufus müdürlüğüne gideceksiniz. Tanıdığın seni yanına misafir olarak oturduğu eve kaydettirecek.ikametgah ve plaka işlerini hallettikten sonra tekrar kendi oturduğun evine ikametgahını aldıracaksın. Senin durumla alakalı değil ama genel bilgi: ikametgahsız geçirdiğin süre 15 günü geçerse, cezası var.

Fehmi Bey;  Bodrumda akrabalarım var o yönden sıkıntı olmaz .. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 62 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Şubat 22, 2013, 11:42:24 »
İl il uygulama farklı olabilir. İl emniyet müdürlüğünün sitesinde bununla ilgili bilgilendirme vardır.

Ankarada uygulama şöyle:

Altındağ - Çankaya - Mamak - Keçiören - Yenimahalle - Pursaklar bu altı ilçede oturanlar istedikleri plakayı ayırt ettirip emniyetten alabiliyorlar. Kalan diğer ilçelerde sadece kendi emniyet müdürlüklerinin verdiği plakaları alabiliyorlar.

Sizde de durum öyle olabilir. Belki bulunduğunuz ilçe plaka tahsis kapsamındadır. Uğraşmadan istediğiniz plakayı alabilirsiniz.
...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 13 kere teşekkür etti
  • 136 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Şubat 22, 2013, 13:47:14 »

Bizim anlatmaya çalıştığımız da bu zaten ikametini aldırmak derken. Tanıdığıyla gidip onun yanında yaşadığını beyan edecek. Bu da çok kolay bir işlem. Daha sonra tekrar yaşadığı yere alır ikametini. İkamet başka şey ikametgah başka şey. Bu iki kelimeyi düzgün kullanırsak karmaşa yaşanmaz... Bir de söylendiği gibi plaka ayırma diye bir işlem var ama her ilde ilçede yok sanırım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '17
  • 157 kere teşekkür etti
  • 402 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Şubat 22, 2013, 14:54:49 »
Bizim anlatmaya çalıştığımız da bu zaten ikametini aldırmak derken. Tanıdığıyla gidip onun yanında yaşadığını beyan edecek. Bu da çok kolay bir işlem. Daha sonra tekrar yaşadığı yere alır ikametini. İkamet başka şey ikametgah başka şey. Bu iki kelimeyi düzgün kullanırsak karmaşa yaşanmaz... Bir de söylendiği gibi plaka ayırma diye bir işlem var ama her ilde ilçede yok sanırım.

Evet Faruk bey, haklısınız çok dikkat etmeden yazmışım... Sonuçta anlattığımız şey aynı..

Gerçi şimdi aklıma geldi acaba misafir olarak kayıt olduğunuzda bu geçerli oluyor mu onu da sormak lazım.. burası Türkiye..

Aslında emniyetten tanıdık bulsanız, herşey çabucak hallolur:)
2017 C-HR Hybrid Diamond

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Şubat 22, 2013, 15:11:59 »
ben yeni 22 rr 111 i aldım 350 tl verdim ... 5000 tl çok büyük bir para plaka için gider adıma plaka alırım direk 5000 verdikten sonra.... ikametgah değiştirmeden başka ilçeden plaka alamazsın ... ikametgah değiştirmek basit bir iş nufus müdürlüğüne gidince 5 dk da tamam dır.
Pahalı zevklerim var, mesela , benzin gibi ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Şubat 22, 2013, 15:13:26 »
Evet Faruk bey, haklısınız çok dikkat etmeden yazmışım... Sonuçta anlattığımız şey aynı..

Gerçi şimdi aklıma geldi acaba misafir olarak kayıt olduğunuzda bu geçerli oluyor mu onu da sormak lazım.. burası Türkiye..

Aslında emniyetten tanıdık bulsanız, herşey çabucak hallolur:)
Sonuna kadar Haklısınız....

Bu ülkede Torpilsiz iş yürümeyecek mi!!!!!!!!  >:( >:(  :olmamış: Yazıklar olsun ne diyeyim...