Gönderen Konu: X-Ray ve Cep Telefonları!  (Okunma sayısı 12358 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
X-Ray ve Cep Telefonları!
« : Şubat 19, 2013, 23:10:38 »
 Selam,
Xray tarama cihazlarının(ör: hava alanlarındaki) cep telefonlarınızı etkilediğini düşünüyor musunuz?

Toyota Club Türkiye

X-Ray ve Cep Telefonları!
« : Şubat 19, 2013, 23:10:38 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
Ynt: X-Ray ve Cep Telefonları!
« Yanıtla #1 : Şubat 19, 2013, 23:16:24 »
Selam,
Xray tarama cihazlarının(ör: hava alanlarındaki) cep telefonlarınızı etkilediğini düşünüyor musunuz?

Xray cihazlar herseyi etkiledigine gore telefonlarida etkiyordur diye tahmin ediyorum bir de siz boyle bir konu actiysaniz vardir devami diye dusunuyorum. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 19, 2013, 23:23:31 »
X-Ray ışınımının cep telefonuna etki edeceğini düşünmüyorum. Kendiside zaten ses dalgasıyla çalıştığına göre onlardanda etkilenmesi muhtemel görünmüyor, diye düşünüyorum. Yeterki Bluetooth özelliğiniz kullanmadığınız zamanlarda kapalı olsun. Yalnız yüksek manyetik alandan etkilenme olasılığı fazladır.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 19, 2013, 23:57:28 »

Xray cihazlar herseyi etkiledigine gore telefonlarida etkiyordur diye tahmin ediyorum bir de siz boyle bir konu actiysaniz vardir devami diye dusunuyorum. :)

:)  Şu hava alanlarıdaki xray cihazlarından telefonu geçirince, telefonun internet ayarları bozuluyor ve bazı kayıtlı veriler siliniyor ve bu bir kaç kez oldu. Hattı(sim kartı) yananlar da duymuştum ama bu konuda net bilgim yok.

Xray cihazları röntgen ışını ile çalışıyor diye biliyorum Tekin bey, eğer öyle ise radyasyon içeriyorlardır. Ultrasound cihazları yüksek frekanslı ses ile diye biliyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Şubat 20, 2013, 00:22:46 »
:)  Şu hava alanlarıdaki xray cihazlarından telefonu geçirince, telefonun internet ayarları bozuluyor ve bazı kayıtlı veriler siliniyor ve bu bir kaç kez oldu. Hattı(sim kartı) yananlar da duymuştum ama bu konuda net bilgim yok.

Xray cihazları röntgen ışını ile çalışıyor diye biliyorum Tekin bey, eğer öyle ise radyasyon içeriyorlardır. Ultrasound cihazları yüksek frekanslı ses ile diye biliyorum.

Röntgen cihazında kullanılan ışınımın ismi X dalgası, X ışınımı ve elbette radyasyon içeriyor. O nedenle yılda şu kadar defa röntgen çektirirseniz şu kadar radyasyon almış olursunuz diye açıklamalar var. Fakat bu defalarca alınan radyasyon dahi bizi öldürecek yada hücrelerimizi bozacak güçte olmadığından, cep telefonuna da o geçiş anında radyasyonu yüzünden hasar verme gücü olamaz.

Ultra Sound çok yüksek ses frekansı-dalgası, cep telefonu zaten böyle bir şey.

Yalnız şöyle bir şey olabilir. Hassas sisteme sahip cep telefonu X-Ray cihazından geçerken X-Ray sistemini çalıştıran elektrik kurulumunun yüksek güçlü manyetik alanına maruz kalırsa etkilenmesi muhtemeldir.

Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Şubat 22, 2013, 20:37:10 »
Bende bir açıklama yapmak istiyorum. Röntgen x ışınları üretiyor. Röntgen cihazından belli bir kV üzerine çıktığında cebte akbil ve kredi kartları vb varsa bunlar zarar görüyor bilginize. Bende eski bir telefon vardı röntgen cihazını tamir edip odaklanma ayarını yaptıktan sonra telefonu masaya koyup kVyi yükselterek filim çektik sonuç olarak telefonun bataryası ısındı ve cihaz sapıtarak kendini resetledi.
Yüksek gerilim hatlarına çıkan kişiler dikkat ederseniz hem elektrik çarpmasından korunmak için hemde kart, telefon vb zarar görmesin diye yanına almazlar. :)
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...