Gönderen Konu: Yeni araç seçimimiz hakkında yardım rica ediyoruz...  (Okunma sayısı 4027 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kimi zaman mutlulukta taraf tutar.
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 62000
  • Model Yılı: '10
  • 6 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
Merhabalar herkese..

Şu an da kullandığım 2007 model d4d corolla m/m'i satılığa cıkardım.  Allah nasip ederde istediğimiz rakamlara verirsek aracımızı ne alacağız diye düşünürken tabi ki bir kaç model belirledim ben. Hem o araçlar hakkında sizlerden bilgi alalım, hemde alternatiflerinizi değerlendirmek isterim..
Öncelikle araç seçiminde ki kıstaslarımı belirteyim..

Yakıt ekonomisi tam anlamıyla önemsizdir diyemem ama ikinci planda diyebilirim araç seçimim için.yine de maksimum 11 litre(benzinde) dolaylarını aşmamalı, en nihayetinde benzin istasyonu işletmiyorum. Araç D segmentinde yer almalı. Performans benim için önemli, elbette ne kadar yakıt o kadar performans bunun bilincindeyim. Benzinli veya dizel olabilir FAKAT,  dizel olacaksa kesinlikle 2.0 motor üzeri bir motor tercihim olacaktır. En önemlisi araç kesinlikle GÜVENLİ olmalı. Bir kaç örnek model söylersem daha iyi anlaşılacağı kanısındayım.
Tercihen kafamda tasarladığım modeller;

Opel Insignia 1.6 Turbo (Elegance Edition veya uygun fiyatlı olduktan sonra COSMO modeli de olabilir)
Saab 9-3 1.9 TTID (çift turbo dizel yeni kasa)
Toyota Avensis 2010 Model (2.0 Premium) - uygun fiyatlısını düşürmek gerek yine-
Alfa Romeo 159 1.9 JTD Progression
Chevrolet Epica 2.0D LT ( fiyat - model yılı ve yakıt olarak sanırım en makulu bu) 2010 model üzeri...
Jaguar X Type  - 2.0 Dizel  (2007 model üzeri)

gibi araçlar...  Umarım örnekler açıklayıcı olmuştur..

KM..............  Kilometre 70-80.000i geçmemeli...
Fiyat........   Gelelim fiyata, yukarıdaki araçları ele aldığımda kazasız belasız olanları nispeten emsallerine göre temiz olanlarında 45 binlira civarında epeyce denk geldim. İşin açığı 45*46 bin TL benim için üst limittir. Herkesin fikirlerine eleştirilerine açığım.

Ümit ediyorum ki fikirleriniz yolumu aydınlatacak. Önerilerinizi ve deneyimlerinizi paylaşmanızı rica ediyorum. Hepinize saygılarımı sevgilerimi sunuyorum.
Mercedes-Benz C180 BlueEffc. AMG - 1.6cc Komp. 156HP | 250 Tork..
Kia Sorento X-Force EX Premium     - 2.5cc CRDI   170HP | 400 Tork..

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
  • 5 kere teşekkür etti
  • 32 kere teşekkür edildi
Ynt: Yeni araç seçimimiz hakkında yardım rica ediyoruz...
« Yanıtla #1 : Şubat 19, 2013, 00:48:51 »
merhaba

kriterlerinizi okuduğum anda gözümün önüne mazda 6 geldi nedense.. bence bir bakın mazdaya

şu videolar yardımcı olabilir..

Mazda 6 review - CarBuyer

Euro NCAP | Mazda 6 | 2009 | Crash test

ayrıca youtube da "car buyer .......(noktalı yere araç modeli)" diye aratırsanız bir çok araç testini izleyebilirsiniz.. tabi ingilizce lazım..
2012 Auris 1.33 Comfort Beyaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 19, 2013, 01:03:19 »
merhaba

kriterlerinizi okuduğum anda gözümün önüne mazda 6 geldi nedense.. bence bir bakın mazdaya

şu videolar yardımcı olabilir..

Mazda 6 review - CarBuyer

Euro NCAP | Mazda 6 | 2009 | Crash test

ayrıca youtube da "car buyer .......(noktalı yere araç modeli)" diye aratırsanız bir çok araç testini izleyebilirsiniz.. tabi ingilizce lazım..

Hasan bey hiç aklımda olmayan bir araçtı yakıt, performans, donanım fiyat gibi özellikleri göz onune alarak listeme ekleyeceğim. Mazda aynı honda ve toyota gibi sorunsuz motorlarıyla tanınan bir araç olmasına rağmen ülkemizde iyi bir pazar yeri edinebilmiş değil. haliyle aklıma gelmemesindeki etkeni oraya bağlıyorum. İlginiz ve öneriniz için çok teşekkür ediyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 5 kere teşekkür etti
  • 32 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 19, 2013, 03:03:49 »
Hasan bey hiç aklımda olmayan bir araçtı yakıt, performans, donanım fiyat gibi özellikleri göz onune alarak listeme ekleyeceğim. Mazda aynı honda ve toyota gibi sorunsuz motorlarıyla tanınan bir araç olmasına rağmen ülkemizde iyi bir pazar yeri edinebilmiş değil. haliyle aklıma gelmemesindeki etkeni oraya bağlıyorum. İlginiz ve öneriniz için çok teşekkür ediyorum.

rica ederim yazınızı okuyunca bir anda aklımda belirdi yazayım dedim :) aslında 80-90'larda mazdanın türkiye pazarı oldukça genişmiş ama nedense bir ara elini ayağını çekmiş ama son zamanlarda tekrar türkiyeye ağırlık vermeye başladı mazda.. yollarda sık görmeye başladım.. ayrıca naçizane bir tavsiyem daha olacak, eğer yakıt sizin için geri plandaysa ve performans arıyorsanız D segmentinde 2.0lt atmosferik benziliden şaşmayın derim.. çünkü performansın yanında konfor olarak da benzinli motor yüzünüzü güldürecektir diye düşünüyorum.. bu arada listenizde honda accord ya da vw passat neden yok merak ettim açıkçası.
2012 Auris 1.33 Comfort Beyaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • FlickR -FotoShare
  • Araç: Avensis
  • 148 kere teşekkür etti
  • 105 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Şubat 19, 2013, 10:18:41 »
Merhabalar. Listelediğiniz araçlar güzel araçlar gerçekten. Ancak Avensis ve Insignia dışındakiler hani tabiri caizse ülkemizde ikinci eli çok iyi olmayan araçlar Toyota ve Opel e göre. Bu sizin için önemli değilse farklı bir mevzu tabi. Listelediğiniz araçları okurken aklıma hemen Accord geldi nedense.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Aşk-ı Derun
  • Model Yılı: '00
  • 11 kere teşekkür etti
  • 108 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Şubat 19, 2013, 10:59:03 »
insignia biraz problemli galiba ama yeni astra olabilir onada bi göz atın.
Onlara: Yeryüzünde fesat çıkarmayın, denildiği zaman, "Biz ancak ıslah edicileriz" derler.
Şunu bilin ki, onlar bozguncuların ta kendileridir, lâkin anlamazlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: '14
  • 203 kere teşekkür etti
  • 468 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Şubat 19, 2013, 12:10:37 »
Listenizdeki en güçlü adayların opel insignia ve toyota avensis olacağını düşünüyorum. Ancak 2010 premium avensis 45-46 bin tl bulamazsınız elegant exstra denk getirebilrisiniz oda makyajsız kasa olur. Opele gelince 45-46 ya cosmo bulmakda zor 2009 elegance temizini bulabilirsiniz. Bence yeni auris inceleyin derim 45-46 bine 0 alabilrisiniz tabi sizin d segment istemeniz aurisi köşeye atmanıza neden olabilir  :)
| Toyota Corolla Sol Sedan
| Opel Astra Cosmo Sedan
| Renault Clio 4 İcon
| Şamp. GALATASARAY

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Şubat 19, 2013, 12:19:12 »
Eğer 2. el pazarı önemli değilse subaru legacy yi de incelemenizi tavsiye ederim boxer motor ve simetrik dört çeker ile yol tutuşu diğer modellerle kıyaslanmayacak kadar iyi . Yakıtı simetrik dört çeker olduğundan diğerlerine göre bir miktar fazla olabilir ama  dediğiniz değeri aşacağını sanmadığım gibi yaktığı yakıtın hakkını da sonuna kadar verecektir .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 26 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Şubat 19, 2013, 12:20:49 »
Adem kardeşim Avensis 1.8 otm senin ilacın bence..Biraz onlara bak istersen.
VW Golf 7 1.4 TSI Highline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 70000
  • Model Yılı: '11
  • 8 kere teşekkür etti
  • 74 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Şubat 19, 2013, 12:23:56 »
ilk terciğiniz yani opel insignia yı öneriririm ben
yine toyota inadına corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Şubat 19, 2013, 15:04:40 »
rica ederim yazınızı okuyunca bir anda aklımda belirdi yazayım dedim :) aslında 80-90'larda mazdanın türkiye pazarı oldukça genişmiş ama nedense bir ara elini ayağını çekmiş ama son zamanlarda tekrar türkiyeye ağırlık vermeye başladı mazda.. yollarda sık görmeye başladım.. ayrıca naçizane bir tavsiyem daha olacak, eğer yakıt sizin için geri plandaysa ve performans arıyorsanız D segmentinde 2.0lt atmosferik benziliden şaşmayın derim.. çünkü performansın yanında konfor olarak da benzinli motor yüzünüzü güldürecektir diye düşünüyorum.. bu arada listenizde honda accord ya da vw passat neden yok merak ettim açıkçası.

Hasan bey;

Volkswagen Passat CC'yi bir kaç gün kullandım 1.8 TSİ dı yanlış hatırlamıyorsam. Normal Passat'lardan daha donanımlı ve konforlu hatta İLGİ çekici olmasına rağmen ilginç bir şekilde ısınamadım.  biraz da volkswagene nedense bir antipatim var.  Accord'a gelince.. 2.0 motor yeni kasalara baktım. fiyat kalite oranı MÜKEMMEL... fakat, vergi dezavantajı olduğu gibi PERFORMANS dalında değerlendirdiğimizde 11 saniye gibi bir sürede 100 km'ye ulaşıyor. ara hızlanmaların zayıflığında da bahsedildi.. Eski kasa accord 2.4 ler gayet iyi yanlız adı üstünde eskidi bir kere :) 1.6 insignia hem vergi hem performans hemde kalite olarak sanırım biraz önde görünüyor. Atmosferik olmasa da :)

Merhabalar. Listelediğiniz araçlar güzel araçlar gerçekten. Ancak Avensis ve Insignia dışındakiler hani tabiri caizse ülkemizde ikinci eli çok iyi olmayan araçlar Toyota ve Opel e göre. Bu sizin için önemli değilse farklı bir mevzu tabi. Listelediğiniz araçları okurken aklıma hemen Accord geldi nedense.

Osman bey; accord ile ilgili hasan beye söylediklerimi tekrarlayacağım :) harici olarak, ikinci el konusunda cok haklısınız. önemsiz diyemem. Her kıstas önemli benim için sadece gönlümüzün rahatı bulacağı bir seçim yapmak için bazı fedakarlıklara hazır olduğumu belirtmek istemiştim yakıt konusunda :) yoksa tabi ki zengin bir iş adamı değilim :) Allah'a şükür herkes gibi kazanıyoruz harcıyoruz. ayağımızı yorganımıza göre uzatıyoruz :)  D sınıfında hangi araç olursa olsun MUTLAKA C segmentine göre çok daha zor satılıyor. onuda bir nebze göze aldık diyebilirim. cevabınız ve yorumlarınız için çok teşekkür ederim. kıymetli fikirlerinizi dikkate alacağım.

insignia biraz problemli galiba ama yeni astra olabilir onada bir göz atın.

Hakan bey;  D segmenti bir araç istiyorum yeni astra benim için Corolla'dan farksız bir araç..yere daha ağır basan, geniş ve uzun bir araç istiyorum. Avensisten sonra corolla ya tekrar dönmek beni gerçekten kısıtladı. gerek performans olarak gerekse konfor. o sebeple D segmenti bir araç tercihlerim arasında.

Listenizdeki en güçlü adayların opel insignia ve toyota avensis olacağını düşünüyorum. Ancak 2010 premium avensis 45-46 bin tl bulamazsınız elegant exstra denk getirebilrisiniz oda makyajsız kasa olur. Opele gelince 45-46 ya cosmo bulmakda zor 2009 elegance temizini bulabilirsiniz. Bence yeni auris inceleyin derim 45-46 bine 0 alabilrisiniz tabi sizin d segment istemeniz aurisi köşeye atmanıza neden olabilir  :)

2010 premium konusunda haklı olabilirsiniz. zaten yanına not düştüm uygun fiyatlısını düşürmek lazım diye :)) eski kasa avensisim vardı.  aynı kasaya geri dönüş yapmak istemiyorum biraz farklılık ve teknolojik yeniliklere ayak uydurmuş güncel kasa bir araç tercihim olacak.. Auris olayına hiç girmiyorum :) hem segment olarak bana uygun değil. Hemde tarzım değil diyebilirim :) hatchback araçlar yaşam tarzıma uymuyor açıkçası. Sedanlar tercihim. Cosmo için şunu söyleyebilirim. Takas için anlaşmaya çalıştığımız 700 TL lik bir fark yüzünden anlaşma bozduğumuz bir arkadaşımız vardı. var yani işin kısası 45-46 binlere temiz cosmolar. bakmayın ilanlarda 48-50 bin lira çektiklerine düşüyorlar fiyatı pazarlık aşamasında.

Eğer 2. el pazarı önemli değilse subaru legacy yi de incelemenizi tavsiye ederim boxer motor ve simetrik dört çeker ile yol tutuşu diğer modellerle kıyaslanmayacak kadar iyi . Yakıtı simetrik dört çeker olduğundan diğerlerine göre bir miktar fazla olabilir ama  dediğiniz değeri aşacağını sanmadığım gibi yaktığı yakıtın hakkını da sonuna kadar verecektir .

Legacy Çok iyi bir seçim fakat parça fiyatları sebebiyle beni korkutan bir araç. Allah esirgesin bir sıkıntısı çıksa motorunda, ne muğla il sınırları içinde bir servisi nede bir Ustası mevcut değil... İlginçtir ki Jaguar'ın bile ustası var marmariste:) subarular çokkk çok farklı araçlar.. özel araçlar.. olurda bir gün iki araçlık bir garajım olur. araçlarımdan biri impreza Sti olur :))) teşekkür ederim değerli fikirleriniz için..

Adem kardeşim Avensis 1.8 otm senin ilacın bence..Biraz onlara bak istersen.

Kardeşim, haklısın aslında. motor konusunda çok başarılı... hem yakıt hem vergi hemde performans alanında HARİKA bir araç..gel gelelim DONANIM eksiği çok büyük :)

ilk terciğiniz yani opel insignia yı öneriririm ben

Mustafa bey, şimdilik bende sizin gibi değerlendiriyorum..  İnsignia elimin altında ve diğerleri onun rakibi gibi görüyorum.. insignia yı kafamda alt edebilecek başka bir araç önerisi olursa o tarafa meğilleneceğim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 118000
  • Model Yılı: '09
  • 6 kere teşekkür etti
  • 77 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Şubat 20, 2013, 12:36:05 »
bir toyota kullanıcısı ve japon aracı hayranı olarak benim tavsiyem mazda 6'yı tercih etmenizdir. şu anda avensis aracımı büyük zevkle kullanıyorum fakat maddi durumum el verse yeni kasa mazda 6'yı tercih ederdim doğrusu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Today Tomorrow Toyota
  • 17 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Şubat 20, 2013, 13:33:23 »
Tabiki önceki temennimiz istediğiniz aracı almak fakat yukarıda saydığınız araçlar içinden en düşüğü open 1,6 motoru bana o araca göre ufak gibi, fakat diğerleri ise mtv vergileri yüksek diye düşünüyorum.
Ben tercihimi toyotadan şaşmayarak avensisden yana kullarınırım ama ikinci olarak da opel benim için mantıklı tercihler arasına girer.
Tabiki bunlar bizim görüşümüz umarım gönlünce olur.
R1 3 5 
╚╬╬╬      2012 Auris 1.33 Comfort.
  2 4 6

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #13 : Şubat 20, 2013, 14:22:02 »
Tabiki önceki temennimiz istediğiniz aracı almak fakat yukarıda saydığınız araçlar içinden en düşüğü open 1,6 motoru bana o araca göre ufak gibi, fakat diğerleri ise mtv vergileri yüksek diye düşünüyorum.
Ben tercihimi toyotadan şaşmayarak avensisden yana kullarınırım ama ikinci olarak da opel benim için mantıklı tercihler arasına girer.

Opelin 1.6 turbo motoru o kasayı çok rahat kaldırıyor bahsettiğimiz araç 180 bg güce sahip bir araç .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: '14
  • 203 kere teşekkür etti
  • 468 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Şubat 20, 2013, 14:41:31 »
Opelin 1.6 turbo motoru o kasayı çok rahat kaldırıyor bahsettiğimiz araç 180 bg güce sahip bir araç .

Opelin insigniada kullandığı 1.6 atmosferik motorda vardı. Yalnız şuanda bu motor kullanılıyor mu bilmiyorum ilk piyasaya sürüldüğünde var idi :)
| Toyota Corolla Sol Sedan
| Opel Astra Cosmo Sedan
| Renault Clio 4 İcon
| Şamp. GALATASARAY

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: '11
  • 7 kere teşekkür etti
  • 46 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Şubat 20, 2013, 14:50:30 »
Mazda 6 derim. Ancak Lpg ye uyumlu olmaması (öyle biliyorum) ve geçmişte yaşanan yedek parça sorunundan ötürü ülkemizde 2.eli zayıf olan bir otomobil.
2000 Avensis,2005 Avensis,
2007 Avensis,2011 Avensis
Bir kere Avensis,herzaman Avensis.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #16 : Şubat 20, 2013, 14:53:25 »
Opelin insigniada kullandığı 1.6 atmosferik motorda vardı. Yalnız şuanda bu motor kullanılıyor mu bilmiyorum ilk piyasaya sürüldüğünde var idi :)

Biliyorum fakat Adem bey cosmo 1.6 turbo diye belirtmiş ve bu motor o kasaya fazlası ile yetiyor. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: -
  • 44 kere teşekkür etti
  • 145 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Şubat 20, 2013, 15:23:45 »
adem bey kafanızı karıştırmak da istemem ama madem konu açılmış düşüncemi paylaşayım,

d sınıfı olduğunu belirttiniz ama d den pek farkı olmadığı için 2006-2007 bmw 3 serisini ve  2006-2008 audi a4 düşündünüz mü. araştırabilirsiniz.
2007 Toyota Corolla 1.6 Comfort

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
    • yazıcı mimarlık
« Yanıtla #18 : Şubat 20, 2013, 15:29:20 »
2012 yılının mart ayında bende aracımı yeniledim eski arabamı satmadım 2008 corolla 1.6 mm/t sahibiyim avensis , passat , insignia , accord arasında çok kararsız kaldım
2012 yeni makyajlı kasa avensis 1.6 elegant extra aldım. arabamdan konfor kalite ve sağlamlık olarak çok çok memnunum. fakat motor olarak hiç memnun değilim performans olarak beklentilerimi hiç karşılamadı hayal kırıklığı yaşadım. passat ve insignia ile kıyaslama yaptığım zaman motor olarak çok geride kalıyo şimdi aracımı değiştirme imkanım olsa düşünmeden passat alırdım. ama yinede aklım avensiste kalırdı. passat ı düşün derim 1.6 dizel motoru çok başarılı bence

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Şubat 20, 2013, 17:58:01 »
bir toyota kullanıcısı ve japon aracı hayranı olarak benim tavsiyem mazda 6'yı tercih etmenizdir. şu anda avensis aracımı büyük zevkle kullanıyorum fakat maddi durumum el verse yeni kasa mazda 6'yı tercih ederdim doğrusu.

Fatih bey, ilk olarak hasan beyin tavsiye ettiği Mazda 6 yeni kasayı incelemeye başladım. Japon araçlarından şimdiye kadar bende hiç problem yaşamadım ( avensis hariç ) ... sizinde tavsiyeniz üzerine araştırmalarımı derinleştireceğim.. listeme Mazda 6 yı da aldım yani :) İnşallah hakkımızda hayırlısı olur.. Sizin özellikle beğendiğiniz bir donanım, özellik veya kalite anlamında dikkatinizi çeken bir ayrıntı varmıdır? sadece tasarımsal bir beğeni mi ? değerli fikirleriniz için çok teşekkür ediyorum

1.6 115 hp atmosferik motor değil istediğim özkan bey.. 180 beygirlik turbo motor ilgimi çekti.. Test ettim bizzat. İnanılmaz bir güç üretiyor özellikle 5000 6300 devir arasında (YAKITIN TAVAN YAPTIĞI ZAMANLAR) en nihayetinde 1.6 motor ve bu gücü en yüksek devirlerde alabiliyor normal olarak. Yine de ara hızlanmaları müthiş denebilir o kasada o motor hacminde bir araç için. .. Beni çok etkiledi açıkçası 2.0 hatta 2.5 litrelik motorlu araçlar gibi koltuğa yapıştırması hakikaten çok etkileyici. yine de temkinli yaklaşıyorum insignia ya.. eğer alırsam ilk defa opel satın almş olacağım..

Haklısınız. çok çok rahat kaldırıyor.. uçuruyor hatta :)

Mazda 6 derim. Ancak Lpg ye uyumlu olmaması (öyle biliyorum) ve geçmişte yaşanan yedek parça sorunundan ötürü ülkemizde 2.eli zayıf olan bir otomobil.

Lpg kullanmıyorum. kullanacğaımı da zannetmiyorum ümit bey. yedek parça ve 2. el konusunda cok haklısınız. düşündürüyor. enine boyuna ölçmek biçmek lazım dediğiniz gibi.

adem bey kafanızı karıştırmak da istemem ama madem konu açılmış düşüncemi paylaşayım,

d sınıfı olduğunu belirttiniz ama d den pek farkı olmadığı için 2006-2007 bmw 3 serisini ve  2006-2008 audi a4 düşündünüz mü. araştırabilirsiniz.

Estafurullh yusuf bey, 3 kasalar d sınıfı olarak adlandırılıyor. iki modele de baktım. 3 kasalara da a4 lere de.. fakat temiz ve 2.0 dizel motorluları çok pahalı geldi benim için. birde a4 lerin 2006 -08 arası modellerini pek beğenmiyorum b7 olarak adlandırılıyor sanırım. bi sonra çıkan kasa çok hoşuma gidiyor. keşke temiz denk gelse de 1.8tfsi motorlularından birini yeni kasalardan sahip olsak. bütçemi biraz zorladığı için çok irdelemedim. gerçekten beğendiğim araçlar arasında belirttiğiniz iki model.. belki ilerleyen senelerde sahip olabiliriz ALLAH nasip ederse.

2012 yılının mart ayında bende aracımı yeniledim eski arabamı satmadım 2008 corolla 1.6 mm/t sahibiyim avensis , passat , insignia , accord arasında çok kararsız kaldım
2012 yeni makyajlı kasa avensis 1.6 elegant extra aldım. arabamdan konfor kalite ve sağlamlık olarak çok çok memnunum. fakat motor olarak hiç memnun değilim performans olarak beklentilerimi hiç karşılamadı hayal kırıklığı yaşadım. passat ve insignia ile kıyaslama yaptığım zaman motor olarak çok geride kalıyo şimdi aracımı değiştirme imkanım olsa düşünmeden passat alırdım. ama yinede aklım avensiste kalırdı. passat ı düşün derim 1.6 dizel motoru çok başarılı bence

Volkswagen passat cc kullandığımde bu böyleyse normal passatları test etmeye gerek yok diye düşünmüştüm. Avensisle sürekli kıyaslanan bir araç passat lar.. neden dir bilmiyorum.  yeni kasa avensisler ÇOK GÜZEL .. fakat 1.6 söylediğiniz gibi kaldırmıyor ve 2.0 motorlular da dezavantaj teşkil ediyor . sanırım en uygunu 1.8 cvt ler.. onlarda da deri koltuk yok, elektrikli değil koltuklar. ESP var mı yok mu bilmiyorum. xenon yok far yıkamada yok haliyle vs. ben t25 kasa Avensis'e sahiptim. hala dönüp dönüp fotoğraflarına bakarım. 2.0 exec. comf. modeli idi. sunroof lu falan . çoooookk araçlar kullandım kimi benim kimi babamın kimi amcamın eşin dostun vs. avensis 2.0 exe.comf. bir çok mercedes ten Bmw'den bile keyif veren bir araç olmuştur gönlümde yer etmiştir. Keşke imkanlar el verse de orjinal bitane denk getirip alsam yine t25.. tabi öyle olursa bir de günlük kullanım için kücük motorlu araç gerekecek bildiğniz gibi 100 km de şehir içinde 13-14 litreleri bulan bir yakıt tüketimi var.