Gönderen Konu: motordan gelen cik cik ses  (Okunma sayısı 13404 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
motordan gelen cik cik ses
« : Temmuz 17, 2008, 12:06:19 »
arkadaşlar,benim arabada düşük devirlerde özellikle kalkarken veya 2.vitesle kalkarken veya 3. viteste hızınız 20 km iken gaza bastğınızda motordan cik cik diye sanki kuş ötüyormuş gibi bi ses geliyor. ses gelirkende doğal olarak devir düşük olduğundan 1000-1500 devir arası titreme oluyor. titreme olması normal de cik cik ses gelmesi normalmi?.servise gittim konyadaki formene v kayışının olduğu yerde bilyalar gevşemiş dedi.çıkardı sıktı geçmedi. adamları motorun üstüne bindirdim kaput açıkken, o sesi yaptırdım , daha sonra egsozun bağlandığı yerden geliyor dediler,gevşemiş,devirde düşük olduğu için titriyor ve ötüyor.2001 1.6 corolla araba.böyle bir durumla karşılaşan oldumu?.
birde arabam gazlı,ama yol bilgisayardaki değerleri takip ediyorum sürekli. aşırı bir düşme oldu. şehir içi 8.4 ortalama iken şu anda 7.0 da . neden olabilir acaba. enjektörlerden mi? benzin pompasından mı? yoksa gaz-benzin ayırımını yapan aletten mi?.
Allah’ın seçtiği kurtulmuş millet!
Güneşten başını göklere yükselt!
Avlanır, kim sana atarsa kement,
Ezel kuşatılmaz, çevrilmez ebed.....Şair

Toyota Club Türkiye

motordan gelen cik cik ses
« : Temmuz 17, 2008, 12:06:19 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
Ynt: motordan gelen cik cik ses
« Yanıtla #1 : Temmuz 17, 2008, 13:25:42 »
Bende de vardı ses ama kendiliğimden kesildi forumda bu konuyla ilgili bilgiler vardı yanlış hatırlamıyorsam avans ayarı diye bişey yapılınca düzelir demişlerdi ama yinede sizi yanıltmayayım araştırmanızda fayda var
96 corolla xei

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Temmuz 17, 2008, 15:45:11 »
  Selam.
 Bence de bir sürü şey bu sesi yapabilir ancak benim aklıma gelen kayışlar olurdu ilk önce. Kayışların ıslanmamış, yağlanmamış ve eskimemiş olduğuna emin olun bence. Ali arkadaşımızın dediği gibi formu da araştırın başka birşey de olabilir. Kolay gelsin. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1993 corolla gli
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Temmuz 17, 2008, 16:00:51 »
hakan abi benim kayıştanda ses geliyo aynen cik cik diye ama
ısındıktan sonra kesiliyor önemli bisey değildirdiye hiç bakmadım
doğrumu yaptım acaba?
Her fert istediğini düşünmek, istediğine inanmak, kendine mahsus siyasi bir fikre sahip olmak, seçtiği bir dinin icaplarını yapmak veya yapmamak hak ve hürriyetine sahiptir. Kimsenin fikrine ve vicdanına hakim olunamaz.
M.Kemal Atatürk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #4 : Temmuz 17, 2008, 16:26:21 »
  Kayışlar bildiğim kadarıyla ya bir kimyasal bulaşırsa, ya ıslanırsa, ya eskirse, ya da çok gerginse ses yapıyorlar. (bilmiyorum başka neden yaparlar :) ) Eğer ses yapıyorsa baktırmakta fayda var. Sonuçta dikkatimi çeken şey piyasadaki birçok medelden farklı olarak Corollalarda bir parça eskidiğinde önce ses yapıyor, sonra bozuluyor. Kimi markalarda ise gördüğüm ise direk yolda bırakıyor. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1993 corolla gli
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Temmuz 17, 2008, 16:32:07 »
peki ısındıktan sonra sesin kesilmesi hakan
ben yeni değiştirdim kayış setini ama
kafam karıştı

Her fert istediğini düşünmek, istediğine inanmak, kendine mahsus siyasi bir fikre sahip olmak, seçtiği bir dinin icaplarını yapmak veya yapmamak hak ve hürriyetine sahiptir. Kimsenin fikrine ve vicdanına hakim olunamaz.
M.Kemal Atatürk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #6 : Temmuz 17, 2008, 16:39:30 »
  Yeni takıldıysa gerginliğine bak derim kayışın. Isınınca sesin kesilmesi kayışın ısınmadan genleşmesiyle darlığının azalmasından kaynaklanabilir. Soğuyunca yine gerilip ses yapar. Ama çok yeni kayış da bir ihtimal ses yapabilir. Yine de kayışlarda gerginlik çok önemlidir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1993 corolla gli
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Temmuz 17, 2008, 16:41:53 »
anladım abi
bana sanayi yolu göründü gerginliğine bi baktırayım
çok sağol.....
M.Kemal Atatürk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #8 : Temmuz 17, 2008, 18:00:47 »
Haklısın Hakan bey benim devirdaim pompasını değiştirirken usta eskimis diye kayışları da değiştirmişti ses kesilmişti kayışlardan olabilir
96 corolla xei

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Temmuz 17, 2008, 23:11:57 »
  Yeni takıldıysa gerginliğine bak derim kayışın. Isınınca sesin kesilmesi kayışın ısınmadan genleşmesiyle darlığının azalmasından kaynaklanabilir. Soğuyunca yine gerilip ses yapar. Ama çok yeni kayış da bir ihtimal ses yapabilir. Yine de kayışlarda gerginlik çok önemlidir.

Ne guzel tarif etmissin Hakan :)
Benim arabada da bir ara oyle bir ses geliyordu. Kayislar gevsemisti. Havanin isinmasiyla... Yeni arabalarda kayis yerine zincir var diye duydum ama... Kayis varsa ondandir buyuk ihtimalle.Bir de alt kismindaki disler yenmis mi ona bakmak lazim. Kayislar yeniydi ama yine ses yapti benim arabada. Hemen sikistirirsaniz kayislara zarar gelmeden halledersiniz. Belt dressing diye kayislar icin ozel bir solusyon da satiliyor ama gecici bir onlem sadece. Sikistirirken de belli bir tork uygulayarak yapiliyor. Ne asiri gergin ne gevsek.

Ha bu arada unutmadan soyleyeyim: Kaputun altindaki kirleri temizledim. Goruntu birden degisti. :) Yag, kurum karasi da ellerimden 3-4 gun gecmedi...  :D
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #10 : Temmuz 18, 2008, 07:53:47 »
  Resimlerini koysana mümkünse eski ve yeni halini kaput içinin. :) Eminim çok farketmiştir ama artık arada bir tezmilemek daha kolay olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Temmuz 18, 2008, 12:11:44 »
konu kayış olayına doğru kaydı anladığım kadarıyla. bendeki problem kayıştan değil.hani araba ilk çalışınca motor soğukken gelen kayış sesi değil. bi parça titriyor gibi ve bi yere sürtüyor gibi sanki. yetkili servise gidecem. araba 86 000 de.100 bine hemen ulaşırım ben. 100 bin bakımını yetkili servise gidecem. bu işten doğru düzgün anlayan bi usta yok. beni hasta ediyorlar. şikayetim var , adamlar ezbere yapıyolar. şunu değiştir bunu değiştir, sorunun nerden olabileceğini çözmeye çalışan yok. işin kolayına kaçılıyor. buda benim canımı sıkıyor. işten anlayan profosyonel ustalar lazım doğru mu?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1993 corolla gli
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Temmuz 18, 2008, 12:19:03 »
konu kayış olayına doğru kaydı anladığım kadarıyla. bendeki problem kayıştan değil.hani araba ilk çalışınca motor soğukken gelen kayış sesi değil. bi parça titriyor gibi ve bi yere sürtüyor gibi sanki. yetkili servise gidecem. araba 86 000 de.100 bine hemen ulaşırım ben. 100 bin bakımını yetkili servise gidecem. bu işten doğru düzgün anlayan bi usta yok. beni hasta ediyorlar. şikayetim var , adamlar ezbere yapıyolar. şunu değiştir bunu değiştir, sorunun nerden olabileceğini çözmeye çalışan yok. işin kolayına kaçılıyor. buda benim canımı sıkıyor. işten anlayan profosyonel ustalar lazım doğru mu?
kesinlikle katılıyorum
aynen benide hasta ediyolar
kesin teşhis koyamıyolar >:(
M.Kemal Atatürk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #13 : Temmuz 18, 2008, 19:09:53 »
  Aynen bende katılıyorum. Birkez benzin filtresini değiştirmiştim ve iş tamam dediler. Bende titiz olduğum için eve gelince motor kaputuu açtım ve baktım üstteki filtre kabını tam oturtmamışlar. Birkezde ön dış körük değiştirdim. O sırada fren balatalarını da değiştirmiştim. Sonra gidip rot balansa da sokayım dedim aracı (yine aynı gün). Rotta altından bir baktım ustayla körüklerden tekinin kelepçesi tam oturtulmamış ve çıkmış. Farketmeyip gitsem bir kaç ay sonra rot kafası da değişmek zorunda kalacaktı. Şimdi huy oldu aracımın yağını değiştirince aynı gün ve ertesi gün altına bakıyorum filtreden falan (bunu da bir arkadaşımın aracına yapmışlar ve yağ değişirken yağ filtresini tam oturtmamışlar ve yağ sızmış. bir de bakmış aracın altından yağ damlıyor) yağ sızıntısı omasın diye. Malesef genellemek yapmak istemiyorum ancak ustaların işine gösterdiği özen bu ve iyi usta bulursanız bırakmayın derim. :)

Hakkı konu uzadı kusura bakma. :) Bence motordan metal sürtme sesi geliyorsa 14.000 Km. falan bekleme hemen baktır derim. Basit bir şey olabilir ve bu süre zarfında daha büyük sorun çıkartabilir. Eğer kayışlardan değilse devirdaime bak derim. Bana en muhtemel o gelir ancak tabi sesi ve tam nereden geldiğini bilmiyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Temmuz 21, 2008, 11:30:34 »
hakan abi hemen baktıracam dediğin gibi. saolun

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #15 : Temmuz 22, 2008, 13:04:13 »
Aracınızın enjektörlerine bağlı kabloları kontrol ettirin. bağlantı temazsızlığından aracınız 3 silindir çalışabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #16 : Eylül 07, 2008, 19:13:22 »
o ses çok normal her toyota yapıyor belirli bi kilometreden sonra araba zorlandığında çıkıyor o ses kafaya takılacak cinsten birşey değil