Tüm foruma iyi akşamlar,
12.12.2012 tarihinde Hepsiburada'dan 4 adet Continental marka kış lastiği satın almıştım. Tedarikçi firmanın ürünü tedarik edememesi sebebiyle alımından 15 gün sonra cayma hakkımı kullanarak siparişi iptal ettirdim. Hepsiburada tedarikçi firmaya sipariş iptalini belirtmediğinden, alımından bir ay sonra lastikler bana ulaştırıldı. Başka bir yerden lastik almış olduğumdan, gelen kargoyu kabul etmediğimi beyan ederek teslim almadım.
Alımından 2 ay geçmesine rağmen Hepsiburada, para iadesini gerçekleştirmemektedir. Yapılan onlarca telefon görüşmesinde, tedarikçi firmanın ürünün çıkışını sağlaması durumunda ücretin iade edileceği, durumun merkeze bildirildiği en kısa zamanda ücret iadesinin sağlanacağı belirtilmekte, ancak en küçük bir gelişme sağlanamamaktadır. Tedarikçi firma ile yaptığım görüşmelerde ise, kendilerinin ürünü teslim alır almaz iadesini yaptıklarını, kendilerinin durumla bir ilgileri olmadığını iddaa etmektedir.
Kaymakamlıklara bağlı tüketici hakem heyetinde baş vurmak istedim. Tüketici hakem heyeti yetkilisi sonucun birkaç aydan evvel alınamayacağını belirtti.
Bana tavsiye verecek olursanız ne önerirsiniz? Sizce tüketici hakem heyetine baş vurup sonucu mu beklemeliyim yoksa bu işlerle hiç uğraşmayıp avukata verip avukatın davayı takip etmesini sağlamalıyım? Benzer bir tecrübesi olan ya da bu konuda bilgili arkadaşlar yardımcı olurlarsa çok memnun olurum.