Merhabalar, bugün 2012 Auris'imin bana göre önemli iki eksik özelliği için servisle görüştüm ve servis bu taleplerimin gerçekleşmesinin mümkün olmadığını söyledi. Ben ise bu ret cevabı karşısında yeterince tatmin olamadım, siz Auris kullanıcılarından yorum beklemekteyim.
1- Sürüş esnasında şoför kapısından kilitlenen iç kapıların manuel olarak değil de otomatik olarak devreye girmesini istiyorum. Örneğin; eski aracımda 10 km hıza ulaşınca tüm kapılar kilitleniyordu.
2- Araç merkezi kilit sisteminde aracı park edip giderken kumandadan kilitlediğinizde dörtlüler bir kez yanıyor ve kilidi açtığınızda iki kez yanıyor, bazı durumlarda bunu gözle takip etmek oldukça zor olduğundan, birçok üreticinin desteklediği yarım korna sistemini aktif etmek istiyorum, kapıları kilitlediğimde araç "tek dıt", açtığımda "çift dıt" yapsın istiyorum, bu gerçekten gerek alışveriş merkezlerinde gerekse araçtan inip giderken arkanıza bile dönmenize gerek kalmadan sesi duyarak işlem yapmayı sağlayan ve kolaylaştıran bir özellik.
Not: Servis bu durum için araca alarm taktırıp alarm sireni yerine kornaya bağlatabilirsiniz dedi, fakat ben ikna olamadım bunun alarm takmadan mümkün olmayacağı pek mantıklı gelmiyor bana.