Gönderen Konu: AURIS Merkezi Kilit İkaz Sesi ve Otomatik Kilitlenmeyen Kapılar  (Okunma sayısı 3553 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • 5 kere teşekkür edildi
Merhabalar, bugün 2012 Auris'imin bana göre önemli iki eksik özelliği için servisle görüştüm ve servis bu taleplerimin gerçekleşmesinin mümkün olmadığını söyledi. Ben ise bu ret cevabı karşısında yeterince tatmin olamadım, siz Auris kullanıcılarından yorum beklemekteyim.

1- Sürüş esnasında şoför kapısından kilitlenen iç kapıların manuel olarak değil de otomatik olarak devreye girmesini istiyorum. Örneğin; eski aracımda 10 km hıza ulaşınca tüm kapılar kilitleniyordu.

2- Araç merkezi kilit sisteminde aracı park edip giderken kumandadan kilitlediğinizde dörtlüler bir kez yanıyor ve kilidi açtığınızda iki kez yanıyor, bazı durumlarda bunu gözle takip etmek oldukça zor olduğundan, birçok üreticinin desteklediği yarım korna sistemini aktif etmek istiyorum, kapıları kilitlediğimde araç "tek dıt", açtığımda "çift dıt" yapsın istiyorum, bu gerçekten gerek alışveriş merkezlerinde gerekse araçtan inip giderken arkanıza bile dönmenize gerek kalmadan sesi duyarak işlem yapmayı sağlayan ve kolaylaştıran bir özellik.
Not: Servis bu durum için araca alarm taktırıp alarm sireni yerine kornaya bağlatabilirsiniz dedi, fakat ben ikna olamadım bunun alarm takmadan mümkün olmayacağı pek mantıklı gelmiyor bana.
R1 3 5 
╚╬╬╬      2012 Auris 1.33 Comfort - Beyaz
  2 4 6

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 127000
  • Model Yılı: '15
  • 787 kere teşekkür etti
  • 155 kere teşekkür edildi
Ynt: AURIS Merkezi Kilit İkaz Sesi ve Otomatik Kilitlenmeyen Kapılar
« Yanıtla #1 : Şubat 12, 2013, 13:55:17 »
bir alarm taktırarak bütün bu özellikleri kullanabilirisniz ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '12
  • 2 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 12, 2013, 21:29:48 »
aynı sorunları bende düşündüm ve bende ret cevabı almıştım hatta aracımın camlarının kaplılar kilitlendiğinde açık olan camların otomatik kitlenen bir sistem var mı diye sordum malesef yok dedi bende alarm yok ama bu hafta içinde taktırmayı düşünüyorum alarm konusunda ince ayrıntılar var ise bilgilendirirseniz sevinirim... bu arada aracım 2012 auris comfort extra;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 127000
  • Model Yılı: '15
  • 787 kere teşekkür etti
  • 155 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 13, 2013, 12:52:18 »
şuan çoğu ürünlerde bu tür özellikler mevcut. alarmı dışarıda alıp taktırırsanız büyük ihtimal elektrik aksamı garanti dışı kalacaktır bilgilerinize.
benim favori markam http://www.clifford.com/ ama fiyatları biraz yüksek.
eski aracmızda vardı babam karşıda biyerde taktırmıştı 99 senesinde ama şu an tr de bulunurmu araştırmak lazım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Şubat 13, 2013, 14:36:36 »
Serviste alarm taktırın bence alarm yüzünden garanti ile ilgili bir sorun yaşamamak için.
Bahsettiğiniz durumlar alarm bağlatarak aktif hale getirebilirisiniz.
Hatta bir de follow me home far özelliği bile aktif olur parklara bağlarsanız.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Şubat 13, 2013, 21:52:39 »
Merhabalar, bugün 2012 Auris'imin bana göre önemli iki eksik özelliği için servisle görüştüm ve servis bu taleplerimin gerçekleşmesinin mümkün olmadığını söyledi. Ben ise bu ret cevabı karşısında yeterince tatmin olamadım, siz Auris kullanıcılarından yorum beklemekteyim.

1- Sürüş esnasında şoför kapısından kilitlenen iç kapıların manuel olarak değil de otomatik olarak devreye girmesini istiyorum. Örneğin; eski aracımda 10 km hıza ulaşınca tüm kapılar kilitleniyordu.

2- Araç merkezi kilit sisteminde aracı park edip giderken kumandadan kilitlediğinizde dörtlüler bir kez yanıyor ve kilidi açtığınızda iki kez yanıyor, bazı durumlarda bunu gözle takip etmek oldukça zor olduğundan, birçok üreticinin desteklediği yarım korna sistemini aktif etmek istiyorum, kapıları kilitlediğimde araç "tek dıt", açtığımda "çift dıt" yapsın istiyorum, bu gerçekten gerek alışveriş merkezlerinde gerekse araçtan inip giderken arkanıza bile dönmenize gerek kalmadan sesi duyarak işlem yapmayı sağlayan ve kolaylaştıran bir özellik.
Not: Servis bu durum için araca alarm taktırıp alarm sireni yerine kornaya bağlatabilirsiniz dedi, fakat ben ikna olamadım bunun alarm takmadan mümkün olmayacağı pek mantıklı gelmiyor bana.
ilk toyotanızsa bunları düşünmeniz normal.Bakınız 2.inci ve 3.üncü toyotası  olanalr artık bunlar bizim için sorun değil..
Ben elektrikli aynalar  lambası için tedaşa basvurdum.proje için ne yapmam gerekıyor.malum orda ışıklandırma yok .toyota kaç yıldır çekmiyor.2004 hb dede yoktu 2006 versodada yok 2012 avensis veya corolladada yok.Tek umudum tedaş kaldı şimdi
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Şubat 14, 2013, 10:38:52 »
 :D Evet ilk Toyota'm

Göze ilk çarpanlar ve benim için önceliği yüksek olanlardan başladım zaten forumda mimlenmemek için  :D

Evet tüm bunlar bir alarm taktırmaya bakıyormuş aslında ama bende alarmı çok gereksiz ve sorun çıkarma ihtimali yüksek bir alet buluyorum ve taktırmak istemiyorum.

Sanırım bu iş burada biter  :(

Yalnızca otomatik kilitlenmeyen kapılarımın problemini OBD2 ye takılan ve 20 km 'ye çıkıldığında kapıları kilitleyen aparatla çözebilirim gibi geliyor ama bir yandan da ne de olsa Çin de üretilmiş vasat bir parçadır ne kadar güvenilir ki aracın beyin giriş soketinde bunu devamlı takılı bırakabileceğim diye düşünmüyor değilim.
R1 3 5 
╚╬╬╬      2012 Auris 1.33 Comfort - Beyaz
  2 4 6