0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Toyota'da CLK-GTR tarzı bir araba üretip piyasaya sunabilmiş değil. Şanssızlık olabilir, Mercedeslerin son yıllarda çok yoğun elektronik nedeniyle sorunlar çıkardığı doğrudur, bununla beraber süspansiyon sistemleride japonlar kadar dayanıklı değildir ancak motor arızası pek duymadım. Genellikle sağlamdır Mercedes motorları, tenekeden motor üreten daha çok BMW...[/quote]Ya Mercedes motoruda problem çıkarabilir Toyota motoruda.Ama yok Mercedes motoru 200.000 bile yapamıyor demek sadece düşmanlıktan,duygusallıktan ileri gelir.Elektronikleri bence çok sorunlu değil.Bir Mercedeste o kadar çok donanım varki.E bunlardan birisi bozulsa arıza yapıyor oluyor.Halbuki Toyotada bozuluyor ama donanım az olduğundan daha az gözüküyor.Yani istatiğe vurmak lazım.Ayrıca Mercedes tamamen çok sağlam araba üretmeye kenetlenmiş bir firmada değil,ama kesinlikle dandik otomobiller üretmiyorlar.İstedikleri zamanda hayvani şeyler yapabiliyorlar bkz:Unimog
Toyotanın nispeten az sorun çıkartıyor olmasının sebebi tolerasyonu falan değil, model değiştirirken yada yeni bir tasarım uygularken bunu sindire sindire yapıyor olmasından kaynaklanıyor. Örneğin güncel Corollanın birçok parçası (ön takım mesela) 10 yıl önce üretilen corolla ile uyumlu. Elektrik tesisatı gerçekten çok basit. Arabanın aslında tamamı basit. Dolayısı ile arıza oranıda düşük. Almanlar yada daha doğrusu fransızlar arabayı ot la kılla dolduracağım diye her bulduklarını taktıkları için hata oranıda yükseliyor...Bu arada bırakın bu ezikliği.. Toyotanın ne olduğunu herkes biliyor. Bizde bindik..[/quote]Bununda etkisi yadsınamaz.Ama sende yerin dibine soktun yani.Sonuçta belli bir kalite seviyesi var.Ama şu almanların araçları kıl yünle doldurma meseleside doğru.Mesela Corsada havalandırmayı açtığınızda eğer cama getirirseniz iç hava sirkülasyonu açılmıyor,geri vitese taktığınızda arka silecek çalışıyor vs.Ben Japonlarda hiç böyle şeyler görmedim.E bunlar bozulsa arıza yaptı oluyor haliyle.Ama şunuda gözardı etmemek lazım.Fiat motoru 150K'da bitiyorsa Toyota motoru 350-400K gidiyorsa bence bunun basitlikten,aynı malzemeleri kullanmaktan ziyade kaliteli üretmeninde bir sonucu.